Reacties voor: Apple levert onjuist bewijsmateriaal in zaak tegen Samsung

Apple heeft een onjuist bewijs geleverd in de zaak tegen Samsung. In Duitsland leverde Apple een vervormd plaatje in bij de rechtbank, die de indruk wekt dat de iPad 2 en de Samsung Galaxy Tab 10.1 wel erg sterk op elkaar lijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. De afbeelding heeft een aspectratio van 1,36 terwijl dit in werkelijkheid 1,36 is.

    Euh?

  2. Wat een ontiegelijk zielig spelletje is Apple toch aan het spelen. Hoewel ik al jarenlang groot fan ben van hun producten gaan ze nu toch echt te ver.

    De Samsung Galaxy Tab 10.1 lijkt in de verste verten niet op de iPad2. Tenzij je de vorm meetelt, maar andere fabrikanten kunnen moeilijk circelvormige of driehoekige tablets gaan maken, Apple heeft immers niet het alleenrecht op de vorm ‘rechthoek’ lijkt me.

    Dat ze nu ook hebben lopen knoeien met bewijsmateriaal is voor mij alleen maar een bevestiging dat Apple gigantisch in hun broek schijt van het succes dat Samsung heeft met haar Galaxy producten.

    Bah. Zielig.

  3. Dit is wel conform Apple praktijken.
    Ze maken leuke producten, maar behandelen alles en iedereen als stront.

  4. Of samen nog meer bekentheid krijgen 🙂

  5. Origineel geplaatst door Ralph
    De afbeelding heeft een aspectratio van 1,36 terwijl dit in werkelijkheid 1,36 is.Euh?

    Jonge, kijk naar de afbeelding, daar staat duidelijk op dat het 1.36 was ipv 1.46, vergissen is menselijk

  6. Apple mag van mij branden, stelletje faal- en angsthazen.

    Kunnen beter een doorstart maken als advocatenkantoor “Steve & Sharks”.

    Morgen maar eens even langs de MediaMarkt om een Galaxy Tab 10.1 aan te schaffen 😉

  7. Dat Apple Samsung aanklaagt is geen rare zet opzich. Iedereen zegt hier wel dat Apple zielig bezig is, maar in werkelijkheid moeten ze ook hun patenten beschermen. Doet Apple dit niet, raken ze het patent kwijt. Dan is het helaas het een of het ander..

  8. Wat Jim zegt. Dit is gewoon het resultaat van het brakke patentensysteem. Als Apple dit niet zou doen betekent dat praktisch dat iedereen gewoon de iPad mag kopiëren.

  9. @Job l’Amie: Niks meer aan toe te voegen.

  10. De ‘fout’ kan ook gemaakt zijn door advocaten, bij omrekening van inches naar centimeters. Volgens mij gaat het ook niet om de aspect ratio, maar om de overall look van een product.

  11. Apple is een mooi bedrijf met mooie producten,
    alleen jammer dat ze zo ongelofelijk arrogant zijn!
    Om nog maar enkele voorbeelden te noemen:
    ontkennen van antennegate iphone 4
    ontkennen van backlight bleeding ipad 2
    Samsung het licht in de ogen niet gunnen maar wel onderdelen bij ze afnemen…

    Erg jammer!

  12. Apple heeft gewoon slechte ervaringen op dit gebied.

    Ze hebben ook zo eens een besturings interface met een muis geperfectioneerd (‘k weet dat het van xerox komt). Daarna heeft er enen die origineel een command line besturings systeem geperfectioneerd had (overgekocht en verbeterd). Gezegd he, dat ziet er niet slecht uit. Ik ga daar ook op die manier iets mee doen. Die is nu de grootste sofware firma ter wereld, niemand kan er rond. En Apple heeft er niks aan over gehouden, ja een firma die ver bankroet was eind jaren 90. Toen dat oorlogje gewonnen was.

    Dat ze nu zo reageren, verwondert me niks, ze willen niet dat de geschiedenis zich herhaalt.

  13. Dat geloof je toch niet werkelijk hè?!

  14. @jim

    Allemaal leuk en aardig, maar als dit waar is, is het gewoon fraude door Apple.

  15. @Job,

    Welk succes? Samsung heeft ooit eens de shipment-data uitgegeven, welke zo’n 1.5 miljoen was uit mijn hoofd. Hoeveel de weg naar de consument heeft gevonden, is de vraag, maar dit wordt nog veel lager ingeschat dan die 1.5 miljoen al is. Ter vergelijking, Apple verkoopt iedere iPad die zij leveren en dat zijn er nu al zo’n 26 miljoen.

    Samsung’s Tablet succes is iets dat helemaal niet bestaat op dit moment.

  16. @Dannydekr:
    Ik heb het niet specifiek over de Galaxy tablets, maar over de gehele Galaxy productlijn. Met name de Samsung Galaxy S en de Samsung Galaxy S II zijn een groot succes.

  17. De iphone, iphone 3g, iphone 3gs, iphone 4 en de ipad, ipad 2 waren ook erg succesvol. Vooral de ipads.

  18. Samsung heeft toch ook advocaten of eigen deskundigen. Die zien dit toch ook wel.
    Misschien is het toch niet zo’n probleem als sommigen menen.

  19. Netjes is het niet, maar het zal toch niet het enige zijn waar de rechter naar kijkt. Misschien was het de rechter ook al opgevallen. Een rechter zal toch wel aan zo’n grote zaak een onderdeel van een team zijn waar hij de uiteindelijke verantwoordelijkheid draagt? Is toch geen natte vinger werk? Aan de andere kant laat Apple met de verbreding heel duidelijk zien dat ze op elkaar lijken. Dat doen ze ook. Ik ben alleen niet degene die bepaalt wat het criterium is waardoor het een schaamteloze kopies is, dat doet de rechter.

  20. Ik heb hier een paar rechthoekige vensters in mijn huis, moet ik nu schrik beginnen krijgen? Mijn eerste product van Apple was een iPad en het zal ook het laatste zijn wegens toch niet erg betrouwbaar, app’s die niet werken of vastlopen en vooral het manke wifi-gebeuren dat je steeds in de steek laat wanneer je het echt nodig hebt. Ik begin elke dag meer rond te kijken naar de alternatieven, en dit samen met mijn collega’s die zich ook geschoren voelen.

  21. @jeff, zeker dat je per vergissing geen samsung hebt ? (kan wel, lijkt er goed op)

    Nog nooit problemen gehad met wifi (ok, ‘k heb een goeie router). Apps die vastlopen ? vrij sporadisch op dat jaar dat ik mijn ipad heb, misschien 2 * moeten volledig herstarten. En dan overleeft die ipad nog een kleuter van 4 en een hond (van 45kg) die er af en toe eens gaat op zitten, als die kleuter de ipad in de zetel heeft laten liggen

  22. @jeff:

    Ik lees regelmatig dat de app’s bij android minder goed zijn als bij iOS. App’ die crashen komt wel eens voor, maar dan start ik gewoon de iPad een keer opnieuw op en 99 van de 100 keer crasht de app niet meer. Dat de wifi verbinding steeds wegvalt hoor ik meer, maar dan moet je eens bij een vriend een wifi vbinding maken of de beveiliging van de router eens nalopen. ik heb een aantal iOS apparaten, maar geen last.

  23. Zouden ze in de rechtszaal niet (ook) de originele producten hebben in plaats van alleen maar een fotootje?…

  24. Origineel geplaatst door Johan
    Zouden ze in de rechtszaal niet (ook) de originele producten hebben in plaats van alleen maar een fotootje?…

    Dat hebben ze ook ja, maar dat verandert niks aan het feit dat zowel het contrast als de breedte van een plaatje va nhet apparaat zijn veranderd zodat het meer op de iPad lijkt.

    Als je kijkt naar Apple’s ‘bewijs’, dan lijken de twee ontzettend op elkaar. Kijk je dan naar wat Webwereld er bij heeft gezegd, de echte Galaxy Tab, dan lijkt het verre van op elkaar.

  25. Ik snap de felle reacties over arrogantie niet zo. Zijn wij persoonlijk hierdoor geraakt? Apple wil als bedrijf gewoon haar patent beschermen zoals elk ander bedrijf dat gedaan zou hebben. Dat er met dit bewijs gemanipuleerd is, is inderdaad dom.

  26. @makkiej:

    bekendheid…

  27. @Appfabulous.nl misschien een vraag die daarna toch echt valt: waarom manipuleren??
    Als Apple sterk staat hoeft dit niet. Het is toch echt te danken aan het succes dat Samsung nu heeft en Apple wil afnemen.

    Patenten zeggen btw niets want Apple heeft het meeste gekocht en niet zelf uitgevonden. Ik hoop dat de rechter eens serieus gaat kijken tot hoever dit spelletje mag gaan omtrent het vechten om patenten en de inhoud van elk. Er moet ergens een grens komen anders houdt dit nooit op.

    Aan de anderen: iOS is stabiel maar dat komt vooral door het gesloten en zeer beperkt systeem dus is het niet te vergelijken met Android. Als je een jailbreak hebt en je installeerd met allerlei tweaks en tools dan is het net zo stabiel/onstabiel als Android.
    Alleen kan Apple leren van de Widgets want er bestaat geen widget op de iPhone die soepel loopt.

  28. Het is idd geen patentkwestie. Het gaat om modelrecht. Samsung heeft geen inspraak gehad in de Duitse rechtzaak. De rechter heeft puur op informatie van Apple besloten dat de Galaxy tab niet verkocht mag worden in Europa (excl. Nederland).

    Hopelijk wordt het vonnis teruggedraaid en mag Apple een dikke boete krijgen.

    Ik heb zelf bijna alleen maar Apple producten maar vind dat er gezonde concurrentie moet zijn en blijven.

  29. In tegenstelling tot wat hierboven wordt beweerd gaat het wel om patenten.

    Origineel geplaatst door AppleBasher
    Het is idd geen patentkwestie. Het gaat om modelrecht. Samsung heeft geen inspraak gehad in de Duitse rechtzaak. De rechter heeft puur op informatie van Apple besloten dat de Galaxy tab niet verkocht mag worden in Europa (excl. Nederland).Hopelijk wordt het vonnis teruggedraaid en mag Apple een dikke boete krijgen.Ik heb zelf bijna alleen maar Apple producten maar vind dat er gezonde concurrentie moet zijn en blijven.

    Als het wordt teruggedraaid, dan moet Apple voor alle verloren kosten (marketing, vertraging van product, vasthouden in magazijn, imago schade etc.) opdraaien.

    Het lijkt er op dat Apple inderdaad Samsung geen succes toewenst. Er is wel een kanttekening: Apple is verplicht Samsung aan te klagen als er daadwerkelijk een patent is geschonden. Doen ze dit niet, dan kan Apple het recht op het hele patent kwijtraken.

  30. mensen, ben ik de enige die doorheeft dat dit gewoon advocaten zijn, gehuurd door Apple, in dienst van grote advocatenbureau’s? Zeker dat ze een paar advocaten fulltime in dienst hebben, maar geen gans leger over heel de wereld. Het is een hard/softwarefabrikant, geen advocatenfabriek.
    En advocaten doen wat ze altijd doen om een zaak kost wat kost te winnen: overtuigen, manipuleren en de spelletjes hard en vuil spelen. Dat doen advocaten nu eenmaal. Daar heeft apple niets van in de hand, zij betalen hen daar alleen maar voor…

    Als je daarvoor producten weigert te kopen van een bepaalde fabrikant, koop je best niks, want elk grote producent heef zo zn malfide praktijken (die erger zijn dan het knoeien aan aspectratio’s van foto’s)…

  31. Mijn Wifiproblemen zijn op zijn minst even groot als ik de deur uit ben, op het werk, bij een hotspot of bij andere mensen thuis, Wifi op een iPad is totaal onbetrouwbaar en collega’s kunnen dit enkel maar bevestigen. Apple zal terug afglijden naar de firma die terug enkel zal verkopen aan een klein groepje designsletjes die vermoedelijk de on/off knop niet eens weten staan.

  32. Origineel geplaatst door Michel
    Apple zal terug afglijden naar de firma die terug enkel zal verkopen aan een klein groepje designsletjes die vermoedelijk de on/off knop niet eens weten staan.

    Jij hebt er kijk op Michel! Weet je ook al de winnende lotto getallen voor komende week?

  33. ze kunnen niet tegen Die apple mensen waarom niet?

    Galaxys Tab = Beter dan de Ipad2

    Galaxsys s2 (mobile0 = is beter dan de Iphone 4;)

    apple is gewoon verslagen door samsung daar mee uit

    en aplle weet dat samsung beter is en toen hebben ze een rechtzaak gedaan binnekort om die galaxys s2 ook meschien aan de beurt;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.