Apple Music

Reacties voor: Nu officieel: Apple Music krijgt Spatial Audio en Dolby Atmos voor hoge geluidskwaliteit

Zonder extra kosten met Lossless Audio
Apple heeft een lossless versie van Apple Music aangekondigd. Alle abonnees kunnen zonder extra kosten naar Apple Music in de hoogste geluidskwaliteit luisteren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Yes!!!

  2. Nice!

  3. Nu Spotify nog. Ben benieuwd of zij ook kosteloos gaan upgraden naar losless

  4. Maar kan je ook Atmos afspelen op externe apparatuur zoals receivers en soundbars met ondersteuning voor Dolby Atmos?

  5. @Marten: Neen

  6. Dit zal in slaan als een BOM in Streaming music land

  7. Krijgt de homepod ook support voor de dolby atmos nummers?

  8. Mooi 👍

  9. Kijk dit is concurreren! Misschien toch maar eens afscheid gaan nemen van spotify als die niet met een soortgelijk aanbod komen.

  10. Origineel geplaatst door Berend
    Krijgt de homepod ook support voor de dolby atmos nummers?

    als de homepod zo’n H1 of W1 chip heeft wel (ben geen HP gebruiker), in mijn geval dus de AirPods v2 die ik al bezit is dit dus een ja.

    dat vind ik het meest opvallende, waar eerste Dolby Atmos en Spatial Audio exclusieve functies waren van de AirPods Pro & Max, lijkt apple dit nu met een simpele update alsnog op de andere producten retroactief te gaan toevoegen! Bijzonder nice dus!

  11. Oei, dat het gratis beschikbaar komt is wel een flinke klap in het gezicht voor Spotify en andere concurrenten. Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar ik hoop dat Spotify meebeweegt. Anders ga ik Apple Music toch weer eens uitproberen.

  12. Spatial Audio werkt ook op de nieuwe M1 iMac toch?
    Dan zou een muziekje op de desktop computer afspelen geen straf hoeven zijn meer.

  13. 24bit is geen cd-kwaliteit. Cd = 16bit.

  14. Mooi dat het niks extra kost. Ben erg benieuwd hoe met name spatial audio en atmos klinkt op de Airpods Pro.

    Lees dat Amazon meteen mee gaat.

    Amazon’s high-fidelity streaming service, Amazon Music HD, is now available to Amazon Music Unlimited subscribers at no extra cost, the company tells Billboard. Amazon Music HD previously cost $14.99 a month ($12.99 for Prime members) while Amazon Music Unlimited, its most popular service option, is $9.99 a month ($7.99 for Prime members).

  15. Geweldig ! Coldplay al gehoord in Dolby Atmos via andere aanbieder bij collega. En dat klonk echt super gaaf.

  16. Kan ik het dan ook via me Sonos arc afspelen ?
    Die is namelijk ook atmos ?

  17. Ik begrijp dat ik met mijn AirPods 2 er in muziekkwaliteit op vooruit ga, maar op mijn stereo HomePods (grote) er waarschijnlijk niks van zal merken?

  18. Origineel geplaatst door Rob
    Ik begrijp dat ik met mijn AirPods 2 er in muziekkwaliteit op vooruit ga, maar op mijn stereo HomePods (grote) er waarschijnlijk niks van zal merken?

    yes, helaas is de grote homepod EOL, end of life.

  19. Nice alleen heb ik er niet veel aan zonder Airpods

  20. Origineel geplaatst door Robin
    Kan ik het dan ook via me Sonos arc afspelen ?

    Die is namelijk ook atmos ?

    Wellicht wel via de apple tv. Of idd streamen via iphone naar de Arc.. ben benieuwd..

  21. Rijkelijk laat! Ben al lang overgestapt op Tidal / Roon voor hi-res en zie mezelf niet zo snel meer teruggaan naar Apple Music.

  22. Over Dolby Atmos en de originele Homepod …. Via de TV4K kan de Homepod nu het TV geluid streamen in Dolby Atmos kwaliteit. Kan de originele Homepod dan straks ook/toch gebruikt worden om Music Hifi af te spelen (via de TV4K)?

  23. Origineel geplaatst door Rein
    Rijkelijk laat! Ben al lang overgestapt op Tidal / Roon voor hi-res en zie mezelf niet zo snel meer teruggaan naar Apple Music.

    Maar als je dat je een tientje per maand kan besparen?

  24. Hopelijk werkt het ook al via Airplay naar mijn Denon AVR

  25. Zo’n lossless audio stream past toch helemaal niet door een Bluetooth verbinding?
    Dus die hoge ALAC kwaliteit wordt alsnog weer gecomprimeerd naar AAC als je via AirPods luistert?

  26. Je kunt Dolby Atmos al uitproberen op Windows 10 bijvoorbeeld. De oordoppen die je gebruikt zijn niet belangrijk. Dat kan alles zijn, zelfs als ze 20 jaar oud zijn. Een gewone stereo hoofdtelefoon is voldoende om Dolby Atmos volledig te kunnen ervaren. Je moet dan wel even de software downloaden uit de Windows Store. Daarna even een Dolby Atmos demo website bezoeken en laat je verbazen.

  27. @Onno: Bluetooth 5.0 haalt ongeveer 2 mbit en FLAC is ongeveer 1,2 mbit.

  28. Supercool dat Apple dit doet! Dat gezegd hebbende, het gaat de anti-trust case tegen Apple geen goed doen.

  29. Origineel geplaatst door Bart
    Supercool dat Apple dit doet! Dat gezegd hebbende, het gaat de anti-trust case tegen Apple geen goed doen.

    Zolang Apple het niet gratis gaat leveren lijkt het mij geen probleem, Apple gebruikers kunnen nog steeds kiezen welke muziek service zij betaald willen gebruiken…

  30. Bye, bye, Spotify

  31. @Daan: in theorie heb je gelijk. Alleen is er voor zover ik weet geen enkele Bluetooth hoofdtelefoon die de FLAC of ALAC codec kan afspelen. Er zal een lossy codec als aac of AptX gebruikt worden, waardoor de lossless kwaliteit van het bronmateriaal in feite nutteloos wordt.

  32. Spatial Audio is niets meer dan wat trucjes met fase, delay en galm (early reflections). Zodat het -lijkt- alsof de geluiden van alle kanten komen. Als Apple dit effect zelf toevoegt, dan wordt ik daar niet zo blij van, liever gewoon de mix/master zoals deze door de componist/mixer/producer is bedoeld.

  33. Tidal is wel wat duurder maar je kan het ook gebruiken om je DJ software te voorzien van muziek.

  34. Eindelijk !!
    Altijd nes gekocht in 128 kn lage kwalitwit maar wel vol betalen

  35. @Oude sok: Spotify heeft al gezegd dat HiFi een betaalde upgrade is, misschien dat ze nog bij trekken.

  36. @Rein: Is maar net hoe je het bekijkt, Apple is eerder dan Spotify. Apple “dwingt” Amazon tot het verlagen van de prijs. Apple is de helft van wat je bij TIDAL betaalt. Lijkt toch een behoorlijk agressieve strategie van Apple. TIDAL kan ook niet opeens de prijs halveren, dan zeggen ze eigenlijk dat je jaren te veel betaald hebt. Of dan de service zo goed is dat ze het dubbele kosten kunnen verantwoorden lijkt mij stug. Ik ben benieuwd wat de rest gaat doen, deze strategie van Apple kan eigelijk niet onbeantwoord blijven door de concurrenten.

  37. @David: Spatial Audio met direction control (bepaalde geluiden zoals menselijke stem volgen de positie van de iPhone of iPad – dus als je hoofd beweegt – blijven alleen voor AirPods Pro en Max omdat die gyro’s en accelerometers hebben)

  38. @René: Directional Spatial Audio van Apple volgt je iPhone of iPad als je AirPods Pro of Max hebt.. dus daar komt wat meer bij kijken dan alleen equalizer instellingen.

  39. Kan het kloppen dat na de update van iOS 14.6 het alleen mogelijk is om spatial audio voor video’s te gebruiken en niet voor de muziek?

  40. (Red.) Speciaal event toegevoegd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.