Reacties voor: Dit is nieuw in Apple Music in iOS 10

Apple Music gaat in iOS 10 veranderen. Wij hebben alle nieuwe functies en verbeteringen op een rijtje gezet, ook voor mensen die geen abonnee zijn van Apple Music.
Lees het complete artikel → Dit is nieuw in Apple Music in iOS 10

Reacties: 24 reacties

  1. Als niet-abonnee heb je dus niets aan “Voor jou” of “Blader”. Ik ben benieuwd of deze tabs zijn te verbergen bijvoorbeeld door een instelling in restricties zoals ik in ios 9 doe om Connect te vervangen door een Playlists tab.

  2. Ik moet zeggen dat ik het nieuwe uiterlijk verschrikkelijk vind in gebruik. De lettertypes zijn veels te groot en ik moet de hele tijd zoeken waar basisfuncties zijn gebleven. Ik begrijp niet wat mensen verwarrend vonden aan het vorige uiterlijk.

  3. Heel vaak vind ik dat Apple later komt met iets, maar dat ze het dan wel goed doen. In dit geval niet en zie ik geen enkele reden om over te stappen vanaf Spotify. Het mag een snel groeiende dienst zijn, maar ze lopen toch nog steeds achter de feiten aan en ik vraag me af of ze de voorsprong nog in kunnen halen.

    Ik vond sowieso de presentatie bij de WWDC erg storend waarbij hip-and-happy-extrovert-girl het publiek probeerde te laten rappen. Toch een kwestie van je (WWDC-developer) publiek niet helemaal goed aanvoelen denk ik.

  4. Origineel geplaatst door Jonas
    Ik moet zeggen dat ik het nieuwe uiterlijk verschrikkelijk vind in gebruik. De lettertypes zijn veels te groot en ik moet de hele tijd zoeken waar basisfuncties zijn gebleven. Ik begrijp niet wat mensen verwarrend vonden aan het vorige uiterlijk.

    Ik hoop dat ze hier inderdaad nog wat aan gaan doen. De letters zijn veel te groot en te dik. Het ziet er echt niet uit…

    Verder zijn er nog een aantal dingen die niet lekker werken in de music app, maar wat wil je ook met de preview (nog niet eens een beta te noemen).

  5. Ik vind de app er zeker op vooruit gegaan! Het mist nog wel handige functies, hopelijk voegen ze die nog toe en passen ze dat belachelijk grote lettertype aan.

  6. Ik vind de verkoopcijfers van Apple Music vrij teleurstellend. Dat maar 1/50 van de iTunesklanten overgegaan is steekt nogal schril af tegen de mega investeringen, Beats naamsbekendheid, de focus op de nieuwe generatie en alle druktemakerij rond Dr Dré, Iovine en andere top entertainers.
    Als je naar de volgende grafiek kijkt dan zie je dat Spotify er eigenlijk meer van bakt en dan zou dat eigenlijk het nieuws moeten zijn.

  7. @Jasper: hoe kan je dat beter vinden, t font is veel te groot

  8. Het design is er zeker op vooruit gegaan naar mijn mening! Alleen dat font, laten we hopen dat ze dat nog kleiner gaan maken. Het valt me op dat de Muziek app niet luistert naar de tekstgrootte die ik heb ingesteld bij Beeldscherm en helderheid in Instellingen, dus ik verwacht dat er ongetwijfeld nog een paar veranderingen aan het font komen.

  9. Persoonlijk vind ik het nieuwe uiterlijk wel OK. De grote letters maken het in de wagen iets makkelijker als je geen CarPlay hebt 🙂

    Ik mis wel de shuffle all funtie in mijn bibliotheek. Die gebruikte ik het vaakst. Hopelijk komt die funtie terug in de volgende betas of final! Of zit hij mss ergens goed verstopt? Tot nu toe nog niet gevonden 🙂

  10. Werkt prima, al had ik ook geen klachten over de vorige versie. Nog niet lang genoeg gebruikt om een definitief oordeel te kunnen vellen. Alleen Discovery Mix zie ik dus nergens staan. Zal dat in een lagere beta toegevoegd worden, of ben ik de enige die het niet heeft?

  11. Waarom zijn tegenwoordig die grote lettertypen zo in? En zeker op een telefoon is het dom. Het komt kinderlijk en oppervlakkig over. Bovendien, met kleine letters kun je veel meer informatie kwijt. Ook op websites zie je dit vaak: kanjers van letters, je scrollt je gek.

  12. Ik zeg ‘t niet gauw bij Apple ontwerpen, maar Apple Music is absoluut een gedrocht geworden. Heus wel een paar verbeteringen, maar mijn stem heb je voor de vorige versie.

    En zoals iedereen al zegt: Die font-size is gewoon niet logisch. Net als bij Spotify in’t menu (wat gelukkig gaat veranderen..) heb ik altijd gedacht: “Oh, dit is een bug..”

  13. Wow die vergelijking ongeveer halverwege het artikel, waarbij een nummer van David Guetta draait. Die nieuwe versie is werkelijk verschrikkelijk. Het lijkt bijna een grap.

  14. Origineel geplaatst door PJ
    Waarom zijn tegenwoordig die grote lettertypen zo in? En zeker op een telefoon is het dom. Het komt kinderlijk en oppervlakkig over. Bovendien, met kleine letters kun je veel meer informatie kwijt. Ook op websites zie je dit vaak: kanjers van letters, je scrollt je gek.

    Helemaal mee eens! Qua functionaliteit lijkt het een enorme verbetering te zijn maar qua design is het net een speelgoed-app. Hopelijk wordt dit nog herzien voordat IOS 10 definitief uit is.

  15. @Hidde Collee: Ik vind dat de nieuwe app veel netter dan de oude. De navigatie is ook veel simpeler geworden.

  16. Kijk naar het nieuwe zoek scherm, “recente zoekopdrachten” & “Trending zoekopdrachten” passen niet eens omdat het font veel te groot is. Ik hoop en ook wel dat het wordt aangepast want het ziet er gewoon niet uit.

  17. Mis in het artikel nog wel dat de ratings van nummers niet meer aan te passen zijn, iets waar ik (als niet-Apple Music gebruiker) veel gebruik van maak icm slimme afspeellijsten.
    Ben vanochtend weer terug gegaan naar iOS9, vind ik veel lekkerder werken!

  18. De player ziet er vreselijk uit! De secties ”Library”, ”For you” en ”Browse” zijn er, op het te grote lettertype na, wél op vooruit gegaan.

  19. Ik vind het er ook niet uit zien.

    Zie naar die iconen bij het album van David Guetta.. bij verwijder uit bibliotheek lijkt het wel of ze het vuilbak icoon samengeperst hebben. Die iconen zijn ook allemaal niet even groot. Wat een rommeltje.
    Grappig want bij dezelfde foto blij Blader klopt het wel.

    Ik snap het niet..

  20. @Ronald: Ik vond het juist erg verfrissend. Is een keer wat anders. Heeft trouwens niets te maken met ‘publiek verkeerd aanvoelen’, denk dat het eerder ligt aan jezelf dan. Volwassen geworden misschien?? Ik ben blij dat Apple mensen als zij in dienst heeft. Heerlijk gewoon.

  21. Origineel geplaatst door PJ
    Waarom zijn tegenwoordig die grote lettertypen zo in? En zeker op een telefoon is het dom. Het komt kinderlijk en oppervlakkig over. Bovendien, met kleine letters kun je veel meer informatie kwijt. Ook op websites zie je dit vaak: kanjers van letters, je scrollt je gek.

    Dan zal jij nog jong zijn. Vele 40-plussers moeten aan de leesbril. In de overgangsfase is een groter font dan fijn.

  22. Is de ellende van het drm maken van mijn eigen hi-res bestanden al verholpen?
    Ook ik heb het 3 maanden gebruikt en oa dat was een hindernis.
    De andere hindernis is dat mijn kids de app djay gebruiken en dat werkt niet met Apple Music, daarom nu toch Spotify genomen, beide punten daarmee opgelost.

    Iemand ideeën of dat nog wordt aangepakt of is opgelost?

  23. Is nu ook eindelijk hersteld dat je albums per artiest weer in chronologische volgorde ziet, zoals het enkele iOS-versies geleden nog was, in plaats van anti-chronologisch? Dit is eigenlijk de afgelopen jaren mijn grootste ergernis in de muziek-app. ik hoop echt dat dit in iOS 10 hersteld is…

  24. Ik vind de Muziek-app sinds de komst van Apple Music gigantisch achteruit is gegaan! iOS 7 had een simpele (aanpasbare) layout, waar het maar om één ding ging: jouw muziek. Nu moet je zoveel taps doen voor je eindelijk in je bibliotheek bent en een nummer hebt opgezocht. Nu zijn er ook nog eens 2 tabs voorgekauwd met allerlei rommel van Apple, wat, het ergste van alles, niet aan te passen is naar smaak.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.