Reacties voor: Apple: ontplofte toestellen niet door oververhitting

Apple heeft in een korte verklaring laten weten dat het onderzoekt wat de oorzaak is van het kleine aantal ontplofte iPhones. Daaruit blijkt dat dit niet door oververhitting van de batterij zou komen. De Europese Unie had Apple om meer duidelijkheid gevraagd over de veiligheid van zijn toestellen. Apple laat in een persbericht weten dat […]
Edward Neve -

Reacties: 54 reacties

  1. Wat ze hiermee bedoelen: het is je eigen schuld?

  2. Bedoelen ze hierbij bepaalde weersomstandigheden/temperaturen waar de iPhone niet tegen kan? Is Apple vergeten dat de iPhone een gebruiksvoorwerp is, en tegen wat externe omstandigheden moet kunnen?

  3. Dacht ik al, Apple is heus geen ‘sloppy’ fabrikant.

  4. Inderdaad ze schuiven het van zich af

  5. man man man, ze gaan echt verder en verder.
    Net zoals de barsten in de behuizing ook door externe druk kwamen. Apple gaat echt te ver, ze nemen totaal geen verantwoordelijkheid, geven nooit iets toe, hun reparatiedienst is een grap ( en ja, ook als ze zich verbergen achter mobistar of T-mobile, dat is GEEN excuus)

    DE reden waarom ik stevig aan het kijken ben naar de nokia N900 en HTC LEO en voorgoed apple vaarwel wil zeggen.

  6. @arne_vn:
    Ik heb Apple eigenlijk nog nooit horen zeggen dat het hun schuld was:)

    Ik geloof de helft van alle berichten met een gebarsten scherm niet, die hebben ze gewoon laten vallen en daarna zeggen dat het iets anders was. Want welke externe druk komt er op de iphone als je even wilt bellen?

    @Frank:
    Nee ik denk eerder dat ze bedoelen dat er gewoon veel druk op stond, bijvoorbeeld dat ze er op zijn gaan zitten. Denk niet dat dit door de luchtdruk komt;)

  7. Tsja, normale procedure is dat een bedrijf zelf onderzoek doet naar dit soort zaken. Omdat de Iphone een flink gehyped toestel is en daardoor door de media nu onder loep genomen wordt zou Appl een extern bureau mee kunnen laten kijken.
    Het kan best zijn dat Apple gelijk heeft. Maar dat betekent dat de druk al in een eerder stadium uitgeoefend zou zijn en er voor de explosie niets aan het toestel te zien zou zijn.
    Dat vind ik ook een vreemde zaak.
    Dat er iets met die Iphones is gebeurd vind ik niet zo dramatisch. Dat kan elke fabrikant gebeuren en is geen reden om Apple af te zeiken.
    Het enige wat ik jammer vind is dat de gebruikers niet onvoorwaardelijk direct een nieuwe Iphone kregen en dat ze het eerst wilden verdoezelen.
    Openheid werkt in dit soort situaties gewoon het best.
    Apple probeert in de media zijn best te doen om de Iphone het “perfecte” toestel te laten lijken.
    Ik ben geen Applefan maar ik vind dat we niet al te dramatisch over een tiental ontplofte toestellen moeten doen. Vergeet niet hoeveel er in totaal verkocht zijn.

  8. Dan is het een goede raad om een beschermfolie op je scherm te hebben hangen, die vangen enigzins nog glassplinters op als het fout gaat, beetje zoals bij een autoruit.

  9. Te grote druk?
    Moet ik nu persé te wijde jeans kopen om mn iPhone veilig te kunnen gebruiken ofzo?

  10. nee, degene die niet ontploffen barsten gewoon. Veel beter, en als je ze binnenbrengt kost het je €280. Schitterend gewoon. Go Apple.

    Apple kan om de één of andere reden met heeeeeel veel weg. terwijl elke belachelijke exploit in IE8 of windows wordt afgekraakt en ” zie je wel apple dit en apple dat ”

    Ik voorspel echt dat als apple niet stappen gaan ondernemen en problemen als deze aanpakt, ze een moeilijke tijd tegemoet gaan gaan. Je kunt niet blijven teren op de coolfactor, net zoals het feit dat andere bedrijven ( RIM, MS, HTC, Nokia ) heus in staat zijn hun eigen cool-factor te verbeteren, en tegen een lagere prijs.

  11. @dannyy: Misschien aangesloten op een extern apparaat? of?..

  12. Jullie liegen dat je barst het komt wel door de batterij jullie zijn gewoon te stom om de waarheid te vertellen

  13. Origineel geplaatst door MeneerDuck
    Te grote druk?
    Moet ik nu persé te wijde jeans kopen om mn iPhone veilig te kunnen gebruiken ofzo?

    Wat dacht je van mensen die zo lomp zijn om hem in de achterzak van de jeans te proppen en dan zo snugger zijn om erop te gaan zitten? Of wat dacht je van studenten die dat ding in de toch al te zware boekentas stoppen en die vervolgens altijd “heel erg netjes neerzetten”……

  14. Origineel geplaatst door rik
    man man man, ze gaan echt verder en verder.
    Net zoals de barsten in de behuizing ook door externe druk kwamen. Apple gaat echt te ver, ze nemen totaal geen verantwoordelijkheid, geven nooit iets toe, hun reparatiedienst is een grap ( en ja, ook als ze zich verbergen achter mobistar of T-mobile, dat is GEEN excuus)DE reden waarom ik stevig aan het kijken ben naar de nokia N900 en HTC LEO en voorgoed apple vaarwel wil zeggen.

    Doe het vooral, en zeur niet.

  15. Les 1 in crisis mgt. is dat je de negatieve PERCEPTIE bij het publiek z.s.m. weg weet te nemen.
    Als Apple de berichtgeving ook maar een beetje volgt weet ze dat “sissende en oververhitte” iPhones voor slechte publiciteit hebben gezorgd.
    Dan maak je je met (alleen) dit bericht, ook al is het formeel juist, volstrekt ongeloofwaardig !!

  16. Wat een hysterisch gedoe. De kans is miniem dat het apparaat ontploft, smelt, whatever bij normaal gebruik. Maar bij elk apparaat kan er wel eens iets misgaan, dan heb je nou eenmaal met apparaten. Mijn eigen ervaring met Apple is dat je relatief makkelijk een vervangend apparaat (soms zelfs nieuwer model) of vervangende batterij krijgt, ook buiten de officiële garantieperiode. Waren maar meer bedrijven zo.

  17. Het probleem bij alle iPhones waarbij het scherm ontplofte, is te wijten aan externe druk op het toestel

    Externe druk? Ronduit vaag deze omschrijving maar begrijp ik nu dat Apple de schuld afwijst?

  18. Origineel geplaatst door Is Apple vergeten dat de iPhone een gebruiksvoorwerp is, en tegen wat externe omstandigheden moet kunnen?

    het is maar wat je externe omstandigheden noemt. In alle gevallen is volgens mij alleen het glas uit elkaar geknald en niet het hele toestel. Als je met 200 kilo op een glazen tafeltje gaat staan zou ie ook wel eens kunnen “ontploffen”. Ik zou wel eens duidelijke foto’s van die ontploffingen willen zien. Volgens mij zit er we een (brand) luchtje aan die kapotte toestellen en kan ik niet anders dan apple gelijk geven dat ze de zaak eerst willen onderzoeken. Bij goed gebruik en gebreken zoals haarscheurtjes heb je zo een nieuw toestel nl.

  19. Heerlijk die spraakverwarring.
    Je hebt geval
    1. Alleen gebarsten glas
    2. Sissende, brand gevlogen iPhone (waarbij het glas ook niet altijd heel bleef)

    Nu zegt Apple dat er geen sprake was van een thermische oorzaak en spreekt zich dan kennelijk alleen uit over geval 1.
    Maar dat maakt het een open deur-statement.
    Of is het sissen, heet worden en tenslotte in brand vliegen aan de omgeving te danken?

  20. Teveel druk? Dus mensen houden hun iPhone te stevig vast? Dus de oorzaak is stress. Duidelijk geval van geen verantwoording willen nemen door Apple. Ik ben beniewd wat voor resultaat een onafhankelijk onderzoek oplevert. Maar een paar incidenten zal er niet voor zorgen dat er een onafhankelijk onderzoek komt, lijkt mij.

  21. Ik weet niet of het allemaal echt zo erg is maar het verbaast mij dat de mensen hier zo snel bereid zijn om Apple te verdedigen, om maar even van cognitieve dissonantie te spreken zeg.

  22. Hmm, zei ik dit niet in de ontploffende iphones post? 🙂
    Zoiets is trouwens makkelijk te onderzoeken nl aan de manier waarop het glas gebroken is.

  23. Bovendien vind ik de term ‘ontploffen’ wel erg makkelijk gekozen voor beeldschermen die knappen. Zoals anderen al aangaven, vermoed ik een rat in een aantal gevallen.

  24. Ik heb vaak last van dat mijn agenda te druk is. Kan mijn Iphone daar nu door ontploffen?

  25. Buiten het feit dat je over een paar incidenten praat op miljoenen telefoons (de kans dat je de lotto wint is denk ik groter), is er ook nog veel reden om te twijfelen aan de echtheid van de incidenten, en dan is er nog de vraag of de echte incidenten niet veroorzaakt zijn door oneigenlijk gebruik.

    Kortom; het gaat om een uiterst klein percentage waarbij de incidenten hogstwaarschijnlijk ook nog eens door gebruikers zelf veroorzaakt zijn.

    Hoezo afschuiven? Ik vind dat Apple gewoon zorgvuldig te werk gaat (zoals een professioneel bedrijf betaamd) en zich niet laat leiden door een paar vage Indianenverhalen.

  26. If its a result of too much presure then apple should take out the games where you have to tap the screen as playing a game is more intense than typing an sms , if the iphone and touch screens are not strong enough then apple need to improve on that on the next upgrade

  27. in belgië is er ook een iphone ontploft !
    (was net op nieuws)

  28. Dikke zever, wie dit gelooft is echt te naief voor deze wereld 🙂

  29. te grote druk? Apple toch, daar moet zo’n iphone in deze tijd op getest wezen. Dus dan vind ik dat een grove fout en zal apple het wel moeten vergoeden.
    tis toch normaal dat je een iphone in je zak doet en als ie dan ontploft? mag dus niet.
    er was toch ook dat iemand ermee belde en vloog zo’n iphone in de fik is dat ook door te grote druk???

    maar goed ben benieuwd hoe het allemaal afloopt.
    ik laad de iphone s’nachts maar niet meer op 🙂

  30. Origineel geplaatst door dannyy
    @arne_vn:
    Ik heb Apple eigenlijk nog nooit horen zeggen dat het hun schuld was:)Ik geloof de helft van alle berichten met een gebarsten scherm niet, die hebben ze gewoon laten vallen en daarna zeggen dat het iets anders was. Want welke externe druk komt er op de iphone als je even wilt bellen?@Frank:
    Nee ik denk eerder dat ze bedoelen dat er gewoon veel druk op stond, bijvoorbeeld dat ze er op zijn gaan zitten. Denk niet dat dit door de luchtdruk komt;)

    precies, ik vermoed ook dat het valse klachten zijn. Ik zag gisteren een googlemaps kaartje waarop prikkertjes stonden van de locaties. Wel heel toevallig dat het allemaal concentraties van gevallen waren.

  31. Origineel geplaatst door robert
    te grote druk? Apple toch, daar moet zo’n iphone in deze tijd op getest wezen. Dus dan vind ik dat een grove fout en zal apple het wel moeten vergoeden.
    tis toch normaal dat je een iphone in je zak doet en als ie dan ontploft? mag dus niet.
    er was toch ook dat iemand ermee belde en vloog zo’n iphone in de fik is dat ook door te grote druk???maar goed ben benieuwd hoe het allemaal afloopt.
    ik laad de iphone s’nachts maar niet meer op

    lees nou eens eerst eens goed! Ze ontploffen niet, ze imploderen. Maw: het scherm is naar binnen gedrukt door druk van buiten. Oftewel, die gasten zijn er gewoon met hun dikke reet op gaan zitten.

  32. Origineel geplaatst door Thumper_uk
    If its a result of too much presure then apple should take out the games where you have to tap the screen as playing a game is more intense than typing an sms , if the iphone and touch screens are not strong enough then apple need to improve on that on the next upgrade

    @Thumper_uk:
    We are talking here about a few incidents out of millions of iPhones. The incidents themselves are not clearly verifiable and could be blamed to improper use. These are no reasons to believe these stories and certainly no reason to incorporate in new products.

    I have read a couple of your posts and you seem so negative and you claim to be no Apple fan as well, so why do you think people (who are very pleased with their iPhone) give a damn about your opinion anyway? What are you striving at? And why don’t you write in Dutch? Why don’t you get yourself a Nokia, Sony or Palm and write your comments on their fan club sites?

  33. Ik lees in dit stukje tekst van Applie niet dat Apple geen verantwoording neemt alleen door te stellen dat de ontploffing niet door een oververhitte batterij komt. Er zal gerust een andere oorzaak zijn, dus. Ik weet niet of die nog onderzocht gaat worden?

  34. Een telefoon die ontploft omdat je er op gaat zitten en daarna gezichtsschade toe brengt, yeah right. De EU vraagt zeker voor de lol iets aan Apple.

  35. BTW, die Belg zijn iPhone is niet ontploft, maar gevallen. Er was geen enkele wonde op zijn gezicht of hand. Parket heeft laten weten, als de gsm ontploft was, dan had hij brand of snij-wonden gehad.

  36. dat verhaaltje van mijn landgenoot (de belg) die bij het ONTPLOFFEN van zijn iphone tijdens het BELLEN (ik ga ervan uit dat je de iphone dan tegen je gezicht drukt) en vervolgens heeft hij geen wonden aan het hand, noch het gezicht … (en kers op de taart) hij had de daarop volgende dagen last van hoofdpijn?

    ben ik nu de enigste die denkt dat de kans dat hij een hersentumor heeft groter is dan de kans dat het toestel wel degelijk ontploft is?

    ik kan het heel goed begrijpen dat apple of eender welk groot bedrijf dit stil wil houden (slechte reclame) en vooral goed wil onderzoeken … kwestie dat ze niet allemaal afkomen met het mijn-iphone-is-ontploft-en-ik-wil-dus-zeker-een-nieuwe truukje.

    Dat apple ms niet helemaal correct handelt, daar ga ik me niet over uitspreken. (kan begrijpen dat je een nieuwe iphone wilt als je de jouwe kapot gemaakt hebt)

    don’t be a hater, but don’t be naive aswell.

  37. @ Seminifeer: Inderdaad, ze zullen nu mss 10 mln verkocht hebben?? Ik heb echt geen idee, waarschijnlijk meer… en hoeveel waren er ontploft/in de brand/andere dingen aan een zeldzaam productiefoutje te wijden? Juist, hooguit 50……

  38. Het is net als met andere drama’s die het nieuws halen: het is besmettelijk :^/

  39. Origineel geplaatst door Teveel druk? Dus mensen houden hun iPhone te stevig vast?

    lol, ik moest ff lachen 😉 want dan moet je toch aardige Hulk handjes hebben 😉

  40. Het is opmerkelijk hoe moeilijk het blijkbaar is om in dit soort discussies objectief te blijven. De iPhone is een bijzonder apparaat, waar een ieder (vriend of vijand) op een andere manier naar kijkt dan een doorsnee mobiel of smartphone.

    Een incident wordt daardoor al gauw onder de elektronen microscoop gelegd en overdreven opgeblazen. (Leuke woordspeling in dit geval)

    Feiten:

    Geen van ons is daadwerkelijk erbij geweest toen de incidenten zich voor deden.

    Niemand van ons heeft het toestel na het voorval in handen gehad om een oordeel te vellen.

    We kunnen op basis van de berichten niet vaststellen of de schermen zijn geëxplodeerd of geimplodeerd. (Ook bij imploderen kunnen scherven zich verplaatsen als bij een explosie)

    iPhones worden vaak meegenomen in te strakke broek-zakken of in volgepropte, veel te krappe damestasjes, waardoor er een constante, te grote druk op het scherm staat.

    Het is mensen eigen om bepaalde zaken te overdrijven, om zo hun gram te kunnen halen.

    Een sissende, oververhitte iPhone? Waar verliet het sissende geluid precies de iPhone? Op welke plaatsten van het toestel werd de oververhitting waargenomen? Ik heb het niet in de berichtgevingen terug kunnen vinden. Ook niet of er vervorming zijn opgetreden in de periode van oververhitting.

    Ik weet wel, dat wanneer een apparaat in mijn ogen, warmer wordt dan normaal, ik het apparaat uit voorzorg uitschakel.

    Er circuleren op YouTube diverse filmpjes, waarin de hoofdrol wordt vertolkt door iPhone-beulen, die hun best doen om op extreme wijze het apparaat kapot te maken. Deze beulen moeten daarvoor overigens ontzettend goed hun best doen!

    Na vermeende verdrinkingspogingen, het opzettelijk en herhaaldelijk tegen beton aan smijten blijkt het apparaat nog steeds heel te zijn en volledig te functioneren. Dat maakt het verhaal dat een iPhone spontaan explodeert of begint te sissen in elk geval een stuk minder aannemelijk.

    Ik geef niemand in deze discussie gelijk of ongelijk, echter vind ik het iets te gemakkelijk om direct Apple als een slechte fabrikant af te schilderen . . . . hoewel het Apple zou sieren om de betreffende apparaten te laten onderzoeken door een externe partij.

  41. Ik denk dat je het bericht van Apple anders moet lezen, meer als een advocaat zeg maar. Apple zegt niets over de precieze oorzaak van de schade maar stelt alleen vast dat de schade kennelijk door externe druk veroorzaakt is. Dit kan dus van alles zijn, van te hard knijpen in je telefoon (tikkeltje onwaarschijnlijk) tot een lel met een hamer (waarschijnlijker als het om kwade opzet gaat). Ook passen ze wel op om nu al toe te geven dat het wel aan oververhitting ligt. Daarmee bekennen ze namelijk dat hun producten niet deugdelijk zijn en dat ze aansprakelijk zijn voor eventueel letsel. Dat kost héél veel centjes voor een bedrijf zeker als Amerikaanse letsel advocaten zich op de zaak werpen. Kortom Apple zegt eigenlijk helemaal niets zolang ze niet het gevoel hebben dat heel veel toestellen dit mankement hebben (als het toch om een fabricagefout gaat). Een wereldwijde recall van toestellen kost anders veel te veel geld en brengt Apple onherstelbare reputatieschade toe. Kortom we weten waarschijnlijk nog niets. Overigens is het juist niet verdacht als alle ontploffende toestellen dicht bij elkaar verkocht zijn. Dit wijst namelijk op een slechte ‘batch’.

  42. Wat de waarheid ook moge zijn; ik vind het amusant om te zien hoe sommige fanboys conclusies trekken en Apple bij voorbaat vrijpleiten en de ‘slachtoffers’ beschuldigen. Om maar te zwijgen over de drogredenaties (“De kans is miniem dat het apparaat ontploft, smelt, whatever bij normaal gebruik”; alsof dat wat afdoet aan de mogelijkheid dat er echt iets aan de hand is).

    In ieder geval trek ik geen conclusies. Al krijg ik wel een de-ja vu gevoel met de ‘red ring of death’ op mijn Xbox360 en de accu van mijn Toshiba notebook waarbij de fabrikanten eerst alles ontkenden, toen trachtten het zaakje te sussen en stil te houden om vervolgens later, veel later, toe te geven dat er bij sommige series wat mis was.

    Maak me geen zorgen overigens en blijf mijn 3GS, die verdomd warm wordt tijdens navigeren, gewoon gebruiken maar ik hoop dat Apple de wijsheid heeft gewoon eerlijk te zijn. Alleen op die manier behouden ze het respect van haar clientele.

  43. Shit dan wis ik maar al mijn spelletjess

  44. Zeggen dat het mss aan de oververhitting komt terwijl het helemaal niet zo zeker is. Is nog stommer.

  45. Apple neemt wel degelijk verantwoordelijkheid wanneer dit ook echt nodig is. Er zijn in het verleden al genoeg situaties geweest waarbij ze accu’s van laptops terug lieten halen omdat deze ongezond warm konden worden.

    En zoals ik al eens eerder had geschreven lijkt oververhitting van de iPhone mij ook niet de oorzaak. Ik heb mijn iPhone tijdens het werk (taxi-chauffeur) vaak de hele dag op mijn dashboard liggen (daar zitten handige vakjes op) en deze word met het mooie weer van de afgelopen weken soms bijna ongezond warm dat ik ‘m niet eens prettig vast kan houden. Desondanks blijft mijn iPhone gewoon prima presteren.

  46. Oeps, laat ik nu toch mijn iPhone vallen zeg.
    Shit het scherm is stuk!
    Verdorie, heb ik hier niet eens garantie op???
    Dan maar even de Telegraaf bellen om te zeggen dat hij ontploft is, sta ik morgen op de voorpagina en heb ik asap een nieuwe!

  47. het is enorm hypocriet en ronduit dom om langs de ene kant mensen aan te vallen met de redenering ” jullie gaan er van uit dat al die meldingen kloppen” en dan te verkondigen dat al die meldingen gelogen en overdreven zijn.

    apple fanboys are the worst, Ik ben tevreden over mijn iPhone qua functionaliteit, maar een kritisch oog moet men ALTIJD hebben. Elk merk heeft zijn aanhang, in elke categorie van producten. Maar naar mijn ervaring is er geen enkele fanbase zo slecht tegen kritiek bestand als apple-jongens, net zoals het merk zelf.

  48. veel mensen zeggen explosie apple fout. ik denk eigenschuld. want wanneer je een iphone jailbreakt dan word die achterkand stuk heter. en soms gaat het enorm mis.. en jailbreak is officeel nog niet legaal en word niet onder garantie gezien..

  49. Origineel geplaatst door Yussi
    veel mensen zeggen explosie apple fout. ik denk eigenschuld. want wanneer je een iphone jailbreakt dan word die achterkand stuk heter. en soms gaat het enorm mis.. en jailbreak is officeel nog niet legaal en word niet onder garantie gezien..

    … en dan heb je reacties als deze…

  50. zojuist mijn paar weken oude 3GS 32Gb afgegeven bij t-mobile shop ik wilde het toestel opladen en begon ineens te knetteren en te roken direct lader uit stopcontact getrokken maar was al te laat mijn op 17 juli aangeschafte Iphone is overleden nu moet ik dik 3 weken wachten tot ik weer een nieuwe krijg of dat hij gerepareerd is.

    Wat een ellende bah mijn andere abbo loopt in oktober af maar dan gaan ik de nieuwe Nokia N900 nemen ben het nu zat met de Iphone

  51. even voor de duidelijkheid mijn phone wasd helemaal origineel dus geen jailbreak of what ever.

    wat me wel opviel dat sinds ik navigatie erop heb het toestel telkens tijdens navigeren enorm warm werd.

    Je moet er toch niet aan denken dat je voor het slapen je Iphone op de lader zet naast je op het nachtkastje en dat ding daadwerkelijk in brand vliegt 🙁

  52. Origineel geplaatst door rik
    Elk merk heeft zijn aanhang, in elke categorie van producten. Maar naar mijn ervaring is er geen enkele fanbase zo slecht tegen kritiek bestand als apple-jongens, net zoals het merk zelf.

    🙂 Ha een waarheid als een koe. Oftewel hear hear!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.