Reacties voor: ‘Apple moet kleine verbeteringen aan iPhone doen’

Volgens Fortune moet Apple oppassen dat ze niet teveel functies en overbodige details in de iPhone stoppen. Het is beter om met kleine, vrijwel onzichtbare tweaks de gebruikerservaring nog beter te maken. Maar ja... dan heb je geen spannend verhaal.

Reacties: 21 reacties

  1. Ik vindt dat die creatief directeur Mark Rolston van Frog Design, het helemaal bij het verkeerde eind heeft. Juist het intuïtieve karakter van de GUI is het sterkste punt.
    Diegene die een simpele iPhone willen laten het bij de standaard bijgeleverde progjes, maar diegene die graag van veel progjes houd, installeert er maar op los.
    Dat is nu juist de kracht van de iPhone, het is 1 apparaat dat helemaal naar eigen hand gezet kan worden.

  2. Ik vindt dat die creatief directeur Petje, het helemaal bij het goede eind heeft;)

    Juist omdat de iPhone zo veelzijdig is, is hij zo goed! Natuurlijk ziet hij er ook geweldig uit:)

  3. volledig met je eens petje !
    die gast l*lt er maar op rond omdat hij een nokia n95 heeft en er niets mee kan doen :p

  4. Als er één serie Macs cool was, dan was het wel de eerste generatie iBooks (schelp). Die Caulfield heeft geen smaak….

  5. Ik zie niet in waarom de synchronisatie nu zoveel beter zou moeten? Ik vind het synchroniseren met iTunes hartstikke betrouwbaar en snel genoeg. Geloof ook niet dat dit zo’n veel gehoorde klacht is.

  6. ik begrijp het niet goed iedereen praat maar over dat je kunt instaleren op een iphone en personaliseren ik vind de iphone inetrface niet beter dan een symbian software het beste wat nu op de markt is, is windowsmobile daar kan je echt op los instaleren zonder uw iphone te hacken of eender wat en je hebt er duizenden programmas voor je kan er muziek op zetten en delen met andere dat gaat ook niet met een iphone.
    we leven tegenwoordig gewoon in een mac wereld als zij iest nieuw uitbrengen gaat de wereld op zijn kop ik vind het maar niks ben je toch blij over je iphone en zijn feaures maar ben je weer gebonden aan zekere regels koop dan binenkort een htc touch diamond daar heb je ook alle gadgets in van de iphone en je kan er alles mee doen onder andere gps wat bij de nieuwe iphone ook via gprs gaat zijn normaal gezien en bij de htc voledig gratis

  7. @hanky dussen

    idd de ibook was ook de eerste laptop ter wereld met wifi
    http://nl.youtube.com/watch?v=cdpRSj7tLiY

    let niet op het publiek.

    deze machine was op de dag dat ie uitkam net als de iphone de concurrentie al ver vooruit

  8. @4saus

    Laat ik je even uit je droom helpen, 10/100 ethernet is LAN en geen WLAN (wifi).

  9. Helemaal waar wat je zegt

    Apple noemt het ook Airport wat later wifi ging heten op het PC platform

    http://nl.youtube.com/watch?v=GTUKXRG3CJY

    een paar minuten verder op in die zelfde keynote

  10. @Rubengto,

    Ooit gehoord van gebruikerservaring? Daar kan ook de HTC diamond niet aan tippen en windows mobile al helemaal niet.
    Jij vindt het leuk om altijd alle opties open te hebben, ik heb liever een telefoon die gewoon makkelijk te gebruiken is.
    Er zijn ook genoeg mensen die door de oneindige opties van windows mobile niet overweg kunnen met windows mobile.
    En jah, als je symbian beter vind dan OS X valt er denk ik al geen discussie meer te voeren.

    @4saus

    Het was ook niet lullig bedoelt hoor ;). Gewoon even een correctie.

  11. Hey damn, ze hebben die upgrade er wel heel mooi in verwerkt ja :).

    Trouwens, ik vind dat die Fortune maar raar lult. “Het design van de iPhone is tot stand gekomen, doordat het de optimale vorm is om zoveel mogelijk in het apparaatje te verwerken.”
    Alsof ruimte bij andere high-end telefoons geen rol speelt?
    Het design van de iPhone is tot stand gekomen doordat men het daadwerkelijk goed ontworpen heeft, anders hadden ze het toch gewoon een vierkant blok gelaten?
    Echt te cheap om zo een product onderuit te halen. Alle lcd tv’s hebben ook een rechthoekige vorm, toch vind ik het design van het ene merk veel mooier dan het andere, hoe zou dat toch komen?
    Laat die vent a.u.b. praten over zaken waar hij verstand van heeft.

  12. @Rubengto

    “onder andere gps wat bij de nieuwe iphone ook via gprs gaat zijn normaal gezien en bij de htc voledig gratis”

    Ik weet niet in wat voor wereld jij leeft, maar GPS is niet mogelijk via een gprs netwerk. Daarnaast zal je waarschijnlijk voor navigatiesoftware op de HTC en iPhone net zo goed een licentie moeten aanschaffen als nu op de N95 het geval is.

    En dat er duizenden programma’s voor windows mobile zijn betekent nog niet dat ze ook duizenden verschillende functies vervullen die mensen ook echt willen gebruiken.
    Op de iPhone is veel al aanwezig en er zijn OOK duizenden programmatjes te downloaden via installer.
    Ik hoop dat ik jou niet hoef uit te leggen dat tekstverwerken en powerpoints maken op een telefoon niet werkt.
    Misschien met de ultra-portables, maar de telefoon is simpelweg nog niet bruikbaar als een echte laptop en dat heeft weer niets met het besturingssyteem te maken.

  13. @ Alle mensen die iphone een hype/gimmick phone vinden en blijven zweren dat windows mobile en symbian beter zijn omdat ze meer features hebben….

    Alle mobile OSsen zijn kwa functionaliteit naar elkaar toe aan het groeien. Door pikken om het gat tussen de concurrentie kleiner te maken. of door de wensen lijst van de consument kleiner te maken.

    Het Iphone OS kan nu standaard misschien niet zoveel als windows mobile en symbian vandaag de dag kunnen als je features gaat tellen en vergelijken. Met een beetje hulp (hacken) kom je al in de buurt. Maar uiteindelijk gaat het niet om WAT het OS kan maar hoe het OS het doet. Gebruiksvriendelijkheid overwint altijd. Aan een ferrari op een landweggetje heb je ook niet zo veel. dingen moeten beter op mekaar afgestemd worden en dat is de kracht van apple.

    Dat je daar dan misschien op inlevert in je vrijheid omdat je gebonden bent aan itunes en de formaten die apple wil dat je gebruikt is een ding dat je moet slikken. in ruil daarvoor krijg je een telefoon waar je geen omkijken naar hebt en doet wat ie moet doen op een makkelijke en overzichtelijke manier. Itunes mag in mijn ogen wel onderhanden genomen worden. die app kan te veel en word daardoor een beetje onoverzichtelijk.

    Het KLEINE beetje dat de iphone doet, doet het wel op een heel gebruiksvriendelijke manier. Laat dat nu net de belangrijke features zijn die de gemiddelde mens zoekt in een telefoon. Bellen entertainment en een agenda. alle extra’s zijn ook echt extra’s. Dat apple per firmware sofwarematig de software gratis verbeterd op een manier die elke noob kan uitvoeren is ook iets wat je niet van elke windows mobile en symbian telefoon kan zeggen.

    (herstellen of bijwerken in itunes en klaar als je het legaal doet nog even unlocken als je het illegaal doet) Zo makkelijk heb ik dat bij geen enkele telefoon gezien. Het bijwerken van een OS op die platforms daar moest ik vroeger voor terug naar de dealer. Ik weet niet hoe dat nu ziet.

    en wat de toekomst betreft. Apple zal de hardware vast aan passen. een betere camera wie weet GPS en een betere batterij. misschien zelfs een flits of zo. Maar al die extra hardware is nergens zonder GOEDE software. Al zou apple de iphone hardware het zelfde houden als de eerste generatie kan het nog steeds een betere telefoon worden dan de concurrentie nu en straks. puur door software.

    Software is achteraf aan te passen en te verbeteren. hardware niet..
    Daarom heeft apple ook voor de iphone vorm gekozen die het nu heeft. knoppen zijn software software is aanpasbaar en zo kan je met 1 basis ontwerp jaren door zonder al te veel aan je hardware te hoeven veranderen. je hoeft alleen mee te gaan met je tijd net as ze dat bij de ipod doen. Ook under featured maar nogsteeds de beste MP3 speler op de markt.

  14. ah fok it waarom verdedigen we de iphone steeds??

    De iphone is nou een maal anders… daardoor valt ie op. je houd er van of je haat het(blijkbaar…anders halen mensen de iphone niet steeds onderuit).

    wel grappig dat de hele markt over elkaar struikeld om een iphone killer te maken. of gewoon met een model op de markt te komen dat me lift op de vorm en touchscreen hype.
    en maar blijven volhouden dat dat ding niet goed is omdat het de hardware features mist die de concurrentie wel heeft. ik ruik Jaloesie….

    en voor wat de apple iphone betreft….
    ik ben er trots op, Mij zie je nooit meer met een windows mobile of simbian telefoon

    Al was het maar omdat die dingen met geen mogelijkheid met de mac te sycen zijn uit de doos.
    daar heb je 3rd party software van nodig van markspace. en dan heb je nog niet alles wat een iphone je direct uit doos wel geeft.

  15. @4saus

    Idd, we gedragen ons meer als de pc dan de mac in de Apple commercials :p.

  16. wooow

    das eng dude :O

  17. @ Yves

    Dat over itunes kan ik enigszins wel begrijpen, ik gebruikte het voorheen niet en vond het dus niet echt geweldig dat ik het perse moest installeren.
    Maar nu ik er eenmaal aan gewend ben vind ik het juist heel handig. Vanuit Itunes kan ik alles regelen.
    Ik hoef niet apart te synchen met mobile synch o.i.d., geen mp3’s te verslepen naar de iphone, podcasts komen automatisch binnen enz.
    Wat wel een geweldige toevoeging zou zijn is synchen (met Itunes) via wifi.

  18. veel dank voor al deze recties op mijn bericht jullie hebben mij bijna bekeerd 🙂 doe zo voort mischien haal ik mij dan wel de 3G versie binekort was zeker niet slecht bedoelt nog een fijne dag alleemaal

  19. Daarnaast zal je waarschijnlijk voor navigatiesoftware op de HTC en iPhone net zo goed een licentie moeten aanschaffen als nu op de N95 het geval is.

    over deze reactie nee de gps is voledig gratis je krijgt zelf gratis tomtom

    mvg

    ruben

  20. @ricardo:

    hej hej rustig aan, ik heb ook een n95 naast m’n iphone haha:)

    n95 bevalt me wel goed, maar het is niks vergeleken met m’n iphone:)

  21. Hmmm mijn zakelijke Nokia N95 bevalt me beter zelfs, maar ja is puur omdat ik er echt alles mee kan, iphone is dan weer net iets te beperkt helaas.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.