Reacties voor: ‘Apple Music haalt belangrijke mijlpaal van 10 miljoen betalende abonnees’

Apple Music heeft nu 10 miljoen betalende klanten, zeggen insiders. Daarmee heeft Apple in een half jaar tijd half zoveel klanten als Spotify binnengehaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Indien KPN Apple Music in plaats van Spotify gaat leveren bij de abonnementen, vind ik het ook best. Grote voordeel van Apple Music t.o.v. Spotify is toch wel de mogelijkheid om met meerderen uit het gezin gebruik te maken van de dienst.

  2. Mijn grootste voordeel zou zijn als een van beide zou starten met hq music. Ik heb een aantal speakers wat staat te springen om gebruikt te worden, nu volgt Apple of spotify nog….

  3. En hoeveel van die “betalende” spotify klanten heeft een abonnement bij spotify zelf lopen ipv gratis spotify premium erbij.

  4. Ik ben erg onder de indruk van hoe snel Apple Music is gegroeid!

    Ik sta momenteel op het punt om een abonnement te nemen bij Spotify. Is dat de juiste keuze of zou ik toch voor Apple Music moeten gaan? Zo ja, om welke redenen? Zie momenteel niet zo veel verschil!

  5. Origineel geplaatst door Henri
    Indien KPN Apple Music in plaats van Spotify gaat leveren bij de abonnementen, vind ik het ook best. Grote voordeel van Apple Music t.o.v. Spotify is toch wel de mogelijkheid om met meerderen uit het gezin gebruik te maken van de dienst.

    Dat kan bij Spotify ook. Tegen dezelfde prijs. Daar heet het ook een Familybundel.

  6. @Henri: Dat kan bij spotify ook, alleen tegelijk online zijn gaat niet. Ik maak met 4 gebruik van het spotify abbo bij KPN

  7. @TMnt: Spotify heeft een beter overzicht vind ik dan Apple Music. Ook is de ondersteuning van verschillende platformen beter. Ik moet bijv op meerdere pc’s iTunes installeren omdat je de dienst anders niet kan gebruiken. iTunes is een zwaar programma. De player van Spotify niet.

    Als ik verder een nummer selecteer in iTunes moet ik vaak tot 6 seconden wachten voordat hij afspeelt. Bij Spotify start ie meteen. Ook vind ik het geluid beter klinken van sporify.

  8. Origineel geplaatst door Tom
    @TMnt: Spotify heeft een beter overzicht vind ik dan Apple Music. Ook is de ondersteuning van verschillende platformen beter. Ik moet bijv op meerdere pc’s iTunes installeren omdat je de dienst anders niet kan gebruiken. iTunes is een zwaar programma. De player van Spotify niet.Als ik verder een nummer selecteer in iTunes moet ik vaak tot 6 seconden wachten voordat hij afspeelt. Bij Spotify start ie meteen. Ook vind ik het geluid beter klinken van sporify.

    Volledig eens met alles! Daarnaast is Spotify een minder besloten systeem. Apple music is weliswaar nu beschikbaar op Sonos maar daar houd het ook op, terwijl Spotify op zo’n beetje alle denkbare platformen te gebruiken is en zelfs in Apps “ingebouwd” kan worden. Op een of andere reden zie ik dat Apple niet snel doen..

  9. Ik heb beide diensten geruime tijd kunnen uitproberen en kan toch wel zeggen dat ik meer tevreden ben over Apple music. De interface zit gewoon een stuk logischer in elkaar dan Spotify. En nu Apple music ook door Sonos ondersteund wordt is het natuurlijk helemaal top!

  10. @TMnt: En wat mij betreft is de interface bij Spotify ook helderder. Het ziet er misschien net wat minder uit dan Apple Music, maar knoppen, functies, etc vind ik makkelijker te vinden en hebben logischer functies. Daarbij heb ik – zeker bij iTunes op de Mac – het kunstmatige onderscheid tussen mijn eigen muziek, streaming en de iTunes Store nooit echt kunnen doorgronden. Als ik iTunes open wil ik mijn muziek zien, niet de Store.

  11. Zelf ben ik een Apple Music gebruiker van het 1e uur. Heb toen de 3 maanden op proef gebruikt om er goed mee aan de slag te gaan. Heb toen ook besloten Spotify niet te gebruiken (om niet terug te vallen in gewoontes). Vanaf het eerste moment vond ik Apple Music prettig werken ondanks (en nog steeds) de interface de wat te wensen overlaat als het gaat om bediening. Eerlijk is eerlijk: het hapert soms nog wat en nog niet alle bugs zijn er uit. Maar er is in die 6 maanden veel aangepakt en verbeterd en dat zal zo door blijven gaan.

    Ons huishouden is een Apple huishouden: Mac Pro, 2x MBP, 2x iPhone, 1x ATV, 1x iPad. De integratie van Apple Music werkt ook erg prettig (ook al hapert het soms nog v.w.b. synchronisatie van bv. playlists: heb ik een nieuwe planlist aangemaakt op mijn MP dan zie ik hem soms niet meteen op m’n iPhone. Een herstart biedt uitkomst maar hoort natuurlijk niet.). Met nog 4 andere vrienden gebruiken we gezinsdeling wat neer komt op € 2,50 p.p.p.m. wat een prima prijs is. Bij komend voordeel, was niet eens de insteek, is dat je aankopen uit de App store onderling kunt delen. Wat in ons geval erg prettig is gebleken. Belangrijk hier is wel dat je goede afspraken maakt v.w.b. de kosten van het gezin en aankopen in de App store: deze worden nu van mijn credit card gehaald (en dan krijg ik dit via bank weer terug).

  12. Omzet dus zo’n 1,2 miljard per jaar. Iemand idee wat de winstmarge is?

  13. Iets wat me nog erg tegen zit in de online streaming is het soms incomplete aanbod.
    Ik merk vaak nog dat voornamelijk (Jaren 90) populaire artiesten niet complete cd’s hebben of half aanbod. (2 unlimited).
    Wat ik daarnaast ook nog wel eens tegen gekomen ben is muziek dat verwijderd word.

    Ik heb dan ook het aanbod van de artiesten vergeleken als bovengenoemde, maar zowel bij Spotify als bij Apple hadden ze het zelfde aanbod en dat is jammer.
    Zijn meer mensen dit tegen gekomen?

  14. @ronald: Nee hoor. Spotify kost € 5 per familielid. We gebruiken het hier met z’n vijven voor € 15, Spotify zou ruim € 10 per maand duurder zijn. Absoluut geen consumentvriendelijke prijs als je naar Apple kijkt.

    @Tom: iTunes en zwaar…

  15. Origineel geplaatst door Ome Wout
    Omzet dus zo’n 1,2 miljard per jaar. Iemand idee wat de winstmarge is?

    Wat maakt dat uit? We weten toch al lang dat Apple heel veel winst maakt? Ga er maar van uit dat ze Apple Music nooit in de markt zouden zetten als ze er niet gruwelijk veel mee zouden verdienen.

  16. … met 10 miljoen betalende abonnees zijn ze precies half zo groot als Spotify. De concurrerende muziekdienst had vorig jaar 20 miljoen betalende klanten.

    Alleen naar de betalende gebruikers kijken, dat is wel een erg positieve insteek. Spotify heeft als dienst 75 miljoen actieve gebruikers, dus Apple Music zit qua gebruikers nog niet op 15% van Spotify.

    Origineel geplaatst door Roy
    … ipv gratis spotify premium erbij.

    Ik snap dat beeld van “gratis” nooit zo, ik kom dat hier vaker tegen. Wanneer je bij KPN een abo kiest, moet je aanvinken of je wel/niet Spotify wilt. Wanneer je “ja” zegt, is je abo per maand echt gewoon 10 euro duurder. Dus niks gratis.

  17. @R K:

    Ik snap dat beeld van “gratis” nooit zo, ik kom dat hier vaker tegen. Wanneer je bij KPN een abo kiest, moet je aanvinken of je wel/niet Spotify wilt. Wanneer je “ja” zegt, is je abo per maand echt gewoon 10 euro duurder. Dus niks gratis.

    Dat is bij XS4ALL niet zo. Spotify zit in je abonnement. Geen keuze. Het is daarmee nog steeds niet gratis, maar mijn abonnement wordt niet goedkoper als ik besluit géén Spotify te nemen.

  18. Spotify was ook een van de eerste om die te proberen. OW wat hemelen we Apple weer heerlijk op……
    Spotify all the way voor de Apple fan. Niet alles wat ze bij Apple verzinnen is “Amazing” al roepen ze dat zelf maar al te graag.

  19. Apple music is een deal breaker voor een gezin. 15€ max. Lukt niet met spotify. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind spotify duidelijker kwa interface.

  20. Vreemd hoor dit bericht, mij en mijn mede vrienden die een iphone hebben niet gezien!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.