Reacties voor: Apple Music bestaat 1 jaar en is hard op weg om Spotify in te halen

Apple Music bestaat vandaag 1 jaar. De muziekdienst van Apple heeft nu 15 miljoen abonnees en is nog volop in ontwikkeling.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Als kpn het via zijn bundels gaat aanbieden stap ik automatisch over…

  2. Is vrij logisch, Apple Music werkt veel beter op de Apple TV en Spotify heeft nog nieteens een app. Geld zelfde ook voor gebuik op de Apple Watch.

  3. Toevallig weer een maandje aangezet omdat ik hem op de appletv wilde proberen met de laatste beta, maar spotify wint nog steeds dik hier hoor.

  4. Ik heb net gisteren Apple Music opgezegd na een jaar. Uiteindelijk vind ik Spotify toch net wat beter.

  5. Vind Applemusic zwaar tegenvallen, komt nog niet eens in de buurt van wat er bij spotify allemaal kan.
    De interface is veel te ingewikkeld en werkt te traag en de gepersonaliseerde lijsten lijken bij Apple nergens op

  6. Bevalt prima. Beats1 & For You maken voor mij het verschil met Spotify.

    De UI in de huidige beta is niet echt een voortuitgang maar voor mij maar als ik m’n nieuw ontdekte muziek van 1 jaar Apple en 1 jaar Spotify vergelijk dan wint Apple heel dik.

  7. Worden al die mensen die Apple Music drie maanden gratis uitproberen zeker meegeteld. Als dat zo is dan moet je gebruikers van de gratis Spotify-versie natuurlijk ook meerekenen lijkt me.
    Het neemt allemaal niet weg Spotify superieur is aan AM. Qua aanbod en gebruiksgemak. Vooral het laatste is een drama. Heb na mijn eerste drie gratis maanden niet meer verlengd en ben weer overgestapt op Spotify Premium.

  8. @Jan Willem: Het artikel spreekt over betalende abonnees, dus geen gratis gebruikers. Lezen is moeilijk he.

  9. Heb ook de drie maanden geprobeerd, gestopt.. Onlangs nog eens een mand betaald geprobeerd, maar ik vind het echt bagger…
    Heb nu de familyaccount van Spotify, heel de roedel is er blij mee!
    Misschien probeer ik het nog eens als de ui verbeterd is, maar vooralsnog…. Spotify.

  10. Ik vind Apple Music er wel strak uitzien maar Spotify is wat mij betreft nog een absolute winnaar.

    Ik kan bijv met Spotify Connect wireless streamen naar mijn Bose Soundtouch spelers. Met Apple Music kan ik alleen bleutooth gebruiken wat mijn telefoon leegzuigt.

    Zolang Apple Music dit niet heeft stap ik niet over, ook heb ik nu Spotify bij mijn KPN abonnement, streamen buiten WIFI gaat niet van mijn databundel af. Genoeg redenen om zeker niet voor Apple Music te kiezen…

  11. Nu gratis Spotify bij KPN, maar ik mis de integratie in mijn iTunes bibliotheek; dit was Toppie tijdens de proefperiode. Die bibliotheek blijft goud waard en daarom is AppleMusic voor mij favoriet

  12. Ik ook na een jaar weer terug naar Spotify. Slechte radiozenders, paar keer afspeellijsten zoek en ook een paar keer een goeie album gevonden die ik opeens niet meer af kon spelen. Titels stonden er wel maar was lichter van kleur en kon ze niet meer afspelen.
    Spotify laat ook betere muziek horen op basis van wat ik al heb. Ontdek nu weer veel leuke muziek ipv Apple. En dochter ook weer blij, die kon ook niet aan Apple music wennen.

  13. Ondanks dat ik 2 Spotify abonnementen gratis krijg via KPN (bij Mobiel en Vast) betaal ik voor Apple Music omdat ik het veel fijner vind.

  14. Apple Music is flut! Ik blijf gewoon Spotify trouw.

    Apple probeert Spotify moeilijk te maken, maar ik denk dat ze daarmee geen sympathie scoren. Ik zeg “karma”.

  15. Ik zie een discrepantie tussen de jubelende verhalen hier over Apple die Spotify inhaalt en de gebruikers. Voor mij ook Spotify. Ik vind AM nog helemaal niks. En dat Beats1… Terwijl ondertussen iedereen via Youtube, Spotify (ja en ook AM) stream, denkt Apple iets te bereiken met een radiozender. Het idee.

  16. Zolang de chromecast audio niet ondersteund wordt blijf ik sowieso bij Spotify. Echt een geweldig apparaat icm spotify.

  17. 3 maanden getest, maar toch eens gekeken wat Spotify kon en werkt echt veel beter. Kan het direct op mijn Samsung speakers afspelen, kan via mijn Samsung TV muziek luisteren en via iedere pc. Kan het met 6 man delen, zonder dat ik gelijk alles moet delen van Apple.

  18. Vraag me af op welke cijfers het hele verhaal gebaseerd is.?Als ik hier de commentaren zo doorlees komt Spotify er toch als grote winnaar uit ten opzichte van AM.En dat zijn ook de geluiden die ik om mij heen hoor over AM.Slechte interface,music kwaliteit minder,aanbod beperkt,duur enz enz.Of het verhaal word hier te gekleurd neergezet of Apple brengt het te gekleurd naar buiten.We gaan het zien.En tot die tijd blijf ik bij Spotify heeft alles wat ik zoek ik een streaming music app

  19. Volgens deze bron loopt Spotify eerder uit op AM.
    Relevanter: ze maken nog altijd verlies.
    Dat doet Apple wsch. ook, alleen die hebben diepere zakken. Dat zal ook wel een reden van de klacht bij het Congres zijn.

  20. Spotify > Apple Music. En dat zal ook nog wel even zo blijven. Weet niet waar ze het op baseren maar die gepersonaliseerde muziek lijsten gaan nergens over bij Apple en dat is maar 1 van de kleine problemen. Blijf nog lang trouw aan Spotify want ik moet nog wel even bijkomen van de Apple Music horror.

  21. Voor mij is spotify ook de overduidelijke winnaar. Zowel qua gebruiksgemak als de afspeellijsten steekt spotify er met kop en schouders boven uit. En Apple lijkt er wel echt niks meer van te snappen want de nieuwe UI is nauwelijks een verbetering. Door alleen een paar grote dikke letters bovenin te zetten in welke sectie ik ben maakt is niet gelijk aan gebruiksgemak Apple! Voor simpele dingen moet je nu nog meer extra handelingen verrrichten. Spotify is wat dat betreft een verademing. En je ziet ook dat connect nauwelijks opgepakt meer wordt door artiesten. Veel tamtam met de presentatie maar weinig artiesten die het echt bijhouden (en zeker niet zelf maar waarschijnlijk de pr afdeling).

  22. En Apple doet er dan ook echt werkelijk alles aan om Spotify in te halen.

  23. Grappig om te lezen dat men vanwege eigen keuze meent dat het verhaal niet klopt. Overigens heb ik geen AM maar Tidal en Spotify. Jawel, ook Spotify zoals het meerendeel in Nederland gekregen bij een KPN abbo. Typisch dat niemand dat hier eerlijk erbij zegt.

    @Michel: Ook al apart dat je dat dan maar als waarheid ziet.

  24. Ook hier gewoon al jaren Spotify. Na jaren gemodder met iTunes doe ik niet eens meer de moeite om te kijken naar AM.

  25. Gratis Apple Music uitgeprobeerd. Maar toch Spotify. Nu 3 maandjes voor een tientje.

    @Frits: Jammer dat jij een aanname doet. Eerlijk: ik heb kpn maar geen gratis Spotify vooralsnog. Kom om in de mb’s

  26. Grappig dat er op het laatst, als voetnoot, het concurrentieconflict met Spotify wordt aangehaald. Apple doet hier aan oneerlijke concurrentie, zijn eigen dienst voor 9,99 aanbieden en bij Spotify de 30% innen zodat zij noodgedwongen naar 12,99 moeten. Behoorlijk SMERIG!

  27. Origineel geplaatst door Marc
    Grappig dat er op het laatst, als voetnoot, het concurrentieconflict met Spotify wordt aangehaald. Apple doet hier aan oneerlijke concurrentie, zijn eigen dienst voor 9,99 aanbieden en bij Spotify de 30% innen zodat zij noodgedwongen naar 12,99 moeten. Behoorlijk SMERIG!

    Het woord ‘smerig’ is een understatement. Hoe zeer kan je je als bedrijf verlagen uitsluitend omwille van de dollars. Nimmer AM en overweeg uit balorigheid Spotify te nemen (hoewel ik dat ding nooit/weinig ga gebruiken).

  28. Ik vind Apple Music naast de verschrikkelijk trage en chaotische UI (daarbij komt ook nog hartstikke lelijk in iOS 10) ook wat betreft muzieksuggesties echt een wereld van verschil met Spotify. Na een paar maanden vind je daar merkbaar minder playlists. Bij ‘For You’ kom ik inmiddels steeds hetzelfde tegen, vooral liedjes die ik zelf ook al ken en heb opgeslagen. Bovendien komen toch telkens weer suggesties naar boven van liedjes die ik helemaal niet graag wil luisteren (bv. ‘Christina Aguilera love ballads’, ondanks dat ik dat steeds wegklik). Bij de ‘New’-sectie is het aantal playlists nogal overzichtelijk en is Beats 1 zo een beetje de enige vernieuwing, maar dat is weer beperkt tot een paar genres. Spotify is wat dat betreft een bodemloze put en er lijkt veel meer activiteit te zijn om playlists bij te werken.

  29. Ik heb voorheen veel gedaan met iTunes en daarna met heb ik 2 jaar aangemodderd met met iTunes Match. Dat was op een gegeven moment zo dramatisch dat ik Spotify ben gaan gebruiken. Wat een opluchting was dat. Toen kwam Apple Music, dus ik dacht nou laten we die eens proberen….. Die heb ik na de 3 maanden proef gelijk weer overboord gegooid, wat een draak van een dienst is dat zeg. Ik blijf voorlopig lekker bij mijn Spotify Premium (Die ik overigens zelf heb aangeschaft, dus geen KPN).

  30. “Ook goed nieuws is dat de launch van Apple Music eigenlijk zonder veel kleerscheuren plaatsvond; de dienst heeft zelden storing”

    Dit is een sarcastische grap mag ik hopen? Vooral in het begin was het drama, dat hoor ik van meer mensen. Valt ook genoeg over te lezen op veel blogposts en reviews.

    Gelukkig is het nu een stuk beter, ik weet mezelf prima te redden in de interface. Heb zelf ook weinig moeite met de interface van itunes gehad, ja het is soms niet duidelijk maar uiteindelijk krijg je het wel door. Maar goed en gebruiksvriendelijk is echt iets anders, vooral voor Apple valt dat tegen.

  31. Ik heb heel wat diensten gebruikt en geprobeerd Google play music, tidal,deezer,spotify,napster, qubuz, (zelfs YouTube Red via VPN verbinding) en natuurlijk Apple music. Maar kwa Discovery van muziek vind ik persoonlijk Apple music en Google play music wel de beste.. spotify heb ik bij me kpn abbo maar ik gebruik het zelde.. op de Discovery weekly na leert hij helemaal niks over je muziek smaak… Google play music leert denk het meeste. Omdat je duidelijk aan moet geven want je leuk en niet leuk vind. Alles wat je niet leuk vind hoor je ook niet meer tenzij je het opzoekt. Maar daardoor Helaas wel veel herhaling van je huidige muziek. Ik blijf voorlopig nu bij Apple music.. ben er even weg geweest maar wil ze een nieuwe kans geven.. de artiesten Radio ben ik altijd wel fan van geweest bij hun.

  32. Blijkbaar ben ik zowat de enige, maar ik vind Apple Music veel beter dan Spotify vanwege het aanbod. Ik hou absoluut niet van mainstream muziek. Obscure muziek, om het zo maar te noemen, vind ik bij AM veel meer dan bij Sp. Bovendien vind ik de suggesties voor nieuwe muziek bij AM veel beter dan bij Sp. Ik ontdek dankzij AM iedere maand weer interessante nieuwe muziek, iets waar ik Sp nog nooit op heb kunnen betrappen. Dat de interface dan misschien iets minder zou zijn neem ik dan voor lief, hoewel ik AM duidelijk genoeg vind.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.