Reacties voor: Apple Music heeft 11 miljoen gebruikers

Apple Music heeft na een maand maar liefst elf miljoen gebruikers, aldus Apple-topman Eddy Cue. Maar hoeveel van deze abonnees gaan na de proefperiode betalen?
Lees het complete artikel → Apple Music heeft 11 miljoen gebruikers
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ik ben inderdaad benieuwd hoeveel van die tien miljoen gaan blijven.

    Ik ben nooit van de streamingsdiensten geweest, maar vindt Apple music toch wel erg prettig werken!

  2. Ik hoor daar bij maar twijfel of ik er voor wil betalen. De app is op dit moment nog niet helemaal helder qua UI en sommige dingen werken (soms) niet. Als iOS9 daar verbetering in brengt ga ik over van Spotify.

  3. 11 Miljoen gratis ‘abonnees’… ik voorzie een gevalletje Tidal: het loopt langzaam leeg. Over een halfjaar hoor je niets meer van Apple Music. Laat Apple maar gewoon mooie hardwarespulletjes maken en zich daarnaast concentreren op foutvrije operating systems. Overige software en streamingsdiensten kunnen ze beter aan concurrenten over laten die wèl kunnen programmeren en weten hoe je een serverfarm draaiende moet houden!

  4. Ja allemaal nog in proefperiode, ik heb nu music draaien, maar ook nog deezer. Deezer werkt ook perfect voor offflline luisteren.
    Zal voor mij een belangrijk punt worden hoe de intergratie gaat met SONOS, hier werkt bv Deezer super mee.

  5. Ik had niks met streaming maar  music maakt het wel heel erg makkelijk. Alleen de app van music is zo omslachtig en raar gebouwd. Dat mogen ze van mij wel weer aanpakken en wat gebruiksvriendelijker maken. Ik blijf na die proefperiode gewoon bij  music. Ik beluister nu zoveel artiesten e.d. Wil zelfs van mijn NAS met muziek af maar ik heb gemerkt dat de bibliotheek van  toch een heleboel nummers mist die ik wel heb. Dus het aanbod mag omhoog.

  6. Leuk geweest, van de week heel Apple music uit gezet en lekker verder met spotify.

  7. Heb in het verleden zowel deezer, spotify, juke , Napster , Google music, Xbox music pass als rdio betalende gebruikt en nu ik Apple music al vanaf dag 1 gebruik merk ik toch wel hoeveel uitgebreider hun catalogus is als bij de concurrentie. De app werkt trouwens ook heel goed en de integratie met je eigen muziek in 1 app vind ik ook super. Het beluisteren van Apple music gaat via bluetoothverbinding met onze fidelio klokradio of onze lg dolby surround soundplate perfect zonder storingen. Wel vind ik het jammer dat sommige artiesten hun albums vaak onvolledig aanbieden via Apple music zodat je soms toch extra moet betalen wil je hun album ondanks dat je een abo hebt toch compleet beluisteren. Tevens vind ik de mogelijkheid om videoclips te downloaden ook super en over de geluidskwaliteit valt zeker niet te klagen. Tevens wil ik Apple een dikke pluim geven omdat zij de enige zijn die zich niet schamen om hafabra muziek aan te bieden. Apple music gaat mij in ieder geval zeker als betalend abonnee houden gewoon vanwege hun immense aanbod en mogelijkheden.

  8. Apple moet nog veel verbeteren wil ik mijn proef abo omzetten naar een betaald abo. Het is te buggy en nog niet betrouwbaar genoeg.

  9. Heb meteen die stomme Spotify de deur uit gegooid met de komst van Apple Music en heb er geen moment spijt van!
    Eindelijk een goede streamingdienst!

  10. Ik heb Apple music nog nooit gebruikt. Het interesseert mij eigenlijk niet zo.

  11. Mij verliezen ze zeker. Leuk om te proberen en leuk dat siri direct de juiste nummers start. Maar ik heb bij mijn XS4All abonnement een Spotify abonnement. Waarom zou ik dan gaan betalen voor AppleMusic 😉

  12. @Harold: Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik vind Apple Music zo omslachtig werken. Er zitten zoveel onduidelijkheden in, functies die zijn verstopt, moeilijke opmaak – zowel in iOS als op de Mac. Dat valt me niet alleen erg tegen van Apple, daarmee vergeleken is Spotify een oase.
    En dat valt mij niet alleen op, zie ook Marco Arment of Jim Dalrymple.
    Het valt mij op dat hier – ook door jou, maar ik wil het niet op de man spelen – zo ontzettend positief over Apple Music wordt gereageerd. Is dat omdat het Apple is, of mis ik iets? No way dat ik ga betalen voor Apple Music in de huidige staat.

  13. Na mijn proefperiode is het ook over met Apple Music voor mij, terug naar Spotify.

    Ik heb redelijk blij met Apple Music, maar er zijn nog steed te veel bugs. De meeste kritieke bugs voor mij zijn dat de helft van de Apple Music Playlist niet eens te luisteren zijn doordat je continue de melding krijgt dat de nummer niet beschikbaar is of dat ie na 10-20 sec stopt met spelen van een nummer.

    De iCloud bibliotheek heeft ook nog eens de nodige problemen. Laatst een verzamelalbum met diverse nummers in iTunes gezet en dan gesynchroniseerd naar mijn iPhone. Kom ik de volgende ochtend erachter dat maar een 4 van de 20 nummer te luisteren zijn. Nu iCloud bibliotheek uit staat, heb ik daar geen problemen meer mee.

  14. Origineel geplaatst door sunlightzeep
    Ik heb Apple music nog nooit gebruikt. Het interesseert mij eigenlijk niet zo.

    Nergens staat dat je moet reageren als je een artikel leest op deze site, echt nergens.
    In jouw geval zou ik ook willen adviseren om dat dan ook niet te doen.

    On topic:

    wat mij opvalt is de sterke anti en de sterke pro reacties van velen.
    De één vind het helemaal k*t de ander helemaal geweldig.

    Persoonlijk, als iTunes Match veteraan, ga ik zeker Music gebruiken.
    Het doet voor mij wat het beloofd en vele van de anti geluiden die ik zo overal lees zijn voor mij gewoon niet waar.

    Wat me opvalt is ook dat veel mensen iets slecht vinden omdat ze gewoon niet goed hebben uitgedokterd hoe iets nu werkt, ik bedoel; als je commentaar hebt over de bandbreedte dan heb je de klok wel gehoord maar weet je niet waar de klepel hangt (offline gebruik van je muziek), overigens ben ik ook van mening dat de data die de app gebruikt bij streaming reuze meevalt (dit is subjectief), vooral als je nagaat waar iedereen tegenwoordig zo druk mee is op zijn mobiel, YouTube enzo.

    Gisteren las ik ook in een reactie dat iemand het helemaal ruk vond om nummers offline beschikbaar te maken, hij moet ieder nummer los downloaden, dit is dus feitelijk volledig onjuist!

    Ik ben er van overtuigd dat Music nog veel werk te verzetten heeft maar in de basis is het voor mij nu al die 10 euri waard p/m als ik kijk wat ik allemaal al in mijn bib heb toegevoegd, en zal dit dus ook blijven gebruiken.

    ps.

    klagen over verstopte functies en niet duidelijke app?
    Ik daag je uit het zo te maken dat het wel allemaal simpel werkt.
    Sommige dingen (en tegenwoordig heel veel) hebben nu eenmaal wat ‘get to know’ tijd nodig.

  15. Ik ben tevreden met Apple Music, aardig wat nieuwe muziek ontdekt en tot dusver geen problemen ondervonden. Wellicht kan de interface beter, maar ik had vrij snel door hoe alles werkte, maar heb tot dusver ook geen ervaring met andere streamingsdiensten. Ik vind het ig fijn dat Apple Music en je eigen muziek op dezelfde plek zitten en dus ook 1 app voor muziek op je iPhone.
    Ik word echter geen betalende abonnee omdat ik maar af en toe muziek koop, minder dan 10 euro per maand, en ik luister graag meerdere malen de muziek die ik al heb. Dus als de proefperiode afgelopen is houd ik het gewoon bij de iTunes Store en iTunes Match waar ik al jaren tevreden mee ben. De muziek die ik nu ontdekt heb koop ik straks in de iTunes Store en wellicht neem ik over een jaar weer een maandje Apple Music als ik weer nieuwe muziek wil ontdekken.

  16. Origineel geplaatst door Mark
    @Harold: Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik vind Apple Music zo omslachtig werken. Er zitten zoveel onduidelijkheden in, functies die zijn verstopt, moeilijke opmaak – zowel in iOS als op de Mac. Dat valt me niet alleen erg tegen van Apple, daarmee vergeleken is Spotify een oase.
    En dat valt mij niet alleen op, zie ook Marco Arment of Jim Dalrymple.
    Het valt mij op dat hier – ook door jou, maar ik wil het niet op de man spelen – zo ontzettend positief over Apple Music wordt gereageerd. Is dat omdat het Apple is, of mis ik iets? No way dat ik ga betalen voor Apple Music in de huidige staat.

    Je begint je bericht met “ieder zijn ding”, en je eindigt met precies het tegenovergestelde.

    Ik ben in ieder geval tevreden over Apple Music, en zal het niet gaan opzeggen na de 3 gratis maanden. Natuurlijk zijn er puntjes van verbetering, maar die zijn er voor ieder programma.

  17. Als je Apple Music gaat gebruiken omdat het van APPLE is dan ben je triest.. Ik gebruik sowieso geen streaming dienst voor muziek meer. Spotify werkt goed alleen ik doe het op de ouderwetste download manier.

  18. Twee keer geprobeerd over te stappen, maar twee keer teruggekeerd naar Spotify. Het enige wat ik mis in Spotify zijn de curated playlists, die een fijne toevoeging zijn aan Apple Music. De rest is bagger. Mijn bibliotheek verschilt regelmatig en laatst kwam U2’s Song of innonence plotseling weer terug. Wat een bagger!
    En dan heb ik het nog niet eens over de waardeloze Windows-app. Of de zoekfunctie: je kunt of zoeken in Apple Music of in je eigen bibliotheek. Maar waarom niet integreren, zoals Spotify dat doet?

    Spotify timmert overigens ook goed aan de weg met Discover Weekly: wekelijks een afspeellijst met 30 songs, afgestemd op jouw luistergedrag.

  19. Apple gratis blijven doen voor gebruikers van een Apple product. Dat is voor Apple een mooie manier om klanten mee binnen te halen en wij als gebruikers zijn er blij mee!

  20. Applemusic is de eerste streamingdienst waar ik gebruik van maak. Spotify kan ik niet aan wennen. Ik ben erg positief gestemd en vindt de playlisten die ze maken erg gaaf. Dus ik blijf het gebruiken. Via AppleExpress van de iMac naar mijn JBL setup, helemaal niets mis mee. Onderweg gebruik ik de app niet, nooit eigenlijk. Heb ik een iPod shuffle 1st generation voor. (eerste Apple liefde houd ik in ere) 😉

  21. Origineel geplaatst door Harold
    Heb meteen die stomme Spotify de deur uit gegooid met de komst van Apple Music en heb er geen moment spijt van!
    Eindelijk een goede streamingdienst!

    Wat is er precies “stom” aan Spotify, dat Apple Music wel “eindelijk goed” doet?

    Origineel geplaatst door Tim Kraaijvanger
    Twee keer geprobeerd over te stappen, maar twee keer teruggekeerd naar Spotify. Het enige wat ik mis in Spotify zijn de curated playlists, die een fijne toevoeging zijn aan Apple Music.

    Op Perfects.nl kun je best veel leuke playlists voor Spotify vinden, handmatig in elkaar gezet door mannen als Leo Blokhuis en @Guuzbourg.

  22. Ik heb het meteen afgezet.
    Ik ben niet zo’n voorstander om muziek te huren maar ieder doet wat hem wil en hoeveel betalende gaan er nog over schieten na die 3 gratis maanden? Ben benieuwd.

  23. Ik heb vaak dat ik een nummer toevoeg aan een afspeellijst en dat ie later weg is. Een afspeellijst van 30 nummers heeft er nu nog 6, heel irritant. Bekend probleem?

  24. Ik hoop dat ze de problemen oplossen voordat de proefperiode afloopt, anders verliezen ze de hele business

  25. Tja, ben ook erg benieuwd wat er over blijft maar ben zelf nog niet overtuigd.
    Las laatst artikel waar ik het wel mee eens was: heb het idee dat het commerciële de boventoon voert in tegenstelling tot de gebruikerservaring.

  26. Origineel geplaatst door robert:

    Op Perfects.nl kun je best veel leuke playlists voor Spotify vinden, handmatig in elkaar gezet door mannen als Leo Blokhuis en @Guuzbourg.

    Bedankt voor de tip! Kende ik (nog) niet, zitten inderdaad erg goede (folk) playlists tussen!

  27. @MLVC: Huh? Ieder zijn ding wil toch zeggen dat Harold wel voor Apple Music mag kiezen, en ik juist de keuze mag maken er niet voor te betalen? Ik verbaas me er simpelweg over dat ik zoveel bugs/onhandigheden zie, terwijl anderen het als de beste uitvinding sinds het gesneden brood beschouwen. Het verschil is zo enorm groot. Dat begrijp ik niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.