Reacties voor: Apple wil navigatiestem iPhone menselijker maken

Apple wil de navigatiestem van de iPhone menselijker maken. Dit blijkt uit een pas gepubliceerd patent van Apple over de Kaarten-app.
Lees het complete artikel → Apple wil navigatiestem iPhone menselijker maken
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 7 reacties

  1. Op dit moment is de Nederlandse Siri qua stem precies hetzelfde als de stem van de Kaarten-app. Vind Siri nou niet bepaald menselijk klinken, de Engelse variant daar in tegen wel.

  2. Zou wel tof zijn als het ook in dialect kan… 😃

  3. Nou laten ze maar beginnen met de Siri stem van Nederlands.

  4. Navigatie in het Engels en Voice Assistent in Engels klink hetzelfde. Hetzelfde geldt voor Nederlands met die verschrikkelijke mannenstem.

  5. Zou liever hebben dat car play mirroring van TomTom toelaat.

  6. Ze kunnen beter voorsorteer banen laten zien in CarPlay en realtime flitsers.

  7. Belangrijker dan de stem is de kwaliteit van de navigatie. Het noemen van de straat die je in moet is meestal onzin omdat je meestal toch niet kunt checken of lezen hoe die straat heet. Ook wordt regelmatig niet op tijd aangegeven dat je links of rechtsaf moet. Dan is de navigatie net 1 of 2 seconden te laat en ben je de afslag al voorbij. Wat ik ook mis is dat de navigatie na aankondiging bijv ‘over 200 meter rechtsaf’ niet vlak voor de afslag zegt ‘nu rechts’. Dat deed mijn vorige (Becker) navigatie. Dit geeft onduidelijkheid. Er is nog steeds veel te verbeteren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.