Reacties voor: Apple laat onderzoeken of iPhone-productie in de VS haalbaar is

Apple laat alvast uitzoeken of er iPhones in de Verenigde Staten geproduceerd kunnen worden, ter voorbereiding op eventuele maatregelen van toekomstig president Trump.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Ter nuancering: assemblage gebeurt in China, maar veel onderdelen worden in Japan en zelfs Europa gemaakt.

  2. Leuk idee maat dan wordt de alles twee keer zo duur.

  3. Klinkt leuk dat beleid van Trump, extra banen in de us, keerzijde is wel dat Apple”s concurrentie positie achteruit holt. Het prijsverschil met Samsung wordt nog veel hoger. Dit gaat uiteindelijk geld en banen kosten denk ik. Los nog even van dat China ook nog een import heffing op Amerikaanse producten gaat heffen. Hele dure ford, chevrolets, boeings dus voor de chinezen, rara waar die voor gaan kiezen. Nog meer banen verlies in Amerika.

  4. Moet ie vaker doen dat gele pak 😂
    “They call me Mellow Yellow…”

  5. Interessant als de discussie zich ontwikkelt in de richting van verdubbeling van productiekosten, die dan opeens erg zichtbaar worden.
    Als je marges astronomisch zijn, valt moeilijk vol te houden dat kostenverdubbeling onhaalbaar is.
    Lastig als Cook dan eerst een standpunt inneemt (“het kan niet”) en dan nog eens onderzoek laat doen. Op die manier wek je de indruk naar een bepaald resultaat toe te willen werken. Dat draagt niet bij aan de geloofwaardigheid.

  6. Dat is veel te precies werk voor amerikanen met hun dikke worstenvingers.
    Moeten ze weer kleine latina’s uit Mexico importeren. Maar dat mag ook niet van President Trump.

    En bij de nieuwe MB Pro’s hebben ze de hogere arbeidskosten waarschijnlijk alvast ingecalculeerd. Is die prijsverhoging ook weer verklaard. (Meer geld voor minder poorten.)

  7. Is het geen optie voor Apple om het bedrijf onder een europees land te registreren? Zodat ze nog kunnen blijven produceren in China en de prijzen voor Amerikaanse Apple producten te verhogen aan de hand van de extra invoerkosten?

  8. Dat is zeker mogelijk. Amerikanen moeten wel bereid zijn om tegen een uurtarief van 3 dollar 12 uur te werken. Gaat zeker lukken.

  9. Ach… de iphones en mac book pro’s voor alle landen buiten de vs kunnen nog steeds in China gemaakt worden…. Zou ook zomaar kunnen dat de grote bedrijven als apple opeens naar andere landen verhuizen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.