Reacties voor: Apple: ‘Niet Storen-probleem vanaf 7 januari opgelost’

Apple heeft in een supportartikel toegegeven dat de functie Niet Storen (Do Not Disturb) niet goed werkt. Na 7 januari 2013 zal het probleem zijn opgelost, belooft Apple. Sinds nieuwjaar klagen gebruikers dat de Niet Storen-functie niet vanzelf uitschakelt, waardoor de telefoon steeds in stille modus blijft staan. De wekker gaat wel gewoon af, maar […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 44 reacties

  1. Ben nu benieuwd waarom het 7 januari is. Is het omdat het dan de 1e maandag is van het jaar, net zoals de vorige bug? Die werkte geloof ik 2 januari weer uit zichzelf goed. Of zal iOS 6.1 eindelijk 7 januari beschikbaar komen? Mijn testtoestel had dit probleem niet op 6.1.

    Ben benieuwd wat we volgend jaar krijgen.

  2. 7 januari? iOS 6.1? 🙂

  3. Is dit een teken dat op 7 januari iOS 6.1 wordt vrijgegeven en dat Apple op het laatste moment de bug van de Niet Storen-functie in iOS 6.1 heeft verholpen?

  4. Ik vind het wel lekker rustig zo

  5. Geen iOS 6.1 maar gewoon nog 6.0.2
    Als je namelijk je datum vooruitzet werkt hij gewoon weer normaal en gaat die automatisch aan en uit. Dus oftewel een datum bug.

  6. Ik heb nu iOS 6.1 beta 4 en daar zit het probleem ook in.

  7. Net een fix ervoor ontdekt… De datum van je iphone handmatig op 7 januari zetten… Heel slecht van Apple dit..

  8. @Jeffrey: Kortom weer een “ROT” Appeltje. Service en dienstverlenning beloofd wat in 2013. Er wordt dus helemaal niets opgelost, bug blijft erin, en lost op op de 7e. In 2014 weer iets?

  9. @civman: als het 7 jan is opgelost is het opgelost toch? Of moeten ze een update gaan programmeren en uitbrengen voor die paar dagen. Koop lekker een Android als je zo ontevreden bent. Of heb je die wellicht al en kom je hier alleen maar om te klagen over Apple? En ja: ik heb die Niet storen bug ook, en ja: ik ben blij nu exact te weten wanneer dat probleem voorbij is.

  10. Ze willen allemaal een apple maar owe als er iets mee is? Het toestel werkt verder toch gewoon???

  11. Wellicht een domme vraag / opmerking; de Niet Storen funktie schakelt ook sinds eergisteren niet meer in ookal is hij ingepland.
    Als de ” bug ” automatisch pas na 7 januari weer vanzelf oplost dan hebben ze iets fouts geprogrammeerd. Ze hebben lang genoeg getest dit had niet gemogen.
    Net zoals 4x terug moeten naar de Apple Store omdat je telkens een ” nieuwe” defecte telefoon mee terug krijgt.
    Wel wordt de service steeds gegeven met een glimlach, dat dan weer wel!

  12. Ik heb hier een iPhone 5 op iOs 6.1
    En het probleem is hier precies zoals omschreven aanwezig. Dus het heeft niets met nieuwe software te maken.

  13. is toch gewoon weer een goeie media stunt 🙂

  14. Ach jo klaag is niet zo veel. Wat zijn er toch veel fans he van apple. Vindt je apple niks gooi je tel weg of verkoop het en neem wat anders en mensen die echt niks snappen waarom schrijven jullie hier wat? 1 6.0.2 is al uit en heb ik al op me tel 2. 6.1 is nog niet uit! 3. Beste wensen voor iedereen don’t stress!

  15. Ik denk eerder dat het opgelost wordt met iOS 6.0.3 ofzo (6.0.2 voor apparaten die geen iOS 6.0.2 kregen, waaronder iPod touch), want van iOS 6.1 is nog geen GM. En ik neem aan dat dat wel hoort, ook bij de wat kleinere updates, toch? 😛

  16. @timo: ios 6.0.2 is al lang uit voor iPhone 5 😛

    En ik heb geen last van deze bug.. Bij mijn iPhone 5 schakelt “niet storen” gewoon uit hoor..

  17. Ik denk gewoon dat ze die bug nog snel in 6.1 gaan verhelpen daarom dat de mensen die beta 6.1 hebben er nog wel last van hebben

  18. nu heb ik ook problemen met het op snooze zetten van mijn wekker. heeft dat ook met deze bug te maken?

  19. Als je dan toch weet dat het probleem zal opgelost worden,
    dan vind ik het niets zo erg. Gewoon even handmatig aan en uit schakelen. misschien idd verwijzing naar ios 6.1

  20. Niet storen geeft nog gewoon gmail email meldingen door ook al staat die snachts aan iemand een oplossing

  21. Origineel geplaatst door civman
    @Jeffrey: Kortom weer een “ROT” Appeltje. Service en dienstverlenning beloofd wat in 2013. Er wordt dus helemaal niets opgelost, bug blijft erin, en lost op op de 7e. In 2014 weer iets?

    Shit happens! Het is hooguit een irritant bugje maar niks om over naar huis te schrijven. Beter dan een firmware bug dat je toestel onherroepelijk verwoest!

  22. Kritiek hebben op Apple producten mag maar het heet niet voor niets iPhoneCLUB maar wat me verbaasd is de hoeveelheid reacties de laatste maanden van niet-Apple gebruikers op de iPhoneclub.

  23. Gmail geeft gewoon meldingen door ook al staat niet storen aan snachts

  24. @Debbie: Daar had ik ook last van, maar dat bleek niet door de bug te komen maar omdat ik nog niet goed wakker was.

  25. Ik kan er niet echt mee zitten. Gebruik de functie nooit en laat snachts gewoon push aanstaan. Ben dan ook van het type dat overal doorheen slaapt en 5 wekkers zet om wakker te worden 😛

  26. @tslh: Helemaal mee eens….. elk toestel heeft wel wat, maar ja als je een speler bent waar men veel van verwacht wordt elke bug tien keer erger in alle media bemeten. android zit ook vol fouten, maar ja dat is nu eenmaal de “knuffelmarokkaan” onder de smartphones en Apple de pispaal omdat die niet meer zou innoveren, maar ze vergeten allemaal dat de meeste android innovaties Apple copycats zijn. Niets ten nadele van die toestellen want ik heb er ook een aantal van gehad maar ik ben er klaar mee. Ik heb een veel beter gevoel momenteel bij de iPhone.

  27. Op CultOfMac staat dat het gewoon op 7 januari opgelost is door een verkeerde datum notatie in de code van do-not-disturb. YYYY gebruikt voor jaar en niet yyyy (YYYY blijft 2012 omdat de eerste dag van de week maandag 31 december was).

    Waarschijnlijker een boekhouder als ontwikkelaar gehad.

  28. Het is inmiddels toch om te janken! Na die mega fail met alarm dat niet afging door een nieuw jaar nu dit weer. Je moet overigens eens een afspraak in je agenda zetten van drie dagen. Hij plaatst hem vervolgens in het overzicht maar bij twee dagen. Apple is het echt kwijt. Fout na fout in software, google maps eruit gooien, problemen met de home knop iphone 4. Telefoon is inmiddels ook verschrikkelijk traag omdat apps blijkbaar voor 5 ontwikkeld zijn. Ik ben er helemaal klaar mee. En daar zeg ik gemeend helaas bij na 4 jaar enthousiast gebruik. Maar mijn emmer is overgelopen!

  29. zouden ze dan mss ook al een oplossing hebben voor het probleem van de WIFI schakelaar? Of gaat dat ook “gewoon” opgelost zijn na de 7e

  30. ik weet niet hoor, maar bij
    mij is het echt al
    7 januari en ik heb nog steeds 24 uur rust…

  31. Raar maar waar, mijn WIFI probleem is dus opgelost sinds vandaag! Zou daar dus ook een 7 januari bug ingezeten hebben ?? Lol

  32. Heb het inmiddels zelf bij 5 iPhones opgelost door bij instellingen privacy lokatievoorzieningen en dan helemaal naar beneden naar systeem scrollen.
    In systeem tijdzone uitschakelen en klaar is kees.

  33. Hij werkt bij mij nog steeds niet… Hij springt niet op ‘niet-storen’… Ik wil juist wel de tijdzonde ingeschakeld houden… What2do?

  34. Voorlopig mijn advies opvolgen
    Ik vraag mij af waar deze in “systeem” ver weggestopte optie nodig voor is want je kunt zowel voor je agenda al onder algemeen ook al tijd instellen
    Ben net terug uit curacao en alle tijd is gewoon automatisch goed ingesteld ondanks de uitschakeling onder “systeem”
    Tom

  35. Bug glitch is automatisch door Apple gefikst
    Je kunt tijdsvoorxieningen in “systeem” weer aanzetten

  36. Ik snap er niets meer van. Op mijn iPhone5 komen oproepen gewoon binnen!
    Niet storen staat aan.
    Oproepen van niemand toegestaan
    Herhaalde oproepen is uit.

    Iemand een idee?

  37. Bij mijn weten en eigen ervaringen met div iphones is he opgelost

  38. Planning niet storen werkt op het eerste zicht goed, maar ik heb opdracht gegeven dat favorieten wel kunnen bellen. En wat blijkt. Favorieten krijgen bezettoon. Dus dir werkt niet. Heeft er iemand een oplossing?

  39. Ik heb met mijn 5g geen probleem met niet storen

  40. Hier op mijn S4 en 3GS met 6.0.1, nog altijd hetzelfde probleem. Geplande uren werkt niet!

  41. Ik kan geen tijd plannen, alleen dnd aan of uit?

  42. Hier geen enkel probleem met iOS 6.1 op mijn iPhone 5 als op mijn 3GS (duocard)

  43. Mijn iPhone 5 met iOS 6.1 blijft gewoon bellen, zelfs met niet storen ingeschakeld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.