Reacties voor: ‘Apple werkt aan 5K-scherm, nog dit jaar nieuwe iMacs en MacBooks’

Apple werkt aan nieuwe MacBooks en iMacs, die nog dit jaar uitkomen. Ook komen er meer professionele iPad-functies aan en werkt Apple met LG aan een 5K-scherm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ik wacht al een lange tijd op de refresh van de iMacs! Spannend =D!

  2. Zo. Een USB-C poort bij de nieuwe MacBook Air! Ik ga direct mijn oude inruilen. Zucht.

  3. Hopelijk komen er ook eindelijk weer nieuwe Mac Mini’s. Ik maak er al jaren super fijn gebruik van als mediacenter,etc. bij de TV. Het blijft maar erg stil rond de Mini. Persoonlijk vind ik het erg jammer als er geen opvolgers gaan komen, want dat zou betekenen dat dit mijn laatste Mac Mini zou zijn.
    Heeft iemand een idee of er überhaupt nog aandacht besteedt wordt door Apple aan de Mac Mini.

  4. Ben benieuwd of het uiterlijk van de iMac veranderd, en zal er nu eindelijk standaard flash geheugen in komen?

  5. Niet geheel onverwacht, de Mac waren steeds vaker deel van kortingsacties.
    Mijn mac early 2009 werkt nog prima, maar de snelheid mn grafisch wordt een issue, dus ik hoopte al op deze upgrade…

  6. @MrnixZ: Ik kan me nog een Mac Mini refresh herinneren van een tijdje geleden waarbij de specs daalden (i5 ipv i7, om maar wat te noemen) en de prijs steeg. Sindsdien ben ik wat meer kritisch naar die Apple refreshes gaan kijken en kwam tot de conclusie dat het eigenlijk al jaren dramatisch is, bij alle Apple producten. Ik geef boekhouder-Tim daarvan de schuld.

    Overigens, als je je huidige Mini tot NAS bombardeert en een Raspberry PI koopt voor 35,- dan heb je met OpenElec een perfecte mediacenter upgrade. En minstens 15 keer goedkoper dan een nieuwe Mini!

  7. @MrnixZ: Laatste Mac mini uit 2014 is toch meer dan snel zat ?, zeker als je hem in combinatie met fusion drive heb.
    Of je doet in plaats van de fusion drive er een ssd in, je plakt er 16GB geheugen in in plaats van de standaard 8 en klaar(Allemaal mogelijk via de apple website).

  8. Apple maakt samen met LG een nieuw 5K scherm. Niet zó raar, want 27″ is helemaal niet groot meer tegenwoordig, dus er moet gesupersized worden!
    De keus voor LG is logisch, want Apple heeft al vaker LG schermen in iMacs ingebouwd.

    Het zou pas écht sensationeel worden als Apple samen met LG een super grote super goede smart televisie zou maken met Apple OS. En wie weet neemt Apple LG wel over. Zou goede investering zijn. Ik zeg: doen!

  9. Origineel geplaatst door Dennis
    @MrnixZ:
    Laatste Mac mini uit 2014 is toch meer dan snel zat ?, zeker als je hem in combinatie met fusion drive heb.
    Of je doet in plaats van de fusion drive er een ssd in, je plakt er 16GB geheugen in in plaats van de standaard 8 en klaar(Allemaal mogelijk via de apple website).

    Ben toch ook nog tevreden van mijn iMac Mini gebruik die dagelijks en tot nu toe geen problemen ermee

  10. @Arie: Mijn huidige Mini tot Nas omzetten is denk voor mij niet heel handig denk ik. Ik gebruik de Mini niet alleen als mediacenter namelijk. Downloaden en fotobewerkingen doe ik er ook op en dan is de Raspberry niet sterk genoeg volgens mij.
    Wat betreft de bijzondere gang van zaken bij Apple kan ik je alleen maar gelijk geven!

    @Dennis: Mijn Mini is van 2011 en heb begrepen dat de huidige 2014 versie wel 4k ondersteund, maar omdat ze daar dus de processoren verlaagd hebben vind ik dat momenteel niet echt een upgrade (zeker als je de mini vergelijkt met andere Macs).
    Wanneer ik dus nu de laatste versie zou kopen, de 2014 versie dus, dan koop ik eigenlijk een apparaat die al aardig wat jaren oud is. Mijn idee was namelijk een paar jaar met de Mini van 2011 doen en daarna upgraden. Ik vond de 2014 versie naar mijn mening toen geen grote upgrade (3 jaar later), daarom hoopte ik op een nieuwere versie. Deze blijft tot op heden nog steeds uit.

    Omdat ik voor de rest ook allemaal Apple producten heb, werkt dat allemaal fijn samen. Daarom wil ik ook niet snel van een Apple computer afstappen. Als er helemaal geen Mac Mini’s meer komen ga ik uiteindelijk toch zelf maar een Windows HTPC bouwen.

  11. @Arie: @MrnixZ: Waarom Raspberry? Terwijl ATV4:
    – Krachtig genoeg is om te streamen naar je tv.
    – Streamt volgens mij van alle soorten bronnen (VLC).
    – Handig (remote) mediacenter.
    – En blijf je bij Apple. 🙂

    Voor je overige taken zou je dan je zelf de componenten van de Mini moeten upgraden. Zoals Dennis dat al zei.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.