Apple Store blij personeel

Reacties voor: Apple ontslaat medewerkster die werkomstandigheden aankaartte

Apple heeft Engineering Manager Ashley Gjøvik ontslagen omdat ze bedrijfsgeheimen zou hebben verklapt. Gjøvik vertelde op Twitter over seksisme en pesten op de werkvloer bij Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Waar 2 vechten…..

  2. Niet slim van apple, iets met een vergroot glas, er is veel te veel pers die apple graag in discrediet zien en die hier ju vol bovenop zullen springen.

    Ethisch gezien ook niet handig in het Metoo tijdperk, eigenlijk onacceptabel..

  3. Shantini is op vakantie dus bemoei je er niet mee. Ook nog s een flauwekul opmerking. De ontslagen persoon moet via ( zou hier uwv of gak of zo zijn) bezwaar maken. En anders uit wraak s lekker uit de school gaan klappen, desnoods op een anonieme wijze.

  4. Wat moet je er van geloven hé? Net zoals met die #metoo gaat men er tegenwoordig bijna standaard vanuit dat de aanklager altijd gelijk heeft, wat uiteraard ook weer tot misbruik leidt.

    Als je dan Kevin Spacey bent, dan ben je wel mooi de klos. Alle aanklagers hebben hun aanklacht ingetrokken, er was geen bewijs, maar zijn proces was helaas al lang gemaakt.

  5. Tsja … alsof apple zo discreet is haha
    Belachelijke situatie weer.. je mag nergens over praten😃

  6. Origineel geplaatst door Kaas
    Wat moet je er van geloven hé? Net zoals met die #metoo gaat men er tegenwoordig bijna standaard vanuit dat de aanklager altijd gelijk heeft, wat uiteraard ook weer tot misbruik leidt.
    Als je dan Kevin Spacey bent, dan ben je wel mooi de klos. Alle aanklagers hebben hun aanklacht ingetrokken, er was geen bewijs, maar zijn proces was helaas al lang gemaakt.

    Inderdaad. Er zijn 0 bewijzen, maar toch heeft iedereen zijn/haar/hun mening al klaar staan. Ik zie de kant van Apple hierin zeer zeker ook, een medewerkster die zomaar interne (bedrijfsgeheime) zaken de wereld in gooit is natuurlijk niet iemand die je aan wil houden.

  7. Denk dat maar weinig werkgevers graag hebben dat je interne zaken zomaar te grabbel gooit..
    Natuurlijk is de vraag of dit de enige reden is van Apple om iemand te ontslaan…

  8. Apple is altijd een imago bedrijf geweest. Altijd het beste van het beste willen voorstellen. En het heeft ze geen windeieren gelegd! Maar aangezien het imago van Apple niet zo brandschoon is, als het doet voorkomen, kan je je afvragen wat er nog meer speelt.

  9. Ze moeten wel ingrijpen. Want anders gaan anderen ook klagen of info naar buiten brengen. Ipv klagen, kun je ook een andere baan gaan zoeken. Ondankbare medewerkers heeft geen enkel bedrijf behoefte aan, dus wieberen die zeurkousen

  10. “ Ze vond het ook ongepast dat Apple toegang had tot persoonlijke informatie op toestellen en op de persoonlijke Apple ID van medewerkers.”

    Als je je niet aan de bedrijfscultuur kunt conformeren, moet je gewoon weg gaan. En niet proberen de wal te zijn die het schip doet keren. Apple heeft altijd zijn eigen koers gevaren, als een medewerker niet meer trots is om bij zo’n bedrijf te werken, moet je de eer aan jezelf houden vind ik. Ze hangt de vuile was buiten om haar eigen frustratie niet in de ogen te durven kijken.

    Ieder bedrijf heeft wel wat. Apple is succesvol en veel mensen zijn blij met de beveiliging, privacy en naadloos samenwerkende devices. En andere mensen kunnen dit niet hebben, gaan dat tegen werken. Ze zoeken 🔍 naar manieren om dit stuk te maken. Ze pakken niet zelf hun verantwoordelijkheid, maar uiten hiermee hun frustratie over hun eigen falen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.