Reacties voor: Zo maken Apple en Spotify persoonlijke afspeellijsten, afgestemd op jouw smaak

Heb je je altijd al eens afgevraagd hoe de playlists bij Apple Music, Spotify en Google worden gemaakt? In een interview vertellen de makers van de afspeellijsten hoe ze te werk gaan.
Sjoerd Reitsma -

Reacties: 4 reacties

  1. Al deze mensen hebben ontzettend veel verstand van rep hiphop, skunk, dj sound Shows
    Maar klassiek > romantisch > Russische piano muziek…?

  2. Origineel geplaatst door Goof
    Al deze mensen hebben ontzettend veel verstand van rep hiphop, skunk, dj sound Shows

    Maar klassiek > romantisch > Russische piano muziek…?

    Tja het blijft mainstream dus de lijsten bestaan inderdaad uit dit soort troep. Maar niets houdt je tegen om zelf muziek te (gaan) ontdekken, want van andere genres is er ook een ruime keus. Zelf volg ik een aantal podcasts van genres die mij interesseren. En zo ontdek ik dan weer nieuwe muziek.

  3. “In een interview komen de mensen aan het woord die deze afspeellijsten maken voor Apple Music, Spotify en Google.”

    En vervolgens gaat het alleen over Apple…🤔

    • @JWB: Dat is een bewuste keuze.

      In het volledige interview komen de curatoren van Google, Spotify en Apple Music aan het woord (link staat in het artikel), dus als je meer details over alle diensten wilt lezen, dan is het bronartikel de beste plek om verder te lezen. We maken (uiteraard) geen 1-op-1 vertaling 🙂

      Omdat we een Apple-site zijn* hebben we iets meer de nadruk gelegd op Apple Music, aangevuld met wat feiten over Spotify. We hebben geen quotes van de Google-curatoren opgenomen, omdat er relatief weinig Apple-gebruikers zijn die een abonnement op Google Play Music hebben. Uit een poll van een tijdje geleden bleek dat er (tot onze verrassing) toch best veel iCulture-lezers zijn die lid zijn geworden van Apple Music. Daarnaast besteden we traditiegetrouw natuurlijk altijd veel aandacht aan Spotify, omdat dit nu eenmaal de meest populaire dienst is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.