Reacties voor: Apple op nummer 8 in top 100 meest waardevolle merken ter wereld

Apple staat op de achtste plek in de top 100 van grootste merken ter wereld. Het bedrijfsmerk groeide met 58 procent, verreweg de grootste groei binnen de gehele top 100. Vorig jaar stond Apple op nummer 17.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Ik moest wel even gniffelen toen ik zag dat Apple met 58% was gestegen, een verschil van 51% vergeleken met de gemiddelde groei (6,3%).

  2. Philips, Shell en Heineken (de enige 3 (gedeeltelijk) Nederlandse bedrijven in de lijst) zijn ook alledrie gestegen 🙂

  3. Ondanks grote groeien in Azië blijven Amerikaanse bedrijven bovenaan staan. Vraag me af of de Chinese ooit merken krijgen wiens naam echt betekenis geeft. Kijk: Als je roept Coca-Cola weet iedereen waar je het over hebt. Noem eens een Chinees bedrijf? De meeste mensen kennen er niet eens één! [Japan is natuurlijk een ander verhaal ;)]

    Edit: @red: Er had best een linkje bij gemogen naar Interbrand:
    http://www.interbrand.com/en/best-global-brands/best-global-brands-2008/best-global-brands-2011.aspx

  4. Een Chinees bedrijf…. China Garden, bij ons op de hoek !!

  5. ja hoor IBM boven apple. geloof het zelf

  6. Origineel geplaatst door Ruben Stadmanja hoor IBM boven apple. geloof het zelf

    Zoek eerst eens op wat IBM allemaal doet voordat je hier onzin gaat zitten spuien..

  7. @Ruben Stadman: Ik ben al bijna vergeten dat IBM überhaupt bestond… 😐 Wat maken ze nog tegenwoordig?

  8. Wie is de nummer 5? Ken het logo niet?

  9. Origineel geplaatst door Xelation
    Wie is de nummer 5? Ken het logo niet?

    General Electric..

  10. Wie is nummer 3, ken ik niet 🙂
    Waarop is deze lijst eigenlijk gebaseerd, behalve dan op vijf onbekende criteria

  11. Een Brits dus Engels bedrijf doet onderzoek en dat toont vooral engelse bedrijven … Logisch

  12. Al een paar maanden oud dit overzicht, toch?
    Was eind oktober vorig jaar namelijk tentamenstof voor mij.

  13. Origineel geplaatst door IkkeEen Brits dus Engels bedrijf doet onderzoek en dat toont vooral engelse bedrijven … Logisch

    Noem jij eens wat niet-Engelse bedrijven die wel belachelijk groot zijn maar niet in de top 100 staan dan? Die zijn er niet veel he? De lijst klopt gewoon..

    @Joop: Ja, klopt, is precies dezelfde lijst als in oktober.

  14. Mensen mensen hier klopt ook helemaal niks van…
    Apple IS al het waardevolste merk ter wereld, na Google. Deze lijst klopt niet en het onderzoek deugt ook niet. Mcdonalds boven Apple… Yeah.. Nummer 4 heb ik nog nooooit gezien. En dat boven Apple? Hahaha. Dan ben ik de paashaas.
    Vorig jaar kwam al in het nieuws dat Apple het waardevolste merk ter wereld is. Waar slaat deze lijst dan op? Waarom laten jullie dit zien? Het klopt niet!

  15. @klopt niet: Meest waardevolle bedrijf is wat anders dan meest waardevolle merk. Begrijpend lezen…

  16. Is toch best vreemd betreft de IBM, het is echt vele jaren geleden dat ik überhaupt iets van hun gezien had in de winkel of bij iemand. Ik dacht eigenlijk dat zij een soort Kodak en polaroid waren ( oftewel: Op sterven na dood ).

  17. Origineel geplaatst door Remco
    Zoek eerst eens op wat IBM allemaal doet voordat je hier onzin gaat zitten spuien..

    ? Doet het ertoe wat IBM allemaal doet? Het gaat om merk en dat betekent o.a. merkbekendheid en IBM heeft dat nu in ieder geval niet. Je komt het alleen in de encyclopediepagina’s over de computer tegen.

  18. @all: het gaat niet om het meest waardevolle bedrijf vd wereld. Daar wisselen Exxon en Apple stuivertje en doet ons Shell ook aardig mee. Het gaat hier om merkwaarde. Dat McDonalds en General Electric dan boven Apple eindigen is logisch gezien de duur van hun bestaan en het feit dat de onderzochte groep waarschijnlijk breder is dan mannen tussen de 16-36 met een buitengewone interesse in nieuwe media en technologie. Het lijstje hier zou er iets anders uitzien denk ik…

  19. Sony onder HP?? Oké dan. Maargoed, verdiende 8e plaats van Apple.

  20. IBM is sommige van jullie weinig van betekenis. Maar voor grote bedrijven wel zeer betrouwbaar vb: een server van IBM kan je al een kleine huis kopen om een voorbeeld te geven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.