Reacties voor: Apple Music is op een na grootste muziekdienst ter wereld

Apple Music is de afgelopen tijd flink ingelopen op Spotify. Dat blijkt uit data van Counterpoint. In 2019 groeide het aantal abonnees met 36 procent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Blijft jammer dat Apple Music niet goed gecombineerd kan worden met Garmin. (En andere devices). Ook Google assistent werkt er niet goed mee samen zoals met spotify.
    Ik houd nog even vast aan AM, maar das dan in de (valse?) hoop dat dit hopelijk zeer binnenkort wel kan.

  2. En de Nederlandse cijfers? Ik heb het idee dat Apple Music in NL nog kleiner is dan bv Deezer. Nederland is wel vaker een alles of niets land. Als we Spotify kiezen als volk hebben de andere aanbieders geen kans meer.

  3. Ik gebruik nu een maand of 3 beide aanbieders na jarenlang alleen Spotify te hebben gebruikt. Ik heb een auto zonder CarPlay, maar verbonden via usb neemt het scherm de playlists uit AM over waar die dat niet met spotify doet. Voor mij is dat een plus bij AM.
    Echter vind ik het gebruiksgemak van Spotify in de iPhone app en op de iMac zoveel beter dat ik denk dat ik eerdaags toch AM weer ga opzeggen en met Spotify verder ga.

  4. Spotify heeft één héél belangrijke plus t.o.v. AppleMusic: vind je een voorgesteld nummer niet leuk; dan hoor je die nooit meer….!!! AppleMusic blijft deze daarentegen voorstellen….

  5. De functie Spotify Connect is wat mij betreft nog de belangrijkste functie die ik mis bij Apple Music. Ik heb nu twee keer een gratis proefperiode van Apple Music gehad, maar het overtuigt mij nog steeds niet. Ondanks dat we hier in huis allemaal in het Apple ecosysteem zitten.

  6. Speelt misschien ook mee dat Spotify veel ‘gratis’ wordt weggegeven bij een telefoon abo.

  7. Apple Music heeft mij in het begin niet weten te overtuigen, toen ik een abonnement had. Het aanbod was natuurlijk wel prima, maar ik vond het aantal afspeellijsten en de automatische suggesties nou niet bepaald denderend. Het familie-abonnement was op zich wel aantrekkelijk.

    Ik ben overgestapt naar Spotify en heb eigenlijk nooit meer echt achterom gekeken. Ik zou ook nu nog niet zo goed weten waarom ik zou moeten/willen overstappen. Ik zou dan misschien nog eerder eens Amazon Music willen proberen.

  8. Ben juist overgestapt omdat ik de hele interface van Apple Music echt ruk vindt en je vooral suggesties krijgt voor een liedje of album ipv veel afspeellijsten.

  9. Wat ik wel een tekortkoming van Spotify vindt, en Apple Music wel heeft is muziek luisteren met je watch terwijl je telefoon niet in de buurt is.

  10. Het kon nog meer zijn als het met meerdere fabrikanten connected functies had afgesproken. Geen Apple connect op Bose apparatuur. En nee…. AirPlay 2 is geen optie, dat trekt mijn iPhone leeg.

  11. Ik heb Apple Music gehad, beviel best! Had mijn Spotify playlist aardig bij Apple ondergebracht. Op een gegeven ogenblik was mijn hele lijst verwijderd op Apple Music en nergens meer terug te vinden. Heb toen mijn Spotify abonnement weer aangezet en daar stond nog wel al mijn muziek. Hierna nooit meer iets gedaan met Apple Music…… mijn muziek keuze is erg groot en nu ik heb gezien dat het verzamelen zomaar kan verdwijnen steek ik hier even geen energie meer in, wel jammer…… denk 100% Apple man….. maar goed niet alles is top van hun.

  12. Zou je YouTube music ook niet kunnen meetellen icm premium abonnement?

  13. Iemand over van AM naar Spotify en spijt?
    Ik overweeg het ieder jaar opnieuw maar nog niet gedaan.

  14. @Sander db: Na een korte overstap ben ik toch teruggekomen naar AM. Je kan niet offline luisteren met de Apple Watch en het navigeren naar mijn downloads vond ik net ietsje omslachtiger precies…

  15. Ik heb allemaal geprobeerd en vind allemaal niks, ik maak lijstjes etc en blijf altijd nieuwste muziek in lijstjes luisteren.
    Ik weet ook bijna nooit wat ik wil luisteren, dat zal zijn dat ik gewoon weer bovenaan begin met luisteren.

    Gewoon weer terug naar radio gegaan, heerlijk elke dag verassing wat je hoort, en beetje gezelligheid of de ochtend met Q-Music.

  16. @Sander db: Zie mijn comment hierboven. Dan heb je ook nog Gert z’n comment nu. Het is ook maar net welke functies je belangrijk vind. De usecase van Gert komt mij bijvoorbeeld weer niet bekend voor, omdat ik de apps daarvoor niet gebruik.
    Wat ik van Spotify weer erg fijn vind is dat je heel makkelijk kan sorteren op welke volgorde je je afspeellijsten wil weergeven. Ook heb ik op mijn tv of surround set thuis geen airplay, dus ik kan in huis verder niet zo veel met AM. Spotify is dan ook weer een voordeel voor mij aangezien ik ooit wel een chromecast aan mijn tv heb gehangen.

  17. @Dennis: Hints: gebruik shuffle, lijsten uitbreiden, verschillende lijsten maken, luister openbare lijsten enz.

    Of luister inderdaad gewoon radio. Vind ik ook leuk hoor, maar mijn woon- werkverkeer is zo’n 40 minuten. De radio vult daarvan zo’n beetje de helft, zo niet meer, met reclame, nieuwsblokken en praten.

  18. Wanneer je geen hardware van Apple hebt zul je vermoedelijk ook niet snel hun diensten afnemen .

  19. @Macvin: Thanks! Zou toch zweren dat ik jouw comment gister niet heb gezien. Anyway, gaat toch twee kanten op lees ik 😉 toch een keer Spotify tijdje proberen en dan verder kijken.

  20. Blijft voor mij toch vreemd dat zowel Spotify als Apple Music hun aanbod blijven aanbieden in ‘low’ kwaliteit,terwijl de kleine jongens,Tidal en Qobuz dit niet doen,kwaliteit is voor mij het belangrijkste,dus voor degene die goede kwaliteit willen,check Tidal en Qobuz,je betaald meer maar je hebt veel betere kwaliteit!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.