Reacties voor: Apple neemt actie tegen ontwikkelaars die toegang tot iOS 5 beta verkopen

Apple neemt maatregelen tegen ontwikkelaars die tegen betaling anderen toegang geven tot iOS 5 Beta. In het ergste geval kunnen zowel de iPhones van de ontwikkelaar als de betalende gebruiker onbruikbaar worden gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. ik neem aan dat je straks wel gewoon naar de officiele iOS5 kunt updaten?

  2. Lekker is dat heb dus mijn UDID via een andere geregistreerd en draai met veel plezier 5.0 beta 4, hoop niet dat ik terug moet naar 4.3.5

    Maar we zullen zien.

    Maar zal niet raar opkijken als de mensen die zeggen dat ze afgesloten zijn nog beta 1 draaiden, vandaag liep dit af.

  3. Origineel geplaatst door michel
    Lekker is dat heb dus mijn UDID via een andere geregistreerd en draai met veel plezier 5.0 beta 4, hoop niet dat ik terug moet naar 4.3.5Maar we zullen zien.

    ALS je terugkan! 😛

  4. Typisch geval van eigen schuld dikke bult???

  5. Origineel geplaatst door Robin
    Origineel geplaatst door michelLekker is dat heb dus mijn UDID via een andere geregistreerd en draai met veel plezier 5.0 beta 4, hoop niet dat ik terug moet naar 4.3.5Maar we zullen zien.ALS je terugkan!

    Lees op macrumors dat het wel kan, ben benieuwd tot nu toe werkt mijn iphone wel.

    Toch vreemd je betaald $99,- en krijgt 100 slots maar ookal heb je een ipod touch, ipad en een paar iphones mag je maar 1 registreren.

  6. Lees wel dat de 1e en 2e beta afgelopen zijn en dus storm in een glas water??????

  7. @Robin: Natuurlijk kan dat, iOS 4.3.5 wordt op dit moment nog gewoon gesigneerd door Apple. Gewoon even de telefoon in DFU-mode zetten en downgraden. 🙂

  8. Ja ik heb die van mij ook, zoals velen, laten registreren via een site. Ik vind dit gewoon een prima dienst die apple eigenlijk ook zouden moeten aanbieden. Op deze manier kunnen ze er ook nog goed geld aan verdienen.

  9. Logisch dat ze dit doen. Je tekent een NDA op het moment dat je toegang krijgt tot de laatste beta’s. Daar staan redelijk strenge regels in.

    Het uitdelen van toegang tot iOS 5 aan mensen is niet echt volgens de regels, wanneer je deze mensen niet kent.

  10. Lees op meerdere Amerikaanse sites dat het beta 1 en 2 betreft. Draai beta 4 en tot nu toe geen probleem.

  11. Ik wacht wel tot de eind versie die rond september uitkomt’ dan zoiezo geen foute versies & gratis 😉

  12. Origineel geplaatst door michel
    Toch vreemd je betaald $99,- en krijgt 100 slots maar ookal heb je een ipod touch, ipad en een paar iphones mag je maar 1 registreren.

    Die 100 slots zijn voor betatesters van je ontwikkelde softwaar. Niet om te verkopen zodat de kopers leuk met de beta kunnen klooien. Ik heb momenteel 30-40 geregistreerde units, maar 1tje draait maar iOS5. De andere testers wagen zich niet aan labiele iOSsen, 5.0b4 is geen uitzondering pfffew.

    Tevens hebben niet-ontwikkelaars geen toegang tot de bugreport site van Apple. Uitdelen van de beta is voor Apple dan idd ook zinloos en klagen in de Store dat bepaalde Apps niet meer op iOS 5 draaien is idd ook lachwekkend zoals iemand bij macrumors comment 😀
    Overigens hoop ik dat er nog wel een beta komt, beta 4 is een drama…

  13. Ik lees op 9to5mac, appleinsider en op macrumors dat het gaat over devices met beta 1 en 2 die een tijd niet geüpdatet is naar beta 4.

    Deze zijn er uit geknikkerd, weet niet of het waar is.

  14. @iDMi: helemaal mee eens. Je kiest er zelf voor om de regels te overtreden (geldt voor ontwikkelaar én gebruiker).

  15. Origineel geplaatst door Alessandro
    @Robin: Natuurlijk kan dat, iOS 4.3.5 wordt op dit moment nog gewoon gesigneerd door Apple. Gewoon even de telefoon in DFU-mode zetten en downgraden.

    Op de dev pages staat duidelijk dat je niet meer terug kunt. Los van signen vermoed ik dat er een baseband update plaats vind die 4.3.5 niet zo leuk vind.

    Devices updated to iOS 5 beta can not be restored to earlier versions of iOS. Devices will be able to upgrade to future beta releases and the final iOS 5 software.

  16. Origineel geplaatst door EdwinZelf
    Op de dev pages staat duidelijk dat je niet meer terug kunt. Los van signen vermoed ik dat er een baseband update plaats vind die 4.3.5 niet zo leuk vind.

    Kan wel, moet je alleen je shsh gegevens opgeslagen hebben.
    Heb ik trouwens niet, dus als ik dat heb, ben ik de lul.

  17. Update op MacRumors.net…

    Most of those reporting that they were affected by the issue note that they were running either Beta 1 or Beta 2 of iOS 5, both of which have expired. We have received scattered reports of users on Beta 3 and Beta 4 being affected, but those may be erroneous. Consequently, the issue may simply be expiring early beta versions as we initially supposed.

    Storm in een glas water?????

  18. @EdwinZelf: Vorige week nog gedowngrade zonder enig probleem.

  19. Oeps… Gesnapt :p nou, weg 5 dollar en maar weer downgraden naar 4.3.5…..

  20. Dan word je toch gewoon developper?
    kost je 100 usd en hoppa

  21. Origineel geplaatst door Marcel Kraan
    Dan word je toch gewoon developper? kost je 100 usd en hoppa

    Het is gratis als ik me niet vergis.

  22. Ik krijg ineens de melding dat mijn account is geblokkeerd. Maar het mag hier niks mee te maken hebben. Want ik ben geen ontwikkelaar en heb ook geen ios5. Alleen een jailbreak.

  23. @kevins: Je Apple ID? Probeer online eens in te loggen, ww veranderen of zo..

  24. @kevins: Heb ik ook af en toe, gewoon naar: isupport.apple.com (of iets dergelijks) en dan kiezen voor forgot password, waarna je een email krijgt, en daarin kan je kiezen dat je acc geblokkeerd is.

  25. Origineel geplaatst door PhresiF
    Ja ik heb die van mij ook, zoals velen, laten registreren via een site. Ik vind dit gewoon een prima dienst die apple eigenlijk ook zouden moeten aanbieden. Op deze manier kunnen ze er ook nog goed geld aan verdienen.

    Tuurlijk niet. Als developer zijnde betaal je dus ook een bedrag waardoor niet iedereen kan beweren dat hij/zij een developer is op gebied van kennis. Bovendien wilt Apple een stabiel OS aan zijn gebruikers leveren zodat ze niet opgescheept zitten met bugs in apps. Natuurlijk kunnen er wel een paar voorkomen in het eindproduct maar die zijn wel heel klein.

    Klinkt heel logisch dus. Beta is alleen om developers bewust te maken voor het bouwen van hun apps en niet voor dagelijkse gebruikers die er toch niks mee doen waarvoor het echt bedoeld is.

  26. Wel een iOS in beta met bugs daar vraagt apple geld voor (dev kost geld) maar een afgewerkt OS is dan weer gratis

    Ik zie de logica er ECHT niet van in

  27. Hehe… Eh…. Oeps! 😛

  28. Ik snap best wel dat Apple liever heeft dat die slots die ze geven ook gebruikt worden waar ze voor bedoelt zijn. Maar dan geef je die ontwikkelaars toch gwn hun slots terug en die gebruikers een down grade naar 4.3.5? Maar ik snap wel dat het gwn tegen de regels is en dat is dan ook weer niet eerlijk tegen over Apple

  29. Origineel geplaatst door Jensen
    Wel een iOS in beta met bugs daar vraagt apple geld voor (dev kost geld) maar een afgewerkt OS is dan weer gratisIk zie de logica er ECHT niet van in

    Als je dit niet snapt, ga ik ook niet de moeite nemen je dat uit te leggen, want dat lijkt me dan vrij zinloos!

  30. @Pascal: _O_ _O_ _O_ HAHA
    Weten jullie wel zeker dat dit het is. Want toevallig was de expire date van Beta 1 gister. Je had hem dus moeten updaten, want beta 4 loopt tot 31 aug. En dan wordt je iPhone ook onbruikbaar. Er is hier wel een oplossing voor!

    Denk dat de mensen die hebben betaald voor de UDID registratie, graag iOS 5 willen zien, maar dat ze het niet belangrijk vinden om verder up te daten. En dan loopt de beta ten einde.

    Hier de oplossing, “hack” je iPhone door middel van de 112 truc, zet de datum in de instellingen terug (een datum voor 4 aug). Sync hem met je iTunes, Om alles op te slaan. Maak een back-up. Installeer een iOS dat je wilt (dus 4.3.5, iOS5 beta 3 of 4), zet backup terug en voila.

  31. Ook ik heb bij een website voor een paar dollar m’n UDID laten registeren. Draai nu beta 4 van iOS5 zonder problemen.

    Ben echter wel van mening dat Apple niet zomaar mijn iPhone mag blokkeren. IK heb namelijk geen regels overtreden. Volgens de NL wetgeving ben ik “te goeder trouw”. Hoe moet ik nu weten dat het installeren van een Beta van iOS5 niet mag?

    Dat die DEV een NDA tekent, betekent nog niet dat ik daar ook van op de hoogte ben.

    Disclaimer: Natuurlijk snap ik dat ik niet helemaal volgens de regels werk, maar ik denk dat het voor Apple moeilijk is om dat aan te tonen.

  32. Origineel geplaatst door Joris
    Ben echter wel van mening dat Apple niet zomaar mijn iPhone mag blokkeren. IK heb namelijk geen regels overtreden. Volgens de NL wetgeving ben ik “te goeder trouw”.

    Ik vrees toch dat de wet daar anders over denkt, maar er zit vast wel een expert op dat gebied hier op iPhoneClub. Als ik namelijk “ter goeder trouw” voor een normale prijs een tweedehands auto koop welke achteraf gejat blijkt te zijn, dan ben ik ‘m toch mooi kwijt en moet ik het zelf uitzoeken met de verkoper. Denk dat dit net zoiets is. De developer welke jou de Beta heeft verkocht/gegeven heeft er feitelijk voor gezorgd dat jouw telefoon geblokkeerd wordt en ik denk dat je het dan met hem verder uit moet vechten en niet met Apple.

  33. Mensen die een onstabiele versie van iOS op hun iPhone zetten zonder dat ze developer zijn vind ik sowieso triest.
    Volgens mij doen ze het vooral om beetje te kunnen opscheppen bij vrienden, collega’s of kennissen. “Moet je mij eens zien! Ik heb het nieuwste van het nieuwste!”

  34. Ik hoop echt dat mensen opeens vast zitten aan die beta en niet meer kunnen updaten of downgraden.

  35. @: Het is zeker leuk om over op te scheppen.
    Maar ik doe het vooral omdat ik het leuk vind om een versie te hebben die nog niet officieel beschikbaar is.
    Ik heb hem liever gelijk dan dat ik een half jaar moet wachten.

    En wie ben jij dan om daarover te oordelen?

  36. Origineel geplaatst door ik
    Ik hoop echt dat mensen opeens vast zitten aan die beta en niet meer kunnen updaten of downgraden.

    Wees jij nou maar blij dat er mensen zijn die dat doen om mensen zoals jij een stabiel IOS te kunnen geven.

  37. Origineel geplaatst door Jensen
    Wel een iOS in beta met bugs daar vraagt apple geld voor (dev kost geld) maar een afgewerkt OS is dan weer gratisIk zie de logica er ECHT niet van in

    Guttegut wat een doos.. Developers krijgen gratis toegang. Niemand schrijft zich in speciaal voor die beta. Denk toch eens na man.

  38. Hoezo?
    Willen hun ook de laadkabel afgefikt hebben?!

  39. Origineel geplaatst door Ruben.cc
    Origineel geplaatst door JorisBen echter wel van mening dat Apple niet zomaar mijn iPhone mag blokkeren. IK heb namelijk geen regels overtreden. Volgens de NL wetgeving ben ik “te goeder trouw”.Ik vrees toch dat de wet daar anders over denkt, maar er zit vast wel een expert op dat gebied hier op iPhoneClub. Als ik namelijk “ter goeder trouw” voor een normale prijs een tweedehands auto koop welke achteraf gejat blijkt te zijn, dan ben ik ‘m toch mooi kwijt en moet ik het zelf uitzoeken met de verkoper. Denk dat dit net zoiets is.

    Dat is dus NIET waar wat je hier zegt!!!!
    Als ik te goeder trouw iets koop dat achteraf gestolen blijkt te zijn, hoef ik daar volgens de wet géén afstand van te doen. De oorspronkelijke eigenaar trekt helaas aan het kortste eind!

  40. Origineel geplaatst door Pascal
    Dat is dus NIET waar wat je hier zegt!!!! Als ik te goeder trouw iets koop dat achteraf gestolen blijkt te zijn, hoef ik daar volgens de wet géén afstand van te doen. De oorspronkelijke eigenaar trekt helaas aan het kortste eind!

    Het is een beetje (erg) off-topic, maar wel een interessant onderwerp. De wet is hierin nogal verwarrend en de uitkomst bij een rechtszaak kan ook per zaak anders zijn. Na een uurtje surfen en lezen is de uitkomst over het algemeen genomen echter als volgt:

    Wanneer de oorspronkelijke eigenaar van een gestolen goed dat je “ter goeder trouw” hebt gekocht het binnen drie jaar terugeist dan ben je het toch kwijt en gaat het terug naar de oorspronkelijke eigenaar. Dit geld alleen voor roerende goederen (dus niet voor huizen e.d.). Ná drie jaar blijft het goed eigendom van degene die het ter goeder trouw gekocht heeft.

    Uitzondering op het bovenstaande is wanneer je het goed ter goeder trouw gekocht hebt in een “daarvoor bestemde winkelruimte”. Heb je dus een fiets voor een gangbare prijs in een fietsenwinkel gekocht, dan ben je de nieuwe eigenaar, gestolen fiets of niet. Koop je ‘m van de neef van de glazenwasser, dan gaat de fiets binnen 3 jaar toch terug naar de oorspronkelijke eigenaar.

    Bovenstaande zijn richtlijnen, per situatie kan een rechter toch een afwijkende oordeel geven of je iets wel of niet kunt houden. Het is dus niet helemaal zwart-wit, maar globaal genomen is de periode van 3 jaar van belang en waar je het goed gekocht hebt; van een particulier of in een daarvoor bestemde winkel.

    Nogmaals sorry voor het off-topic gaan, maar vond het toch wel een interessant gegeven dat ook in andere situaties nuttige info kan verschaffen, bijvoorbeeld wanneer je een gestolen iPhone hebt gekocht ofzo.

  41. Om nog even terug te komen op de “te goeder trouw” discussie: ik bedoel dat ik op een website m’n UDID heb laten registreren. Ik koop geen beta, die is overal gratis te downloaden. Als die registratie niet mag van Apple is dat natuurlijk niet aan mij te wijten, maar aan de dev die deze dienst aanbiedt. Daarom mag Apple m.i. niet de telefoon van de eindgebruiker blokkeren.

  42. Heel leuk dat je dat “ter goederen trouw” regeltje wilt toepassen en doen alsof je nergens vanaf weet, helaas heb je op internet al opgebiecht dat je wel dergelijk wist waar je mee bezig was. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.