Reacties voor: Apple Music nu op Sonos-speakers te beluisteren

Apple Music komt vandaag officieel naar Sonos-speakers. Mensen met een Apple Music-abonnement en een Sonos-speaker kunnen daardoor hun complete muziekbibliotheek via deze speakers streamen, net als de miljoenen andere nummers.
Lees het complete artikel → Apple Music nu op Sonos-speakers te beluisteren
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Dat blijft het enige grote minpunt van sonos. Altijd alles via de App doen ipv de standaard App als Apple music of Spotify.

    En de prijs natuurlijk :oD

  2. Alleen daarom zou ik geen sonos apparaten kopen. Alles via hun app. Kunnen ze mooi monitoren wat hun gebruikers doen.

    Met de hardware is niks mis mee. Goede reviews. Keer op keer

  3. @Roy Hendriks: probleem is dat er zo weinig alternatieven zijn. Ik ben voor Harman Kardon gegaan ipv Sonos. Het geluid is misschien wat beter, maar de software is huilen met de pet op. Muziek via Airplay klapt er om de paar minuten uit en de Bluetooth-ontvangers zijn zo slecht dat de muziek al begint te haperen als je de kamer uitloopt.

  4. Origineel geplaatst door Freaky
    Dat blijft het enige grote minpunt van sonos. Altijd alles via de App doen ipv de standaard App als Apple music of Spotify.
    En de prijs natuurlijk :oD

    Dat was lange tijd ook mijn bezwaar om Sonos aan te schaffen. Geen Airplay en alles via de app. Inmiddels heb ik toch de keuze voor Sonos gemaakt en eigenlijk valt het allemaal best mee, tenzij je iedere 10 minuten je muziek wilt aanpassen. Maar ik gebruik voornamelijk Radio 2 en Spotify playlists en dan heb je de app niet continu nodig. Het grootste voordeel is echt de stabiliteit van Sonos. Ik had voorheen Airplay speakers, maar die klapte er telkens uit. Met Sonos nergens last van. Inmiddels staat mijn huis er vol mee.

  5. Origineel geplaatst door Brian
    @Roy Hendriks: probleem is dat er zo weinig alternatieven zijn. Ik ben voor Harman Kardon gegaan ipv Sonos. Het geluid is misschien wat beter, maar de software is huilen met de pet op. Muziek via Airplay klapt er om de paar minuten uit en de Bluetooth-ontvangers zijn zo slecht dat de muziek al begint te haperen als je de kamer uitloopt.

    De bluetooth van Harman Kardon is ook niet beveiligd, waardoor ik nu telkens met het probleem zit dat mijn buren verbinding maken en ik soms dus hun muziek over mijn boxen hoor. Het is ook niet uit te zetten en zelfs als ik bekabeld muziek afspeel komt de bluetooth er doorheen. Niet oplosbaar en hoogst irritant! Oplossing van HK zelf was dat ik dan maar continue zélf iets via bluetooth aangesloten hou….

  6. Jammer dat je persé een Apple music abonnement nodig hebt, je hebt geen toegang tot iTunes match of iTunes aankopen.

  7. Hoop dat ook de Bluesound speakers niet vergeten worden, daar draait nu Spotify en Quobuz prima op. Zou leuk Apple Music hier ook op gaat werken.

  8. Origineel geplaatst door Roy Hendriks
    Alleen daarom zou ik geen Sonos apparaten kopen. Alles via hun app. Kunnen ze mooi monitoren wat hun gebruikers doen.

    Met de hardware is niks mis mee. Goede reviews. Keer op keer

    …en?..laten ze er vooral gelukkig mee worden!! 🙂

  9. Wellicht HEOS van Denon een keer proberen?! Werkt heerlijk met Spotify Connect, nu nog Apple Music ondersteuning.

  10. heb hier raspberry pi’s op “oude” (nu ni meer uit met de rpi techniek ingebouwd) aktieve philips 544 speakers .. sonos eat your heart out en voor nog geen 40 euro per speaker gefixt.. airplay, lmp, xbmc alles noemt u maar mijn speaker kan het .. merk dat fabrikanten express zooi niet inbouwen doen we dat zelf toch haha

  11. @Freaky: wat is het probleem met de prijs?

  12. Origineel geplaatst door Brian
    @Roy Hendriks: probleem is dat er zo weinig alternatieven zijn. Ik ben voor Harman Kardon gegaan ipv Sonos. Het geluid is misschien wat beter, maar de software is huilen met de pet op. Muziek via Airplay klapt er om de paar minuten uit en de Bluetooth-ontvangers zijn zo slecht dat de muziek al begint te haperen als je de kamer uitloopt.

    Wat meneer zegt. Sonos is nog niet perfect. Ik gebruik ook liever de Spotify app, maar ik kan wel vanuit één app meerdere diensten benaderen. Zo schakel je snel naar je likes van Soundcloud bijvoorbeeld. Het heeft zo zn voor- en nadelen. Het probleem is zoals gezegd dat er niet echt alternatieven zijn. Sonos heeft naar mijn mening ook de meest stijlvolle speakers die in bijna ieder interieur passen. Ik zal in ieder geval nooit meer op een andere manier naar muziek luisteren.

  13. Origineel geplaatst door Berry
    heb hier raspberry pi’s op “oude” (nu ni meer uit met de rpi techniek ingebouwd) aktieve philips 544 speakers .. sonos eat your heart out en voor nog geen 40 euro per speaker gefixt.. airplay, lmp, xbmc alles noemt u maar mijn speaker kan het .. merk dat fabrikanten express zooi niet inbouwen doen we dat zelf toch haha

    Maar kan je hier ook hetzelfde nummer over meerdere speakers tegelijk afspelen? Met Airplay bijv..?

  14. Laten we eerlijk zijn, de vergelijking tussen airplay en Sonos gaat totaal niet op. Sonos is een multiroom systeem waarbij speakers op een hele slimme manier samenwerken. Iedereen denk dat Sonos hetzelfde is als airplay of bluetooth speakers maar de insteek is heel anders! Deze speakers werken samen en zorgen ervoor dat het geluid overal synchroon verloopt.

    Ik heb in heel mijn huis inmiddels Sonos staan en dat werkt fantastisch. Overal dezelfde muziek ‘synchroon’ afspelen. Of juist niet en verschillende muziek in verschillende ruimtes.

    Dus als je denk dat Sonos hetzelfde is als Airplay, dan sla je de plank volledig mis!

  15. Pffft… Sonos… Teufel audio die moet je hebben

  16. Nu Bluesound nog. Over geavanceerd te spreken

  17. Werkt Sonos nu dan ook met iTunes Match?

  18. @Steve:

    oh ja zeker wel!!!! en hoe! kan bv via airplay speaker a aansturen terwijl lmp op hetzelfde ios (of android) apparaat muziek naar speaker b stuurt hoe vindt je die 🙂

  19. @Steve:

    kortom op de vraag van jou of dat kan jazeker wel!! 😊

  20. Waarom hoor ik niemand over de optie van chromecast audio?
    Nú lijkt mij dat een goede concurrent met tevens multi room mogelijkheden.

    Wel een beperkt aantal apps, maar spotify draait als een zonnetje ermee

  21. @javde:

    dan nog kan je met een rpi veel meer voor een fractie van die prijs meer zeg ik niet.. 😉 ga niet betalen voor dure protocollen terwijl het voorhanden ligt maar dan way way cheaper en tot nu toe nog steeds erg erg stabiel en bezorgt me elke dag weer een dikke grijns op mn murf 😛

    en ja ook als ik het geld zou hebben dan nog 😉

  22. @Berry: je gaat er hier wel even vanuit dat iedereen al speakers heeft staan.. Ik had dat bijv. niet. Dus zo goedkoop is het dan niet. Uiteraard zijn er goedkopere of kwalitatief nog betere speakers te krijgen dan Sonos, maar Sonos is een prachtige lekenoplossing en enorm gebruiksvriendelijk. Bovendien is de Play1 niet reteduur. Maar snap dat n beetje tweaken met de Pi genoegdoening geeft en blijkbaar werkt t ook nog goed. Zo is er voor ieder wat wils..

  23. @Steve: Dat ben ik zeker met je eens!, geef alleen aan dat er in mijn ziens betere en completere optie’s zijn 🙂

  24. Ik gebruik de multiroom speakers van Samsung en ben erg tevreden. De muziek die ik via iTunes Match naar mijn iPhone heb gedownload spelen moeiteloos af. De app van Samsung herkent ook je playlist van iTunes. Tevens kan je muziek afspelen in het netwerk (NAS, PC), diverse streaming diensten en online radio. Helaas nog geen ondersteuning voor iMusic, maar aangezien Sonos dit nu heeft, zal de rest wel volgen.

  25. Wij hebben voor Raumfeld van Teufel gekozen en hebben hier nog geen moment spijt van.

  26. Ik hoor niemand praten over B&W, of hebben ze geen speakers die met de iPhone werkt?

  27. Origineel geplaatst door dlo
    Laten we eerlijk zijn, de vergelijking tussen airplay en Sonos gaat totaal niet op. Sonos is een multiroom systeem waarbij speakers op een hele slimme manier samenwerken. Iedereen denk dat Sonos hetzelfde is als airplay of bluetooth speakers maar de insteek is heel anders! Deze speakers werken samen en zorgen ervoor dat het geluid overal synchroon verloopt.
    Ik heb in heel mijn huis inmiddels Sonos staan en dat werkt fantastisch. Overal dezelfde muziek ‘synchroon’ afspelen. Of juist niet en verschillende muziek in verschillende ruimtes.
    Dus als je denk dat Sonos hetzelfde is als Airplay, dan sla je de plank volledig mis!

    Maar hoe vaak komt het voor dat je in meerdere ruimtes dezelfde muziek tegelijk wilt afspelen? Of verschillende? Dat laatste wil je neem ik aan alleen als je met verschillende mensen in verschillende ruimtes bent. Dan kun je dat toch individueel via Airplay beter doen, dan dat bij Sonos door één persoon? Of zie ik iets over het hoofd?

  28. @Ruud: Bij ons heel vaak. Sonos in de slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer. Ze gaan allemaal automatisch aan om 6:30 en weer uit om 8:30. In het ochtendritueel loop ik vaak van kamer naar kamer en dus overal dezelfde muziek. Als de kinders tv kijken, zet ik de woonkamer uit, en luister alleen in de keuken. Dit is me met Airplay nooit gelukt. Sowieso kun je via je iPhone maar 1 Airplay device aansturen. Dus moet je voor multiroom altijd een iMac erbij hebben met iTunes. Die kan je dan weer aansturen met de Remote app op je iPhone.

    Wat verder belangrijk is: Het moet simpel zijn. Ik heb een a-technische vrouw en voor haar moet het werken. En dat doet Sonos altijd en Airplay vaak niet (geen connectie tussen iTunes en Airplay of Remote App en iTunes).

  29. @Flieps:
    Zo had ik er nog niet over nagedacht. Ik probeer erachter te komen wat nou echt de toegevoegde waarde van Sonos zou zijn, en dit zou er een kunnen zijn. En wat je laatste opmerking betreft: het is inderdaad superbelangrijk dat het ook voor de a-technici werkt, anders krijg je alleen maar te horen dat het veel te duur is voor iets dat niet werkt. Ik ga er misschien toch maar eens voor sparen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.