Reacties voor: Apple ontkent belastingontwijking in verklaring aan Amerikaanse Senaat

Apple CEO Tim Cook gaat de Amerikaanse Senaat uitleggen waarom ze niet aan belastingontwijking doen. In een verklaring is het complete verhaal alvast te lezen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Gevalletje Double Irish With a Dutch Sandwich 🙂

  2. Nou weet ik ook wel dat alle grote bedrijven deze smerige (maar legale) belastingtruukjes uithalen, maar de arrogante argumenten die ze daarvoor hebben vind ik echt belachelijk. “We betalen al veel en bieden werkgelegenheid, dus de wet moet maar veranderen zodat we niet zoveel hoeven te betalen”.

  3. @Brian: Zolang Apple overal verheerlijkt wordt blijven ze deze arrogante houding aannemen… waarom ook veranderen? Geef ze geen ongelijk. Nu ook herziening van het belastingsstelsel, hoezo monopolie?

  4. Apple heeft groot gelijk!

  5. Origineel geplaatst door fanboy
    Zolang Apple overal verheerlijkt wordt blijven ze deze arrogante houding aannemen… waarom ook veranderen? Geef ze geen ongelijk. Nu ook herziening van het belastingsstelsel, hoezo monopolie?

    Hypocriet ben je. De hele bedrijvenwereld doet dit. Er is niets illegaals aan. Is geen Apple ding.

  6. Zelfs de Rolling Stones doen dit! Een rockband die belastingtechnisch als een onderneming werkt. Vraag: Als het legaal is wat ‘zeurt’ de overheid dan? Hervorm het belastingstelsel. Wil je niet hervormen, dan is de verontwaardiging van de politiek louter symbolisch! En van een arrogante opstelling is helemaal geen sprake. Dit zijn slechts ondoordachte uitspraken!

  7. De burger moet dit is doen dan verkopen ze zijn huis onder zijn gat maar bedrijven zolang ze maar smeergeld betalen aan de politiekers.Aanpakken die handel en laten betalen wat ze moeten betalen aan belasting

  8. Origineel geplaatst door Tax
    Gevalletje Double Irish With a Dutch Sandwich

    De nagel vol op de kop 😉 Waarom zou Apple de Nederlandse, Ierse en Luxemburgse belastingsparadijzen niet gebruiken? Niet Apple heeft die fiscale sluiproutes ontwikkeld. Het zijn de regeringen van die belastingsparadijzen die dat mogelijk maken (en daar ook goed aan verdienen).

  9. We leven nu eenmaal in een wereld waar men zich blauw betaald aan belastingen..

  10. Waarom beschermen jullie je eigen BTW verhoging? Wat denk je dat een overheid doet als het van die bedrijven zo goed als géén geld kan halen? Precies! Het halen bij de mensen die met hun geld geen kant uit kunnen. JIJ en ik dus!

    Dit is ook nauwelijks te verhelpen doordat we in een geglobaliseerde economie leven ZONDER geglobaliseerde wetgeving. Je kunt het creatief boekhouden noemen, maar ‘legale’ verduistering komt dichter in de buurt…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.