Reacties voor: Apple onderneemt actie tegen iOS Beta-verkopers

Apple is in actie gekomen tegen aanbieders van iOS 6 bèta's.
Lees het complete artikel → Apple onderneemt actie tegen iOS Beta-verkopers

Reacties: 18 reacties

  1. Wat een bangmakerij dit artikel.
    Ik heb sinds het uitkomen van de 1e iPhone al een iPhone. Nog nooit is er een beta geweest die niet normaal te gebruiken is.
    Natuurlijk zitten er wel foutjes in, maar we moeten niet overdrijven.
    Apple is de 1e met boter op het hoofd. Zij verdienen het meest met verkopen van bèta’s.

  2. Developer beta producten zorgen ervoor dat op de dag van uitkomen de apps goed werken en evt. gebruik maken van de laatste features.
    Als er problemen zijn met apps omdat de beta is geïnstalleerd door een reguliere gebruiker dan is het triest dat ze gaan zeuren en lage reviews geven.

    Er zijn wel degelijk regelmatig bugs in een beta release. Dat mag ook in een beta waar je een grote groep mensen de software onbewust mee laat testen. Real life gebruik zal altijd scenario’s bevatten die niet afgetest zijn en dan filter je de meeste fouten met een Beta eruit.

    Maar niet alles wat fout is in een beta zijn technische fouten.. Soms zitten er bugs omdat iets nog niet volledig is uitgerold of omdat functionaliteiten zijn vervallen/gewijzigd en de apps hiervoor aangepast moeten worden.

    Als mensen een beta willen moeten ze gewoon een developer account aanmaken dan lezen ze ook wat er wel/niet werkt en wat een beta betekent. Anders gewoon wachten op de release versie en dan genieten van al het nieuws.

  3. Apple zou zelf kleinere abonnementen moeten aanbieden, bijvoorbeeld 25 dollar voor 5 UDID registraties. Ik betaal zelf 80 euro, maar gebruik slechts 2 UDID registraties. Vind ik wel prijzig.

  4. (Red.) Verwijderd.

  5. Origineel geplaatst door Jaap
    Wat een bangmakerij dit artikel. Ik heb sinds het uitkomen van de 1e iPhone al een iPhone. Nog nooit is er een beta geweest die niet normaal te gebruiken is. Natuurlijk zitten er wel foutjes in, maar we moeten niet overdrijven. Apple is de 1e met boter op het hoofd. Zij verdienen het meest met verkopen van bèta’s.

    Vreemd.. Ik heb als dev nog nooit hoeven te betalen om naast ontwikkelen ook beta’s te mogen gebruiken

  6. Blijf de UDID wel geregistreerd staan van alle ‘klanten’ van die gast?

    Of zijn er straks een heleboel beta gebruikers de pineut dat hun toestel niet meer werkt. En moet herstellen in DFU naar iOS5.1.1?

  7. Origineel geplaatst door Jaap
    Wat een bangmakerij dit artikel. Ik heb sinds het uitkomen van de 1e iPhone al een iPhone. Nog nooit is er een beta geweest die niet normaal te gebruiken is. Natuurlijk zitten er wel foutjes in, maar we moeten niet overdrijven. Apple is de 1e met boter op het hoofd. Zij verdienen het meest met verkopen van bèta’s.

    Ik begrijp dat jij zo iemand bent die zo’n beta koopt dus?

  8. Origineel geplaatst door bartje
    Blijf de UDID wel geregistreerd staan van alle ‘klanten’ van die gast?Of zijn er straks een heleboel beta gebruikers de pineut dat hun toestel niet meer werkt. En moet herstellen in DFU naar iOS5.1.1?

    Als Apple de ontwikkelaarsaccounts van mensen die toegang verkopen opheft staat je UDID ook niet meer geregistreerd. Die is gekoppeld aan het desbetreffende account. Voor zover mij bekend controleert Apple alleen bij het installeren van een beta of de UDID is geregistreerd, niet als de beta al op je iOS-apparaat staat. Je hebt kans dat dit bij het updaten via Software-update nogmaals gebeurt, maar dat weet ik niet zeker.

  9. Waarom zou je als niet-dev een beta op je iDevice willen zetten? (en hier ook nog voor willen betalen??)

    De helft van de nieuwe functionaliteit werkt nog niet en je hebt kans dat je iPhone buggy wordt. Kortom, je kunt er geen dr*l mee.

  10. Ik heb op mijn oude 3gs 32gb ios6 geinstalleerd zonder udid account. Wat kunnen ze daarmee doen dan? Ik heb eerst hersteld naar 5.1.1 daarna shift update gedaan naar ios 6 en werkt prima.

  11. Apple zou app-reviews moeten blokkeren vanuit IOS beta’s.

  12. Inderdaad die reviews blokkeren ik draai ook al eventjes op ios 6 (officiele weg) en tot nu toe ben ik er zeer tevreden over. Zelfs voor dagelijks gebruik al 🙂

  13. Ik heb gewoon de iOS 6 beta, maar geen UDID registratie :-). Nog simpeler, en geen gedonder, en geen kosten.

  14. Als je een artikel schrijft doe het dan wel met de juiste informatie, de iOS beta’s zijn al tijden erg stabiel. En alle apps werken gewoon, dat sommige functionaliteit nog ontbreekt of dat er wat bugs in zitten dat is normaal. Maar ga niet doen of de beta’s gewoon onbruikbaar zijn dat is namelijk echt onzin.

  15. Ik heb geen dev account maar ook iOS 6 Beta 1 geïnstalleerd zonder te betalen of te regristreren. Heb totaal geen problemen en de beta’s zijn er stabiel. Ik heb ook kunnen updaten naar Beta 2 met een OTA update op mijn toestel zelf. Geen crashes tot nu toe en elke app werkt goed. Ben benieuwd of Apple hier ook iets tegen doet. Aangezien het niet betaald is en gewoon de fout bij Apple zelf ligt. Ik kon namelijk gewoom updaten via iTunes zoals anderen dit al hebben vermeld op iCulture.

  16. Ik heb ios 6 er ook op staan (iPhone 4s) alles werkt gewoon. maar als iets niet werkt ga ik er echt niet over klagen als het een beta is..

  17. @Najin: zelfde bij mij. Ik heb iOS 6 beta gewoon moeiteloos kunnen installeren op m’n iPod touch van de vierde generatie, evenals de tweede beta.

    Ik heb wel vaak last van crashes in Safari, maar daarom gebruik ik ook vooral Chrome. 😛

  18. Eigen schuld dikke bult voor de kopers en verkopers, ik weet iemand die nu vet gaat balen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.