Reacties voor: Zo kan Apple de Muziek-app en Apple Music verbeteren

Designer Jason Yuan wilde graag bij Apple aan de slag, maar werd afgewezen. In een concept van de Muziek-app en Apple Music is te zien hoe de muziekdienst verder verbeterd kan worden. Gaat de Muziek-app in iOS 11 er zo uit zien?

Reacties: 12 reacties

  1. Apple zou de muziek app kunnen verbeteren door samen te werken met Sonos. Spotify doet dit al en het lijkt me veel handiger om rechtstreeks vanuit de Muziek app je muziek af te spelen op een Sonos speaker.

  2. Origineel geplaatst door Robbe
    Apple zou de muziek app kunnen verbeteren door samen te werken met Sonos. Spotify doet dit al en het lijkt me veel handiger om rechtstreeks vanuit de Muziek app je muziek af te spelen op een Sonos speaker.

    Apple en Sonos werken al een tijdje samen, Sonos heeft er een hele website aan besteed

  3. Persoonlijk denk ik dat dit al een hele vooruitgang voor Apple Music zou zijn.

  4. @Kevin: maar vanuit de Spotify app kun je meteen je Sonos speakers selecteren. Dit gaat niet vanuit de Apple Music app. Vanaf de Sonos app is dat wat omslachtig.

  5. Ik gebruik zelf Apple Music al sinds het uitkwam, was eerst Spotify gebruiker. Ik gebruik Apple Music maar vind wel dat het een redesign nodig heeft. Vooral in de Voor Jou/Ontdekken secties. Het is echt de moeite waard om zijn hele ontwerp te bekijken.

  6. Origineel geplaatst door Robbe
    Apple zou de muziek app kunnen verbeteren door samen te werken met Sonos. Spotify doet dit al en het lijkt me veel handiger om rechtstreeks vanuit de Muziek app je muziek af te spelen op een Sonos speaker.

    jij doet niet meer mee.

    integratie bij mij is toch wel feilloos hoor.

  7. Ik ben alweer een tijdje terug naar Spotify. Apple music vond ik te omslachtig en Apple onwaardig slecht qua UI

  8. Appel kan de muziek app verbeteren door het terug te zetten naar iOS 8.3 (voor Apple music)

  9. Alle bullshit er uit flikkeren en gewoon heel strak en overzichtelijk maken. De app is al enkele jaren zijn beste vorm verloren.

  10. Erg goed artikel en beschrijft idd belangrijke design flaws in de Music app. De extra aandacht voor het Video onderdeel, dat er toch snel aan zit te komen, is erg interessant. Zelf vind ik het volgende dat verbeterd kan worden:
    – ‘wachtrij’ mechanisme: Ik wil gewoon te allen tijde een nr in een wachtrij kunnen zetten. Nu is dat niet altijd beschikbaar
    – Live lyrics. De variant die Apple nu biedt is wel erg statisch. Zoals Musixmatch het doet is erg fraai, zeker met de vertalingen erbij. Misschien kan Apple wat geld uit die enorme buidel halen om deze partij over te nemen en dit direct te integreren.
    – Artiesteninfo. Puur een beschrijving van de artiest is leuk, alleen het zou zoveel leuker zijn om te weten wat hun relatie is met andere artiesten, voor wie ze muziek geschreven hebben, geproduceerd hebben, meegezongen hebben, interviews die ze gegeven hebben, etc. Zo ontdek je weer andere kanten van de artiest.
    – Zoeken in je bibliotheek met name afspeellijsten. Als je veel lijsten hebt, is het wel fijn als je daar snel in kan zoeken. In welke afspeellijst stond dat nr ook alweer? Nu kan je alleen maar scrollen door je berg met lijsten.
    – Voor jou en Ontdekken functie. Deze zijn niet op het niveau van Spotify. Afspeellijsten als ‘Your release radar’, ‘Your discover weekly’ en dergelijke van Spotify zijn echt van een ander niveau dan het magere niveau dat Apple biedt.
    – Hervatten van afspelen op al je Apple devices of overnemen op een ander Apple device. Of ik nou op mijn iPhone een nr aanzet, en daarna mijn Apple TV aanzet, dan wil ik dat Apple Music dat herkent en het nr daar verder kan afspelen. Erg vervelend dat niet over alle Apple devices geïntegreerd is.
    – Gezamenlijke afspeellijsten maken. Net zoals Spotify, wil je met je maten samen een lijst kunnen samenstellen.
    – Integratie met SoundCloud/Mixcloud/Hype Machine. Alle commerciële meuk staat op Apple music alleen niet van degene die ook zeer fraaie nieuwe pareltjes maken. Zou vet zijn als dat ook beschikbaar komt.
    – (Live) Concertregistraties zoals Qello. Voor een gering bedrag (of gewoon gratis), live concertregistraties aanbieden al dan niet met beeld. Ook van concerten van decennia terug. Dat ze nu bezig zijn met het concert van Prince begin jaren tachtig is een goed begin. Andere leuk optie, is dat ze iets gaan met een soort 3D-beleving hierbij.
    – Uitbreiding genres. Volgens mij wordt er meer muziek gemaakt dat onderverdeeld kan worden dan Apple ons nu beschikbaar stelt, en dat is jammer als je meer wilt ontdekken.
    – Karaoke functie. Leuke feestoptie voor een avondje lachen met vrienden en familie, als je de zang uit kan schakelen en obv de live lyrics mee kan blèren.
    – Etc

  11. @Zayn: apple music bestaat pas 1,5 jaar

  12. Op z’n minst moet je onderaan de knoppen Bibliotheek, Connect, Radio, etc. kunnen aanpassen. Ik heb enkel mp3’s op mijn iPhone, maar kan onderin de app niet selecteren op artiest, albums, playlist zoals voorheen wel. Waardeloos, wat mij betreft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.