Reacties voor: Apple Music slurpt opslagruimte, ook als je streamt

Als je muziek streamt via Apple Music, slaat Apple de nummers tijdelijk op in cache. Het lijkt erop dat die cache niet zo vlot wordt geleegd, waardoor de Muziek-app veel opslagruimte in beslag neemt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. (Red.) Off-topic voor deze discussie. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. Cache legen bij spotify?! Tell me how!

  3. Iemand al een keer getest om iets groots te installeren waar door de cache te weinig geheugen voor lijkt te zijn? En zo ja, wordt de cache netjes automatisch opgeruimd?

  4. ik vind Apple music sowieso helemaal niks vergeleken bij spotify. Zeker als je de laatste al heel lang gebruikt. Ben al een dag bezig geweest om m’n collectie aan te leggen en afspeellijsten te maken. Ben nog steeds niet klaar. Met genoemde problemen en zonder import van afspeellijsten van spotify ga ik er nooit voor betalen. Spotify – Apple 1-0

  5. Bij mij gebruikt de muziek app nog evenveel opslagruimte als voor Apple Music en ik heb inmiddels best veel muziek beluisterd via Apple Music

  6. Ik gebruik Battery doctor om op te schonen. Maak regelmatig ruim een Gig extra ruimte door opschoning. Misschien dat deze app bij het probleem kan helpen. Volgens de FAQ verwijderd de app door de cache leeg te maken. Door dit een paar keer achter mekaar te doen krijg je een boel ruimte terug. Ik hoor graag of het helpt.

  7. Jean Paul, toen ik dit onderwerp al gelijk na introductie heb aangekaart bij jullie werd mijn reactie verwijderd zonder opgaaf van reden door jullie!!! Ik heb hier ook al contact over gehad met Apple. Dit omdat ik na 2 uur streamen bijna 1,6 gb minder opslag had!! Apple zelfs zegt letterlijk daar niks aan te gaan doen. Dit heb ik ook bii jullie gemeld. Maar verwijderd???!

  8. Ik was al heel lang bij Spotify en ik blijf ook zeker bij Spotify als Premium gebruiker en Apple fan. Apple Music is leuk voor erbij, maar als mijn gratis abonnement afloopt ga ik zeker niet verlengen. Daarbij komt dat ik ook geen zin heb om nu weer alles om te zetten naar Apple Music. (je kunt er druk mee blijven natuurlijk) Tevens verbaast het me ook nu weer niet dat offline bij Apple toch niet echt offline is omdat je toch weer opslagruimte kwijt bent terwijl je streamt! Hetzelfde deed zich voor toen ik Foto’s in in iCloud wilde zetten. Ik had een 500GB abonnement afgesloten maar kreeg de melding te weinig opslagruimte te hebben op mijn 32GB 5S! Ook nadat ik de foto’s liet optimaliseren voor iPhone opslag! WTF ik wil alle foto’s en films gewoon in iCloud!! En mocht ik dan geen internetverbinding hebben dan kan ik alles dus niet inzien dat klopt maar dat is toch waar ik voor kies en niet voor toch enigszins lokaal opslaan!!!! Trouwens in deze tijd geen internetverbinding hebben is ook zeer onwaarschijnlijk.

  9. Origineel geplaatst door Paz
    Ik gebruik Battery doctor om op te schonen. Maak regelmatig ruim een Gig extra ruimte door opschoning. Misschien dat deze app bij het probleem kan helpen. Volgens de FAQ verwijderd de app door de cache leeg te maken. Door dit een paar keer achter mekaar te doen krijg je een boel ruimte terug. Ik hoor graag of het helpt.

    Bedankt!! Zojuist 1,2 gb meer opslag door deze app…. Super;)

  10. Origineel geplaatst door Marty
    Iemand al een keer getest om iets groots te installeren waar door de cache te weinig geheugen voor lijkt te zijn? En zo ja, wordt de cache netjes automatisch opgeruimd?

    Ja, je kunt bij gebrek aan ruimte door Apple Music niets meer downloaden.

  11. @macs33: Top dat het voor jou ook werkt. 🙂
    Heb je het verwijderen van junk een paar keer achter mekaar gedaan tot er niets meer verwijderd kon worden? Dit is namelijk het meest effectief.

  12. Origineel geplaatst door Paz
    Top dat het voor jou ook werkt. 🙂
    Heb je het verwijderen van junk een paar keer achter mekaar gedaan tot er niets meer verwijdert kon worden? Dit is namelijk het meest effectief.

    Ja in totaal 1,6 gb weg, precies wat ik laatste dagen vol zag lopen door Apple Music… Had eerst Mobi maar dat werkte niet meer na 8.3;)

  13. Is dit niet tijdelijk?
    Bij de update van Photos was het geheugengebruik ook verschrikkelijk de eerste week, maar later werd het prima.

  14. Het streamen kost inderdaad relatief veel opslagruimte maar daar heb uk net een 64gb geheugen niet veel last van. Wat ik veel erger vind is de mate van beschikbaarheid van muziek. Heel vaak krijg ik de melding ‘resource not available’ en wordt het volgende, wel beschikbare nummer afgespeeld. Echt irritant!
    Qua gebruiksvriendelijkheid laat Apple Music ook veel te wensen over…

  15. Misschien dat het programma Phoneclean ook helpt om Apple music cache te schonen. Het werkt wel voor heel veel andere cache bestanden.
    Check

  16. Origineel geplaatst door Katoenbol
    Misschien dat het programma Phoneclean ook helpt om Apple music cache te schonen. Het werkt wel voor heel veel andere cache bestanden.
    Check

    Dit werkt niet meer na ios 8.3, de makers gaan ook geen nieuw programma maken…

  17. Origineel geplaatst door Paz
    @macs33: Top dat het voor jou ook werkt. 🙂
    Heb je het verwijderen van junk een paar keer achter mekaar gedaan tot er niets meer verwijderd kon worden? Dit is namelijk het meest effectief.

    Welke battery doctor er staan er miljoenen in de appstore haha
    Als ke dat even zal kunnen melden zou top zijn !

  18. @marvin: Battery Doctor – Must-have Battery Management App’ van KS Mobile, Inc.

  19. Ik had nog geen abo genomen op Spotify. Gewacht op de komst van Apple music. Nu samen met mijn vrouw en dochter via gezinsdelen al veel gebruik gemaakt van het familie abonnement van Apple Music. Even gewoon worden aan de users interface, maar voor de rest al heel wat muziek kunnen beluisteren en herontdekken. Werkt (voorlopig) super. Ben n fan.

  20. Kan je de muziek ook op een iPod nano zetten?

  21. Origineel geplaatst door Paz
    Battery Doctor – Must-have Battery Management App’ van KS Mobile, Inc.

    Thanks kerel!
    Heb namelijk een bestand van apple music ter grootte van 21gb heb een 64gb iphone en nee lieg niet en nee geen offline bestanden !
    Ze moeten hier echt wat aan gaan doen want dit is echt te extreem aan het worden hopen dat deze app het gaat oplossen voor mij

    Ik laat het weten !

  22. Net gewoon alle nummers verwijderd uit apple music snap niet waarom alle commotie 😳
    Je gaat naar beheer opslag en klik op music dan selecteer je welk nummer je wilt verwijderen👍

  23. Het zit allemaal tussen de oren. Inderdaad, het kost je opslag. Maar op het moment dat je die opslag nodig hebt, kun je die gewoon gebruiken. Het beste middel tegen dit probleem is je niet de hele tijd te focussen op je opslag. Je hebt gewoon ruimte, het wordt alleen even gebruikt. Is er iemand van jullie nu aangelopen tegen een ‘volle’ iPhone?

  24. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @laid: Dat is muziek die je offline hebt opgeslagen. Dat is niet hetzelfde als waar dit artikel over gaat.

    Ik heb echt een probleem haha krijg die hele 21gb niet weg ben bang dat ik me tel moet gaan herstellen

  25. Nummers die je toevoegd aan je ‘Mijn muziek’ lijken ook veel geheugen in beslag te nemen. Herkenbaar?
    Het gaat hierbij niet om nummers die gedownload zijn. Ik had 300 nummers in ‘Mijn muziek’ gezet. Bij verwijderen van 240 nummers kwam er 3 gb aan ruimte vrij. Ik had het idee dat ‘Mijn muziek’ je favorieten map is en dat zou weinig ruimte in beslag moeten nemen.

  26. Is hier inmiddels al een work around voor? Ik irriteer me er aan, ik ben dagen bezig geweest om een afspeellijst van 750 nummers aan te maken, heb geen nummers offline beschikbaar gemaakt. Maar met mijn 16gb iphone 6 plus nu geen opslagcapaciteit meer.

    Enorm slecht van Apple dat de cache niet in/uit te schakelen of leeg te maken is.

  27. @Flieps: Jou antwoord lijkt te kloppen. Ik heb eerst een “opschoonapp” laten draaien, hierna had ik 987 MB vrij op de iPhone 6 plus. Vervolgens heb ik in de appstore een app gedownload van 1,5 GB, bij het downloaden gaf iOS direct de melding dat de app niet kon worden gedownload ivm te weinig opslagruimte. Vervolgens voor de button “instellingen” gekozen en ineens had ik 3 GB ruimte ipv 987 mb. Nogmaals dezelfde app laten downloaden en nu lukte dat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.