Reacties voor: Apple Music vanaf 15 december op Sonos-speakers te streamen

Sonos kan vanaf 15 december muziek van Apple Music streamen. Op die datum komt er een beta beschikbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Siri ondersteuning volgt volgend jaar?

  2. Nu is er geen excuus meer om geen sonos te kopen. Welke zal het worden? 😄

  3. Zou er nu ook Airplay ondersteuning op Sonos komen?
    Of misschien HomeKit ondersteuning?

    Airplay zou echt een geweldige toevoeging zijn. HomeKit meer een speeltje…

    Wel jammer voor al die mensen die hun Apple music trial al hebben gebruikt 😛

  4. @Stephan van Rooij: Als ze beide ondersteunen zou ik er nog blijer mee zijn. Vooral Airplay zou inderdaad helemaal top zijn

  5. Zonder airplay denk ik nog niet over Sonos na. En ook de hoge prijs houd me nog war tegen!

  6. Airplay is niet aangekondigd omdat het er niet zal gaan komen. Sonos is een gesloten direct stream systeem. Dit eco systeem, vormt het bestaansrecht van Sonos. Waar bij Sonos je iPhone (etc) slechts dient als controller, heeft Airplay het device altijd als host nodig. Hoewel veel mensen het verschil vaak wegwuiven, is het er toch wel degelijk. Sterker: het is dé reden waarom ik sonos verkies boven een airplay amp.

  7. @Pepijn Wildbret: +1. Lange tijd dacht ik dat Airplay een must was. Maar Sonos icm Spotify en TuneIn werkt top. Ik heb mijn Airplay devices op MP verkocht (Denon). Ze waren onbetrouwbaar, signaal viel weg. Sinds Sonos nergens last van.

  8. Vandaag een geweldig apparaat gekocht wat zowel Airplay als Spotify Connect ondersteunt. De Denon RCD-N9. Met twee basic speakertjes erbij heet ie de Denon CEOL N9 Er staat er nog 1 in de outlet van MediaMarkt voor 280 euro. Geen geld. Topgeluid.

  9. Ik heb laatst voor €99 een AirPort Express gekocht en aangesloten op mijn SONOS. Nu kan ik kiezen tussen “gewoon” SONOS, of iets rechtstreeks vanaf Mac/iPhone/iPad via Airplay. Helemaal top!

  10. Waarom zou je AirPlay willen? Van waaruit ga je streamen dat niet in Sonos zelf zit?

  11. @Timoow: Hoe heb je dat gedaan dan? Kan alleen met een PLAY:5 met lijn ingang (Aux) toch?

  12. Waarom wordt hier altijd wel Sonos besproken maar nooit het veel betere Bluesound?

  13. Ben erg blij met sonos!
    Maar vind het erg vervelend dat met de nieuwe oudste al m’n Spotify mappen/structuur weggevallen is. Nu 1 grote waslijst met playlists.
    Hoop dat dit in de volgende oudste opgelost wordt.

  14. Origineel geplaatst door Frits
    Waarom wordt hier altijd wel Sonos besproken maar nooit het veel betere Bluesound?

    Bluesound is technisch gezien maar in 1 ding beter en dat is 24 bit audio ondersteuning, als je kijkt naar gemak, bediening, stabiliteit en geluidskwaliteit (zeker van de nieuwe PLAY:5) dan is Sonos toch echt veel beter. Die gasten van Sonos zijn al meer dan 10 jaar bezig met streaming en smart speakers de rest komt pas net kijken op dit gebied en zal de komende jaren moeten aanhaken bij Sonos.

  15. Kan iemand mij uitleggen wat er zo geweldig is aan Sonos?

    Ik ken Sonos van zeer over-prised streaming spul waar je met een Raspberry Pi of een tweedehands airport van de vorige generatie (+/- 35 op Marktplaats) al veel eerder goedkoper uit bent. Of nog beter, de nieuwste chromecast, daar kun je ook vanaf het device ZELF streamen.

    De ‘draadloze’ speakers vind ik ook erg ‘hol’ en onnauwkeurig klinken, zeker voor de prijs, niet indrukwekkend. Plus, je hebt maar 1 speaker waardoor je mono-geluid hebt. Je kunt volgens mij twee van die dingen combineren waardoor, als je veel geld uitgeeft soort van ‘stereo’ geluid hebt. Maar dan kun je toch net zo goed een normaal set speakers kopen?

    Kortom wat is er zo speciaal aan Sonos en waarom zijn mensen bereid er zoveel voor te betalen?

  16. @erik-jan: Ik weet niet of ik het je kan uitleggen, maar ik kan je wél vertellen waarom het voor mij een geweldig systeem is.
    Sonos is eenvoudig te bedienen vanaf het het apparaat dat ik toch altijd bij mij heb, m’n Iphone. Voor de doorsnee muziekgebruiker heb je voor een prijs die in de lijn ligt met je Apple aankopen (we zijn tenslotte op ICulture) een goed werkend systeem met een prima geluid. Wat ik ook als pluspunt ervaar is dat de speakers niet erg lelijk zijn. Hierdoor heb ik er al 2 in huis kunnen plaatsen, zonder de discussies die ik over andere apparatuur heb moeten voeren 🙂

  17. Wat nu als je geen Apple Music hebt, maar wel al je muziek in de cloud hebt staan met behulp van Itunes Match? Zou dat nu eindelijk ook werken met de Sonos app? Vooralsnog vereist deze namelijk dat je jouw muziek dan eerst offline haalt op je iPhone/iPad om te kunnen afspelen….

  18. @erik-jan: Je hoeft niet per se speakers van Sonos te gebruiken. Ik stream alleen via de oude ZonePlayer naar mijn hifi-installatie (met bekabelde verbinding tussen de router en de ZonePlayer) en dat bevalt me best. Sonos is gemakkelijk in gebruik, heeft een goede integratie met bijv. Spotify, Soundcloud en Qobuz en er komt bepaald geen slecht geluid uit. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ook een externe DAC van Musical Fidelity gebruik.
    Natuurlijk zijn er betere, en aanmerkelijk duurdere, opties (bijv. streamers van Lynn, Naim of Cyrus), maar die vind ik niet nodig gezien de kwaliteit van geluidsbestanden die gebruikt worden bij streamen via Internet.

    Overigens lijkt de integratie met Apple Music me bedrijfseconomisch een goeie zet, maar het zal me niet verleiden tot het gebruiken van die dienst.

  19. Ik heb vanmiddag de Play 5 2nd gen gekocht. Het geluid is geweldig. Met hulp van de Sonos helpdesk iTunes bibliotheek toegevoegd en aangemeld voor de betaversie van Apple Music.
    De betrokkenheid van muziekproducenten als Giles Martin en Rick Rubin is groot geweest bij dit product. Het geluid is sensationeel. Ik ben in de Abbey Road Studios in Londen geweest. Heb daar de Beatles muziek beluisterd in de opnameruimte (Studio 2). De nieuwe Beatlesmixen van Giles Martin (Blue Ray- CD 1+) klinken via de Play 5 echt amazing. Nog meer detail en warmte. Alsof de muzikanten in je kamer spelen. Zonder overdrijven: best buy ever (en dat voor een Apple fan 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.