Reacties voor: Apple op de vingers getikt voor misleidende iPhone-reclamespot

De Britse toezichthouder ASA heeft Apple opgedragen een tv-commercial van de buis te halen. In het spotje wordt beweerd dat het gehele internet op de iPhone te bekijken is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Wat een stelletje zeikerds…

  2. heel goed! Ik heb een iPhone en ik mis flash en java immens… Als er nog een paar klachten binnenkomen zal apple er alsmaar meer aandacht aan schenken.

  3. Huh? Beweren dat een Mac veiliger is dan andere computers zonder dit te onderbouwen en dan gelijk krijgen? Dit volg ik niet…

  4. Dan kan je op een Mac of een Linux bak ook niet het volledige internet bekijken. Er zijn zat site’s die obscure IE only ActiveX componenten gebruiken of zelfs controleren of je de site met IE bezoekt.

  5. Wat een onzin! Zelfs op een computer kan je niet elke webpage bekijken. Gewoon jaloezie zeg ik!

  6. Zal dit in de toekomst mogelijk zijn, want ik kan inderdaad bepaalde shows via mijn browser niet bekijken. En moet dit via Apple gaan dmv een firmware update of is dit ook te verhelpen met een webapp?

  7. ja leg uit mensen…antwoord op vraag Yash100 plzzzz

  8. @Yash100:

    Moet via firmware gebeuren.
    Want dan moet de officiële flash plugin en eventueel java plugin voor MobileSafari komen. En dat moet via een firmware-update gebeuren.

  9. Verbazend eigenlijk dat het nog niemand is gelukt om een flash- en javaplugin te bouwen…

  10. Over misleidende reclame gesproken…
    http://www.youtube.com/watch?v=oaN1Nz1Dyls

  11. Adobe flash plug-in voor de iphone werkt als succesvol op de iphones van Adobe maar Apple staat het hen niet toe deze te lanceren voor verkoop.

    zo ook de java software voor iphone.

    Apple wil het niet hebben om verschillende redenen.

    een daarvan is dat de iphone te zwaar belast word. Klinkt lullig maar hij word nu al heet als je naar html sites kijkt of googe maps gebruikt. Als je een apple laptop hebt of er mee naar een flash site gesurft bent merk je ook dat de macbooks van apple moeite hebben met de brakke implementatie van flash voor OSX het vraagt te veel resources. vens gaan volluit draaien.

    Totdat Adobe een oplossing hebben voor een flash versie die wel soepel draait zonder de computer onnodig te belasten laat apple het niet toe.

    Een andere reden is dat content via flash in botsing komt met die apple zelf aan wil bieden via de app store. Of het nu gaat om muziek films games alles is mogelijk met flash. Apple wil via iTunes zelf geld genereren met die content. Een soort lockin. keer je het om heb je 1 makkelijk kanaal waar je je content vandaan kan plukken snel goedkoop en veilig. Dat valt met flash nog te bezien.

    Ik snap best dat het ontbreken van flash java en dat soort software een gemis is. Maar ook hier weer als je het omdraait. De iphone is het beste apparaat om mobiel mee het internet op te gaan. een stap daarboven is de laptop en die heeft wel weer alles.

    ondanks allen beperkingen van de iphone is er geen beter alternatief.
    Het is daarom hopen dat er oplossingen gevonden worden zodat dit wel kan. Maar als ik het zo bekijk denk ik niet dat het gebeuren gaat. Iedereen die een iphone betalen kan heeft thuis een computer staan of zelfs een laptop. Apple zal wel denken ga daar maar je porno via redtube of pornhub op kijken. spelletjes via flash hebben geen meerwaarde op de iphone want die kwaliteit games en beter kan je gratis uit de app store trekken video content is een kleine moeite om dat om te zetten nar youtube of quicktime voor de web designers en dan heb je toch al snel 70% van het internet dat je WEL kan zien.

    Welke andere telefoon bied die zelfde mogelijkheden MET HET ZELFDE GEMAK plus flash en java.
    die zijn op 1 hand te tellen en dan houd je waarschijnlijk 5 vingers over.;)

  12. Een andere reden is dat content via flash in botsing komt met die apple zelf aan wil bieden via de app store. Of het nu gaat om muziek films games alles is mogelijk met flash. Apple wil via iTunes zelf geld genereren met die content. Een soort lockin. keer je het om heb je 1 makkelijk kanaal waar je je content vandaan kan plukken snel goedkoop en veilig. Dat valt met flash nog te bezien.

    dat snap ik niet helemaal:P je kan tog ook gewoon je eigen muziek en videos in mp4 formaat op je ipod zetten wat maakt het dan uit of je filmpjes/muziek in flash afspeeld of gewoon via de app op je ipod. maarja voorderest… goed verhaal:P hele bijbel

  13. sorrie mensen dat ik soms wat lang van stof ben maar er is nou een maal meer om apple heen dan het oog in eerste instantie ziet. en vaak word dat onrecht aan gedaan door kortzichtigheid.

    ik probeer hier de discussie op gang te houden en een andere kijk te bieden op wat de media positief en negatief in de media brengt. Ook ik kan het fout hebben dus reageer 😀

  14. Die engelse zijn echt stom:p

  15. @Vive la FRANCE!:

    Met alle respect, maar ik kan op m’n Windowsbak alles bekijken. Kan ik met m’n Mac niet, dat klopt.

  16. ik heb flash niet nodig voor spelletjes maar voor het bekijken en/of informatie zoeken op sites van kledingmerken en ontwerpers en helaas wordt daar veel flash gebruikt.

  17. @4saus

    Ik vind je beschrijving van de Flash/Java kwestie wel erg lenient tegenover Apple.
    De zware batterijbelasting is een onzin-verhaal. De YouTube versie die nu (om Flash heen) geprogrammeerd is vergt ook veel energie, en vele andere activiteiten ook. Als je die 1 of 2 keer per dag 5 minuten doet is er niks aan de hand. T.o.v. 3G dat (default) constant aanstaat zeker niet. Bovendien is dit een keuze van de gebruiker.
    Ten tweede is het niet zo dat de Appstore een goede vervanger is voor Flash.
    Er is zoveel Flash materiaal voorhanden dat dit een defacto standaard is geworden, afgezien wat Apple daar nu van vindt. Wel ontstaat er (ten opzichte van de vele flutspelletjes uit de Appstore) flink wat concurrentie uit het Flash aanbod op het internet.
    Ten derde is Apple in staat om een Adobe-licentie te nemen en zelf een Flash-versie te ontwikkelen, als zij die van Adobe slecht vindt. En anders stoppen met claims van “The Whole Internet in your Pocket”. De concurrentie heeft dit n.l. wel opgelost. Dat dat niet gebeurt heeft veel met zakelijke gekonkel met Adobe (en ongewenste monopolievorming rond de iTunes store zoals je die juist omschrijft) te maken.
    Verder is het niet aan Apple om zich te bemoeien met welke content een gebruiker wel of niet mag/moet zien.
    Op Mac OSX wordt onwelgevallige content ook niet afgeschermd.

  18. Verder is het niet aan Apple om zich te bemoeien met welke content een gebruiker wel of niet mag/moet zien.
    Op Mac OSX wordt onwelgevallige content ook niet afgeschermd.

    Het is apple eigen platform. Dus mag apple bepalen wat er wel en niet op kan.
    Ik ga toch ook het konings huis niet binnen en zeg vanaf nu wok ik hier en huur jij maar de zolderkamer ookal betaal ik nu al wel mee aan haar konings huis via de belasting?

    Dat is een beetje krom

  19. Ik vind je beschrijving van de Flash/Java kwestie wel erg lenient tegenover Apple.
    De zware batterijbelasting is een onzin-verhaal. De YouTube versie die nu (om Flash heen) geprogrammeerd is vergt ook veel energie, en vele andere activiteiten ook. Als je die 1 of 2 keer per dag 5 minuten doet is er niks aan de hand. T.o.v. 3G dat (default) constant aanstaat zeker niet. Bovendien is dit een keuze van de gebruiker.

    Hier een quote van steve yobs zelf waarom h264 voor youtube gebruikt word op apple hardware als de apple TV en iphone

    Markoff: “Flash?”
    Jobs: “Well, you might see that.”
    Markoff: “What about YouTube—”
    Jobs: “Yeah, YouTube–of course. But you don’t need to have Flash to show YouTube. All you need to do is deal with YouTube. And plus, we could get ‘em to up their video resolution at the same time, by using h.264 instead of the old codec.”

    Bron: http://www.macrumors.com/2007/06/01/youtube-for-apple-tv-uses-h-264-not-flash/

    samenvatting van eerdere verhalen over de reden waarom flash op de iphone niet werkt voor video
    en H264 een beter alternatief is

    voor youtube op de iphone heeft apple afspraken gemaakt en gezorgd dat alle youtube films ombezet worden naar H264 wanneer een iphone de youtube dienst opvraagt

    dat gaat ook zo met de Apple TV voor laptop word wel gewoon gebruik gemaakt van flash
    maar als je oplet zie je ook dat er een high quality knop is bij sommige youtube films op de gewoone youtube site. dan bekijk je als het ware de H264 variant in plaats van de flash variant.

    H264 vraagt minder resources en levert betere beeld kwaliteit dan flash. vandaar de keuze

    Natuurlijk kan Apple fals in licentie nemen of zelf een oplossing ontwikkelen. Die hebben ze al met quictime en H264. Apple probeert alleen maar een optimale gebruikers ervaring te waarborgen op de iphone en apple TV Flash is daarbij geen verstandige keuze vanwege de eerder genoemde redenen wat resources betreft. Met H264 is er veel minder energie verbruik en de kwaliteit gaat omhoog.

    Voor de grote machines is de beperking niet nodig. Maar je hoort het verschil wanneer je op youtbe zit met je apple laptop en je bekijkt een film met flash of H264. met H264blijft je laptop geruisloos en flash slaan de ventilatoren op hol. macbooks en macbookpro’s worden super heet van flash content omdat of OSX niet geschikt is voor flash of flas niet goed is afgestemd op OSX.

    ik snap de keuze voor een alternatieve oplossing als H264 wel.
    Blijkbaar ziet youtube die kueze ook goed zitten. anders hebben ze niet de afgelopen twee jaar moeite gedaan om al hun content om te zetten naar H264 alleen omdat apple dat graag wil. Er zit een groter doel achte. Ook hier word weer verder gekeken dan wat er nu mogelijk is. en apple maakt daarbij rare keuze en doet consessie die uiteindelijk beter zijn voor de apple hardware en dat zorgt er voor dat WAT het wel doet op de apple iphone en Apple tv dat dat het goed doet.

    en dat is het hele streven. Niet de beste willen zijn maar gewoon zorgen dat wat je kan erg goed is. Think different

  20. @Joost
    Dit heeft niks met zeiken te maken. Dit is terecht. Als er geen controle is op reclame dan gaat iedereen maar wat roepen. Als er ook maar enige onduidelijkheid of mogelijkheid tot misleiding aanwezig is moet daar tegen worden opgetreden. Ik vind het prima.

  21. @4saus
    Kleine tip: Als je mac gebruikt kun je alle youtube video’s in hoge kwaliteit bekijken.
    Zet de volgende link in je favorieten: javascript:window.location+=”&fmt=18″;
    Als je nu kijkt naar een youtube filmpje en klikt op deze link krijg je em in hoge kwaliteit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.