Reacties voor: Apple neemt maatregelen tegen ongewilde in-app aankopen in iOS 7.1

Een nieuw waarschuwingsbericht in iOS 7.1 informeert dat je 15 minuten na een aankoop ingelogd blijft.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ik ben het er nog steeds niet mee eens, het is vervelend voor de ouders maar het is ook hun verantwoordelijkheid om op de kinderen te letten.

  2. Hoe gaat Android hier eigenlijk mee om?

  3. @APP:je bedoeld dat je als ouder mee moet kijken met het spel wat je kind speelt, de hele tijd? Want een in-app aankoop is vaak niet meer dan een knop indrukken die het liefste lijkt op een knop die je gebruikt om verder in het spel te komen…. En waar ben je het dan niet mee eens? dat je een waarschuwing krijgt? Dat je kan kiezen of je wel of niet een kwartier lang automatisch aankoopt? Kijkt jou vader of moeder op dit moment wel mee?

  4. @APP: Dat is onzin… jij weet hoe dit soort apparaten werken, ouders niet.
    Al helemaal niet als je nergens word gewaarschuwd.
    Je verwacht namelijk dat je PER aankoop, opnieuw je gegevens moet invoeren.
    Bij Apple werkt het echter andersom.
    Ook zijn deze functies wel perfect verborgen, alsof mensen het niet mogen weten van Apple om aan hun winsten te tornen.

  5. Dit soort geldaftroggel-gedoe moet inderdaad niet bij kinderen mogelijk zijn. De default zou elke keer moeten zijn. Het is dan aan de bezitter van de iPhone om de termijn te verlengen (naar bijv. 15 min) met de daarbij behorende risico’s.

  6. @Imade: Tja, ik weet als ouder wel ongeveer hoe zo’n apparaat werkt maar heb toch een keer gehad dat ik nadat ik een gratis app had gedownload er daarna aankopen werden gedaan met mijn creditcard via in-app. Uiteindelijk wel terug gekregen. Maar ik vind hier idd wel de fout bij apple liggen.

  7. Deze feature zat er al in iOS6 in
    Graag nog een waarschuwing hoe gevaarlijk het is om je kat in de magnetron te stoppen en je banden bij 80 km/u te verwisselen

    Misschien kunnen we dan weer verder leven.

  8. Ik begrijp de heisa niet zo. Je kunt als ouder via Algemeen/Beperkingen gewoon de in-app aankopen uitschakelen of in plaats van de geldigheid na invoeren wachtwoord van 15 min naar direct (= 0 min) wijzigen. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om niet je creditcard aan je Apple-ID te koppelen maar gewoon opwaardeerkaarten te kopen voor de iTunes store.

    Het is altijd gemakkelijk om het kind de schuld te geven of Apple, maar gewoon even een paar minuten verdiepen in iOS en alles is geregeld!

  9. @iNick: Ow… dus iets wat je niet verwacht is niet de fout van Apple?
    Je verwacht niet dat je voor in-app aankopen zonder authencicatie/vertificatie aankopen kan doen.
    Dat verwachten ouderen niet… ik was jaartje of22 ofzo toen ik mijn aller eerste iPad had… ik zag toen nooit iets van melding staan ‘u kunt binnen 15 minuten aankopen doen zonder vertificatie’ waardoor je verwacht dat je altijd vertificate nodig hebt.
    Apple zou het zelfs voor iedere rechter hard verliezen en terecht.

  10. De mensen die dit niet begrijpen hebben overduidelijk geen kinderen van 2+. Omdat ik ook een abonnement NRC heb, staan mijn in app purcheses niet standaard uitgeschakeld. Ik heb ooit de app Grolly gekocht en mijn zoontje was er lekker mee aan het spelen. Voordat het door had, zat hij al weer in het homesscherm van de app en kocht ‘Azië en Noordpool’ à EUR 2. Geen enorme kosten, maar je ziet maar hoe snel het kan gaan. Had er er naast moeten blijven zitten? Ja, eigenlijk wel, maar zijn zusje moest ook een schone luier….Deze melding is een extra ‘het traphekje’ van Apple. Ik zeg vaak tegen mijn zoon dat hij niet alleen de trap af mag, maar op een of andere manier land het niet bij een kind van 2. Dus toch maar een traphek geplaatst. Ik wil het liefste dat hij luistert, maar neem geen risico dat hij de trap af dondert.

  11. Origineel geplaatst door jan
    @Imade: Tja, ik weet als ouder wel ongeveer hoe zo’n apparaat werkt maar heb toch een keer gehad dat ik nadat ik een gratis app had gedownload er daarna aankopen werden gedaan met mijn creditcard via in-app. Uiteindelijk wel terug gekregen. Maar ik vind hier idd wel de fout bij apple liggen.

    Onzin, aankoop in app moet los van inloggen in appstore… dus je moet 2x inloggen.

    maar ik vind dat ik, iemand met verstand, wel moet kunnen aangeven dat ik niet telkens wil inloggen. Dus dat ik hem na een uur opnieuw om wachtwoord laat vragen of 1 dag of 2 dagen… whatever, ik moet keuzes hebben!! en dan ligt de verantwoordelijkheid bij mij. Het is echt pure bullshit dat een stel slecht opgevoede kinderen bepaalt of ik wel of niet telkens moet inloggen.

    Net als met happy hours… omdat kinderen misbruik maken, moet ik meer betalen… bullshit!!
    Laat verdomme ouders eens een x hun kinderen opvoeden! zij wilden ouders worden!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.