Reacties voor: Apple op jacht naar template-gebaseerde iPhone-applicaties?

Apple zou het volgens TechCrunch hebben gemunt op applicaties die geen werkelijke functionaliteit bieden: applicaties die aan de hand van templates zijn gemaakt en alleen een RSS-feed of webview in een applicatie laten zien.

Reacties: 30 reacties

  1. Net of Apple in een afvalrace zit; het worde steeds minder apps

  2. Dit is echt wel belachelijk. Gaat Apple nu beslissen hoeveen app er moet uitzien en functioneren en/of moet voorzien zijn van de nodige toeters en bellen. Neen geen Apple maar een zure peer voor deze reactie van Apple.

  3. Ik ben voor de opruiming in de app store! Maar ze moeten wel gaan oppassen dat ze niet direct eender welke app gaan wissen.

  4. ze hadden vanaf het begin misschien beter moeten nadenken of hun appstore. vaste prijzen misschien.. bepaald naar wat een app doet.

  5. Apple probeert Hiermee volgens mij de creativiteit op peil te houden. maar ik kan het ook verkeerd zien. Als bijna elke artiesten app er het zelfde uit ziet en je het zelfde bied als de betreffende website van de artiest dan is de app geen meerwaarde. Dan hadden ze net zo goed een web app kunnen aanbieden.

    @Filip Van Reeth:

  6. Het kritisch bekijken van Apps vind ik een goede zaak maar om een applicaties te weigeren omdat deze “alleen maar” een RSS-Feed of website uitleest slaat vrijwel nergens op. Wat zijn Twitter- en news apps dan? Lang niet al deze Apps hebben Push en Offline toegang…

    Apple verdient nog altijd grof geld aan die AppStore… zou wel eens willen weten of Apple deze apps ook zou weren als er meer dan $2 dollar voor betaald zou worden (een paar 1000x keer)

  7. Apple heeft liever kwaliteit dan kwantiteit. Geef toe, zie jij liever 10 goede apps, of 10.000 van dit soort 1-taaks-apps?

    Ik weet wel wat ik liever heb…

    Als er nou 1 zo’n app is voor artiesten, waarbij je uit een lijst van artiesten kan kiezen, dan heeft het al wat meer functies. En eerlijk gezegd ook meer kwaliteit.

  8. @sNicker:

    Uiteraard heeft iedereen liever kwaliteit, maar ook wel de luxe van keuze (kijk naar die 10-tallen Twitter apps).

    Trouwens is vrijwel elke applicatie een 1-task-app 😛 ik ben allang blij dat er fora bestaat waarop kwaliteit apps er even tussenuit worden gepakt en in het zonnetje worden gezet 🙂

  9. Ze moeten oppassen nu met de apps. Dadelijk kunnen ze niet meer opscheppen hoeveel apps ze in de app store hebben ^^

    Maarja apps die standaard worden gemaakt mogen van mij part weg. Heb liever apps waar werk in zit dan apps die 5 minuten werk kosten.

  10. Een grote middelvinger naar Apple ..|..

    Wij gebruiken/kopen de apps en hun gaan een beetje vertellen wat wel en niet mag

  11. Ik ben het eens met sNicker. Waarom zo moeilijk doen als je ook gewoon idd een app kan maken met meerdere artiesten erin.

    Er zijn al een heleboel apps waarin je kan scrollen naar het ene woord wat jij wilt. Doe dit dan ook met artiesten. @sNicker:

  12. Groot gelijk
    Te beginnen bij dingen als spiegel applicaties waar je 79 cent voor een zwart plaatje betaald
    Natuurlijk is het even eng en nieuw als een bedrijf zich even niet om cijfers geeft maar om kwaliteit maar dit komt zeker ten goede
    Ik denk ook zeker dat bedrijfen nu wat meer werk steken in het maken van een programma en niet telkens het zelfde programma gebruiken paar plaatjes veranderen hier en daar een linkje veranderen en dan 100.000 duizend euro vangen van naive beroemdheden

  13. Op z’n tijd de bezem erdoor is een goede zaak en komt de kwaliteit ten goede. De volgende ronde alle apps die lager dan 2 sterren scoren of meer dan een jaar geen updates leveren?!

  14. De toekomstige (web)app die ik ontwikkel is ook niks meer of minder dan een doorlink naar een website. Ik vind het goed dat ze het stimuleren om meer functies te bieden, maar indien niet daarom gelijk niet goedkeuren? Volgens mij gaat hier enorm veel kritiek op komen aangezien ze ook een hele WebApp afdeling op de site hebben. Wat betekend dit voor mobile iphone kits als iWebkit, jQtouch? Er zijn toch enorm veel Apps die enkel doorlinken naar de mobiele versie van een website?

    @Dylan – omg, you actually didn’t, no… you didn’t.. did you!?

  15. Wat is het volgende? Alle Apps uit de App Store halen die gemaakt zijn door niet-christelijken? Of Apps waarin een andere politieke voorkeur blijkt dan die van Apple? Wat een misbruik van machtspositie weer. Alle Apple aanbidders volgen Apple blind. Microsoft moet de gebruiker de keus laten welke browser er gebruikt gaat worden, maar dit is allemaal prima? Nelie, kijk alsjeblieft ff hierna, want dit slaat alles.

  16. Dit is total(itair)e onzin uit de Stasi-tijd.
    Als je apps apart wil klassificeren, geef ze dan een aparte tag of eis dat ze gratis zijn.
    Er is nu eenmaal een categorie marketing apps die niet de concurrentie gaat aanprijzen.
    Wil ik de Ilse de Lange app, dan graag zonder Amy Whinehouse of Frans Bauer

  17. Er zal vast wel een strategie achterzitten. Misschien weten ze dat als de iPad er eenmaal is der duizenden Apps bijkomen. Dan behoud je gewoon het aantal apps en kun je deze ‘flut’ apps, volgens apple, gewoon weg doen.

  18. Blij toe, er staat al veel te veel bagger in de app store.
    Laten dit soort apps maar gebruik maken van cydia, en de echte originele en goeie apps van de store, zodat het peil daar hoog blijft. (althans, eerst hoger gaat worden)

  19. Origineel geplaatst door Monsta
    Er zijn toch enorm veel Apps die enkel doorlinken naar de mobiele versie van een website?

    Ja, en daar is Apple tegen. En gelijk hebben ze. Wat is er mis met een gewone mobiele website? Er is dus nog steeds bestaansrecht voor frameworks als iWebKit, maar niet om Apps mee te maken. Een App is iets anders dan een bookmark naar een mobiele website.

  20. Hierboven wordt Cydia al genoemd. En dat kaat i.d.d. precies zien waar Apple bang voor is. Een grote bende aan onzinnige themes e.d., waardoor er een brij is ontstaan aan rotzooi waar je eigenlijk niets aan hebt.

  21. Origineel geplaatst door wubbe
    Origineel geplaatst door MonstaEr zijn toch enorm veel Apps die enkel doorlinken naar de mobiele versie van een website?Ja, en daar is Apple tegen. En gelijk hebben ze. Wat is er mis met een gewone mobiele website? Er is dus nog steeds bestaansrecht voor frameworks als iWebKit, maar niet om Apps mee te maken. Een App is iets anders dan een bookmark naar een mobiele website.

    Dat snap ik ook wel, echter is de iStore wel de plek om in gevonden te worden. Daarbij is de stap om vanuit Safari een bookmark/home screen icoon te maken minder toegankelijk en lastiger te communiceren naar je bezoeker toe. Daarbij is mijn ‘mobiele’ site, niet zo maar een slap aftreksel (extra cssje) van de volledige site maar een compleet losstaande versie, special geoptimaliseerd (aan alle GUI eisen) en vormgegeven (niet standaard template) voor de iPhone. Misschien moet ze dan gewoon een aparte categorie ‘webApps’ toevoegen in de iStore?

    Ik hoop dat Apple alleen strenger optreden Apps die linken naar websites, waarbij er in de website elke keer gebruik is gemaakt van de zelfde (saaie) layout/functies/etc.

  22. Het lijkt me een bijzonder goede insteek van Apple om de kwaliteit hoog te houden. Op lange termijn kan dat een unique selling point zijn. Sterker nog: door hun product altijd goed te beschermen (lees bijv.: alleen maar díe hardware en niets anders) zijn ze groot geworden, zijn ze geworden tot het technologybedrijf dat in staat is om écht innovatief te zijn met bijvoorbeeld de “telefoon” die ze iPhone noemen 😛

    Ik vind Cydia mooi om de uitgebreide mogelijkheden die het biedt, maar verder een grote puinhoop waar ik zelf ook weinig overzicht heb. Belangrijk punt: het grootste deel van hun markt is niet geïnteresseerd in features die Jailbreak biedt of heeft er zelfs maar van gehoord.

    Wel belangrijk dat Apple karakter toont en vooral geen willekeur.

  23. Laat Apple vooral ook de kwaliteit van de Apps in de gaten houden. Ik heb zelf al heel wat gratis en betaalde Apps geinstalleerd die niet of niet goed werken (o.a. Winkels, Telefoongids/Gouden Gids, Instapaper etc.). Het zou toch niet moeten kunnen dat je geld uitgeeft voor een App die helemaal niet of bijv. maar een paar weken functioneert.

  24. Sorry jongens, Apple weet nou eenmaal wat goed voor ons is dus niet zeuren…

  25. Origineel geplaatst door Monsta
    echter is de iStore wel de plek om in gevonden te worden. Daarbij is de stap om vanuit Safari een bookmark/home screen icoon te maken minder toegankelijk en lastiger te communiceren naar je bezoeker toe…
    Misschien moet ze dan gewoon een aparte categorie ‘webApps’ toevoegen in de iStore?

    Daar heb je volgens mij het probleem te pakken. Ontwikkelaars kiezen voor een technische oplossing (een App) om een ander probleem (zichtbaarheid en gemak van installatie) op te lossen. En dat is fout.
    Dat kan natuurlijk ook weer opgelost worden (en een aparte categorie webapps is er één van)

  26. Goede actie, kwaliteit boven kwantiteit.

  27. ze maken toch reclame met : voor iedereen wel een applicatie, nou dat aanbod word wel steeds minder!

  28. @arnon:

    hmmm… toch groeit het aantal apps nog wel. Dus het wordt niet minder.
    Er verdwijnen er echter wel steeds meer… maar ja, dat is eigenlijk ergens ook wel weer logisch.

  29. Origineel geplaatst door wubbe
    Daar heb je volgens mij het probleem te pakken. Ontwikkelaars kiezen voor een technische oplossing (een App) om een ander probleem (zichtbaarheid en gemak van installatie) op te lossen. En dat is fout.
    Dat kan natuurlijk ook weer opgelost worden (en een aparte categorie webapps is er één van)

    Hopelijk geven ze daar gehoor aan want niet elke ontwikkelaar heeft de kennis/tijd/vrijheid om een compleet andere scripting taal te leren, terwijl een gemiddelde ontwikkelaar prima instaat is om met html5/css3/jQuery een mooie webApp te bouwen. Maar voorals nog denk ik niet Apple hiermee alle Apps bedoeld, maar de series Apps die met een standaard sjabloontje in elkaar zijn gezet. Ik zal het wel merken..

  30. @monsta, een categorie webapps lykt me idd beter en overzichtelyker zou het allemaal wat specifieker ingedeeld mogen worden.
    Trouwens, waarom niet eerst in een prullenbak voordat het permanent verdwijnt…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.