Reacties voor: Apple moedigt ontwikkelaars aan om hun apps aan te passen met 3D Touch

Apple vraagt ontwikkelaars om gebruik te maken van 3D Touch. Hoewel er al flink wat apps zijn die deze functie ondersteunen, is dat voor Apple niet genoeg. In een e-mail en speciale pagina legt Apple nog eens de nadruk op deze iPhone 6s-functie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik gebruik dit nooit… Tis dat dit soort artikelen me er steeds aan herinneren dat het bestaat.

  2. Ik moet zeggen dat ik 3D Touch ook bijna nooit gebruik. Alleen soms voor het verplaatsen van de cursor.

    Had er wel wat meer van verwacht.

  3. Ik moet ook bekennen dat ik die functie nauwelijks gebruik. Wel gebruik ik de Cydia tweak Appendix om via 3d Touch in mappen te kunnen kijken.

  4. Ik gebruik 3D touch vaak bij bellen om snel een favoriet te bellen en bij de camera om snel naar filmen of foto maken te gaan. Merk wel dat ik het in de mail app nog niet vaak gebruik terwijl het daar toch ook wel handig is.

  5. Ik gebruik het ook nooit.
    Zou het niet missen als het er niet op zat.
    Vaak zitten er totaal onlogische keuzes achter de 3d Touch van apps en bij de meeste apps heeft het ook geen meerwaarde.

  6. Gebruik het wel om bijvoorbeeld om snel te reageren op een bericht maar dat apps crashen omdat 3d touch afbeelding preview niet wordt ondersteund voor 3d party apps.

    Ben zelf ook bezig met app ontwikkeling maar kan dit niet verhelpen. Hoop dat apple snel met een oplossing komt

  7. Ik gebruik het ook weinig. Maar ik vind ook dat niet goed over de invulling ervan wordt nagedacht. Ik krijg de indruk dat er vaak snel lukraak functies in worden gezet, maar dat er niet erg grondig over wordt nagedacht.
    Een nuttige shortcut die ik regelmatig gebruik bij de app Foto’s is de functie Recent. Waarom heeft Whatsapp niet een functie om direct het recentste bericht te kunnen lezen terwijl er nog twee posities in het 3D Touch over zijn?
    En mijn belangrijkste vraag: waarom maken App-bouwers de keuze van de gewenste shortcuts niet aanpasbaar door de gebruiker. Is dit technisch niet mogelijk?
    Ik zie dus nog veel verbetering in het toepassen van 3D Touch en dat daarmee zal het nuttig gebruik ervan ook toenemen.

  8. Ik wou het wel willen inzetten in mijn app, alleen heb ik nog geen 6S (vervang mijn toestel iedere twee jaar anders wordt het wel erg kostbaar). En je kunt het zo ver ik weer niet testen in de simulator.

  9. Gebruik het toch best vaak in mail, camera, reminders en notes.

  10. Origineel geplaatst door Mark
    Ik wou het wel willen inzetten in mijn app, alleen heb ik nog geen 6S (vervang mijn toestel iedere twee jaar anders wordt het wel erg kostbaar). En je kunt het zo ver ik weer niet testen in de simulator.

    Het is zeker wel te testen in de simulator. Kijk eens onder “Hardware” in het menu.

  11. Ik gebruik het juist heel veel.
    Ik mis het zelfs als ik m’n iPad gebruik.

  12. @Mark: nee inderdaad alleen force touch (apple watch) er is wel github applicatie die dit mogelijk
    Maakt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.