Reacties voor: Apple haalt expert zelfrijdende auto’s van Nvidia in huis

Apple heeft Jonathan Cohen van Nvidia in dienst genomen. Deze expert op het gebied van deep learning weet alles over zelfrijdende auto's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Apple is duidelijk bezig met iets groter dan alleen “entertainment in the Car”. Ik denk niet dat ze Apple Car gaan ombouwen naar een soort OS voor auto’s waar de hardware (de auto dus) van andere merk(en) zijn.

  2. De indiensttreding van Cohen wakkert geruchten aan dat Apple niet alleen bezig is met een elektrische auto, maar dat het voertuig ook zelfrijdend zal zijn.

    Tsja, ze zullen wel moeten om niet op achterstand te beginnen, met de stappen die Tesla nu zet. Al zal ‘t op korte en middellange termijn nog wel even om ‘automatische piloot’ achtige mogelijkheden blijven gaan waarbij de chauffeur de eindregie èn eindverantwoordelijkheid houdt.

    Overigens vind ik de manier waarop Tesla die mogelijkheden heeft uitgebracht, als automatische OTA update naar verluidt ‘s nachts, wel iets beangstigends hebben. ‘t Is toch te hopen dat Tesla wat zorgvuldiger heeft getest (en blijft testen) dan bv Apple, Microsoft en/of SQLite.org recent, of op zijn minst wel consequenties trekt uit minder wenselijke testresultaten. Anders parkeer je de ene avond een perfect werkende sedan, om de volgende ochtend in een buggy exemplaar te stappen… 😏

  3. “Apple gebruikt nu al deep learning techniek voor Apple maps” Gaaf, alleen bij mij op de iphone werkt het niet of hebben er meer mensen last van? Hahaha

  4. @Ferryman: Inderdaad, ik moet er niet aan denken dat je net zo’n mooie snelle bolide aanschaft en na enkele updates zit je opgescheept met een “45km autootje” 😩

  5. Straks leg je de hele economie plat met een aantal DDOS-aanvallen, leuke ochtendspitsen worden dat. Wat overigens nog geheel losstaat van de veiligheid.

    Wanneer gaan ze iets aan het OV doen, want dat is in het dagelijks gebruik relatief primitief imho.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.