Reacties voor: Apple Music maakt (soms) je bestaande muziekcollectie kapot

Apple Music kan je bestaande muziekcollectie aardig overhoop halen, als je iCloud-muziekbibliotheek inschakelt. Je raakt unieke opnames, albumhoezen en andere info kwijt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Bij mij Is het probleem voor een groot deel opgelost door te selecteren op titel in de plaats van artiest dit kan via instellingen en dan muziek sorteer albums

  2. Een beetje net zo chaotisch als 8.1…

  3. Jammer voor de mensen die hun best hebben gedaan alles te organiseren. Ik vind het ook jammer dat Apple de Apple Music app opdringt en STANDAARD INSTALLEERT. Waarom niet een aparte app zoals Spotify of Soundcloud?

  4. @Angelo: je kan apple music uitzetten en dan is het weer de gewone muziek app.

    Verder viel mij op dat hij supersnel is! ( de niet afhankelijk van internet handelingen )

  5. @Angelo: Het vervangt de music app je kan Apple music toch gewoon uitschakelen als je er geen gebruik van wil maken?

    Waarom een nieuwe app als het in de bestaande App past. er zijn al genoeg overbodige apps (lees als Tips, aandelen) die je vervolgens niet kunt verwijderen.

  6. Mijn gehele muziekcollectie is in Apple lossless formaat. Netjes alles geüpload en nu overal beschikbaar in 265. De oorspronkelijk files op mijn iMac zijn echter nog steeds mooi in lossless formaat. Geen probleem. Wel jammer dat ik ze nu op mijn iPhone niet meer in lossless formaat heb.

  7. Dank je wel Apple. Mijn hele collectie is een flinke puinhoop geworden. Ondanks mijn abonnement op iTunes Match. Hier ben ik niet blij mee! Komt er nog een oplossing?

  8. Ze zouden het van mij wel wat duidelijker mogen maken ook, ik heb echt bijna geen idee wat ik allemaal moet en kan doen. Ik ben zelf dj maar ik wil niet de muziek die ik draai ook thuis of op m’n iPhone willen hebben maar ik wil dat alle muziek op 1 plek terug te vinden is. Tevens zit er muziek tussen m’n dj muziek die ik eventueel wel wil beluisteren in m’n vrije tijd maar ook weer niet alles. Geen idee hoe ik dit ga indelen.

  9. Je kan in iTunes de gedownloade artwork verwijderen en dan zelf een albumplaatje plaatsen. Dit wordt overgenomen door Apple Music. Dus het plaatje dat jij kiest wordt overgenomen. Wel heel omslachtig dit, maar goed, het werkt. Alleen mijn collectie is zo groot dat ik hier wel 5 dagen mee bezig ben en met die hitte wel langer, ben ik bang haha.

  10. Hou het wel bij vinyl

  11. Origineel geplaatst door brokie
    Dank je wel Apple. Mijn hele collectie is een flinke puinhoop geworden. Ondanks mijn abonnement op iTunes Match. Hier ben ik niet blij mee! Komt er nog een oplossing?

    Tja, je had ook even kunnen wachten en kunnen inlezen als je “collectie” zo heilig was.
    Of backups maken. Het zijn 1tjes en 0tjes, er kan van alles misgaan

  12. Op het Apple forum wordt als oplossing aangedragen het terugzetten van een oud .itl-bestand. Het lijkt erop dat niet de bestanden worden vervangen op de schijf, maar slechts de referenties in de bibliotheek worden veranderd naar die van Apple. Blijft een puinhoop, je iTunes library ongevraagd omgooien, maar zoals het ernaar uitziet ben je in ieder geval niet je muziekbestanden kwijt. iCloud uit, .itl terugzetten en hopen dat ze ooit kappen met deze belachelijke onzin. Kunnen ze serieus niet de mogelijkheid inbouwen om streams en lokale nummers te mixen? Apple doet zoveel goed, waarom doen ze dan ook zoveel zo ontzettend fout :/

  13. mjah … Dat is een tegenvaller voor alle Apple evangelisten …

    Als niet zoveel mensen er in zouden trappen was hun marktpositie een stuk zwakker.

    Al met al blijf ik bij Spotify, Soundcloud (daar vind je nig wel eens iets heel nieuws), Mixcloud (daar vind je heel veel nieuws) en Sonos (dan zit ik niet vast aan de ‘standaards’ van Apple).

  14. Reden voor mij om lekker bij Spotify te blijven. Laat Apple eerst maar betere updates uitbrengen en misschien dan switch ik.

  15. Hoe meer ik lees over Apple Music, hoe misselijker ik er van word. Nu ook weer in dit artikel. Meer dan absurd. Niks geen iTunes Match, niks geen iCloud bibliotheek, niks geen Music en al helemaal geen Beats1.

  16. Weet iemand tot wanneer je je 3 maanden gratis Apple Music in kan laten gaan?
    Ik ga in Oktober op vakantie en wel handig dat ik dan in m’n gratis periode zit. Dus ik zat er aan te denken om m’n proefperiode 1 oktober in te laten gaan. Zou dat kunnen, iemand?

  17. Origineel geplaatst door Nick
    Weet iemand tot wanneer je je 3 maanden gratis Apple Music in kan laten gaan?
    Ik ga in Oktober op vakantie en wel handig dat ik dan in m’n gratis periode zit. Dus ik zat er aan te denken om m’n proefperiode 1 oktober in te laten gaan. Zou dat kunnen, iemand?

    Nope, de proefperiode loopt tot 30 september, ongeacht wanneer je ‘m start. Ik wilde ivm deze onzin mijn trial pauzeren, maar dat kon niet (gebeld over mijn eigen iCloud problemen en aan een “senior advisor” gevraagd).

  18. Wat een stelletje zuurpruimen zeg, volgens mij ben je er nog altijd zelf bij en als het je niet bevalt dan heb je de vrijheid om het niet te gebruiken. Daarbij moet ik zeggen dat iCulture flink wat tendentieuze artikelen plaatst.

    Ik wil niet beweren dat Apple alles perfect doet, integendeel. Heb zelf nog heel wat lopen aanklooien toen ze de iCloud fotobibliotheek introduceerden en Apple Music heeft hier en daar nog wat kleine onvolmaaktheden. Maar in sommige artikelen, zoals het DRM artikel, worden nuances weggelaten waardoor er domweg onjuistheden worden voorgespiegeld.

    Valt me een beetje tegen en wekt de indruk dat men clickbait en onderbuikgevoelens probeert te realiseren.

  19. Nou hier dan maar even een positief berichtje:Ik ben wél super tevreden. Ik heb geen problemen met afspeellijsten en aankopen etc. Alles is er en het werkt. Dus het is gelukkig niet voor iedereen een drama

  20. Héle slechte zaak als Apple zo omgaat met de échte muziekliefhebbers die veel bijzondere en vaak onvervangbare nummers in hun eigen afspeellijsten op iTunes hebben staan.

    Maar…de problemen ontstaan pas als je iCloud gebruikt om alles te syncen. Daarom heb ik nooit iCloud gebruikt, geen iTunes Match (heb ook veel bijzondere nummers en lossless files) en heb ik nu met Apple Music NIET de iCloud muziekbibliotheek aangezet omdat ik dit soort problemen zag aankomen.

    Ik vind het ook niet nodig: muziek die ik heel belangrijk vind probeer ik op CD te kopen en van daaruit lossless te downloaden en op m’n iPhone te zetten.

    Dan maar geen afspeellijsten maken op Apple Music om offline te luisteren.
    Ik gebruik het eigenlijk alleen om muziek te luisteren die ik niét op CD heb en ‘s wil horen. Ik heb al mijn eigen afspeellijsten nog, mét alle foto’s die ik er zelf bijgezet heb. Die staan gewoon in de Apple Music app.

    Ik zie wel een aantal leuke dingen in Apple Music. Als je genoeg artiestenpagina’s volgt, krijg je aardige aanbevelingen. Leuk is ook een ‘radio station’ te beginnen vanuit een favoriet nummer.

    Apple Music maakt dan een stream waarin de muziek van je favoriete artiest wordt aangevuld met muziek van andere – bekende én onbekende – muziek in hetzelfde genre. Dat is erg leuk. En het blijkt dat alles prima past. Je kunt te link, bijv via twitter en Facebook (of email) verder delen. Zo werkt mijn promotie van een minder bekende maar erg goede Eighties new wave artiest erg goed en wordt ‘Zaine Griff Radio’ intussen overal ter wereld beluisterd.

    Blijft: niet makkelijk te vinden wat je waar precies kunt doen, dat hoor ik van veel mensen. De videoclips zijn slecht qua beeld en het zijn er veel te weinig. Ook alleen een algemene keus. Het zoeken van favoriete artiesten via de rode ‘bolletjesmethode’ werkt absoluut niet. Veel te weinig genres, te weinig artiesten, teveel onbekenden. Ik hou uiteindelijk via die methode maar 2 artiesten over…die ik niet eens erg goed vindt.

    Er zit bij de genres géén Eighties, geen new wave, geen new romantics, electronisch geeft nauwelijks wat. En ga zo maar door. Er kan nog veel worden verbeterd!

  21. Origineel geplaatst door Nick
    Weet iemand tot wanneer je je 3 maanden gratis Apple Music in kan laten gaan?
    Ik ga in Oktober op vakantie en wel handig dat ik dan in m’n gratis periode zit. Dus ik zat er aan te denken om m’n proefperiode 1 oktober in te laten gaan. Zou dat kunnen, iemand?

    Origineel geplaatst door James

    Nope, de proefperiode loopt tot 30 september, ongeacht wanneer je ‘m start. Ik wilde ivm deze onzin mijn trial pauzeren, maar dat kon niet (gebeld over mijn eigen iCloud problemen en aan een “senior advisor” gevraagd).

    Nee, dat komt doordat jouw trial al gestart is. Als ik de trial op 1 augustus start, dan loopt deze volgens Apple’s uitleg door tot en met 31 oktober. Als ik dan halverwege wil pauzeren, net als jij, zal ik waarschijnlijk hetzelfde antwoord krijgen. Dat betekent niet dat er geen trial is meer is na september, dat betekent dat ik mijn trial niet had moeten starten + dat Apple de trial ongunstig afrondt als we het halverwege stoppen.

  22. Als je in iTunes Apple music uit zet dan zijn je eigen album illustraties gewoon weer terug, gelukkig. Althans bij mij wel…

  23. Kan geen abonnement afsluiten bij Apple Music. Krijg foutmelding ” Er is een fout ontdekt waardoor u geen abonnement kunt nemen ” iemand deze fout ook al gehad. Zowel op de iMac als IPhone 6

  24. Jeetje wat een puin hoop nu ! Kan veel nummer en albums niet vinden .. Album art is of weg of totaal van iets anders … En tot mijn grote verbazing ging mijn MacBook ook nog een me gehele muziek libary uploaden … Naar iCloud ofzo ? Op zich wel gaaf dat ik nu op alle afperaten bij me iTunes libary kan . Maar. De MacBook heeft wel even mooi 154Gb. .. Ja gigabyte. Zitten uploaden .. Afgelopen nacht. Lol. Dit ben ik niet gewent VAB Apple

  25. Voor mij is de limit nu bereikt. Dacht slim te zijn door geen gebruik te maken van iCloud, iTunes Match en om het even welke zooi nog meer… ben ik diverse albums gewoon kwijt in de afspeellijst (en uiteraard ook diverse hoes(geen Johnny)afbeeldingen. Kan gelukkig weer syncen met iTunes, maar wat mij betreft is Music definitief exit, welke ‘verbeteringen’ er ook mogen komen. Heb nu al spijt van de 3 mnd proefperiode. Never meer  Music, al krijg ik geld toe. WANPRODUCT!
    Zijstap naar Siri: toen ik voor het eerst Siri NL gebruikte, was een van de eerste vragen: ‘Zullen we samen je huis regeren?’ DIT is wat er dus gebeurt. Te absurd voor woorden. Geen controle over je eigen zaken (in dit geval dus alleen maar muziek, maar toch). En het gaat steeds verder, nog maar te zwijgen over privacy en het prijsgeven van zaken over jezelf. Het is misschien de tol die je moet betalen om smartphoontjes te willen gebruiken…

  26. Way to go Apple!
    (ik hoor Spotify stilletjes lachen op de achtergrond…)

  27. Ik heb nu eindelijk de Music Streaming dienst gevonden die biedt wat ik zocht.
    Spotify abonnement opgezegd!

    Mijn positiviteit is wel te danken dat ik helemaal opnieuw ben begonnen. Een lege Apple Music en een lege iTunes nummers die ik niet kon vinden in Apple Music heb ik handmatig toegevoegd in iTunes en vervolgens 1 voor 1 geladen in de cloud! Alles beschikbaar op al mijn devices! Ik ben heeeeeeel blij!

  28. Ik heb een abonnement van Deezer met een map waarin ik drie jaar lang muziek had verzameld. Ruim de helft van deze map is leeg of niet meer te vinden. Ik ben echt een grote Apple fan maar hier baal ik enorm van.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.