Reacties voor: Apple nu op plaats 20 beste merken ter wereld

In de nieuwe top 100 met beste merken van de wereld uitgebracht door Interbrand is Apple met 4 plaatsen gestegen naar plaats 20.
Lees het complete artikel → Apple nu op plaats 20 beste merken ter wereld
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Meest waardevolle merken is iets heel anders dan “beste” merken.

  2. McDonalds in top 10?!
    hehe…

    Nou plaats 20 vind ik toch wat weinig voor apple aangezien dat McDonalds in de top 10 staat.

  3. Waar baseer je dat op, omdat je zelf nooit naar de Mac gaat? 😉

  4. Origineel geplaatst door Mutsop
    McDonalds in top 10?!
    hehe… Nou plaats 20 vind ik toch wat weinig voor apple aangezien dat McDonalds in de top 10 staat.

    Uwhhh wereldlijst kerel…… overal zit mcdonalds en heel veel mensen kennen het, kijk naar afrika….. weinig apple wel veel mc donalds… logisch

  5. wauw ik vind het nog een hele goeie plaats hoor, op 20 😀

  6. @Mutsop:

    Ik denk toch echt dat er meer mensen zijn die McDonalds kennen dan er mensen zijn die Apple kennen.
    Daarnaast weet ik niet wat hun omzet is, maar die zou ook zo hoger kunnen zijn.
    Ik weet ùberhaupt niet hoe ze dit onderzocht hebben, maar genoeg redenen waarom McDonalds beter kan zijn dan Apple.

  7. Origineel geplaatst door Mutsop
    McDonalds in top 10?!hehe… Nou plaats 20 vind ik toch wat weinig voor apple aangezien dat McDonalds in de top 10 staat.

    Mac Donalds is toch om eerlijk te zijn een veel sterker merk dan Apple. Al is iedereen hier op de site zo pro-apple om niet echt objectief er naar te kijken. Vrijwel iedereen in de wereld kent Mac Donalds en heeft er wel eens gegeten, waar Apple bij velen wel bekend is qua naam, maar een stuk minder mensen er daadwerkelijk mee gewerkt hebben.

  8. @johanjd:
    Daar heb je wel gelijk in. Maar mensen gaan er naartoe omdat er vrijwel altijd een mcdonalds in de buurt is (geschat op 10 km max)… Het gaat em niet om de kwaliteit maar quantiteit van de fastfoodrestaurants.

    Want eerlijk gezegd welke gelijkenis vind je tussen de foto van een hamburger en de hamburger op je bord? Geen. 😀

  9. @Mutsop:
    Het gaat niet om het product maar om het merk.
    Welk merk is globaal het krachtigst. Hoe weet de producent zijn merk het best te positioneren. De burgerking is anders dan de mc donalds toch bakken ze beide hamburgers. Mc Donalds begint al bij de kinderen kijk maar naar de grote speel toestellen die voor de deur staan de vrolijke kleuren.Kinderpartijtjes etc…. Hierdoor vangen ze ook op latere leeftijd nog dezelfde klanten…..

    Burgerking daarintegen gooit het op de grill en op het product…. Mc donalds gooit het meer op de belevenis

  10. @Mutsop: Nou, ik vind dat MacDonalds wel degelijk kwaliteit eten heeft.. En dan weet ik natuurlijk ook wel dat als je het elke dag eet je net een opgeblazen pop wordt, maar ik bedoel eigenlijk dat als je iets koopt, je weet dat het lekker smaakt. Als je een (Apple)Mac koopt, weet je dat het werkt!

    En wat betreft het merk.. Als je die gele M ergens ziet, zeg me dan niet dat je MediaMarkt denkt!

  11. Ik heb bij Interbrand Amsterdam gewerkt twee jaar geleden en kan dit enigszins toelichten. De lijst wordt ten eerste in de VS opgesteld en moet je dus ook even objectief bekijken.

    Interbrand is een merk (brand) consulting en design bureau dat wereldwijd opereert. Door de vele kantoren die ze hebben (in Amsterdam is de Nederlandse vestiging) hebben ze dus ook een uniek beeld van de markt.

    De Analytics afdelingen van Interbrand monitoren het hele jaar door hoe de merken zich bewegen en maken op basis van diverse onderzoeken een schatting van de waarde die enkel de merknaam en visuele identiteit mee brengt. Je moet je voorstellen dat iedereen Coca Cola kent en ze daarom ook op nummer 1 staan. Dat de McDonalds op nummer 6 staat, boven Google en Apple, is dan ook niet gek. Het bedrijf heeft wereldwijd een behoorlijk aanzien en als je iemand vraagt om een fastfood keten op te noemen zal de McDonalds als eerste uit zijn mond komen.

    Ik hoop dat ik de werking van de lijst een beetje heb verduidelijkt voor jullie. Mochten jullie vragen hebben dan beantwoord ik deze uiteraard graag. Als je echt wil weten hoe Interbrand te werk gaat moet je ook even het complete report doorlezen, hierin staat de meeste informatie over de marktwerkingen waarop deze lijst veel betrekking heeft.

    Groet,
    Martijn Snels
    Voormalig werknemer Interbrand Amsterdam

  12. @dirk: Dat is ook mijn punt. Op vlak van marketing staat McDonalds aan de top. Ze bestaan ook langer en weten wat kinderen willen.

    @Dennis Sanchez:
    Tuurlijk smaakt het, dat weet iedereen (behalve vegetariers dan). Maar als ik de keus had tussen McDo en Burger King, geef mij maar ne dikke whopper 😀

    @Martijn: Bedankt voor de uitleg 🙂

  13. Coca-Cola is al jaren het bekendste merk ter wereld.. Ben zelf nogal een wereldreiziger, en op de meest afgelegen plekken (echt in de middle-of-nowhere) kom je Coca-Cola tegen. Er zijn meer mensen die van Coca-Cola gehoord hebben als bijvoorbeeld van de bijbel..
    Daar gaat het in deze lijst volgens mij om.. Niet hoe goed het merk is, maar hoe bekend (en daaraan gekoppeld) z’n marktwaarde.
    Het gaat altijd om de knaken 🙂

  14. Origineel geplaatst door Dennis Sanchez
    @Mutsop: Nou, ik vind dat MacDonalds wel degelijk kwaliteit eten heeft.. En dan weet ik natuurlijk ook wel dat als je het elke dag eet je net een opgeblazen pop wordt, maar ik bedoel eigenlijk dat als je iets koopt, je weet dat het lekker smaakt. Als je een (Apple)Mac koopt, weet je dat het werkt! En wat betreft het merk.. Als je die gele M ergens ziet, zeg me dan niet dat je MediaMarkt denkt!

    kwaliteit van McDonalds…… De troep is niet te vreten, na 1 vette hap heb je al weer honger.. Burger king heeft al dezelfde “hamburgers” die je in eigen huis met een pannetje 10 x beter maakt.
    kortom wil je geen kwaliteit maar snelheid…. Bking of Mac. anders kies je voor lekker eten….. en goedkoper
    maar aangezien het overgrote deel van de mensen … ” Mac / BBk is lekker schreeuwen… ?? zal dit wel weer tegen dikke oremans doven gericht zijn 😉

  15. Problem for apple is its products are too expensive , just the rich have an apple product , macs are 3x more expensive and iphones are stuck on crap networks , where is t-mobile by the way in the top 100 ?

  16. Mcdonalds is in belgie alleen al spectaculair gestegen.

  17. Ff OT.
    Van Mac D en Burger King moet mijn darmfauna 2 dagen later nog van herstellen. Doe mij dan maar een gewoon burgertje bij Friet van Piet 🙂

  18. Als je ook kijkt naar het soort producten dat wordt verkocht….. IK vind het vreemd dat men een lijst opstelt van verschillende soorten merken.

    Iedereen weet dat Macdonalds een primaire behoefte is (eten). Apple is daarentegen een secundaire behoefte (voor sommigen niet) maar wordt minder gekocht. Apple is daarnaast ook flink duur.

    Ik vind de lijst dus eigenlijk weinig zeggen

  19. @Theodoor de Wit:
    Lees bovenstaande commentaar voor je post…. Staat in discussie dat het om de merkwaarde gaat niet om het product……
    Zo ie zo is je redenatie complete onzin nr 2 op de lijst is IBM dus lijst met soort producten is echt overbodig. Het zegt wel degelijk iets over de merkwaarden… Het is een lijst van sterkste merken niet lijst van sterkste producten beetje lezen van het artikel kan geen kwaad……. Als je marketing niet interessant vind post dan geen zinlozen posts en ga commentaar geven op artikelen van spelletjes…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.