Reacties voor: Apple onderzoekt mogelijke kinderarbeid bij Pegatron

Een rapport van China Labor Watch stelt dat er bij Apple-fabrikant Pegatron kinderarbeid plaatsvindt. Apple belooft onderzoek te doen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Helaas is de Apple heerneef besmet met dit soort praktijken.Heb dan ook maar de Fairphone besteld.Is leuk hoor Apple producten, maar dit werpt een hele grote smet erop.

  2. Iedereen weet hoe het er in die landen aan toe gaat, het is een manier voor de bevolking daar om te overleven, het is aan Apple om hierin een goede betaling of zoals ze zeggen een compensatie te regelen voor de werknemers, maar kinderen is niet normaal, daar moeten ze meteen ingrijpen!

  3. @mauze: Er zijn zeer veel sociaal-culturele aspecten in Azië die er voor zorgen dat de verhoudingen (werkgever-werknemer, maar ook tussen individuele werknemers onderling) wat anders liggen dan hier in Nederland. Apple, of wie dan ook, kan van alles willen en afspreken, maar hoe e.e.a. in de praktijk uitwerkt staat daar volledig los van. Het hangt voor het grootste deel af van de goedwillendheid en bereidheid van de arbeidsgever.

    Uiteraard kan Apple wel onderzoek verrichten en eventuele sancties opleggen, maar dat zal niet direct gebeuren aangezien Apple de productie en/of verkopen niet in gevaar wil/mag brengen. Mogelijk dat er op termijn iets kan veranderen, maar ik verwacht geen snelle resultaten via die weg. In het algemeen zijn overheden niet al te happig op dit soort negatieve berichtgeving en zal e.e.a. via een omweg wellicht aandacht krijgen…

  4. 70 uur is toch niet zo veel
    Je overwerk niet uitbetaald krijgen is natuurlijk niet eerlijk

  5. Origineel geplaatst door me
    Helaas is de Apple heerneef besmet met dit soort praktijken.Heb dan ook maar de Fairphone besteld.Is leuk hoor Apple producten, maar dit werpt een hele grote smet erop.

    en fairphone zegt “For our first phone, we’ve focused on our factory in China” Daar is het heel normaal 60 uur te werken, dus wat is daar nu fair aan dan?? ook daar zit dezelfde smet op naar mijn mening… Kijk kinderarbeid kan echt niet!! Maar dat moet eerst nog maar eens blijken, vooralsnog is het een aantijging van een China Labor Watch 😉

    @Robenroute: Ach Apple heeft al eerder gezorgd voor betere salarissen in de fabrieken waar blijkbaar onderbetaald werd, Apple zal hier ook wel een goede regeling treffen, kinderarbeid kan echt niet en Apple zal dat ook zeker verbieden, anders is er geen vervolg opdracht…

  6. Bij foxcon (ofzo) bestellen Samsung asus acer enzo ook hun producten en Apple is de enige die wat doet aan de omstandigenheden

  7. Apple = marketinggeld + salaris Amerikaanse directie + researchkosten + winst + Applebelasting (omdat het Apple is betaal je 30% extra).

  8. In China is per wet een werkweek max 49 uur, niet dat de bedrijven aan houden, maar de wet bestaat.

    Ook Sony, HP, Acer, en natuurlijk Apple bestellen daar onderdelen, ze moeten wel want zij hebben geen eigen fabrieken (met uitzondering van LG en Samsung).

    In deze tijden is niks fair, ook niet het eten.

    Maar bedrijven laten ons anders denken en daar trappen wij netjes in.

  9. @Mauzze: Niet helemaal.
    De grondstoffen die in de Fairphone zitten zijn eerlijk.
    En ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een wel zo fijn idee vond dat die telefoon niet onder erbarmelijke omstandigheden geassembleerd zijn.
    Want dat is gewoon zo.
    Iedereen weet dat Fairtrade producten eenmaal “gezonder” zijn…
    Het zou mijn inziens zo moeten zijn dat Apple producten helemaal niet het coole imago moet hebben.
    Kijk eens op het web.
    Dan heeft zo’n iPhone wel een beetje zijn glans verloren toch?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.