Reacties voor: Apple onthult Smart Battery Case voor de iPhone 6(s)

Apple heeft zojuist de Smart Battery Case voor de iPhone 6 en iPhone 6s onthuld. De case met ingebouwde accu is vanaf nu verkrijgbaar in de online Apple Store.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 82 reacties

  1. Tof! Maar ik ben benieuwd wanneer Apple weer een keer ‘normale’ prijzen gaat voeren, dit gaat natuurlijk nergens over.

  2. Fors prijskaartje, wordt no deal voor mij… Koop liever een externe accu waarbij ik nog de slimme design van de iPhone kan behouden bij het gebruiken.

  3. Geen 6 Plus? Zo goed is die batterij na iOS 9 ook weer niet….

  4. Ridicule prijs. Voor een tientje heb je een battery case uit China, ook gratis thuisbezorgd. Deze case van Apple zal natuurlijk ongetwijfeld van betere kwaliteit zijn, maar alsnog rechtvaardigt dat de exorbitant hoge prijs niet.

  5. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  6. Oei, wat lelijk!

  7. Geeft Apple toe dat de oorspronkelijke batterij te klein is?

  8. Echt superlelijk!

  9. Apple? Wat doe je nu??
    Dit is zo anti-design…

  10. @Sjoerd Reitsma: helemaal mee eens! Gaat echt nergens meer over dit.

  11. Ben benieuwd naar de Teardowns! Wellicht zit hier al wireless charging in, of is deze al voorbereid op wireless charging.

    PS: lelijk… net als de iPhone 6, Apple Watch en Charge Dock voor de watch…

  12. Waarom is dit een “smart” batterycase? Bij “smart” verwacht ik extra functionaliteit, zoals bv. extra opslaggeheugen (zeker na de introductie van wéér een 16GB instapmodel). Maar het enige wat deze case extra heeft tov. een Mophie of een willekeurige Chinees is de weergave van het laadpercentage in de widget. En dat noem ik niet echt “smart”.

    Er staat ook een onjuistheid in het artikel die eigenlijk best vervelend is en de waarde van de case nog verder omlaag brengt:

    18 uur langer internetten, 25 uur langer bellen

    Apple heeft het zelf over TOTAAL 18 uur internetten of 25 uur bellen. Dus met gebruik van de lading uit het toestel zelf plus de batterycase. Ik vind dat niet echt een spectaculaire verbetering die 119 euro waard zou zijn. Dan liever een Mophie of een powerbank.

  13. Wat een lelijk ding. Dit zou toch niet moeten kunnen! Apple moet wat aan de batterijduur gaan doen en niet met halfbakken oplossingen komen. Waar is de visie van Apple gebleven: mooi en simpel. Misschien cliché maar was dit ook gebeurt onder wijlen Jobs? Ik vind sowieso dat Apple de laatste jaren flink wat flaters heeft gemaakt, denk bijvoorbeeld aan de eigen route app in het begin. Any way, het is een duur en een lelijke aantasting van jouw iPhone. Apple steekt eerst miljoenen in het design om het vervolgens met een hoesje te verpesten. Wie snapt dit nou?
    Take care!

  14. Ik vraag me af wat hier ‘smart’ aan is …

  15. ipv het batterij probleem te verhelpen komen ze met deze grap 😂

    Ik gaat stuk. Hoe bedoel je: sorry guys, we know our batteries suck, so here, this is the quick-fix solution we got for you all. Now give us your money and we promise to make this inconvenient problem to stay.

  16. Dus in deze visie kan de iPhone wel dikker?! Doe die dikkere accu dan binnen de verhuizing verstoppen bij het ontwerpen…

  17. Wat een klachten over de prijs. Iemand al eens naar Mophie gekeken? Maakt al jaar en dag batterij hoesjes met vergelijkbare prijzen.
    Het woordje “Smart” is maar een woord. What’s in the name;-)

  18. Origineel geplaatst door Davey
    ipv het batterij probleem te verhelpen komen ze met deze grap 😂
    Ik gaat stuk. Hoe bedoel je: sorry guys, we know our batteries suck, so here, this is the quick-fix solution we got for you all. Now give us your money and we promise to make this inconvenient problem to stay.

    Als je er zelf maar om kan lachen. Zoelig mens

  19. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  20. Dit is het zoveelste bewijs dat Apple helemaal de weg kwijt is. Er zijn hier zoveel dingen mee mis dat het lachwekkend is. Een hoesje, waarmee je aangeeft dat je originele product èn niet gezien mag worden, èn niet robuust genoeg is, èn een te kleine batterij heeft, èn nog niet groot genoeg is, èn niet duur genoeg is.

    De gierige boekhouders hebben het nu definitief voor het zeggen binnen Apple, met die boneneteller Cook voorop.

  21. Jee. Lelijk. En waarom?
    Bovenkant dunner kan ik nog snappen, flexibel materiaal, kan soort van handig zijn voor er in en er uit halen. Maar dunnere onderkant en zijkanten? Ik snap het niet.

  22. Niet voor mijn iPhone.

    – Te duur
    – Foei Lelijk

  23. Over smaak valt te twisten denk ik meestal maar, als mensen hier de overtreffende trap van lelijk weer ‘s uitputten. Maar in dit geval vraag ik me oprecht af of dat cliché wel opgaat… kan me nauwelijks voorstellen dat ook maar iemand dit bultrug-‘design’ wèl kan waarderen.

    “The hunchback of Cupertino” 😖

  24. Komt dit echt van Apple zelf?
    Ik vind het er nou niet bepaald chique en Apple-achtig uitzien😂
    Laten ze qua looks een voorbeeld nemen aan Mophie, dat ziet er heel wat beter uit!

  25. Sorry maar na het een paar keer gehoord en geleest te hebben weigerde ik steeds om het er met hen daarover eens te zijn. Maar naarmate de tijd vordert en Apple ons blijft verassen met hele vreemde ‘Apple unlike stuff’ begin ik nu zelf ook steeds meer die mening te krijgen. Want inderdaad Apple komt de laatste tijd met hele bizarre designs / oplossingen etc.

    Om er maar enkele te noemen:

    – Antenne lijnen (iPhone 6)
    – Uitstekende camera (iPhone 6)
    – Ingang lightning poort nieuwe oplaadbare Magic Mouse aan de ONDERKANT(!!!)
    – Opladen Apple Pencil middels lightning poort iPad Pro (pen steekt er zo uit !!!?!?)
    – De nieuwe LOS verkrijgbare Apple iPad cases bestaande uit 2 (!!) onderdelen (De case met een uitsparing aan de zijkant voor eventueel een hoes/kaft, en dan de kaft er los bijkopen) je bent ook nog eens bijna 2x duurder uit.
    – De design en onhandigheid van de iPad Pro toetsenbord case (volgens vele reviewers)
    – Nieuwe iMac met vreemde onverwachte specs.
    – Nieuwe Macbook (Belachelijk duur voor wat je krijgt)
    – 3D touch alleen op iPhone 6s en NIET op de iPad Pro
    – De Apple remote (Apple TV), vind hem zelf niet meer ‘the simplicity’ en het typische minimalistische wat Apple altijd had hebben.

    En nu dit? Waarom laten ze dit niet over aan andere 3rd party fabrikanten. Maar wat ik nog vreemder vind is de vorm. Waarom dan niet de batterij case over het hele oppervlak van de achterkant van je iPhone verdelen, waardoor je (1) een dunner design krijgt als dat je nu hebt (past ook makkelijker in je (broek-)zak), en (2) het ziet er ook nog eens mooier uit. Bovendien ligt dit lijkt mij minder lekker in de hand. Vooral bij langer gebruik.

    En om dan nog maar eens te zwijgen over het lef die ze hebben om dergelijke bedragen ervoor te vragen! Ongelofelijk!

    Ik begin het dan ook steeds meer eens te zijn met vele reviewers. Ik kan het bijna niet beter verwoorden.

    Wat gebeurt er daar toch bij Apple?! Dit is niet wie ze ooit waren.

    Want voor mij geldt ook: i Angry!

  26. De prijs is niet hoof voor een batterij case

  27. Ik ben lekker tevreden over de batterijduur van m’n iPhone 6. Op vakantie heb ik in nood een extra batterij bij maar een extra batterij die steeds vast zit aan m’n iPhone hoeft echt niet hoor. Is tenslotte extra gewicht en dat wil ik niet de ganse tijd meeslepen.

  28. Het is nu dan officieel: Apple is de weg kwijt…..
    (Mijn Appletv 4 was eigenlijk al de voorbode, ding is naar half af en toch uitgebracht)

    Erg jammer..

  29. Zo extreem lelijk vind ik ‘m nou ook weer niet, maar ik vraag me af of dat wel lekker in de hand ligt… Die bult ziet er niet echt ergonomisch uit…

  30. Dacht dat deze geschikt zou zijn voor draadloos opladen! Helaas, echt n onding.

  31. Is dit een schuldbekentenis voor de belabberde accuduur van de iPhone 6? Ik heb die van mij vorige week vervangen voor een 6s Plus. Daar kan ik de dag net wél mee doorkomen…

  32. Zo, Jonny Ives was een dagje vrij zie ik.

  33. @Ilyesien: Ik ben het zo erg niet met je eens.. Mensen hebben een uitgesproken mening over wat apple doet wat geen probleem is. Maar ze lezen de mening van een ander… En oordelen daarmee zonder eens echt natedenken. Ik ook hoor! Want toen Ik deze case zag, dacht ik: wauw! Vet! Voor 119 euro? Naja is te doen. Mophie en al die andere case makers vragen er ook 100-120 voor. Maar als apple dat doet, is het opeens duur?

    Jouw lijstje met mijn meningen erbij

    – Antenne lijnen (iPhone 6)
    *Ik vind ze prachtig! En slim verwerkt in een aluminium design waar anders geen signaal doorheen komt. Eerst lelijk.. Nu zou ik ze missen

    – Uitstekende camera (iPhone 6)
    *Het is inderdaad een uitstekende camera! Dat hij een beetje uitsteekt? Naja… De comsument wilde een dunnere telefoon.

    – Ingang lightning poort nieuwe oplaadbare Magic Mouse aan de ONDERKANT(!!!)
    *Veel mensen zien hier het probleem dat je de muis niet meer kan gebruikenTijdens het laden. Wat was het ookalweer? 1min laden en een uur gebruiken? Hmm.. Dan is het juist slim dat hij aan de onderkant zit.. Om het mooie design van de muis niet tegen te gaan.

    – Opladen Apple Pencil middels lightning poort iPad Pro (pen steekt er zo uit !!!?!?)
    *Zelfde met deze pen.. Superslim!! 15sec laden is een kwartier tekenen! Loop jij maar naar je lader toe om hem te pakken voor je pencil. ik stop hem in de onderkant en ben klaar voordat jij terugloopt..

    – De nieuwe LOS verkrijgbare Apple iPad cases bestaande uit 2 (!!) onderdelen (De case met een uitsparing aan de zijkant voor eventueel een hoes/kaft, en dan de kaft er los bijkopen) je bent ook nog eens bijna 2x duurder uit.
    * naja hier ben ik het wel ergens mee eens. Want je had een versie die de voor en achterkant beschermde. Nu koop je een achterkant en koop je er een voorkant bij.

    – De design en onhandigheid van de iPad Pro toetsenbord case (volgens vele reviewers)
    *Hier ook niet. Simpel omdat ik het nog niet in gebruik heb genomen.

    – Nieuwe iMac met vreemde onverwachte specs.
    *Dat valt wel mee toch? Apple is daar altijd vreemd in geweest.. Maar jesus wat zijn ze snel.

    – Nieuwe Macbook (Belachelijk duur voor wat je krijgt)
    *neem aan dat je hier de 12inch mee bedoeld.. je betaald niet voor wat hij kan… je betaald voor zijn mobiliteit. Ofwel jij bent niet de doelgroep van deze laptop. Of wil je hem hebben omdat hij mooi is? Haha zo keek ik er ook naar. Maar hey je moet kijken naar wat praktisch is voor jezelf

    – 3D touch alleen op iPhone 6s en NIET op de iPad Pro.
    *Dit vind ik echter ook gek.. Maar je zal met de ipad toch geen 3d touch gaan gebruiken denk ik. Meer met de pencil dan met je vinger.

    – De Apple remote (Apple TV), vind hem zelf niet meer ‘the simplicity’ en het typische minimalistische wat Apple altijd had hebben.
    *De kleur is anders en er zit een touchpad onder?

    terug naar het hoesje. Ik denk dat dit design juist fijn in de hand ligt. Als ik mijn telefoon vast hou ligt mij hand niet plat op de achterkant van de telefoon. Maar aan de zijkanten en mn wijsvinger net boven het appeltje. Hoe ik het zie is dat de batterij net in de gecreerde holte van mijn hand valt. Heel heel erg slim dus. Waardoor mijn telefoon niet langer EN dikker voelt.. Alleen wat langer.

  34. Hahaha serieus voor zoveel geld. Beter een externe batterij aanschaffen. Kost je minder en is even handig.

  35. @Wonne: Dat is wel weer erg overdreven. Ik vind de batterijduur prima.
    Misschien moet je iets meer nuttige dingen doen en iets minder met je iphone spelen 😉

  36. Origineel geplaatst door steve
    Geen 6 Plus? Zo goed is die batterij na iOS 9 ook weer niet….

    Ik doe anders makkelijk 3 dagen met een batterij. Maar ook pas sinds ik Facebook en Whatsapp eraf heb gegooid. Batterij verslinders nr 1 en 2

  37. Origineel geplaatst door Wonne
    Is dit een schuldbekentenis voor de belabberde accuduur van de iPhone 6? Ik heb die van mij vorige week vervangen voor een 6s Plus. Daar kan ik de dag net wél mee doorkomen…

    Ik denk het niet. Elke iphone zou nieuw 10 uur moeten halen. Natuurlijk wordt de software zwaarder en zwaarder. Maar als jij de dag niet doorkomt. Misschien moet je hem dan is vaker wegleggen. Ik met mn iPhone 6 haal makkelijk anderhalve dag. Denk dat dit voor jou eerder een persoonlijk probleempje is dan een iphone inhoudelijk probleem.

    Telefoonverslaving.. Its real folks..

  38. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  39. Origineel geplaatst door jochem
    Ik doe anders makkelijk 3 dagen met een batterij. Maar ook pas sinds ik Facebook en Whatsapp eraf heb gegooid. Batterij verslinders nr 1 en 2

    Heeft dat echt zoveel verschil gemaakt? Zou het ook wel willen doen eigenlijk.. Maar gebruik whatsapp dagelijk.. Hoe heb je dit opgelost met vrienden en evt collega’s contacteren?

  40. Ik lach me altijd te pletter om al die reacties…Alles blijft een kwestie van smaak, sta ook niet 1,2,3 te springen op een accu IN mijn hoesje, niet dat deze er van  is voor de 6s Plus. Maar ik denk dat je gek opkijkt van deze ‘ergonomische greep’. Daar ben ik dan wel heel benieuwd naar..Iedereen die hier meteen roept denkt niet zo goed na over het feit dat je deze niet HOEFT te kopen, niemand die je verplicht… Zeker niet  Sinds de 6s Plus kan ik 1,5 dag mee en ben een actieve gebruiker. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die deze duur nodig hebben, en dan persé van  willen hebben. Zo kun je heel wat schreeuwen over de lage specs van de MacBook 12″ of vergelijking trekken met een MacBook 13″ uit 2011, maar zat die een goede MacBook willen en nodig hebben onder een kilo. 🙂

  41. 119 euro ?
    En dan ziet het er zo uit ?

    50 euro hier en 100 euro pennetje daar en 170 euro toetsenbord daar.
    Apple roept altijd op de Keynote dat andere bedrijven de weg kwijt zijn.

    Het is duidelijk dat Apple degene is die inmiddels de weg kwijt is

  42. Rugzak, wat een lelijk ding zeg. Apple neemt rare beslissingen

  43. @Ilyesien: Kennelijk zien ze er markt voor… Ofwel er zijn vast wel weer adapts die het gaan kopen…

  44. Waarom is dit een “smart” batterycase? Bij “smart” verwacht ik extra functionaliteit, zoals bv. extra opslaggeheugen (zeker na de introductie van wéér een 16GB instapmodel). Maar het enige wat deze case extra heeft tov. een Mophie of een willekeurige Chinees is de weergave van het laadpercentage in de widget. En dat noem ik niet echt “smart”.

    Blijkbaar staat de status van deze battery op het lock-screen, rechts bovenin statusbalk, en op today scherm als je dat wilt. Beetje smart misschien.

  45. @Edward: Nou ja. Spullen te goedkoop verkopen is een soort van de weg kwijt zijn. Daarom stapt de een na de andere A-merk PC maker uit, en maakt Apple 90% van de winst in PC land.

    En het pennetje is 100 euro wel waard, samen met de iPad Pro is het is echt gigantisch veel beter dan het beste wat Wacom heeft.

    Als/wanneer de Apple Pencil fabriek eindelijk een beetje productie gaat maken zit Wacom in diepe shit.

  46. Zojuist mn iPhone 6S verkocht, vind het te eenzijdig worden sinds de iPhone 3G. Op naar de winkel voor een Microsoft Lumia 950>>>>>>>>>>

  47. @harbardr: Oh wow, omdat deze kludge een eigen icoontje in de statusbar heeft is ‘ie ineens ‘smart’.

    Begrijp me niet verkeerd, mijn cynisme is niet op jou gericht. Waarschijnlijk heb je een goed punt, voor het huidige Apple is dat vast (meer dan)genoeg reden om hem zo te noemen.

    Maar imho is dit het zoveelste bewijs dat de Apple naamtoevoegingen ‘pro’, ‘magic’ en ‘smart’ aan een gigantische inflatie onderhevig zijn, zoals we die al héél lang niet meer hebben gezien :’-(

  48. Dit noemen we een graantje mee pikken, maar voor een prijs dit niet van deze wereld is.

    Product van Apple, accessoires van vele andere merken. Beste oplossing.

  49. @swen: We zien je snel weer terug, vriend.

    OT: Ik verbaas me iedere keer weer op dit forum dat mensen altijd maar alles op zichzelf betrekken. Blijkbaar is er markt voor een hoes met batterij. Deze is niet bedoeld voor design lovers, maar bijvoorbeeld voor mensen die de iPhone als gebruiksvoorwerp zien (de rest van de wereld). Ik kan genoeg beroepsgroepen bedenken die geen lak geven om design, maar wel graag een dagje langer met hun batterij willen doen zonder afhankelijk te zijn van een snoertje.

  50. @Flieps: De doelgroep voor de Fiat Multipla zeker

  51. Tuurlijk is het allemaal een kwestie van smaak. Uiteindelijk vind je voor van alles en nog wat, hoe ‘lelijk’ het ook wel niet mag zijn, een klant die er wél tevreden over is. Het probleem echter is dat dit niet is te herkennen in de Apple zoals die was. Vroeger werd er veel aandacht besteed aan de kleinste details. Was het niet af of was iets gewoon niet haalbaar of niet praktisch? Dan brachten ze het niet uit. Zo simpel was het. En daarmee onderscheidden zij zich van de rest. Zij gingen niet voor massa of kwantiteit maar voor kwaliteit (met een beperkte fanbase).

    Zelfs de Rabobank app is, volgens de Rabobank zelf, wél in de smaak gevallen bij vele van hun klanten en dus is het volgens hen nooit never mogelijk om iedereen tevreden te stellen. En dat klopt! Echter moet je kijken naar de inhoud van de kritiek die wordt gegeven. Hoe vaak komt ie voor? En wat wordt herhaaldelijk bij velen als ergernis aangehaald? De ING heeft volgens mij 4 sterren, terwijl de Rabo er slechts 1 heeft. Dusja, ergens doet de Rabobank toch iets niet goed. En inderdaad, ook de ING kan niet iedereen tevreden stellen, echter zeggen het aantal sterren wel wat over een (of de) kwaliteit van het product (binnen de algemeen te verwachten gangbare kwaliteiten/functies/lay out en wensen van de doorsnee gebruiker die bekend zijn met dergelijke producten/merken etc.) Als ik een tv koop dan verwacht ik dat ie er ongeveer zus en zo uit komt te zien en dat ie dit en dat moet kunnen. Voldoet ie daar niet aan dan zijn er uiteraard ALTIJD wel klanten te vinden die het wél prima vinden als ie (nog steeds) zwart wit beelden toont. Nog steeds 50 kilo weegt en een uitstekende rug heeft van 50 cm, en een houten motief ‘casing’ heeft, En waarbij je (nog steeds) moet opstaan en naar de tv moet lopen om vervolgens middels het indrukken van een aantal knoppen te kunnen zappen. En die lopen dan ook te zeuren op mensen die vinden dat je eigenlijk wel een afstandsbediening erbij moet hebben en flat screen moet zijn en dunne randen en HD enz enz. Hebben zij (recht) op een eigen smaak/mening daarover? Ja tuurlijk! Maar feit is dat zon smaak niet gangbaar meer is in de (tech)wereld anno 2015/16. En sommige bedrijven (Apple) onderscheiden zich van de rest in design/gebruiksgemak en hanteren een hoge standaard. Als ik kijk naar vele apple producten van vandaag dan is het op zn minst vreemd te noemen, want de meeste mensen zullen het denk ik veel handiger vinden als de lightning poort voor de magic muis er aan de voor kant had gezeten en de meesten zullen zon bult op je iPhone’s rug ook onhandig in gebruik vinden.
    Nog geen 2 jaar geleden verdedigde Apple een 4 inch scherm, en nu wordt het (waarschijnlijk) een budget model. Why? omdat het niet meer ‘gangbaar’ is bij de meeste consumenten als ‘ideaal’. Jammer, want voor mij is dat nog steeds wel het ideale formaat.

    Bij de intro van de 5s (of 5 weet het niet meer) lachten zij on stage de samsung gebruikers uit met het gebruiksgemak van airdrop: https://www.youtube.com/watch?v=BquJUqQT6c4

    ‘No need to go around and tap your phone with ios 7!’

    En toevallig was ik het daarmee eens. Maar velen zullen het (NFC) wél handig vinden. Maar matter of fact is, Apple probeert duidelijk te maken dat ze voor functionaliteit en gebruiksgemak gaan ten opzichte van de concurrent, dan is het toch op zn minst vreemd te noemen als dat alles behalve het geval is bij bijvoorbeeld hun andere producten zoals de manier waarop de muis wordt opgeladen? Stel dat bovenstaand filmpje microsoft is die apple uitlacht om hun magic mouse.. tjah, gelijk hebben ze dan. Kortom, maak ook waar, waar je voor beweert te staan. En in het geval van Apple is het het design en gebruiksgemak.

    En bovendien valt mij op dat je Apple gebruikers hebt die ALLES wat apple doet of vindt gewoon pikken.. Pppfff als iedereen zo was dan hoefde Apple niet meer te innoveren en niks meer aan te passen.. immers de klanten zijn (sowieso) toch tevreden!

    Ik ben vaak ‘pro alles apple’, maar ben tegelijkertijd ook wel kritisch. Daar waar ik het in het verleden bijna overal eens met ze was, of de meerwaarde van hun zeer doordachte goed uitgewerkte producten inzag, hebben ze naar mijn mening tegenwoordig vele foute keuzes gemaakt en het lijken er steeds meer te (gaan) worden. Hun fanbase groeit uiteraard, maar die zijn vaak pas nieuw in het apple ecosysteem die weten dus niet beter. Desalniettemin vind ik ze nog steeds de beste op de markt op dit moment (in vergelijking met de concurrentie) en voel ik me er nog wel goed bij. Ook mogen ze van mij alleen wel wat meer met die prijzen doen. Het is het gewoon niet meer waard. Vroeger een iPhone of apple product kopen voor die prijs was begrijpelijk; het was immers een unieke ervaring die anderen niet konden bieden. Er was er maar 1! Dat is nu gewoon niet meer zo. En als je tegenwoordig kijkt naar de kwaliteit die ze bieden op hun producten (bijvoorbeeld iPhone cases en apple watch dock), dan zijn die bedragen die ze ervoor vragen gewoon niet meer ‘fair’.

  52. wat erg. Lelijker kan niet.
    Het lijkt wel of Apple nu nog maar 1 ding voor ogen heeft.: het moet dun. En waar dat niet gaat steekt het maar uit. Net als de camera nu de accu in deze case. 😊

  53. @Mickel: Beetje simpele opmerking zonder context, vind je ook niet? Als ik in de trein zit (3 uur per dag) gebruik ik Babbel en Duolingo om twee verschillende talen te leren die ik nodig heb voor mijn studie. Ja, ik studeer ook nog. Feit is dat de accuduur van mijn iPhone 5s een stuk beter was dan die van m’n 6. Met de 6s Plus heb ik aan het eind van de dag gelukkig nog een procent of 30 over.

  54. @Justin koopmans: Domme opmerkingen plaatsen zonder context is ook een steeds groter wordend probleem.

  55. Kunnen ze die batterij bij de volgende iphone er niet gewoon er in bouwen?

  56. Origineel geplaatst door harbardr
    @Edward: Nou ja. Spullen te goedkoop verkopen is een soort van de weg kwijt zijn. Daarom stapt de een na de andere A-merk PC maker uit, en maakt Apple 90% van de winst in PC land.
    En het pennetje is 100 euro wel waard, samen met de iPad Pro is het is echt gigantisch veel beter dan het beste wat Wacom heeft.
    Als/wanneer de Apple Pencil fabriek eindelijk een beetje productie gaat maken zit Wacom in diepe shit.

    Gigantisch beter dan het beste van Wacom ?

    Toen wist ik het.
    Brainwashed ?

    Gelijk wellicht.
    Gigantisch beter ? Uhhh niet echt

    Je schreef:

    Als/wanneer de Apple Pencil fabriek eindelijk een beetje productie gaat maken zit Wacom in diepe shit.

    Tuurlijk joh.
    Ipad pro vs waar allemaal een wacom digitizer in zit ?

    Je Schreef:

    en maakt Apple 90% van de winst in PC lan

    Oké ik haak af

  57. Origineel geplaatst door Cihan
    Kunnen ze die batterij bij de volgende iphone er niet gewoon er in bouwen?

    LOL!!

    Apple be like: “Ya’ll wanted extra battery, well.. he’re you have it!”: laten ons vervolgens een iPhone 7 zien met een ‘baksteenbatterij’ op de achterkant er tegenaan geplakt! Pats!!

  58. Origineel geplaatst door jochem
    Ik doe anders makkelijk 3 dagen met een batterij. Maar ook pas sinds ik Facebook en Whatsapp eraf heb gegooid. Batterij verslinders nr 1 en 2

    Origineel geplaatst door Justin koopmans
    Heeft dat echt zoveel verschil gemaakt? Zou het ook wel willen doen eigenlijk.. Maar gebruik whatsapp dagelijk.. Hoe heb je dit opgelost met vrienden en evt collega’s contacteren?

    Dat maakt een wereld van verschil! Kijk voor de gein eens naar je batterijverbruik van die 2 apps.

    Facebook heb ik al 1,5 jaar van m’n telefoon en bekijk ik enkel in safari. Wat betreft whatsapp, ik was het zo beu dat whatsapp geen “fatsoenlijke” desktopclient had dat ik definitief ben overgestapt op enkel Telegram en oldskool SMS. FB messenger is voor mij sowieso een no-go, daar reageer ik gewoon niet of bewust pas dagen later en meestal met een fake auto-reply: Wil je me bereiken, gebruik dan sms of telegram.

    Ik heb zoiets van als het dringend is kunnen ze me echt wel bereiken en voor velen was het ook een reden om dan toch maar Telegram te installeren :p

    Als webontwikkelaar zit ik vrijwel de hele dag voor een computerscherm. Een degelijk desktopclient is dan gewoon een vereiste voor mij. Als ik kijk naar mijn batterij verbruik van Telegram op mijn telefoon dan is dat doorgaans 3 a 4%. Nog een leuke bijkomer is dat hij maar iets van 40mb in beslag neemt omdat alles in de cloud wordt opgeslagen. Dus het scheelt batterij en ook nog opslag :p

  59. Origineel geplaatst door jochem
    Ik doe anders makkelijk 3 dagen met een batterij. Maar ook pas sinds ik Facebook en Whatsapp eraf heb gegooid. Batterij verslinders nr 1 en 2

    Origineel geplaatst door Justin koopmans
    Heeft dat echt zoveel verschil gemaakt? Zou het ook wel willen doen eigenlijk.. Maar gebruik whatsapp dagelijk.. Hoe heb je dit opgelost met vrienden en evt collega’s contacteren?

    Origineel geplaatst door jochem
    Facebook heb ik al 1,5 jaar van m’n telefoon en bekijk ik enkel in safari. Wat betreft whatsapp, ik was het zo beu dat whatsapp geen “fatsoenlijke” desktopclient had dat ik definitief ben overgestapt op enkel Telegram en oldskool SMS. FB messenger is voor mij sowieso een no-go, daar reageer ik gewoon niet of bewust pas dagen later en meestal met een fake auto-reply: Wil je me bereiken, gebruik dan sms of telegram.
    Ik heb zoiets van als het dringend is kunnen ze me echt wel bereiken en voor velen was het ook een reden om dan toch maar Telegram te installeren :p

    Je weet waarom de desktop client van Whatsapp werkt zoals die werkt ?
    WhatsApp bewaart als enige geen berichten op de server die zijn afgeleverd. Schijnbaar ziet niemand daar een voordeel van.

    Daarbij werkt het hier gewoon prima.

  60. Origineel geplaatst door jochem
    Ik doe anders makkelijk 3 dagen met een batterij. Maar ook pas sinds ik Facebook en Whatsapp eraf heb gegooid. Batterij verslinders nr 1 en 2

    Origineel geplaatst door Justin koopmans
    Heeft dat echt zoveel verschil gemaakt? Zou het ook wel willen doen eigenlijk.. Maar gebruik whatsapp dagelijk.. Hoe heb je dit opgelost met vrienden en evt collega’s contacteren?

    Origineel geplaatst door jochem
    Facebook heb ik al 1,5 jaar van m’n telefoon en bekijk ik enkel in safari. Wat betreft whatsapp, ik was het zo beu dat whatsapp geen “fatsoenlijke” desktopclient had dat ik definitief ben overgestapt op enkel Telegram en oldskool SMS. FB messenger is voor mij sowieso een no-go, daar reageer ik gewoon niet of bewust pas dagen later en meestal met een fake auto-reply: Wil je me bereiken, gebruik dan sms of telegram.
    Ik heb zoiets van als het dringend is kunnen ze me echt wel bereiken en voor velen was het ook een reden om dan toch maar Telegram te installeren :p

    Origineel geplaatst door edward

    Je weet waarom de desktop client van Whatsapp werkt zoals die werkt ?
    WhatsApp bewaart als enige geen berichten op de server die zijn afgeleverd. Schijnbaar ziet niemand daar een voordeel van.
    Daarbij werkt het hier gewoon prima.

    Ja dat weet ik en het interesseert me eerlijk gezegd geen ene hol, dat hele privacy verhaal niet. Als ik privacy wil dan stuur ik wel een postduif of stuur ik iemand per post een brief in geheimtaal.

    Waarom wordt toch altijd dat privacy aangehaald als iemand een voorkeur heeft voor Telegram of een andere chatapp die niet Whatsapp heet? Het gaat mij om functionaliteit en gemak, niet die hele privacy wedloop. Als je dat wel interessant vindt, raad ik je aan FB op te zeggen en uit Nederland te emigreren.

  61. Origineel geplaatst door jochem
    Ik doe anders makkelijk 3 dagen met een batterij. Maar ook pas sinds ik Facebook en Whatsapp eraf heb gegooid. Batterij verslinders nr 1 en 2

    Origineel geplaatst door Justin koopmans
    Heeft dat echt zoveel verschil gemaakt? Zou het ook wel willen doen eigenlijk.. Maar gebruik whatsapp dagelijk.. Hoe heb je dit opgelost met vrienden en evt collega’s contacteren?

    Origineel geplaatst door jochem
    Facebook heb ik al 1,5 jaar van m’n telefoon en bekijk ik enkel in safari. Wat betreft whatsapp, ik was het zo beu dat whatsapp geen “fatsoenlijke” desktopclient had dat ik definitief ben overgestapt op enkel Telegram en oldskool SMS. FB messenger is voor mij sowieso een no-go, daar reageer ik gewoon niet of bewust pas dagen later en meestal met een fake auto-reply: Wil je me bereiken, gebruik dan sms of telegram.
    Ik heb zoiets van als het dringend is kunnen ze me echt wel bereiken en voor velen was het ook een reden om dan toch maar Telegram te installeren :p

    Origineel geplaatst door edward
    Je weet waarom de desktop client van Whatsapp werkt zoals die werkt ?
    WhatsApp bewaart als enige geen berichten op de server die zijn afgeleverd. Schijnbaar ziet niemand daar een voordeel van.
    Daarbij werkt het hier gewoon prima.

    Origineel geplaatst door jochem
    Ja dat weet ik en het interesseert me eerlijk gezegd geen ene hol, dat hele privacy verhaal niet. Als ik privacy wil dan stuur ik wel een postduif of stuur ik iemand per post een brief in geheimtaal.
    Waarom wordt toch altijd dat privacy aangehaald als iemand een voorkeur heeft voor Telegram of een andere chatapp die niet Whatsapp heet? Het gaat mij om functionaliteit en gemak, niet die hele privacy wedloop. Als je dat wel interessant vindt, raad ik je aan FB op te zeggen en uit Nederland te emigreren.

    Nou nou…
    Je overtuigt mij niet echt met je verhaal.

  62. Dit is Apple die eindelijk z’n eigen designfouten doorheeft. Voor z’n formaat is de batterij in de 6 en zeker in de 6S idioot klein, en dan kan je de hardware nog zo zuinig maken, we zitten tegen een limiet aan waar de enige manier van langere batterijduur hebben een grotere batterij is.

    Dat ze het dan in het lelijkste hoesje ooit douwen, da’s wat anders. Alsof een iPhone zwanger is van een 3e of 4e gen iPod Touch. Er zijn veeeeeeeel betere opties voor een 3e van de prijs.

  63. Dit is toch een grap, niet?

  64. Origineel geplaatst door jochem
    Ik doe anders makkelijk 3 dagen met een batterij. Maar ook pas sinds ik Facebook en Whatsapp eraf heb gegooid. Batterij verslinders nr 1 en 2

    Origineel geplaatst door Justin koopmans
    Heeft dat echt zoveel verschil gemaakt? Zou het ook wel willen doen eigenlijk.. Maar gebruik whatsapp dagelijk.. Hoe heb je dit opgelost met vrienden en evt collega’s contacteren?

    Origineel geplaatst door jochem
    Facebook heb ik al 1,5 jaar van m’n telefoon en bekijk ik enkel in safari. Wat betreft whatsapp, ik was het zo beu dat whatsapp geen “fatsoenlijke” desktopclient had dat ik definitief ben overgestapt op enkel Telegram en oldskool SMS. FB messenger is voor mij sowieso een no-go, daar reageer ik gewoon niet of bewust pas dagen later en meestal met een fake auto-reply: Wil je me bereiken, gebruik dan sms of telegram.
    Ik heb zoiets van als het dringend is kunnen ze me echt wel bereiken en voor velen was het ook een reden om dan toch maar Telegram te installeren :p

    Origineel geplaatst door edward
    Je weet waarom de desktop client van Whatsapp werkt zoals die werkt ?
    WhatsApp bewaart als enige geen berichten op de server die zijn afgeleverd. Schijnbaar ziet niemand daar een voordeel van.
    Daarbij werkt het hier gewoon prima.

    Origineel geplaatst door jochem
    Ja dat weet ik en het interesseert me eerlijk gezegd geen ene hol, dat hele privacy verhaal niet. Als ik privacy wil dan stuur ik wel een postduif of stuur ik iemand per post een brief in geheimtaal.
    Waarom wordt toch altijd dat privacy aangehaald als iemand een voorkeur heeft voor Telegram of een andere chatapp die niet Whatsapp heet? Het gaat mij om functionaliteit en gemak, niet die hele privacy wedloop. Als je dat wel interessant vindt, raad ik je aan FB op te zeggen en uit Nederland te emigreren.

    Origineel geplaatst door Edward

    Nou nou…
    Je overtuigt mij niet echt met je verhaal.

    Hij was ook niet bedoeld om je te overtuigen, het was enkel mijn mening. Daarbij ging het om het batterij verbruik, niet om de privacy.

  65. Je kan inderdaad die €119 of wat het is uitgeven aan een accu, maar krijg je als je voor dat geld een plus had gekocht niet vergelijkbare accu / beter? Tenzij je het schermgrootte goed vind natuurlijk, en het is nu achteraf, maar toch

  66. Origineel geplaatst door Vincent
    Dit is Apple die eindelijk z’n eigen designfouten doorheeft. Voor z’n formaat is de batterij in de 6 en zeker in de 6S idioot klein, en dan kan je de hardware nog zo zuinig maken, we zitten tegen een limiet aan waar de enige manier van langere batterijduur hebben een grotere batterij is

    Welnee.
    De batterij is voor veel mensen prima. Ook voor mij. Ik ben blij dat ik niet opgezadeld wordt met een dikkere batterij die ik niet nodig heb. En dat ik er niet voor hoef te betalen.
    Laat de mensen die wel extra nodig hebben maar extra betalen en sjouwen.
    Prima zo.

    Dat ze het dan in het lelijkste hoesje ooit douwen, da’s wat anders. Alsof een iPhone zwanger is van een 3e of 4e gen iPod Touch. Er zijn veeeeeeeel betere opties voor een 3e van de prijs.

    Voor deze opties heb je een extra kabel nodig, ze zijn niet geintegreerd met iOS (batterij status op schem, notificaties etc.), en blokkeren de antenne. En als je geen chinese troep wil zijn ze net zo duur.

  67. @joachim: Waarom zou die te klein zijn?
    Hij kan makkelijk mee met andere android toestellen. Gaat zelfs langer mee dan de galaxy s6 edge

  68. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  69. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  70. de spec’s van de 6s zijn op die manier amper gelijkwaardig aan de standaard spec’s van een 6s+ (zie site apple) maar dan wel met een prijs die hoger ligt bij de 6s tov de 6s+ voor dezelfde opslag, nog niemand opgevallen? maw koop je gewoon een 6s+ en je hoeft die case helemaal niet. en ondertussen bespaar je nog wat uit. 😉

  71. @Wonne: wat is er zo drastisch aan de batterij? Vele android toestellen zijn zeker niet beter hoor, en dat jij ‘net met je batterij de dag kan doorkomen.
    Wat doe jij dan met je gsm?
    Zit he er dan elke dag 7 uur op of wat?

  72. Zolang ik de 6 heb, heb ik de AM412 Power Case van Xtorm (3100 mAh), goed voor 1x opladen. Wel een dik ding uiteraard, maar design is vele malen minder lelijk dan die UITstekende knol van Apple.

  73. Origineel geplaatst door macs33:

    Als je er zelf maar om kan lachen. Zoelig mens

    Nounounou, hoeft niet meteen chagrijnig tegen mij te doen 😅. Ik heb tot nu toe geen problemen met mijn nieuwe iphone6s. Maar weet hoe drama de accu was bij mijn 5. Maar die is natuurlijk al 2 jaar obsolete.

    Ben wel erg tevreden over de ios9 bespaarstand. Hele dag maar 30% verbruikt. En ja, ik heb hem ook nog gebruikt voor internetten en app gebruik.

  74. Waarom is dat ding zo lelijk, had apple dat echt niet beter kunnen doen?
    Laat maar zitten, als ik iets lelijks wil koop ik wel een android prutphone.

  75. @Marin: Ik ben niet de enige hoor, YouTube staat vol met reviews van mensen die net wel/net niet de dag door komen. Ik gebruik m’n telefoon inderdaad redelijk intensief. Met bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S6 Edge Plus is het nog veel erger, door de toepassing van Super AMOLED displays.

  76. Origineel geplaatst door Marc
    Waarom is dat ding zo lelijk, had apple dat echt niet beter kunnen doen?
    Laat maar zitten, als ik iets lelijks wil koop ik wel een android prutphone.

    Haha goeie…pfff

  77. Facebook eraf gooien van je iPhone en probleem is opgelost… veel goedkopere oplossing dan deze battery case!

  78. Origineel geplaatst door Wonne
    @Marin: Ik ben niet de enige hoor, YouTube staat vol met reviews van mensen die net wel/net niet de dag door komen. Ik gebruik m’n telefoon inderdaad redelijk intensief. Met bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S6 Edge Plus is het nog veel erger, door de toepassing van Super AMOLED displays.

    2 dagen op zijn sloffen met de S6 edge plus en veel gebruik

  79. Die bult is gewoon een oplossing zodat je een fatsoenlijke foto kunt maken zonder dat je je terug telefoon uit de accu pack hoeft te halen. Met dikkere versies wordt je lichtinval geblokkeerd. En als je kleinere handen hebt dan kun je toch met een hand de telefoon bedienen zoals je gewend bent. Je merkt geen verschil. Ja, dat je langer online kunt gaan. En je kijkt naar je scherm en niet naar de achterkant. Alleen aan het gewicht merk je dat je een accupack om je iPhone hebt. In mijn ogen een slimme oplossing op meerdere vlakken.

  80. Tot (!) de upgrade naar iOS9.2 kon ik malkelijk een hele dag doen met de batterij v mij iPhone6s
    Ik hield van 07:30 tot 23:00 uur gemiddeld nog 23% batterij over!
    Nu na de update naar iOS9.2 was mijn batterij om 14:00 uur al op 18%
    En dit bij het zelfde gebruik!!
    TOEVAL????

  81. @Marc: Inderdaad hoe lelijk! Had toch ook lang&plat kunnen zijn?

  82. Wat hebben ze gedacht daar in de Infinite Loop, Cupertino,.. ?

    Zelf heb ik genoten van wat ooit de enige echte smartphone in de wereld was , toen Apple de iPhone bedacht. Echt briljant in elk opzicht.

    Zonder de iPhone waren andere bedrijven niet zo gemotiveerd geweest om e.e.a. te evenaren.

    Zelf ben ik van mening dat Android en vooral de hardware inmiddels verder gaan waar Apple ooit dicteerde.

    In Cina worden nu echt wekelijks flagships uitgebracht die echt innoverend zijn en een eigen vorm en community bedienen.

    Usb-c poorten , 5000 Mah accu’s die een body nog steeds onder 9 mm weten te houden. Bezelloos scherm is al te koop. TelefoonBodys ingelegd met steen hout leder. Instap geheugen van 64 GB. En ram is nu ook al niet meer onder 3 GB.
    En vanuit USA en Europa kun je steeds vaker bestellen binnen de grenzen vanuit distributie firma’s met twee jaar garantie en geen extra douanekosten .

    En dan is het helemaal feest om te zien dat steeds meer Chinese merken telefoons leveren in samenwerking met Cyanogen OS. waarmee wij als gebruiker , en daar gaat het tenslotte om? , volledige controle krijgen over de apps. En onze persoonlijke informatie. Alles is met Cyanogen instelbaar.

    Ook thema’s en het kleuren van alle gangbare apps is mogelijk vanuit het thema- menu.
    Nooit meer hacken en moeilijk doen en bijna maandelijks OS updates zonder einde…

    Apple maakt prachtige machines maar ik twijfel aan de uitgekooktheid waarmee men in Cupertino denkt dat ik als consument blind ben voor al het andere.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.