Reacties voor: ‘Apple onderhandelt met Nuance over spraakherkenningstechnologie’

Apple zou volgens TechCrunch in onderhandeling zijn met de spraakherkenningstechnologie van Nuance om de personal assistant-software van Siri te kunnen gebruiken.
Michel Lusthof -

Reacties: 9 reacties

  1. Mooi, duidelijk artikel! Ben benieuwd!

  2. Ik hoop dat er dan eindelijk ook Dragon voor Mac komt.

  3. Zal allemaal niet zo’n vaart lopen. Voordat spraakherkenning in je moerstaal goed werkt zitten we al op iOS 10.

  4. Dit had Wozniak vorig jaar al verteld op een congres in Den Haag.

  5. Hopelijk hoef je dan niet de hele tijd de home knop in te drukken zoals nu en zeg je gewoon bijvoorbeeld: iPhone, speel iPod af.

  6. Spraakherkenning is gewoon een gimmick. Je hebt er vrij weinig aan in drukke praat gebieden omdat je iDevice je commando niet herkent.
    Ik blijf lekker op iOS 4.3.1, updaten is alleen maar verspilde tijd. Als je geen problemen ondervindt moet je gewoon niet updaten behalve als het echt betere functies met zich meebrengt.
    ps. iig je moet zelf weten of je iOS 5 op je toestel zet. Ik geef alleen advies.

  7. @RoyalMess: Hopelijk moet je wel iets doen om het te activeren. Zo niet dan krijgt je iPhone een heel eigen leven omdat ie overal input van krijgt en dan netjes het bijbehorende commando uitvoert. Niemand heeft wat aan een op hol geslagen iPhone, daarom wel de home button ingedrukt houden.

  8. Volgens mij wel de toekomst! Wie heeft er niet behoefte om middels spraak opdrachten te geven. Volgens mij is een app veel makkelijker. En dan met spraak je sms beantwoorden. Wie zou zo’n app aanschaffen? Ik wel!

  9. Apple gebruikt allang produkten van Nuance. De stemmen van de ingebouwde schermlezer van IOS Voice Over zijn van NUance. In de laatste beta’s van Lion zitten de desktop varianten ook voor het eerst. dus, die samenwerking is allang beklonken lijkt mij.
    Over die spraakherkenning denk ik dat het Nederlands wel even zal duren ja, maar aand eandere kant is Dragon ook in het nederlands te krijgen. Ben wel benieuwd hoe die herkenning gaat werken, lokaat op de appparaten of online zoals google dat doet. Laatst een demo gehoord van dat Google speech recognition en werkt zo goed als feilloos. Was wel in Engels..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.