Reacties voor: Apple Music: wat kan Apple allemaal verbeteren?

Apple Music is nu een aantal maanden beschikbaar en na intensief gebruik kijken wij naar mogelijke verbeteringen. Hoe kan Apple van Apple Music de perfecte muziekdienst maken?
Lees het complete artikel → Apple Music: wat kan Apple allemaal verbeteren?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. …..in IOS 9.3 kun je speellijsten maken van losse nummers zonder dat deze je “Mijn Muziek” database vervuilen, zeker als je een liefhebber bent van een album collectie, wil je daar geen losse flodders tussen hebben zitten.

    Nu is iTunes MAC OSX nog niet zover, daar komen de “losse” nummers wel tevoorschijn als je deze op je IOS device in een speellijst hebt gezet.

    Hoop dat de IOS ontwikkelaars snel gaan buurten bij de collega;s van OSX !

  2. Mijn vriend geeft les op een sportschool, en heeft derhalve speciale versies van nummers op zijn iPhone staan. Apple Music zet die nummers om naar een andere versie, waardoor hij meteen de dienst van zijn telefoon gegooid heeft. Dat is het grote minpunt, eigen muziek moet niet veranderd worden.

  3. Ik ben wel tevreden en ik onderschrijf de verbeterpunten. Ik merk echter wel dat Apple Music soms mijn originele muziek heeft vervangen door andere een versie. Wel het zelfde nummer maar hele andere uitvoering. Met name met losse nummers. Soms ook nummers van een album ineens op een verzamelalbum plaatsen terwijl dat niet zo is. Als niet alles goed ingevuld was in je bibliotheek dan gaat het soms mis.

    Toch tevreden in het algemeen. Dit beschouw ik meer als een slordigheid….

  4. Voor old-schoolers (zoals mij), die belang hechten aan albums, minder aan individuele nummers, zal iOS 9.3 een belangrijke update hebben: het is dan mogelijk om nummers toe te voegen vanuit Apple Music aan je playlists, zonder dat die automatisch in “My Music” komen te staan.
    Voordien was dit een behoorlijke bron van ergenis als je je library een beetje clean wou houden.
    Reeds aanwezig in de iOS beta versies, niet in iTunes & TvOS (dus half-cleane library voor het moment)

  5. Ik zou direct overstappen op Apple Music als ik de muziek via mijn Chromecast zou kunnen afspelen.

  6. De Apple TV interface mag ook wel op de schop. Voor de ‘Mijn Muziek’ sectie ziet er niet uit. Alle namen onder elkaar… waarom niet gewoon ‘tegels’? Op zo’n groot scherm ziet dat er veel mooier uit. Dat scrollen is nu echt irritant.

    Ook zou ik graag willen zien wat er op Beats 1 draait en welke shows er nog komen. Zoals op de iPhone/iPad.

    Voor de rest ben ik zéér tevreden over Apple Music.

  7. Wat ik mis als kritiek op Apple Music, is iets dat mij mateloos, mateloos irriteert en dat is dat Apple eigengereid mijn CD hoezen gaat veranderen van mijn eigen gekochte muziek.. Blijf van mijn hoezen af zou ik willen roepen! Ook irritant is dat een nummer van een complete CD ineens verschijnt onder de hoes van een verzamel CD met diverse artiesten! Ben benieuwd wie hier ook last van heeft?

  8. Ik weet niet zeker of dit in iOS 9 soms is opgelost, maar in iOS 8.4 kun je nooit een heel album in één keer “offline beschikbaar” maken. De functie zit er wel, maar lijkt niks te doen. Er blijf dan niets anders over dan dit (via de 3 punten achter elk nummer) voor elk nummer apart te doen.

  9. Chromecast integratie, maar dat gaat nooit gebeuren.

  10. Voor een product waar miljarden is voor betaald vind ik dat er bij elkaar nog teveel verbeterpunten opgesomd worden. Apple is een fantastisch merk en ik maak dagelijks met plezier gebruik van hun producten. Maar soms slaan ze ook de plank mis, en heeft Spotify in deze, naar mijn mening, het beter voor elkaar. Je ziet dat het hun core-business is. Kritiek op Apple hoeft niet altijd in the end verzacht te worden “maar het is verder wel goed” omdat het Apple is.

    Apple zegt altijd niet de vernieuwer in de markt te willen zijn maar de beste in wat ze op de markt brengen. Als je het zo altijd bekijkt moet de gebruikerservaring gewoon uitstekend zijn. Want ze hebben genoeg concurrenten uit de markt kunnen testen en perfectioneren alvorens ze het uitbrengen.

  11. Apple vervangt mijn Album Art zonder te vragen. Daarom Apple Music na 1 dag uitgezet en mijn eigen muziek hersteld. Zolang dit blijft voor mij geen Apple Music.

  12. Ik moet mijn iphone op vliegtuig modus gooien om te kunnen zien welke nummers daadwerkelijk offline op mijn toestel staan, zodat ik geen mbs verspil als ik onderweg ben. Das gewoon heel jammer en een groot gebrek waar dit hele apple music facade heengaat. Ze moeten iets beter achter hun eigen telefoon gaan zitten en daadwerkelijk gebruiken met maar 1000 mb in een maand dan gaan ze het snappen.

  13. In mijn muziek staan de albums tot mijn grote ergernis nog altijd niet in chronologische volgorde, maar juist omgekeerd. Als ik een artiest wil bekijken en een album wil kiezen om te beluisteren, wil ik de discografie in de correcte volgorde zien. Vroeger was dat ook zo, maar enkele iOS-versies geleden heeft Apple dit tot mijn grote verdriet omgedraaid. Een welkome verbetering zou zijn dat je zelf kunt kiezen (nieuwste eerst of oudste eerst).

  14. Origineel geplaatst door Roald
    Ik moet mijn iphone op vliegtuig modus gooien om te kunnen zien welke nummers daadwerkelijk offline op mijn toestel staan, zodat ik geen mbs verspil als ik onderweg ben. Das gewoon heel jammer en een groot gebrek waar dit hele apple music facade heengaat. Ze moeten iets beter achter hun eigen telefoon gaan zitten en daadwerkelijk gebruiken met maar 1000 mb in een maand dan gaan ze het snappen.

    Dan is er iets mis. Als het goed is staat er achter ieder nummer wat gedownload is gewoon een teken van een iPhone met een vinkje er in.

  15. @Hans: En nog 1 je. Ben gestopt met iMisuc omdat bij uploaden van mijn verzameling de hele boel (35000 nummers) in soep draaide: hoezen, vervangen van speciale uitvoeringen van nummers door andere uitvoeringen, iphone die ongevraagd volliep met gedownloade muziek, etc.. Heb snel de handel er af gegooid en mijn originele back-up weer terug gezet. En terug naar Spotify gegaan. Helaas, want als het zou werken zoals beloofd had het big fun kunnen zijn. Met uitzondering van dan ook nog van het DRM verhaal: al je eigen muziek wordt beveiligd zodat je uiteindelijk vast zit aan iMusic en je eigen rechten kwijt bent. Ik wacht dus nog een paar jaartjes. Wellicht dat het nog betert… Maar ik vrees van niet, want de meeste doorsnee gebruikers zullen het wel best vinden wel neem ik aan.

  16. Apple kennende blijven de belangrijkste bugs bestaan, want mensen die altijd alles uit iTunes kopen hebben geen last met album art en het vervangen van speciale versies door normale versies. Ook verwacht ik geen grote nieuwe features meer in Apple Music. Het nieuwe is er weer vanaf en Apple is allang bezig met andere ontwikkelingen.

  17. Zit er ook sterk aan te denken om terug naar Spotify te gaan!
    Wat ik af en toe vooral irritant vind is dat zeer veel nummers grijs zijn op een album, en hij dat nummer dan dus overslaat, terwijl het nummer los wel te vinden is of op een andere album… Maar op de daadwerkelijke eigen album is hij gewoon grijs??

    Vreselijk irritant, vind het verder ook niet veel beter dan een Spotify.. Weinig tot geen meerwaarde ten opzichte van Spotify…
    Rondweg bagger

  18. Waar men heel veel mee zou winnen is aan de kwaliteit van de muziek.
    Ga echt naar 16/24 bit.
    Kijk dan ook naar het abonnement,€ 9,99 voor iemand die geen topkwaliteit wil en zeg € 14,99 die dit wel wil.
    Dan win je veel zieltjes.
    Ik heb Apple Music uitgeprobeerd naast mijn Tidal maar je hoort duidelijk verschil.
    Dus zolang geen verbetering in geluid houdt ik het op Tidal!

  19. Ik mis vooral de ‘nieuwe releases’ melding van artiesten die je volgt zoals Spotify die heeft in plaats van dat hele Connect gebeuren. Ik weet niet altijd wanneer er iets nieuws is uitgebracht en zeker van onbekendere artiesten die ik luister is dat niet op de Nieuw-pagina van Apple te vinden. Op Connect zijn die artiesten vaak ook niet te vinden. Ik heb dus alsnog een andere informatiebron nodig en moet het dan op gaan zoeken.
    Bij het tabje Nieuw zouden ze gewoon een pagina met jou gevolgde artiesten kunnen maken.

  20. Simpel;
    – betere streaming
    – ondersteuning Bluesound

  21. Meer keuze in nummers,
    Ik heb in spotify een heleboel nummers staan die Apple niet kent. Ik blijf mooi bij spotify dus.

  22. ondersteuning van het streamen in ALAC 16bit 44,1Khz cd kwaliteit ipv slechte in elkaar gedrukte beschadigde (MP3) en eventueel FLAC 24bit 96Khz High-res bestanden.

  23. Origineel geplaatst door Frits
    Simpel;
    – betere streaming
    – ondersteuning Bluesound

    inderdaad! Betere streaming HIGH-RES dus…. geen mp3 🙁 🙁

  24. Er is een heel specifiek ding wat ze van mij mogen verbeteren: de scheiding van eigen muziek en Apple Music muziek. Houd het als aparte dienst binnen de muziek app als nodig maar houdt ook onze eigen zorgvuldig samengestelde muziekcollectie intact!

  25. dringend (!!!!) een aparte functie toevoegen waardoor je zelf kan bepalen of je je eigen muziek gescheiden wil houden of samen wil voegen met de iCloud-music library van Apple Music! Apple Music maakt een ABSOLUTE
    puinhoop van de afspeellijsten van eigen muziek (geript van CD-collectie e.d.), waardoor je verplicht bent om de functie iCloud-music library uit te schakelen, en je een boel functies van Apple Music verliest.
    Alle topics aangehaald in het artikel zijn ook vaak een bron van ergernis…jammer! Als je muziek streamt op Apple toestellen ben je helaas beter af met Spotify en consoorten, al zit ik (en afgaande op online fora tienduizenden Apple fans met mij) te hopen dat bovenstaande bugs worden opgelost, want de gezinsformule is leuk en handig, en Apple Music is beter verweven in iOS-systeem dan andere streamingdiensten #fingerscrossed

  26. Origineel geplaatst door Mine Timelapser
    Er is een heel specifiek ding wat ze van mij mogen verbeteren: de scheiding van eigen muziek en Apple Music muziek. Houd het als aparte dienst binnen de muziek app als nodig maar houdt ook onze eigen zorgvuldig samengestelde muziekcollectie intact!

    Helemaal mee eens.

    En gebruik (iig voor die eigen muziek) in het artiestenoverzicht gewoon weer een (album)cover van de artiest die in je eigen collectie zit, en niet de recentste foto van zomaar ergens op ‘t web. De nostalgie van ‘gouwe ouwe’ muziek wordt meestal grondig verpest als je ongevraagd een foto krijgt opgedrongen van hoe de artiest of band er anno nú uitziet 😖
    Één of andere grijsaard die je nog maar vaag bekend voorkomt, ipv je idool in zijn/haar hoogtijdagen… 😧

  27. @MLVC: … en zet daar gelijk DRM op. Zelfs op eigen geïmporteerde CD’s waardoor ze niet meer bruikbaar zijn in iMovie.

  28. Wat ik erg mis en wat bij rdio en spotify wel gebeurd(e) is dat je wekelijks een melding krijgt dat er van artiesten uit je collectie een nieuw album is uitgebracht en/of is toegevoegd. Ik zou dit een zeer welkome verbetering vinden. Verder erg tevreden met apple music.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.