Reacties voor: Apple onderzoekt koolstofvezel voor toekomstige apparaten

Apple heeft een expert op het gebied van koolstofvezel ingehuurd. Mogelijk zijn er plannen om de iPhone, iPad of andere apparaten te voorzien van een koolstofvezel behuizing.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. #koolstofvezel ‘Het moest er dan wel wat spannender uit gaan zien, want het vaak zwarte materiaal zag er niet bepaald exciting uit.’

    Grappig. Koolstofvezel wordt in de auto-industrie juist vaak gebruikt om een auto een spannende en stoere aanblik te geven.

  2. Origineel geplaatst door Rick
    #koolstofvezel ‘Het moest er dan wel wat spannender uit gaan zien, want het vaak zwarte materiaal zag er niet bepaald exciting uit.’Grappig. Koolstofvezel wordt in de auto-industrie juist vaak gebruikt om een auto een spannende en stoere aanblik te geven.

    r

    Precies, het lijkt me cool om te zien hoe ze ‘wit’ carbon eruit zullen laten zien :O

  3. Een probleem dat ze dan nog goed op moeten lossen is dat de thermische geleidbaarheid van aluminium vele malen hoger is dan dat van carbon. De case tot nu toe dient als een enorme heatsink. Aangezien de snelheid van pc’s en ipads steeds hoger wordt zal het warmte probleem ook toe nemen. Het zal een afweging moeten worden tussen gewicht, snelheid en kosten (carbon fiber is nog steeds een stuk duurder). Maar Apple zal wel weten hoe ze dat moeten handteren

  4. @Ed:

    Yep, warmteafvoer is heel belangrijk. Toch gezien dat de iPad veel in een hoes wordt gebruikt zou het moeten kunnen. Misschien een soort passieve luchtcirculatie. Krijg je wel meer gaten waar vocht weer bij zou kunnen komen, maar ook dat is op te lossen door er een aparte compartiment van te maken.
    Of dat technisch allemaal goed haalbaar is de kunst van het ontwerpen. Daar steken ze bij Apple veel geld en tijd in.
    Ik ben benieuwd.

  5. Ik zou me ook goed een soort van hybride ontwerp kunnen voorstellen. Carbon waar het kan, elders aluminium. De overheersende kleurstelling van afgelopen jaren — alu en zwart — blijft dan behouden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.