Apple apparaten met Apple Music.

Reacties voor: Apple Music HiFi op komst? Code verklapt plannen voor lossless muziek

Code in de eerste iOS 14.6 beta wijst erop dat Apple ondersteuning voor muziek in een betere kwaliteit heeft gepland. Het zou Apple Music HiFi kunnen heten en er zijn ook verwijzingen naar Dolby Audio gevonden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Zou geweldig en voor de zelfde prijs alhoewel bij deezers uitgeprobeerd maar hoorde weinig tot geen verschil zeker niet de moeite waard om extra voor te betalen ik heb geen absoluut gehoor ook

  2. Geen prijsverhoging en gewoon voor iedereen doorvoeren. Net zoals Apple TV content (itunes aangeschaft) ook een gratis upgrade heeft gekregen van HD naar 4K.

    Wellicht trekken ze dan een hoop nieuwe gebruikers naar hun muziekdienst.

  3. @Ade: Goed lezen. Er staat ook in het stukje – “zonder prijsverhoging”!

  4. Voor iets in betere kwaliteit geen extra geld vragen, maar het gewoon aanbieden nu het mogelijk is om in hogere kwaliteit te streamen. Zou Apple erg sieren als ze dat doen zonder extra geld te vragen. Ze zijn vaak duurder dan de concurrentie, maar soms verbaasd Apple mij door dit soort acties te doen. Net zoals Ade beschreef, dat je ineens 4K versies kreeg van je gekochte films.

  5. Ik hoop zo erg dat dit waar is😃. Zou geweldig zijn. Hopelijk geen MQA maar echte lossless compressie. Alternatieven zoals Qobuz en Deezer (geen Tidal want dat is alsnog lossy(mqa)) hebben niet de goede interface van Apple Music en de goede integratie.

  6. Kan interessant zijn als ze er niks extra’s voor betalen. Persoonlijk ben ik tevreden met 320kbps van spotify.

    Je kunt online een test doen om te kijken of jij het verschil kunt horen. Voor mij was het minimaal en twijfelde veel en dat zegt mij genoeg namelijk dat het mij niet waard is om het dubbele te betalen zoals bij tidal. Geluisterd op een pro technics koptelefoon en krk studio monitoren.

    Check het zelf. Ben benieuwd.

  7. Ik hoop dan dat de Airpods Max die ik heb worden ge-update om het te ondersteunen. Of je moet de nieuwe Airpods Max pro kopen…

  8. Het is wel leuk maar Apple Music nu al zuigt veel batterij bij het streamen via mobiele data. Nog hogere data streamen zal nog meer impact hebben op de accu. Smart data neigt automatisch 5G te pakken bij het streamen van muziek zelf al heb je high quality streaming uit staan.

  9. @Sander: Zou mooi zijn inderdaad. Het enige wat nog lijkt te ontbreken is een Bluetooth verbinding tussen de iPhone en de Airpods Max die ook daadwerkelijk genoeg bandbreedte heeft om lossless audio door te geven aan de AirPods Max.

  10. Origineel geplaatst door Sander
    Ik hoop dan dat de Airpods Max die ik heb worden ge-update om het te ondersteunen. Of je moet de nieuwe Airpods Max pro kopen…

    Ik mag toch hopen van wel. Denk een feature voor de huidige AirPods Pro + AirPods Max en de nieuwe AirPods.

  11. Hier loopt Apple toch echt wel flink triest achter de feiten aan, Iedereen heeft nu “betere kwaliteit, dus nu gaan wij ook”

    Ik ben een grote muziek liefhebber en verzamelaar (die nog CD’s koopt ja), ik geniet al van Hi-Fi sinds ik mn eerste CD singeltje kocht in 1991.

    Leuk hoor al die Hi-Fi of High-res of zelf de meeste verkeerd gebruikte term “HD Audio” maar het is verre van nieuw.

    Als ze nou eens de kwaliteit van de iTunes aankopen omhoog gooien, want ik wil muziek liever in eigen bezit hebben dan afhankelijk te zijn van streaming.
    Als er een rechtenkwestie, licentie verlopen of andere onvrede is trekken ze het er zo af en ben je die je muziek kwijt.

    Het zou ze alleen nog kunnen sieren als ze deze verandering doorvoeren zonder extra kosten te rekenen voor alle Apple Music gebruikers, en dat alle mensen hun iTunes aankopen opnieuw kunnen downloaden in betere kwaliteit.

  12. Zou mooi zijn als er in elk geval Lossless muziek kwaliteit komt; dat is de zelfde kwaliteit als van CD’s. Muziek die ik goed vind, zet ik zelf al in Lossless op mijn iPhone, waarna ik het via WiFi stream naar mijn Bluesound speaker systeem. Die kan echter nog hogere kwaliteit aan – Hi-Res – dat nog een stuk beter is. Dat doen ook Tidal en Qobuz in (veel te dure) abonnementen, waarvoor je dan wel zo’n 40 euro per maand betaalt en dat gaan echt niet veel mensen doen.

  13. Hoop dat Apple ook directe streaming van hun muziek gaat ondersteunen naar mijn receiver, AirPlay 2 kan nog niet tippen aan Spotify Connect, maar als Apple een soortgelijk protocol gaat toevoegen naaat een hogere kwaliteit, dan zou ik direct gaan overstappen op Apple Music.

  14. Zou wel een mooie theorie zijn, als dit zo is. Dan verklaart dat misschien ook het stoppen van de HomePod. Er komt dan vast een nieuw systeem met threading en hifi wat dan gestreamed kan worden. Hopelijk kan het dan ook bedraad aan je av versterker worden gekoppeld. Dan heb je neer keuze in toepassingen en is Siri geen beperking meer.

  15. @Bas: Het is al mogelijk om muziek te kopen in iTunes met Hi-Fi kwaliteit. Je moet dan op het Apple Digital Master letten. Niet alles kan je in die kwaliteit vinden, het er is een best breed aanbod.

  16. @Ed: Dat kan al sinds 30 oktober 2015 middels een Apple TV. Die kun je daar gewoon op aansluiten en gebruiken met Apple Music/Spotify/Tidal (MQA wordt allang ondersteunt via tidal). Maar jij doelt op hi-res hifi via Apple Music gok ik zo

  17. @Macaanzee: Ik betaal voor Qobuz Hi-res 179 euro per jaar, dus zo duur is dat niet.

  18. Origineel geplaatst door Frans maurits
    @Ade: Goed lezen. Er staat ook in het stukje – “zonder prijsverhoging”!

    Het gaat om geruchten dus niks is nog zeker.
    Dus die opmerking over goed lezen 📖, is dan voornamelijk voor jezelf. 😉

  19. Ik zou het toejuichen als Apple betere geluidskwaliteit gaat aanbieden via Apple Music. Maar zo ken ik Apple niet. Vragen vaak de hoofdprijs. Maar ik laat me verrassen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.