Reacties voor: Apple-ontwerper Jonathan Ive geridderd door Britse koningin

Jonathan Ive, hoofdontwerper bij Apple, heeft het ridderschap van de Britse koningin ontvangen. Ive mag zich voortaan 'Sir' laten noemen. Hij is onderscheiden vanwege zijn ontwerpbezigheden bij Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Wat is het verschil tussen geridderd worden, en tot ridder geslagen worden? Dat laatste gebeurde namelijk in 2006 al…

  2. Verdiend! Deze man is al jaren verantwoordelijk voor het top design van de meeste Apple producten!

  3. Knap hoe sommige mensen iets lelijks in een heel mooi jasje kunnen stoppen. Ive weet hoe hij de puntjes op de i moet zetten. Vormgeving waarover nagedacht is. HULDE voor deze man!!!

  4. Wat maakt het nog uit om anno de 21ste eeuw nog geridderd te worden? Alleen omdat er nu “sir” voor je naam komt te staan ?

  5. Origineel geplaatst door Robbin
    Verdiend! Deze man is al jaren verantwoordelijk voor het top design van de meeste Apple producten!

    Verdiend? Kom op hey…er werken mensen vrijwillig voor minder bedeelden in dit land, voedselbanken of de mensen die echt wat voor de maatschappij betekenen en men vindt het terecht dat een telefoon/tablet ontwerper verdiend tot ridder wordt geslagen??

    Het begint juist een aanfluiting te worden dat soort onderscheidingen. Mensen die echt wat voor de maatschappij betekenen, daar hoor je niks over.

  6. @Linda: Niet tegenstaande dat vrijwilligers dergelijk respect inderdaad verdienen, moet je dit wel in historisch-iPhone-perspectief ( en Apple) zien:

    Jonathan “Jony” Paul Ive (Londen, februari 1967) is Senior Vice President of Industrial Design van het Amerikaanse computerbedrijf Apple,Inc. Hij is vooral bekend als de voornaamste ontwerper van de iMac, iPod, iPhone en iPad.

    Sinds 1992 werkt Jonathan Ive voor Apple bij de ontwerpafdeling. Zijn ontwerpen werden echter te revolutionair gevonden door de toenmalige leiding van Apple. Pas in 1996 kwam zijn doorbraak toen de medeoprichter Steve Jobs van Apple weer de leiding over Apple nam en de creativiteit van Ive’s ontwerpen inzag. Ive werd toen verantwoordelijk gesteld voor het leiden van het grafische team.

  7. Als je hierom al geridderd kunt worden. Wat houdt het dan nog in? Er zijn mensen die echt iets doen voor de maatschappij, maar daar hoor je niks over.

  8. Een groot deel van de mensen die reageren op dit artikel verdienen ook een titel. Geen Sir maar Zeur, klinkt net zo.
    Prettige jaarwisseling…

  9. Spiritueel partner neem ik aan, en niet spirituele partner. Het eerste suggereert dat ze elkaar kunnen vinden in de spiritualiteit, het tweede zegt alleen dat Ive spiritueel is en zegt niks over Jobs.
    (Red.) Dank, aangepast.

  10. @Dekon: Ikzelf zou air mooier vinden achter je naam:-)

  11. Slaat nergens op natuurlijk.
    Alleen omdat hij wat mooie toestellen ofzo maakt..??
    De echte helden doen heel wat nuttiger werk hoor..hij verdiend hem zeker niet..totaal niet serieus meer te nemen dus. Niks met zeuren te maken, maar met overdreven gedoe van sommige fanboy’s hier die het ook nog normaal vinden..

  12. @Daejji: Je hebt kans op die titel als je als Engelsman/vrouw op een of andere manier veel voor je land hebt betekend als voorbeeld of op een andere manier. Heeft niks met helden of fanboys te maken.
    Er staat zelfs een ex-gangmember op de lijst van KBE.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.