Reacties voor: Waarom Apple nauwelijks grote overnames doet

Apple staat niet bekend om het doen van grote overnames. Uit meerdere bronnen blijkt dat dit vooral komt door de houding en de werkwijze van Apple bij het doen van grote overnames.
Lees het complete artikel → Waarom Apple nauwelijks grote overnames doet
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Welke overnames zou Apple moeten doen?

  2. Origineel geplaatst door Michel
    Welke overnames zou Apple moeten doen?

    Dat leggen ze uit…..

  3. Origineel geplaatst door Michel
    Welke overnames zou Apple moeten doen?

    Spotify.

  4. Samsung 😉

    Netflix en een Disney zouden een mooie toevoeging zijn, eventueel Tidal of Deezer ben bang dat Spotify maybe tegen bezwaren aanloopt.

    Je zou ook nog kunnen denken aan bepaalde onderdelen van Sony en LG, zoals de camera of de beeldscherm divisie’s. Of als ik toch creatief aan het denken wat dacht je van ASML of Qualcomm

  5. Origineel geplaatst door Michel
    Welke overnames zou Apple moeten doen?

    Origineel geplaatst door Marc

    Spotify.

    Dat zal nooit goedgekeurd worden.

  6. Disney kopen?
    Dan is de bulk geld wel direct op lijkt mij.

  7. @Gabor: de beurswaarde is nu 174 miljard dollar van Disney. Dus je zou het kunnen kopen met alleen de cash die ze nu hebben liggen.

  8. Ook zou Apple het idee hebben dat ze veel dingen vooral zelf willen maken en daarbij de hulp van andere bedrijven niet nodig hebben.

    Serieus? Apple maakt niets zelf. Alles wordt wel ontworpen door Apple maar niet geproduceerd door Apple. Dus Apple heeft andere bedrijven niet nodig? Lijkt mij sterk. Ze kunnen niet zondet “andere bedrijven”.

  9. Sonos, Netflix

  10. Gewoon je principes overboord gooien! 😊 (zie ltste regel)

  11. Investment bankers die Bloomberg vertellen dat Apple meer investment bankers in zou moeten huren. Een gevalletje “Wij van WC-Eend…”?

    Aardige analyse bij Daring Fireball: “Investment Bankers Urge Apple to Spend Money Hiring Investment Bankers, News at 11”

  12. Met $246 miljard cash heeft Apple ruim de middelen om tot grote overnames te komen, waardoor het voor Apple misschien verstandig zou zijn om haar principes wat opzij te zetten.

    😂
    Wat ben ík blij dat Apple z’n geld daar niet aan verspilt!
    We hebben allemaal gezien wat een ellende Google binnenhaalde met de overname van Motorola, en Microsoft met Nokia.
    En als Apple in 2007 Nokia had overgenomen in plaats van zelf de iPhone had gemaakt zou de wereld er heel anders uitgezien hebben! En Apple’s cashflow ook.

    @Nils Breunese: dank voor de link naar het artikel van Daring Fireball Dat getuigt van een veel groter inzicht dan het artikel van Bloomberg en deze analyse van iCulture.

  13. Origineel geplaatst door Nils Breunese
    Investment bankers die Bloomberg vertellen dat Apple meer investment bankers in zou moeten huren. Een gevalletje “Wij van WC-Eend…”?

    Aardige analyse bij Daring Fireball: “Investment Bankers Urge Apple to Spend Money Hiring Investment Bankers, News at 11”

    Dankjewel voor het delen van deze analyse. Ik krijg soms de indruk dat ze bij iCulture wel erg gretig Apple-kritische stukken overnemen, zonder na te denken over achterliggende motivaties voor die kritiek. Denk bijvoorbeeld ook aan het klakkeloos (herhaaldelijk) overnemen van stukken dat Apple de weg kwijt zou zijn, rond het verschijnen van de iPhone 7, de afgelopen zomer. Of bij de nieuwe MacBook Pro. Mogelijk is er sprake van enige Apple-moeheid?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.