Reacties voor: Apple Music: dit besprak Apple niet tijdens de keynote

Apple Music werd tijdens de WWDC Keynote onthuld, maar er is nog steeds veel onduidelijkheid. Hoe zit het offline luisteren, hoe groot is het aanbod en hoe staan concurrerende diensten er tegenover?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Zal wel zijn! #SoldToAppleMusic

  2. De vraag of ik een abonnement ga afsluiten: NEE

    Onzin km hier mijn geld aan uit te geven. Momenteel gebruik ik spotify (gratis) en MyRadio (gratis) en dat bevalt me prima. En zijn deze niets dan is er altijd nog de radio, genoeg zenders online die overdag alleen maar muziek draaien (gratis).

    Dus ik zie het niet om daar geld aan uit te geven.

  3. denk dat ik bij spotify blijf (betaald).
    wel mooi als spotify ook een ‘gezins abo’ aan gaat bieden voor 15 euro.

  4. @Marc: Zie Apple.com/music/membership. Je kan het ook gratis gebruiken. En offline luisteren is ook mogelijk (wel alleen met abonnement).

  5. Blijf gewoon lekker bij rdio voor nu, dat overigens bijna nooit genoemd wordt in iculture artikelen… Deal gemaakt met spotify?

    Rdio heeft (nog steeds) een mooiere interface en het werkt perfect voor mij. Ook zijn de radio stations daar voor mij voldoende om constant nieuwe muziek te leren kennen

  6. Zeker! Hebben jullie al iets vernomen van de kwaliteit?

  7. Wat Apple music interessant zou kunnen maken is de mogelijkheid om HD content (met name flac kwaliteit muziekstreams, zoals Qobuz en Tidal doen) te streamen. In het verleden was zelfs sprake van 24 bit muziek in de Itunes store, maar zover is het nooit gekomen. Ik gebruik nu Tidal, en hoewel we nog niet zover zijn dat er 24 bits files gestreamd kunnen worden, is het verschil tussen Spotify (instelling extreem) en Tidal op een Linn streamer enorm. Ik vind het eigenlijk wel Apple waardig om ook de Tidal kwaliteit te evenaren. En dan zou Spotify het toch wel eens lastig kunnen krijgen…

  8. En wat gebeurt er met iTunes match?

  9. Ga zeker een abonnement nemen, ik heb spotify al opgezegd😀

  10. Ik ben aan boord! En dat gratis luisteren… Ik denk dat die tijd snel verloren gaat, muziek maken kost geld!

  11. dit is jammer, ik verwachte dat we alle nummers van itunes gebruiken zouden kunnen. Maarja, dan is het nog steeds beter omdat we iOS apparaten hebben….betere integratie in het systeem. Maar verder heeft het weinig meerwaarde meer.

  12. Ik wil best overstappen, maar er is nog geen connectie met Sonos te maken. Tot die tijd blijf ik bij Spotify (betaald).

  13. Wat ik me nog afvraag, is hoe het zit met offline beschikbaar maken van muziek. is het dan hetzelfde als kopen? Dat het in je itunes afspeellijst komt en dat je de muziek kan verplaatsen kopieren etc?

    of….?

  14. @avnsh: goeie vraag. Daar dacht ik dus ook meteen aan. Mijn match is net vernieuwd sinds twee maanden. Dus de rest van ‘t jaar gratis Apple music zou mooi zijn 😉

  15. Heb nu met vriendinlief Spotify, ik stap zo spoedig mogelijk over hierop. Toegegeven ik zal her en der een partner implementatie zoals Spotify die heeft missen, zoals op de smartTV en de PS4, maar dat loopt wel los en anders pech gehad.

    Voor mij gaf de naadloze integratie met Siri en de beloofde betere suggesties door menselijke curatoren de doorslag. Met name dat laatste is voor mij belangrijk, bij mij is het altijd de vraag wat moet ik nu luisteren?

  16. 1. Siri werkt niet op Spotify… Dat vind ik in de auto toch wel echt ideaal van Apple Music.

    2. Het is dat Spotify nu in mijn mobiele bundel zit. Als ik deze kan uitzetten dan denk ik dat ik zeker ga overstappen.

    3. Een integratie tussen mijn eigen nummers en de streaming nummers van Apple Music kan ik er voor zorgen dat ik altijd in 1 app bij mijn eigen hele catalogus kan.

    Dus ja… Ik ga het in iedergeval uit proberen zeker!

  17. hoop ook heel erg dat ze met een kwalitatief betere vorm gaan komen… en kan me niet voorstellen dat sonos ze niet gaat linken. Heb nu Tidal met sonos… de kwaliteit tov Spotify is werkelijk onvoorstelbaar… Vond 19,99 per maand wat prijzig, maar het verschil in kwaliteit is zo groot dat ik wel om moest…
    dus weet niet of ik om ga naar apple voordat zij muziek in een hogere bitrate gaan leveren…

  18. Onmiddellijk zal ik overstappen van spotify want vind heel het geheel en werking van wat Apple op de markt brengt veel intuïtiever dan mijn ervaringen met Android en sowieso lijkt me Apple music veel uitgebreider nu ze ook met Sony een megadeal hebben gesloten.

  19. Origineel geplaatst door Martijn
    Ik wil best overstappen, maar er is nog geen connectie met Sonos te maken. Tot die tijd blijf ik bij Spotify (betaald).

    Alle KPN/XS4ALL/Telfort klanten hebben Spotify…wordt lastig om die nu extra te laten betalen. Zou wel een optie worden als mijn xs4all abonnement dan met EUR 10 omlaag gaat of zij Apple Music als alternatief aan gaan bieden. Verder mis ik de directe link met mijn stereo thuis. Veel versterkers hebben nu direct contact met Spotify. Apple Music heeft dit (nog) niet. Ik merk thuis dat Airplay instabiel is geworden na de laatste iTunes update. En als ik iets niet wil is een instabiele thuisset met fabrikanten die naar elkaar gaan wijzen.

    Ten slotte: met Airplay kun je vanaf iOS maar naar 1 device streamen. Dus hoe krijg je Apple Music van je iPhone naar je multiroom Airplay speakers?

  20. @Flieps: je zou ook een 3,5 male male audio kabeltje van je iPhone of iPad in je muziek installatie of tv of soundsytem kunnen steken en dan speel je gewoon je muziek zo af.

  21. @yocko: Heb inmiddels het verschil tussen Tidal en Spotify om een stereo set ook gehoord. Ik moet er wel bij zeggen dat van dat kwaliteitsverschil weinig tot niets overblijft zodra je muziek op de smartphone gaat afspelen…ook met redelijk tot goede “oortjes”. Kortom, thuis is die hogere bitrate z’n geld waard….onderweg absoluut niet.

    Hier komt ook nog bij dat de hoge bitrate onderweg voor heel veel buffering zorgt (voor die gevallen waarbij je naar muziek gaat luisteren die je niet offline op een geheugenkaartje hebt gezet) Een 10 gig data abbo is dan al een beetje aan de kleine kant.

  22. Hoe zit het met de kwaliteit van de muziek (- en video) nummers? Wordt deze aangeboden in de hoogste (cd) kwaliteit, net zoals Tidal biedt?

  23. Ik baal er van dat het niet met Sonos samen werkt maar aan de andere kant heb ik zowel met deezer als met spotify me geërgerd aan het feit dat de Sonos app veel slechter is dan die van de streaming dienst zelf.

    Ik denk dat ik dus wel overstap, vooral omdat de integratie op de Mac en iPhone veel beter zal werken… Heb ook lang moeten twijfelen voor ik naar spotify over ging omdat ik iTunes ging missen.

    Ik denk dat ik dan maar een Sonos play:5 aanschaf en via line in aan mijn AirPort expres koppel. Dan kan ik altijd nog airay streamen naar Sonos… Al hoop ik dat Sonos snel met een apart airplay apparaat komt

  24. Ik ben wel heel nieuwsgierig waarom een aantal mensen nu al heel stoer roepen dat ze “om” zijn en zo snel mogelijk op Apple over willen stappen. Heel veel is nog niet bekend en van welke kant je het ook bekijkt….ECHT vernieuwende dingen heb ik niet gehoord.

  25. Origineel geplaatst door Leander
    2. Het is dat Spotify nu in mijn mobiele bundel zit. Als ik deze kan uitzetten dan denk ik dat ik zeker ga overstappen.

    Net even gecheckt… Maar deze kun je eenvoudig uitzetten! Laat het maar gauw 30 juni worden!

  26. Het lijkt me wel wat dat familie abonnement maar dan wel zonder familie share en anders is iTunes radio voor mij voldoende

  27. Wat zijn de betaalopties.
    (Bijvoorbeeld iDEAL zoals Netflix en spotify)

  28. Hopelijk gaan de providers hiermee ook wat aantrekkelijker om dan dat ze met spotify doen.
    Zo kost data PLUS het abonnement van beats best geld op den duur.

  29. @Joshua: Dat gaat dus niet! Alleen ism Family Sharing.

    Ik vraag me af hoe je dat een Family abbo kunt delen met vrienden.
    Ik heb een iPad thuis liggen en ik dacht daar op in te loggen met een (nieuwe) Apple ID gekoppeld aan cc die niet aan een andere Apple ID gekoppeld is. Vervolgens Family Sharing te activeren, 5 personen toevoegen. Maar kan de organisator van de Family ten alle tijden de locatie zien van een lid? En de (gratis)gedownloade apps van een lid?

    Is het ook nog mogelijk om betaalde aankopen te doen door een lid, met een eigen iTunes tegoedkaart? Of moet de betaalde aangeschafte apps altijd via de organisator lopen van de Family?

    Op dit moment heb ik 4 vrienden een iTunes account die we gebruiken voor aankopen in de App Store. Maar voor Family Sharing moet je het App en iTunes Store account ook als iCloud gebruiken. Op dit moment hebben we dat dus niet en heeft ieder z’n eigen iCloud account, alleen we delen 1 e-mailadres / wachtwoord voor aankopen in de App Store.

  30. Momenteel heb ik Spotify premium gratis via de provider. Ik ga dus geen € 10 per maand uitgeven als ik dit al via Spotify kan. Dus voorlopig geen Apple Music hier.

  31. Ik ga het in ieder geval proberen. De interface ziet er aantrekkelijker en duidelijker uit dan Spotify. Daar heb ik momenteel een betaald abonnement.

    De integratie met Apple services en siri lijkt me ideaal, omdat ik Spotify op de fiets niet met mijn remote control kan bedienen of andere afspeellijsten kan aanroepen.

    Mij hebben ze waarschijnlijk wel binnen. Ook vind ik het familie abonnement erg aantrekkelijk.

  32. Ik vraag me af wat jullie bron is met betrekking tot het aantal streambare nummers. De FAQ van beatsmusic geeft namelijk het volgende aan:

    WHAT DO I GET WITH AN APPLE MUSIC MEMBERSHIP?

    Apple Music has everything you already know and love in Beats Music. Plus, you can play all of the songs in the iTunes catalog, get more handcrafted playlists and expert recommendations, enjoy unlimited radio, and connect with your favorite artists in a new way.

    You can play ALL the songs in the iTunes catalog.

  33. Ander vraagje: is de connect data-base van Apple gesloten ? Of is deze ook (via een api) te benaderen ?

  34. Enig idee hoe het zit met muziek die ik nu via iTunes Match heb geupload naar iCloud ? Kun je die blijven beluisteren?

    En blijft iTunes Match bestaan?

  35. Officiële reactie van Sonos,

    We won’t have the service available at launch, but we’re excited about what Apple Music promises for the future of music. We look forward to bringing the service to Sonos when Apple is ready.

    Zal dus ook van Apple afhangen of ze hier aan meewerken.

  36. Vraag me af wat in wat voor kwaliteit ze gaan streamen zal het net zoals iTunes match AAC 256kbps zijn of zullen ze nu AAC 320kbps gebruiken ( wat kwa kwaliteit toch beter is als mp3 320kbps.. Denk niet dat ze in alac zullen streamen.. Wat ook niet ondersteund word door Android.. Zie ze ook geen flac gebruiken.. Apple houd het graag bij hun eigen standaard.

    Beats music streamt zijn muziek in mp3 320kbps. Dus hoop dat Apple dat in AAC formaat gaat doen.

  37. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Zeker! Hebben jullie al iets vernomen van de kwaliteit?

    Origineel geplaatst door Rik
    Hoe zit het met de kwaliteit van de muziek (- en video) nummers? Wordt deze aangeboden in de hoogste (cd) kwaliteit, net zoals Tidal biedt?

    Vraag ik me ook af. Wordt al jaren over gespeculeerd dat dat bij iTunes opgekrikt gaat worden, dit zou de gelegenheid zijn dat te doen, maar geen woord erover waar dan ook. Vrees dus het ergste.

    @iCulture: als je het dan toch over onbesproken kwesties en onbeantwoorde vragen hebt is dit er wel bij uitstek één die meer mensen bezighoudt…

  38. Er werd gezegd dat ook de duizenden muziekvideos in het abo zitten. Dat is ook wel een biggy…

  39. Ik ben zeer tevreden met Spotify en icm met Hi/KPN kost het me ook nog eens geen data. Heel blij mee. Denk daarom dat ik niet snel zal overstappen.

  40. De hoogste kwaliteit van Spotify is naar mijn mening prima. Ik stream via airplay en heb tussen de Apple TV een losse DAC geplaatst. Ik heb redelijk veel audio liefhebbers in mijn vriendenkring en een redelijk goede installatie boxen en moet de eerste nog tegenkomen die het verschil tussen spotify 320 en lossless kan horen!

    Verder vind ik de gezinsabbo een aantrekkelijke optie.

    Als mijn eigen bibliotheek en de streamingdienst naadloos in 1 app zitten (neem ik wel aan) is dat ook een grote plus.

    Tot slot lijkt het mij logisch dat niet elk album in de iTunes store in streaming kan worden aangeboden. Het contract met de rechthebbende is in iTunes voor verkoop van muziek. Niet elke rechthebbende (Beatles en AC-DC bijvoorbeeld) zal het contract met Apple willen uitbreiden met streaming. Maar goed, die artiesten vind je ook niet in Spotify.

    Ben we enthousiast. Kom maar op Apple!

  41. Ja.. ik ga over. Bye bye spotify

  42. Net nog even zitten spelen met mijn Spotify afspeellijsten. Bij gebrek aan goede alternatieven was het prima… Maar echt intuïtief werkt het toch niet…

    Ben toch heel benieuwd naar Apple Music… Hoe intuïtief dat zal zijn…

  43. Goede ontwikkeling dat spotify nu 6 persoons abbo’s gaat aanbieden. Dat family share kan ik toch niet gebruiken omdat ik geen credit card heb.

  44. Weet iemand of Apple Music ook swipe for next/previous track krijgt?
    Ik kan daar helemaal niks over vinden. Ik vind dat swipen toch wel erg handig tijdens het autorijden.

  45. Ik denk dat veel Spotify users wel overstappen op Apple Music, zeker als je Apple spullen hebt. Veel hangt af van de geluidskwaliteit en van het content aanbod. Op Spotify vind ik veel van wat ik goed vind, maar niet alles.
    Maar de meeste van mijn favoriete muziek heb ik op cd en in iTunes.
    Apple Music zou dan alleen zijn voor de muziek die ik niet belangrijk genoeg vond om op cd te kopen. Maar als het echt voor 10 euro komt doe ik het misschien toch. Of €14,99 voor mijn gezin. Kunnen ook gezinsleden die niet (altijd) thuis wonen daarop? Als het duurder wordt dan de prijs in dollars, wordt het voor mij en teveel anderen te duur.

    PS: de drie maanden ‘proefperiode’ blijkt dus nep te zijn. Je kunt van de meeste functies géén gebruik maken, alleen Beats 1 en Playlists op Apple Music luisteren. Dat is niet slim van Apple, want dat haalt je niet over om het hele pakket te nemen. Dat lukt beter als je het wél kunt uittesten!

  46. Origineel geplaatst door macaanzee
    PS: de drie maanden ‘proefperiode’ blijkt dus nep te zijn. Je kunt van de meeste functies géén gebruik maken, alleen Beats 1 en Playlists op Apple Music luisteren. Dat is niet slim van Apple, want dat haalt je niet over om het hele pakket te nemen. Dat lukt beter als je het wél kunt uittesten!

    Bron?

  47. @macaanzee: Dit kan ik ook nergens vinden hoor

    Apple’s website: “Starting June 30, experience all of Apple Music for three months, free.”

  48. Iculture kunnen jullie de bron geven voor de limiet van 30 millioen nummers?

  49. Dus als ik een abonnement wil afsluiten kost dat 10 euro, net als Spotify. Als ik mijn partner daar van mee wil laten luisteren kost dat 5 euro terwijl hij gewoon op ons gezamenlijke Spotify account kan in loggen… Dat is een groot nadeel! Vind 5 euro dat toch wel weer een fors bedrag per maand.

  50. Origineel geplaatst door Borgqueenx
    Iculture kunnen jullie de bron geven voor de limiet van 30 millioen nummers?

    Dit vroeg ik in een eerdere reactie ook al. Vooralsnog is dit artikel deels gebaseerd op aannames omdat enige vorm van bronnen mbt het aantal streambare nummers ontbreekt. Als dit aannames zijn moeten ze ook zodanig worden gepresenteerd.

  51. iTunes Radio hoeven we dus ook niet meer te verwachten !! XD

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.