Reacties voor: Apple onderzoekt schermproblemen met iPhone 12

Flikkerende schermen en groene of grijze waas
Heb je problemen met het scherm van je iPhone 12? Dan zou er binnenkort best wel eens een oplossing kunnen komen, want Apple geeft toe dat er problemen zijn en gaat het uitzoeken.
Lees het complete artikel → Apple onderzoekt schermproblemen met iPhone 12
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Nergens last van. iPhone 12 Pro

  2. Hier ook geen last. Perfect beeld. 12 Pro

  3. iPhone 12 Pro Max, en helemaal nergens last van. Werkt als een tierelier.

  4. Bij mijn Iphone 12 Pro Max geen van de genoemde scherm problemen. Prachtig toestel!

  5. 12 mini nergens last van.

  6. Mijn iphone 12 pro max heeft ook geen problemen

  7. iPhone 12 Pro Max, scherm werkt zonder problemen, geen geflikker, geen bruine of groene gloed, zwart is zwart, ook bij lagere helderheid (dan 90%) geen problemen

  8. iPhone 12 pro Max , nergens last van of problemen met scherm. Hopelijk word het opgelost met een update , voor de mensen die er problemen mee hebben. Want een duur toestel moet ook perfect werken vind ik dan

  9. Mijn iPhone 12 pro scherm is minder mooi / helder dan mijn oude iPhone X en daar baal ik best van. Het scherm van mijn iPhone 12 pro is geliger qua tint. Het verschil is goed merkbaar als je beide apparaten naast elkaar hebt en dezelfde afbeelding of pagina bekijkt.

    Ik heb morgen een telefonische afspraak met Apple support en zal waarschijnlijk met m’n 12 pro en de X naar een Apple store moeten. Ik ben benieuwd of het aan mijn exemplaar ligt of dat het scherm gewoon anders is afgesteld.

  10. Heel af en toe heb ik wel flikkerende scherm, maar sinds laatste update heb ik het niet gezien. En duurt letterlijk 0,5 seconden ofzo.

  11. Origineel geplaatst door Simon
    Mijn iPhone 12 pro scherm is minder mooi / helder dan mijn oude iPhone X en daar baal ik best van. Het scherm van mijn iPhone 12 pro is geliger qua tint. Het verschil is goed merkbaar als je beide apparaten naast elkaar hebt en dezelfde afbeelding of pagina bekijkt.

    Ik heb morgen een telefonische afspraak met Apple support en zal waarschijnlijk met m’n 12 pro en de X naar een Apple store moeten. Ik ben benieuwd of het aan mijn exemplaar ligt of dat het scherm gewoon anders is afgesteld.

    Herkenbaar! Dat was ook mijn eerste indruk na de eerste keer aanzetten. Ben benieuwd naar de reactie van Apple hierover!

  12. iPhone 12 Mini scherm heeft soms last bij ontgrendelen of camera/zaklamp aanzetten. Dit icm een screen protector en hoesje.

  13. Op MacRumors kan je intussen een immense thread (2000+ posts) terugvinden met dezelfde opmerkingen van mensen die erg ontevreden zijn over het scherm van hun peperdure iPhone 12 (alle modellen passeren de revue). Naast flikkeringen, groene waas en uitgewassen kleuren en zwarttinten, wordt er vooral erg geklaagd over de kleurtemperatuur van de schermen.

    Zelf ondervind ik ook dat de witbalans duidelijk een stuk warmer staat ingesteld dan op voorgaande modellen die ik heb gebruikt (true tone, night shift en automatische witbalans uitgeschakeld).
    TrueTone maakt je scherm zelfs ronduit felgeel en wordt onbruikbaar.
    Blijkbaar zouden ook de schermen van toonzaalmodellen duidelijk ook een stuk geler zijn in vergelijking met de vorige modellen.
    Het valt des te meer op wanneer je je iPhone simultaan met een iPad of Macbook gebruikt, en de verschillende kleurtemperaturen storen zelfs op den duur.
    Tot dusver is er bijna niemand die een iPhone 12 model in handen heeft gekregen met een koeler witpunt, en worden toestellen massaal meermaals omgeruild in de hoop op een exemplaar te stuiten dat naar wens is.
    Ik hoop een beetje dat dit te wijten is aan een intentionele calibratie van de OLED-schermen naar 6500K (zoals wordt gesuggereerd in bepaalde reviews waarin calibratie apparatuur wordt gebruikt), en dat we teveel gewoon zijn geraakt aan blauwere panels.

    Andere iPhone 12 kopers met dezelfde impressies?
    De moeite om mijn iPhone 12 Pro Max terug te sturen?
    Waarom is er geen manier in de instellingen van iOS terug te vinden waarmee je zelf witpunt naar wens kan aanpassen?
    (en nee, kleurfilters activeren legt gewoon een kleurenfilm over je scherm waardoor alle andere kleuren mee veranderen)

  14. Voor wat betreft de gelige kleur van de iPhone schermen, dat ervaar ik al sinds iPhone 7 Plus, iPhone XS en nu iPhone 12 Pro Max.
    Ik zet daarom al jaren bij de verschillende toestellen via instellingen, toegankelijkheid, weergave en tekstgrootte, kleurfilters aan. Ik kies dan kleurtint, zet intensiteit op ~ 25% en tint op ~60% om een wittere, koelere kleurweergave te krijgen.
    Het is een kwestie van smaak ook denk ik.

  15. Origineel geplaatst door Simon
    Mijn iPhone 12 pro scherm is minder mooi / helder dan mijn oude iPhone X en daar baal ik best van. Het scherm van mijn iPhone 12 pro is geliger qua tint. Het verschil is goed merkbaar als je beide apparaten naast elkaar hebt en dezelfde afbeelding of pagina bekijkt.

    Ik heb morgen een telefonische afspraak met Apple support en zal waarschijnlijk met m’n 12 pro en de X naar een Apple store moeten. Ik ben benieuwd of het aan mijn exemplaar ligt of dat het scherm gewoon anders is afgesteld.

    Ik heb van de week ook gechat ivm de gele gloed op m’n iPhone 12 Pro Max. Genius Bar zit overal vol dus ga vandaag naar een Authorized Service Providers. Ben benieuwd of ze überhaupt mijn “smaak” als probleem aankaarten.

  16. @Peter: Was bij de X nieuwigheid, ging later weg.

  17. 11 pro had dat ook. Na een paar software updates is het bijna helemaal weg

  18. Geen van de gemelde problemen te zien op mijn 12 pro

  19. 🙋🏻‍♂️ ja, hier last van ‘groenig’ beeld wanneer m’n iPhone 12 Pro in de donkere modus is en True Tone aanstaat. Wanneer ik mijn iPhone open is eerst alles groenig, vooral UI-elementen die eigenlijk zwart of heel donker zouden moeten zijn. Als ik mijn iPhone lang genoeg gebruik verdwijnt het (alsof er een schakelaar wordt omgezet) en worden de kleuren zoals ze moeten zijn. Ik ga er vanuit dat het met software update wordt opgelost. Ik heb Apple Care, dus dat komt vast wel goed.

  20. Ik heb bij de iPhone 12 een groene tint scherm (wit is geen wit) gehad en teruggebracht. En ook bij de iPhone 12 mini die ik vandaag voor de 2e keer heb aangeschaft bij een andere retailer. Dezelfde groene tint in het scherm. Mijn “oude” iPhone X ziet er veel mooier uit met het koele scherm, waarbij wit echt wit is. Lawsuit…here I come! 😉

  21. Met iPhone 12, na wat werken met instellingen een zeer goed beeld.
    Mooi helder beeld, geen kleurzweem.

  22. @Heinkonert: wat heb je dan gedaan als ik vragen mag

  23. Gelukkig nergens last van… 12 Pro Max

  24. Heb net een iPhone 12 pro Max maar ik heb wel een gele gloed over mijn scherm. Het scherm van mijn oude xs is witter als dat van de Max. Heel storend die gele gloed.en True Tone en alles staat uit.

  25. Origineel geplaatst door Dennis
    🙋🏻‍♂️ ja, hier last van ‘groenig’ beeld wanneer m’n iPhone 12 Pro in de donkere modus is en True Tone aanstaat. Wanneer ik mijn iPhone open is eerst alles groenig, vooral UI-elementen die eigenlijk zwart of heel donker zouden moeten zijn. Als ik mijn iPhone lang genoeg gebruik verdwijnt het (alsof er een schakelaar wordt omgezet) en worden de kleuren zoals ze moeten zijn. Ik ga er vanuit dat het met software update wordt opgelost. Ik heb Apple Care, dus dat komt vast wel goed.

    Precies dit probleem heb ik ook en voorgelegd bij Apple Support, volgens Apple kennen ze het hele probleem niet (erg merkwaardig) en is er eigenlijk geen oplossing aangeboden, op een clean installatie na…

  26. Ik heb de Iphone 12 pro (nog geen maand oud) en mijn scherm is uit het niets los geraakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.