Reacties voor: Apple voert automatische NTP-beveiligingsupdate uit voor OS X

Apple heeft voor het eerst een automatische beveiligingsupdate voor OS X uitgevoerd, waarbij een lek in het netwerktijdprotocol (NTP) is gedicht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Ik zag hem vannacht. Prima allemaal maar dat ze eerst maar de wifi problemen oplossen met OSX Yosemite met een losse patch.

  2. Origineel geplaatst door shardphoenix
    Ik zag hem vannacht. Prima allemaal maar dat ze eerst maar de wifi problemen oplossen met OSX Yosemite met een losse patch.

    Heb op mijn 3x Yosmite draaien en geen WiFi probleem. Sowieso lijkt mij een beveiligingsupdate meer prioriteit hebben

  3. @shardphoenix: Wifi is ook bij mij nog een probleem

  4. Vrijdag bekent maandag een update.
    Goed bezig Apple !!!

  5. Automatisch? Bij mij niet hoor. Ik heb hem handmatig geïnstalleerd toen hij in het update venster in de App Store verscheen.

  6. Als je iedere keer weer tegen Wifi problemen blijft aanlopen, overweeg dan een clean install. Het is een avondje werk, maar kan een hoop blijvende bugs oplossen. Ik draai Yosemite zonder enig probleem.

  7. @shardphoenix: Bij mij ook geen problemen. Misschien toch maar een clean install overwegen?

  8. @shardphoenix: @patrick: Ik zie het verband niet zo. Slechte wifi=slechte internetverbinding. Dat betekent dat besmettingen ook slechter binnen kunnen komen. Maar de NTP bug maakt het besmettingen juist gemakkelijker om binnen te komen. Dus Apple heeft gelijk dat ze het grootste risico het eerste aanpakken.

    En kom nu niet aan met verhalen dat OSX geen virussen kent en dus ook geen virusscanner nodig heeft, dat fabeltje is door de toenemende populariteit van OSX allang achterhaald.

  9. Origineel geplaatst door patrick
    @shardphoenix:
    Wifi is ook bij mij nog een probleem

    Bedankt voor het melden, hier hebben we echt iets aan.

  10. @Alfred: Noem eens 1 concrete referentie, voordat je leuterverhalen de wereld insmijt.
    De community houd dit nauwgezet bij en de anti-virus industrie zou een besmetting als eerste breed uitmeten want die hebben tot dusver geen markt hier.

  11. Automatisch? Nee hoor! Ik heb hier 5 mac’s staan en op geen enkele is deze automatisch geïnstalleerd. Ik heb ze allemaal handmatig moeten doen (ook op de Macbook Pro van enkele dagen oud)

    Dus dit verhaal klopt niet helemaal.

  12. Wel een foutje in het artikel. er staat dat de update “zonder toestemming” is gebeurd. Iets verder staat er dat de mensen wel zelf toestemming hebben gegeven om automatische updates te doen… klinkt dubbelzinnig

  13. Zolang die update maar niet m’n hele Fusion Drive verwoest zoals 10.10.1 doet.

  14. Inderdaad bv update zelf moeten installeren.

    wifi probleem in Yosemite heb ik niet, wel problemen met Airplay.
    en afsluiten van mijn Macbook verloopt niet netjes, dwz na de handeling zet uit verdwijnt het dock voor 40% en sluit dan pas af.
    ook ik heb een clean install gedaan.
    iemand Yips?

  15. Apple introduceerde twee jaar geleden een technologie om automatische updates te pushen naar gebruikers, maar maakte er niet eerder op deze wijze gebruik van.

    Dat is niet juist. Apple heeft met OS X Mavericks een OS X versie uitgebracht waarin het update systeem net even iets uitgebreider is dan voorheen. Standaard staat deze ingesteld om 1x in de zoveel tijd automatisch op updates te controleren. Wanneer deze updates vindt zal hij ze automatisch downloaden en installeren. Het betreft hier dan ook een pull systeem en beslist geen push systeem! Daarnaast is dit automatisch update systeem al sinds enkele jaren in gebruik.

    Dit gedrag van controleren op updates is iets wat in de Systeemvoorkeuren aan te passen is zodat hij niet automatisch alles gaat downloaden en installeren. Sinds Mavericks kun je instellen wat wel/niet automatisch geupdate moet worden. Bijvoorbeeld wel de security updates maar niet de app updates. Vooral handig bij notebook gebruikers die onderweg op verbindingen zitten met een datalimiet.

    Kortom, er is hier niks nieuws aan de manier van updaten. Het enige wat op te merken valt is dat met de standaard instellingen in Mavericks en Yosemite de update inderdaad automatisch geïnstalleerd zal worden en de gebruiker zelf niks hoeft te doen. Wie zijn instellingen heeft aangepast zal echter zelf even moeten controleren of dit voor hem ook nog op gaat (zo niet, dan natuurlijk zelf updaten).

  16. @Gena: Je verwart OSX en iOS. Begrijp me goed, ik ben geen Apple hater en ik zou ook het liefste zien dat er een OS bestaat waar je écht geen virusscanner nodig hebt. Maar de realiteit is helaas anders. OSX is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen en staat daardoor ook meer op de kaart bij de makers van allerlei digitaal gespuis.

    Dat je iets niet merkt betekent nog niet dat het er niet is, dat is een van de gevaarlijkste fouten die je op computergebied kunt maken.

    Zie ook de reactie van Nico, dat zijn nog maar een paar voorbeelden maar er is echt veel meer.

    Overigens draai ik op m’n Windows laptop ook zonder virusscanner en bij een regelmatige controlescan gemaakt vanaf een opstart-CD die op een gegarandeerd schoon systeem is aangemaakt, is tot nu toe niets onrustbarends naar voren gekomen. Ik zeg altijd maar, een systeem is zo veilig als de gebruiker die erachter zit…

  17. @Flieps: Bij mij ook geen problemen meer door een clean install

  18. @Alfred: Op een Mac heb je geen scanner nodig. Als dat je goed doet voelen: ga gerust je gang, download ClamXav en geniet van het nooit iets vinden.

    Verder kennen we letterlijk nul virussen voor OS X. Onschuldiger malware is inderdaad wel in het wild aangetroffen, maar momenteel is er geen reden tot zorg, tenzij je een verouderde versie van OS X draait.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.