Reacties voor: Apple onthult eigen muziekdienst Apple Music

Apple stort zich in de wereld van streaming muziek met Apple Music. Tijdens de keynote op WWDC werd het muziekplatform onthuld. Dit weten we erover.
Lees het complete artikel → Apple onthult eigen muziekdienst Apple Music
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Hopelijk komt het snel. Kijk er naar uit om mijn 10 eurootjes per maand te spenderen aan misschien wel de beste streaming app ter wereld. Goed dat zede grote labels achter zich hebben geschaard

  2. Vooralsnog een zeer complexe dienst. Ik heb geen Spotify, ik wachtte op iets van Apple, maar ik ben bang dat ik dit veel te ingewikkeld en teveel poespas vind. Waar is de simplicity van Apple gebleven?

  3. Als dit ook op OS X beschikbaar is, dan ben ik bang dat ik zeg: byeee byeeee Spotify. Dit is bruut. En die Beats 1 zender. Heel leuk, origineel en treffend.

    Ook fijn dat ze aan offline synchronisatie hebben gedacht.

  4. 10$ per maand is jammer maar 14.99$ voor 6 familie leden, top!

  5. Ik zag snel even een nieuwe iTunes. Maar is dat een heel ander uiterlijk of was dat de Store?

  6. Ik ben benieuwd, kunnen we voor dit bedrag dan onbeperkt muziek streamen vanaf de hele itunes muziek database?

  7. Helaas zal Nederland weer buitengesloten worden zoals altijd. Slecht aanbod Netflix, geen iTunes radio, geen beats, geen Pandora etc etc. En nu dit.
    Te veel onzinnige rechten en bumra maffia.

  8. Ik ben benieuwd naar de kwaliteit. Zelfde als Spotify of zoals Tidal?

  9. Heb via nu nl gelezen dat music ook op Windows en Android gaat komen en je ook video’s kan streamen. Gaat echt een killer worden…., kan niet wachten om spotify op te zeggen.

  10. Offline gebruik op een mobiel device. Ik heb het niet gehoord en ook niet gelezen. Daarom betaal ik nu voor Spotify…

  11. Het lijkt alsof ze er een beetje omheen draaien, maar is het aanbod nu een “selectie” of alles onbeperkt streamen, maar dan ook echt de hele bibliotheek zoals deze nu bestaat?

  12. Moet je dan ook betalen om je eigen (reeds gekochte) muziek op de iPhone te kunnen afspelen? Is het sowieso verplicht het abonnement te nemen? Is het: geen 10 euro -> geen muziek op iOS?

  13. Ben zeer benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Maar waarom wil iedereen opeens weg bij Spotify? Is deze zo slecht dan??

  14. De hele itunes biblitheek streamen, offline opslaan, radio skippen en een ontdek tool voor dus maar 10 euro per maand, DAYUM!

    http://www.apple.com/music/membership/

  15. Ben nog niet overtuigt of deze dienst mijn Spotify abo zal vervangen.

  16. En IOS 7 dan? PFFF!! Jammer dat dit alleen maar beschikbaar is vanaf IOS 8.4. Maar ja heb gelukkig nog een iMac en Apple Tv en 3 nieuwere iPhones in het gezin. Dit was net zo handig op mijn iPhone. maar ja helaas.

  17. @iCulture Jullie vermelden dat de dienst vermoedelijk ook naar NL komt, hoewel Music inderdaad aan de Nederlandse site is toegevoegd staat er op de Amerikaanse site een datum (30-06-2015 bij) en op de Nederlandse website coming soon. Ik denk dus dat dat nog niet zo zeker is.

  18. Origineel geplaatst door borgqueenx
    De hele itunes biblitheek streamen, offline opslaan, radio skippen en een ontdek tool voor dus maar 10 euro per maand, DAYUM!
    http://www.apple.com/music/membership/

    Ze noemen het niet voor niets ‘you get access to the full Apple Music library’. Ik zie daar niet ‘iTunes library’ staan. Dus daar zit vast nog wel wat discrepantie…

    Wat wordt de positie van iTunes Match icm Apple Music?

  19. NOOOO geen datum voor nederland 🙁

  20. iTunes match Blijft bestaan naast Apple Music. Denk echter dat match snel zal verdwijnen. Voegt niet veel meer toe. Die paar speciale albums hoef ik niet perse overal te kunnen beluisteren.

  21. Ik blijf lekker trouw aan mijn ‘ouderwetse’ bibliotheek en mp3’tjes 🙂

  22. Ik heb nu Spotify, zit bij mijn xs4all abo in. Maar mijn puberkids willen ook Spotify. Xs4all abo kan niet upgraden naar Spotify family. Kortom, wordt dure grap als ik mee ga in wens kids (basis acc. 10 euro, elk volgende account 5 euro, max. 5 accounts).

    Met deze Apple dienst is het prijstechnisch een stuk interessanter, ook in combinatie met iTunes Match, waar ik zo’n 15.000 tracks in heb staan. Maar, eerst even afwachten wat er in de Apple bibliotheek staat: is het alleen main stream of ook obscuurder werk? Wanneer bv. TC-Matic en Trøckener Kecks er in staan, begin ik voorzichtig enthousiast te worden.

  23. Origineel geplaatst door borgqueenx
    NOOOO geen datum voor nederland 🙁

    Ik heb net even gekeken, maar in alle stores staat coming soon etc. Behalve de us store. In de Duitse, Engelse, Hong Kong etc, allemaal coming soon oid. Dus ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken

  24. Ten eerste: Apple heeft zijn naam hooggehouden; het ziet er werkelijk prachtig uit allemaal en ga het denk ik zeker nemen.

    Er is wat mij betreft echter één maar: de gebruiker wordt zo dom gehouden. Radio, for you, connect etc. en dan helemaal achteraan waar het eigenlijk om draait: ‘my music’.

    Ik, en ik denk met mij meer mensen, weet prima welke muziek ik wel en niet wil. Fijn dat die ontdek-functies erin zitten, maar het zou van mij wat meer op de achtergrond mogen. In spotify gebruik ik ze ook nooit.

    Ennn, hopelijk hebben ze veel hardstyle 😏

  25. @Janklaassenmetbeats: Is in Nederland de regiobeperking van Netflix niet opgegeven dan? Want namelijk hier in België is dat sinds enkele weken afgeschaft, waardoor we hier nu de volledige Netflix ervaring kunnen beleven.. Sneu, maar het lijkt dat Bumra nog erger is dan Sabam hier. De grootste criminelen van heel de muziekwereld!

  26. Helaas dat abonnement van €15,- per maand kan alleen als je family sharing hebt (Dit staat op de Apple website: Requires iCloud Family Sharing).

    Dus waarschijnlijk wordt t lastiger om dit met vrienden te delen. Want dan was t wel heel interessant voor €2,50 p.p.p.m.

  27. @René, @Rene T: Kwaliteit en offline mogelijkheden: heel goeie punten, inderdaad ook niets over gehoord of gelezen, en toch wel heel belangrijke bepalende factoren bij de keuze of ‘t misschien iets is of al bij voorbaat afvalt.Vooral in de combinatie: lossless wil je niet continu hoeven streamen over 3G of 4G, en lossy wil je zéker geen €10 per maand voor betalen.En één radiokanaal voor iedereen? Voor (naar NL vertaald) ‘t volledige (Sky)Radio 2/3/4/538 (etc.) spectrum?😧

  28. Leuk, maar helaas geen game-changer. Nog steeds de statische lijstjes muziek met cd-plaatjes erbij. En artiesten mogen nu naast Facebook, Youtube, Instagram en Twitter hun nieuwtjes op nog weer een nieuw platform gaan posten. In de hoop dat mensen speciaal hiervoor ernaar toe gaan.

    Om niet alleen te zeuren, hierbij wat tips (Tim Cook, lees je mee?)

    + Met 1 druk op de knop bij een liedje ook de videoclip zien.
    + Met nog 1 druk op de knop een instant-karaokeversie.
    + Maak aan de hand van je muziek, foto’s en filmpjes een eigen videoclip.
    + Party-modus: Laat op een kahoot-achtige manier iedereen in je danszaal de playlist samenstellen of tips geven aan de dj.
    + Of nog beter, op basis van een tag en gps-locatie van een toestel de muziek bepalen en ook direct alle selfies en filmpjes daarop delen.
    + Wees niet alleen het zoveelste platform (remember Ping??), maar verzamel ook data van de andere platformen. Makkelijk voor de artiest en zo zorg je dat je ECHT een uniek platform bent.

    Overigens hadden de artiesten op het podium werkelijk helemaal NIETS te melden. Stonden een beetje cool te doen, waren de tekst kwijt, hadden ruzie met de slide-volgorde en waren dan ineens weer weg.

  29. vindt het niks , beats 1 in engels en geen nederlands , gratis spotify en tunein radio heeft meer

  30. @René: ik denk / hoop dat dit gewoon de kwaliteit is van itunes nu, dus beter dan spotify, en minder dan tidal…

  31. Tja ik zou ook snel mijn tweet weer verwijderen want tja ruzie met Apple is foetsie in de app store en dan kan je het schudden met je verkopen jong!!!

  32. @Anthony: Spotify is eigenlijk niet zo consequent in zijn streaming kwaliteit, ook de betalende versie. Sommige liedjes missen diepgang en klinken echt (te) vlak.
    Als Apple music dezelfde kwalteit is dan iTunes streamed, dan zouden ze wel eens potten kunnen breken.

  33. Origineel geplaatst door borgqueenx
    NOOOO geen datum voor nederland 🙁

    Stel dat het eerder in Amerika beschikbaar komt, is het gewoon een kwestie van met een Amerikaans Apple account in te loggen en de eerste 3 maanden gratis te nemen waarschijnlijk. Zoals dat bij iTunes Radio kan…

  34. Origineel geplaatst door borgqueenx
    Ik ben benieuwd, kunnen we voor dit bedrag dan onbeperkt muziek streamen vanaf de hele itunes muziek database?

    ja daar ben ik ook benieuwd naar. Dat is het enige voordeel op Spotify

  35. Apple music zou toch in iOS 8.4 komen wanneer komt die dan? Ik had gedacht gister maar nee dus

  36. Ik weiger maandelijks te betalen voor muziek…ik KOOP een album en dan wil ik er oneindig lang en vaak naar kunnen luisteren, niet zolang mń abo duurt..

  37. Origineel geplaatst door whistler: ja daar ben ik ook benieuwd naar. Dat is het enige voordeel op Spptify

    Lees dit persbericht.
    Alles te vinden wat je wilt weten

  38. @Maui: gelukkig wordt het je door niemand verplicht ;).

  39. Wat onaardig allemaal tegen Spotify, zij doen toch hartstikke goed hun best! Beetje kinderachtig al die sneers naar Spotify… Ook ik ben heel benieuwd naar Apple streaming dienst maar eerst zien dan geloven en beslissen. Tot die tijd hulde aan Spotify.

  40. @Robert: is toch niet moeilijk . Jij als hoofd van het gezin kan 5 extra emailadressen in je Cloud registreren

  41. Na alles op de website van Apple Belgium eens goed te hebben gelezen is het overduidelijk . Voor België komt deze volledig beschikbaar bij de 8.4 update eind deze maand en voor Mac en pc bij de volgende iTunes update. Android toestellen krijgen hem in de herfst beschikbaar en wanneer je een betalend account hebt kan je effectief onbeperkt offline synchroniseren voor 9,99 per maand of 14,99 per maand voor een gezin tot 6 personen . Gewoon 5 extra iCloud accounts aanmaken door een invitatie te zenden naar betrokken personen die hem door te aanvaarden kunnen activeren. Let wel op wat je deelt want ik kan me wel voorstellen dat niet alles voor ieders ogen bestemd is haha

  42. Na alles op de website van Apple Belgium eens goed te hebben gelezen is het overduidelijk . Voor België komt deze volledig beschikbaar bij de 8.4 update eind deze maand en voor Mac en pc bij de volgende iTunes update. Android toestellen krijgen hem in de herfst beschikbaar en wanneer je een betalend account hebt kan je effectief onbeperkt offline synchroniseren voor 9,99 per maand of 14,99 per maand voor een gezin tot 6 personen . Gewoon 5 extra iCloud accounts aanmaken door een invitatie te zenden naar betrokken personen die hem door te aanvaarden kunnen activeren. Let wel op wat je deelt want ik kan me wel voorstellen dat niet alles voor ieders ogen bestemd is haha . Inmiddels is bekend dat de update effectief op 30/6 beschikbaar komt met Apple music dus nl en be mogen gerust zijn

  43. Dat 24/7 live radio station….Dat is toch wel heel 90’s???

  44. Tsja, ik heb spotify via XS4ALL. Als zij nu dit als alternatief bieden, ga ik het overwegen. Maar nu ‘betaal’ ik al voor een dienst. Ga er niet nog een bij nemen. En hoe gaat het met de integratie naar bv SONOS? Ik vindt Spotify erg prettig op de SONOS, zullen zij meewerken aan Music?

  45. apple music komt waarschijnlijk ook gewoon naar nederland deze maand dit kan je afleiden van het kopje apple music op http://www.apple.nl

    apple music bied 30 miljoen nummers aan, dus helaas niet de hele itunes bibliotheek want die bestaat uit 43 miljoen nummers.

    30 miljoen nummers is het zelfde aantal nummers als spotify aan bied. en misschien komen er later bij apple music nog wel meer nummers bij als er met andere artiesten ook contracten worden gesloten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.