Reacties voor: Apple neemt NFC-expert in dienst: iPhone als contactloos betaalmiddel?

Apple heeft een expert in Near Field Communications (NFC) in dienst genomen. Eerder werkte Apple ideeën over NFC-betalingen uit in patenten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. we zullen zien 🙂

  2. Tja.. Pinpas mee nemen is ook niet de moeite he..

    Voor credit card zie ik dit wel als goed initiatief omdat je dan de info versleuteld op je telefoon hebt ipv een kaartje dat gejat kan worden en vervolgens iedereen er geld van af kan halen..

  3. Fijn als ik nooit meer een portemonnee nodig heb, kan zonder die buidel met pasjes, bonnetjes en muntjes.

    Aan de andere kant, ik zou dat niet met mijn 3G met iOS 4 doen, want dan sta je elke keer een half uur te wachten bij de kassa 😉

  4. Ook lekker als je iPhone gestolen wordt. Dit is wel een goed initiatief voor restaurants etc.. Maar niet voor grotere aankopen e.d

  5. Klinkt niet echt zo safe allemaal… Het is meer zo iets van “kijk ik kan met m’n iPhone betalen”.

  6. Zou heel vet kunnen worden. Zoals precies kunnen zien wat je hebt gekocht. Toekomst!

  7. @Emile:

    hahah lol!!!
    XD

  8. Zoiets is in Rotterdam al eens uitgeprobeerd onder de naam Payter wat met een speciaal Nokia-toestel ging. Volgens mij helaas niet echt zo’n groot succes geworden. Maar hoop dat het met de iPhone als veelgebruikt toestel het misschien toch nog lukt. We zullen zien.

  9. Het lijkt me echt ideaal om via m’n iPhone te kunnen betalen. Daarnaast een bijbehorende app met al je uitgaven.

    Echt betalen werkt nog steeds niet met een mobiele telefoon. 🙁 Het moet toch voor de banken niet zo moeilijk zijn. :S

  10. Hopelijk breekt dit door in Europa
    In Korea & Japan is dit al mogelijk, daar worden al mobiele telefoons met NFC chips verkocht en kan je betalingen uitvoeren.

  11. Die betaling regelen is niet zo moeilijk hoor….jou veiligheid regelen wel!!!

  12. Dit verhaal over betalen met je iPhone komt ieder jaar weer terug dat kennen we nu wel.

  13. Formeel genomen is Visa geen creditcard-aanbieder.

    Quote van hun website:

    “Visa maakt het voor duizenden banken en andere financiële instellingen mogelijk de behoeften van miljoenen organisaties en miljarden consumenten en winkeliers over de hele wereld te vervullen. Visa geeft zelf geen kaarten uit. Ook hebben wij zelf geen contracten met winkeliers. Visa Europa speelt geen rol in het bepalen van de tarieven voor kaarthouders en winkeliers. Dit wordt allemaal gedaan door onze leden. “

  14. Origineel geplaatst door Jasper
    Tja.. Pinpas mee nemen is ook niet de moeite he..Voor credit card zie ik dit wel als goed initiatief omdat je dan de info versleuteld op je telefoon hebt ipv een kaartje dat gejat kan worden en vervolgens iedereen er geld van af kan halen..

    Dat is tegenwoordig niet meer zo, bij creditcards moet je vaak een code opgeven.

  15. @Gonny van der Zwaag: Creditcard-facilitator is niet eens zo slecht bedacht aangezien Visa een wereldwijd netwerk beheert waarover pin- en creditcard betalingen verlopen. Voor elk zo’n transactie ontvangt Visa een (heel klein) bedrag.

  16. Goed van Apple en nu maar hopen dat Apple een standaard implementeert die overeenkomt met wat er in GSMA verband is afgesproken. Maar daar twijfel ik niet aan, of toch wel….. Mijn iPhone 4 is in ieder geval inmiddels voorzien van een NFC tag, deze heb ik op de batterij geplakt dus in de telefoon. Ik gebruik het nu om icm de NFC lezer van Violet.net maar kan er ook al op sommige plekken mee betalen zie cashlessbetalen.nl

  17. @Johan – Mooie aanvulling. Toch is het vrijwel onmogelijk om uit te leggen wat VISA doet, zonder het woord creditcards in de mond te nemen. VISA, je weet wel: dat bedrijf dat de behoeften van miljoenen organisaties en miljarden consumenten over de hele wereld vervult. Ze doen iets met kaarten, maar doen dat zelf niet hoor!”

    Creditcard-facilitator dan? Of is dat zelfs te specifiek?

    @softijs – Dat komt omdat dit soort ontwikkelingen langere tijd in beslag nemen. Schrijven we er niet over, dan is het er opeens en hebben wij zitten slapen. Dat kan ook niet. Advies: gewoon artikel overslaan en wachten tot Apple iets concreets aankondigt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.