Reacties voor: Apple ontkent achterdeurtjes te hebben gemaakt

Apple ontkent dat ze achterdeurtjes in iOS hebben gemaakt en met overheden samenwerken om persoonlijke data te kunnen onderscheppen.
Lees het complete artikel → Apple ontkent achterdeurtjes te hebben gemaakt
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Oftewel, bij een huiszoeking en inbeslagname van digitaal apparatuur hebben ze dus alles unencrypted. Ook al is je hdd encrypted. Tenslotte heb je vaak pairing toegestaan op je eigen pc. Met dat gezegd hebbende zou het mogelijk kunnen zijn dat een iphone ook als keylogger van de computer kan functioneren. Zou daarom Mavericks en vooral Yosemite gratis zijn? Want bij Yosemite worden meerdere pairings gedaan in allerlei varianten.

  2. Origineel geplaatst door alex
    Oftewel, bij een huiszoeking en inbeslagname van digitaal apparatuur hebben ze dus alles unencrypted. Ook al is je hdd encrypted. Tenslotte heb je vaak pairing toegestaan op je eigen pc. Met dat gezegd hebbende zou het mogelijk kunnen zijn dat een iphone ook als keylogger van de computer kan functioneren. Zou daarom Mavericks en vooral Yosemite gratis zijn? Want bij Yosemite worden meerdere pairings gedaan in allerlei varianten.

    Zo klinkt het wel ja. Bovendien geeft Apple aan nooit ‘samengewerkt’ te hebben met NSA. Apple kennende klopt die bewering. Ze hebben immers niet gezegd of ontkend nooit functies of backdoors in opdracht van of onder druk van de NSA in de software te hebben gemaakt of gelaten…

  3. Lekkere standaard reactie van de PR-afdeling, halve waarheden en technisch incompetent.
    Alsof Developers behoefte hebben aan foto’s, contactgegevens, conversaties, iMessage berichten.

    En if so, alsof getrapte toegang dan niet beter zou zijn. Alsof packet sniffers daarvoor de standaard zouden zijn (deep packet inspection is een doodzonde in operator-land)
    Alsof het logisch is dat Apple de iMessage sessie keys zelf beheert en zo iedereen kan laten (mee-)lezen.

    Nee, allemaal niet in samenwerking met NSA maar misschien wel “geinspireerd door”, “op instigatie van” & wat er nog meer uit de PR batterij rolt.

    Er is ook nog verschil tussen toegang op basis van een Rechterlijk onderzoeksbevel of het aktief en ongecontroleerd laten bespioneren, via trust-implants en backdoors, zonder dat de gebruiker dat allemaal doorheeft.

    Dit gedraai maakt het alleen nog maar erger !

    Overigens hebben Evad3rs dit al in februari gemeld dus er is een half jaar tijd geweest voor een beter statement.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.