Reacties voor: Apple legt uit wat er misging tijdens de Face ID-demo

Apple's Face ID-demo liep niet helemaal zoals gepland tijdens het najaarsevent. Wat was er aan de hand: werkt Face ID nog niet goed, of was er sprake van een verwisseld toestel? Apple heeft opheldering gegeven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 63 reacties

  1. Eerst maar eens zien of het werkt. #gepasteeerstereactie

  2. Ha! Geweldig. Hier waren al meerdere discussies over op het web.

    – hij pakte de verkeerde telefoon.
    – Door wat (zenuw)zweet wat het gezicht iets laat glimmen werkte het niet. Je ziet hem daarna ook in zijn gezicht vegen voordat hij de tweede pakt.

    En nu de reactie van apple. Heel begrijpelijk wel. Maar 1 ding vind ik gek. Meerdere mensen hebben het demo model gehanteerd. Sorry maar als ik iets presenteer waar ik de nodige prototypes voor heb zorg voor een laatste check voordat alles begint.

    Als deze check door apple blijkt overgeslagen te zijn. Vraag ik mij af of dit wel het echte verhaal was. Ik hoop echt dat het gewoon perfect werkt.. maar ook ik heb er nog een twijfelachtig gevoel over desondanks het een geweldige verbetering (kan) is/zijn.

    Ik hoop dat apple de waarheid spreek met daarbij dus het krasje in hun glimmend pantser weg gepoetst hebben. haha Sorry ik wist niet hoe ik het anders kon zeggen.

  3. Was inderdaad een ‘epic fail’…! Wel dom natuurlijk dat je zoiets niet tot in de puntjes hebt voorbereid en ervoor zorgt dat daar wél Federighi’s iPhone ligt…! Een eerste indruk kan je maar 1x maken. Applefans als de meesten hier zullen dat niet zo erg vinden, maar anderen staan meteen klaar met hun kritiek.

    Op zich was het verder een prima Keynote, maar het viel me wel op dat iedereen (behalve Tim Cook) wel wat nerveus was. Er werden veel meer versprekingen gemaakt dan meestal. Het leek er ook op – vooral bij Phil – dat er gebruik werd gemaakt van autocue, waarvan ze de tekst konden voorlezen.

    Weet iemand of ze autocue gebruiken? Het kan ook bijna niet anders, want het lijkt me erg moeilijk om zulke presentaties precies uit je hoofd te leren,

  4. ze proberen hun in te dekken nu volgens mij!
    No way in hell dat personeel nog maar in de buurt van die demo toestellen mag komen voor de keynote, laat staan ermee spelen!
    Anyway ik koop hem toch 😬 zwarte 256gb iphoneX

  5. Nou denk dat het in eerste instantie niet echt super gaat werken. Dat het weer de nodige updates en toekomstige iPhone gaat kosten voordat het werkt zoals ze nu zeggen dat het werkt. Vandaar geef mij touch id maar.

    Kan je blind doen. Je pakt je telefoon en unlocked meteen. Ipv telefoon pakken erin kijken en omhoog swipen. Nee geen verbetering als je het mij vraagt

    En meedere sites gaven al aan dat het nog niet goed werkt toen ze er ff mee konden spelen na de show.

  6. Phil is een lousy presentator.

    Craig had natuurlijk een valse start, knap hoe hij dan toch nog zijn verhaal kon houden. 9 van de 10 was helemaal van de kaart geraakt.

    Angela was wel super zelfverzekerd, was wel een makkelijker verhaal natuurlijk

    Over het algemeen was het niet sprankelend zoals bij wwdc. Maar ze zullen ook gebaald hebben dat 95% was uitgelekt van tevoren.

  7. Die dingen kunnen mislopen. Wat niet had mogen mislopen is dat het anniversary model gewoon niets speciaals is. Geen baanbrekende technologieën die Apple de laatste jaren niet meer heeft kunnen brengen. Gewoon implementeren wat populair is op de markt. Zeer, zeer, zeer zwak. De enigste devisie die iets nieuw bracht is sales. Zou toch niet mogen? Waar ligt dan het probleem. Cook? Of gewoon de magic kwijt?

  8. Inderdaad na de presentatie, had ik het gevoel dat er niks nieuws werd verteld, het meeste was al bekend.

  9. Zelfs al zou FaceID wel ‘naar behoren’ werken, dan zou ik hem nog niet gebruiken. Het is exact hetzelfde als met de vingerafdruk of Siri: soms werkt het wel, maar soms gaat het mis en werkt het niet. En als het wel eens eens NIET werkt ben je uiteindelijk meer tijd kwijt dan wanneer je even een code of zoekwoord intikt, dat werkt tenminste ALTIJD. Dus sorry Apple, zo’n FaceID is leuk om op een feestje te laten zien, maar geen reden om daar honderden euro’s meer voor te betalen. Integendeel zelfs.

  10. @Macaanzee: zeker. Ze hebben een aantal schermen aan de voor en onderkant van het podium met de huidige dia, waardoor je niet achterom hoeft te kijken en de autocue voor als je het even kwijt bent. Vergeet niet, elk woord is zorgvuldig gekozen.

  11. Als je de documentaire over de Keynote van de eerste iPhone hebt gezien kun je je voorstellen hoe zenuwslopend het allemaal is met nieuwe technieken presenteren. Desondanks heb ik nog geen bewijs gevonden dat het niet zou werken.

    Daarnaast iedereen wil innovatie, en vooral grotere en betere schermen in en kleinere case, en dat hebben ze gegeven. No Complains here en ik hoop voor t einde van t jaar nog in t bezit te zijn van een X 👍🏼

  12. @Joshua: Hear, hear and same here. 🙂

  13. @alchemist: wat een onzin, de vinger scanner werkt perfect! Ja als je gedoucht hebt of in de bouw werkt dan wat minder maar dat is logisch! Ook face-id gaat zometeen perfect werken, laat dat maar aan apple over, maar daar is de prijs ook naar

  14. @Gabor: Ik vind Phil qua vorm geen slechte presentator. Alleen de inhoud daar valt wel het nodige op aan te merken.

    Altijd de eeuwige superlatieven terwijl dingen echt gewoon heel matig zijn (jaren lang dezelfde ontwerpen, gebrekkige specs, te weinig ram, batterij die al 10 jaar tekortschiet, super camera’s waar de ranzige focussnelheid alles verpest, gepoch over eigen schermen en dan uiteindelijk die van de concurrent halen, gimmicks 3Dtouch en TouchBar die maar geen mainstream worden, onnodige breekbare glazen achterkant)

    Dit zijn dingen die dieper in de Apple organisatie misgaan maar die hij uiteindelijk als eindverantwoordelijke wel toelaat.

    En laat hem een keer iets anders aantrekken dan die lobberige (“miljardairs-“)spijkerbroek die we nu na 10 jaar wel een beetje genoeg gezien hebben

  15. Oké, maar FaceID werkt ook als je iPhone X op tafel ligt en meerdere mensen kijken er naar werkt het al niet meer…handig joh.

  16. Ik had het idee dat Tim vooral van slag was omdat hij aan het begin volgens mij nogal emotioneel was toe hij het had over Steve Jobs. Misschien dat hij daardoor deze keer wat minder makkelijk presenteerde.

  17. Mijn god wat is er een hoop haat voor de X, FaceID en de “notch”
    op diverse fora is het een complete flamewar ontstaan over voor- en tegenstanders.

    Ik krijg het idee dat het pure frustratie is omdat het buiten hun budget ligt.
    Zelfs na de zeer plausibele en meest logische verklaring van Apple, wordt het massaal genegeerd en zijn ze alleen maar met Fail postings bezig.

    Ik hoop dat in Nov bij de release ze met buig-, schiet-, val- en verdrinkingsvideo’s bezig zijn 🙂

    @Mark: Dat idee had ik ook, hij pinkte ook een traantje weg, en zijn handen trilde een beetje.

  18. Craig gaf het zelf al aan: “Really something epic!”

    Zijn woorden “Ohaha. Let’s go backup here” zijn nu al legendarisch. Wat een held.

  19. @Maarten: Dan moet je wel even Tap to Wake doen bij dat ding. Als t scherm uit staat gaat die depth camera niet aan lijkt mij. Touch ID werkt ook niet als je je vinger er ophoudt als t scherm zwart is.

  20. Origineel geplaatst door jero98
    @Gabor: Ik vind Phil qua vorm geen slechte presentator, alleen de inhoud daar valt wel het nodige op aan te merken.

    Grappig, dat vind ik nou niet. Het “enige” dat Phil doet is voorlezen. Hij gooit er zo af en toe een verbindende zin tussendoor en, zoals je terecht opmerkt een “amazing”, maar meer doet hij niet. Heel eerlijk? Bar slecht.

    Het is goed te merken dat ze allemaal naar het zelfde presentatietrainingsklasje gaan: intonatie, vorm, timing, etc. is bij bijna allen gelijk. Dat maakt het erg saai. Alleen Craig is een uitzondering; hij is merkbaar minder zenuwachtig en is daardoor beter in staat een persoonlijke noot aan zijn presentatie te geven.

    Ik kijk en luister altijd met gekromde tenen. Uiteindelijk focus ik op de inhoud, maar het stoort wel.

  21. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Was inderdaad een ‘epic fail’…! Wel dom natuurlijk dat je zoiets niet tot in de puntjes hebt voorbereid en ervoor zorgt dat daar wél Federighi’s iPhone ligt…! Een eerste indruk kan je maar 1x maken. Applefans als de meesten hier zullen dat niet zo erg vinden, maar anderen staan meteen klaar met hun kritiek.

    Op zich was het verder een prima Keynote, maar het viel me wel op dat iedereen (behalve Tim Cook) wel wat nerveus was. Er werden veel meer versprekingen gemaakt dan meestal. Het leek er ook op – vooral bij Phil – dat er gebruik werd gemaakt van autocue, waarvan ze de tekst konden voorlezen.

    Weet iemand of ze autocue gebruiken? Het kan ook bijna niet anders, want het lijkt me erg moeilijk om zulke presentaties precies uit je hoofd te leren,

    Om te reageren op je reacties.

    Mag ik er even bij stilstaan hoe het echt geen epic fail was omdat er zo snel en zonder geZichtsuitdrukkingen een oplossing klaarlag. Binnen de seconde zelf. Ik herinner me nog de presentatie van microsoft en hun surface die nog erger mis ging, zelf het vervangtoestel toen liet het afweten met dode stilte’s en awkwardness ten gevolg.

    De autocue is er wel want die wordt zorgvuldig niet gefilmd. Het was steve jobs trouwens die alles wel van buiten leerde en dit tot de dagen ervoor kapot repeteerde. Kan je in zijn boek lezen.

  22. @Joshua: Vingerprint werkt werkt wel als scherm uitstaat. Knop harder indrukken dan.. zowel bij de 6 als 7 met taptic

  23. @Geraaar: Waarom zou er een backup klaar liggen.. ?

  24. @Motu: niet als je je vinger er alleen maar oplegt. Dus ook niet als je alleen maar naar de X kijkt

  25. Wat een slap excuus van Apple, dit is zo voorspelbaar.

  26. Ik vind iCulture een geweldige informatiebron, maar snap niet wat al die Apple haters hier doen als Apple zo slecht is hoef je het niet te kopen. Koop dan lekker iets wat na 2 jaar niks meer waard is of geen updates meer krijgt en al je gegevens doorverkoopt.

  27. @Marcel: Helemaal mee eens. Ik denk dat het de kift is…

  28. (Red.) Obvious trolling. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  29. @Marcel: Tegenwoordig schrijft men op een Iphone ook erg veel af. Kijk naar de 7, deze is € 130 euro verlaagd in prijs. Je mag blij zijn als je rond de € 500 krijgt

    Daarnaast lees ik veel reacties dat als mensen klagen over de Iphone zij deze te duur vinden en niet kunnen betalen. Dit is een aanname. Het kan ook zo zijn dat je het er niet meer voor over hebt, maar qua inkomen deze makkelijk kan betalen. Toch een belangrijke nuancering en een veel voorkomend feit in de economische benadering.

    Als ik de recensies lees over Face ID dan maak ik er uit op dat dit niet altijd goed functioneert. Bij de presentatie kan het ook zijn dat het ene toestel wel werkt en het andere toestel niet. Ik geloof persoonlijk weinig van de verklaring van Apple. Zij bereiden alles goed voor. Om het zeer gerenomeerde Gardian zo af te schilderen schilderen gaat mij veel te ver. Vooral zonder een eigen kritische blik te hebben.

  30. Tijdens de presentatie lag de nadruk heel erg op veiligheid, maar als je na twee keer een ‘verkeerd’ gezicht toch weer die pincode moet invoeren, is FaceID meer een gimmick. Net zoals een vingerafdrukscanner dat is natuurlijk. Het is allemaal schijnveiligheid.

  31. Origineel geplaatst door Dennis
    Tijdens de presentatie lag de nadruk heel erg op veiligheid, maar als je na twee keer een ‘verkeerd’ gezicht toch weer die pincode moet invoeren, is FaceID meer een gimmick. Net zoals een vingerafdrukscanner dat is natuurlijk. Het is allemaal schijnveiligheid.

    Precies! Dus als je toestel thuis op tafel ligt en je vrouw of kinderen pakken hem op om ‘m bijvoorbeeld ergens anders neer te leggen, dan kun je zelf weer met een pincode aan de slag…. Een gimmick inderdaad.

  32. Ik vraag me alleen af wat er gebeurt als je met een vette vinger een veeg geeft over die facedetector……
    Of als je in de regen staat en er druppeltjes op komen.
    Vind het een schitterende telefoon maar mij te prijzig.

  33. Sorry maar ‘epische FAIL’??

    Iedereen weet dat deze demo’s half gebakken scriptjes zijn en Craig lost het hartstikke mooi, rustig en professioneel op binnen enkele seconden. Wat een drama allemaal weer zeg. De nieuwe iPhones zijn zeker aangekondigd dus nu kan niet meer elke dag hetzelfde berichtje gepost worden lol.

  34. Als je het mij vraagt. Slecht van het personeel dat ze hier geen rekening mee hebben gehouden. Je moet iemand die een belangrijke presentatie geeft niet voor de voeten lopen.

    Als ik een “geavanceerde” presentatie in elkaar moet zetten probeer ik er ook voor te zorgen dat alles “L-user” proof is. Gelukkig lag er inderdaad een backup telefoon waar niemand met zijn gezicht boven heeft gehangen.

    Natuurlijk, foutje is menselijk, maar dit was nou een van DE functies die gepresenteerd werd.

    Fijn dat Apple deze beveiliging heeft ingebouwd, laten aan de andere kant gelijk zien dat de beveiliging net zo werkt als we in touch ID gewend zijn.

  35. @Eric: Ik heb doorgaans vrij vette vingers. Aan een wijnglas kan je zien welk glas van mij was. Dit zal wel de reden zijn waarom die vingerscanner bij mij niet altijd even goed werkt. Na een hoop ergernissen maak ik er dan ook geen gebruik meer van. Met die gezichtsherkenningsoftware zal bij een hoop mensen waarschijnlijk hetzelfde gebeuren. Als het een paar keer niet werkt, ben je uiteindelijk meer tijd kwijt dan direct een code in te tikken, of nog beter: zoals bij android een figuurtje tekenen… En dan was het in het begin even leuk speelgoed, maar niet meer dan dat.

  36. Ik ben tot nu toe meer dan tevreden met alle Apple producten die ik heb het werkt altijd en start allemaal snel op dus heb er alle vertrouwen in dat de X ook prima gaat werken ( of de 8 )
    De toekomst zal het uitwijzen.

  37. @Macaanzee: ik had ook het gevoel dat phil de hele tijd naar beneden zat te kijken om te zien wat hij moest zeggen…

  38. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Was inderdaad een ‘epic fail’…! Wel dom natuurlijk dat je zoiets niet tot in de puntjes hebt voorbereid en ervoor zorgt dat daar wél Federighi’s iPhone ligt…! Een eerste indruk kan je maar 1x maken. Applefans als de meesten hier zullen dat niet zo erg vinden, maar anderen staan meteen klaar met hun kritiek.

    Op zich was het verder een prima Keynote, maar het viel me wel op dat iedereen (behalve Tim Cook) wel wat nerveus was. Er werden veel meer versprekingen gemaakt dan meestal. Het leek er ook op – vooral bij Phil – dat er gebruik werd gemaakt van autocue, waarvan ze de tekst konden voorlezen.

    Weet iemand of ze autocue gebruiken? Het kan ook bijna niet anders, want het lijkt me erg moeilijk om zulke presentaties precies uit je hoofd te leren,

    Apple gebruikt bij elke presentatie autocue. Het viel me ook op dat Phil Schiller er veel gebruik van moest maken. Hij stond meer voor te lezen dan dat hij vertelde en één keer stond het niet goed of wist hij niet precies waar hij was.

  39. Ik wordt zo moe van al die klagers hier. ‘Apple ligt achter op de concurrentie’ of ‘ze hebben niets nieuws’

    Met al die geruchten sites ligt alles wat  doet zo onder een vergrootglas dat alles al ver van tevoren lekt.

    De concurrentie maakt er zowat een sport van om dan als eerste te zijn om het op de markt te brengen. Zie de oogherkenning op de Samsung s8. Het werkt niet eens in het donker of met weinig licht, daarbij is het makkelijk te foppen.

    Apple komt met gezichtsherkenning (dus meer dan alleen de ogen) en dan is het niet vernieuwend genoeg?!? Er zullen zeker wat kinderziektes zijn in het begin, maar ik durf te wedden dat dit 100x beter werkt dan die irisscanner van Samsung.

    Daarbij vind ik dat er overdreven wordt gereageerd op de Animoji. Tuurlijk is het (misschien) een wat kinderachtige toepassing, maar de kern van het verhaal is dat de truedepthcamera die diepte (en neural) kan registreren waardoor je deze effecten kunt verwezenlijken. Dat zit nog in geen enkele telefoon en de mogelijkheden zijn ongekend en pas een topje van de ijsberg. Lijkt mij toch vrij vernieuwend.

    En die Touch ID scanner zijn we over 2/3 jaar totaal vergeten.

  40. @Ad: Hey mede klager.
    Welkom in ons hoekje. 💋

  41. @alchemist: dat kan, maar bij 9 op 10 mensen werkt t super, ik wil niet meer zonder. Toen Apple met de touch-id kwam was er overal commentaar, wat bleek,t was wel de beste implementatie tot dat moment! De trend is nu, ze willen allemaal Apple voor zijn, maar wat heb ik er aan om iets op de markt te brengen wat niet zo goed werkt. Kijk naar Samsung, prima merk, heel mooie telefoon, maar vaak net niet! Die face-id gaat dadelijk super werken op de iphone X, en dat gaat de standaard worden tenminste tot de tijd dat de scanner onder t scherm verwerkt kan worden. En dan is t nog maar de vraag of je die vingerafdruk scanner nog wil gebruiken..
    Verder de prijs, ja vind m ook belachelijk hoog, ga m daarom ook nog niet halen zeker omdat mn iphone 6s nog zo super werkt. Maar daar hebben wij niks over te zeggen, Apple bepaalt de prijs, wij bepalen of we dat er voor over hebben

  42. Weet iemand of ze autocue gebruiken?

    Ze gebruiken gewoon Keynote voor hun eeeh.. keynote ;-). Er staan voor het podium diverse schermen opgesteld waarop ze hun speakers notes zien en de volgende slide. Zelfs bij de technische presentaties op WWDC doen ze dit zo.

  43. Origineel geplaatst door jero98
    @Gabor: Ik vind Phil qua vorm geen slechte presentator, alleen de inhoud daar valt wel het nodige op aan te merken.

    Origineel geplaatst door Robenroute
    Grappig, dat vind ik nou niet. Het “enige” dat Phil doet is voorlezen. Hij gooit er zo af en toe een verbindende zin tussendoor en, zoals je terecht opmerkt een “amazing”, maar meer doet hij niet. Heel eerlijk? Bar slecht.
    Het is goed te merken dat ze allemaal naar het zelfde presentatietrainingsklasje gaan: intonatie, vorm, timing, etc. is bij bijna allen gelijk. Dat maakt het erg saai. .

    Whaha, misschien heb je wel een punt.
    Craig is idd. top op alle gebieden, zelfs als het dus misgaat. Maar ik kijk ook wel eens naar presentaties van de concurrentie en dan blijft Phil toch wel een goede verkoper, laten we het daarop maar houden.

    OT: er is nu wel een probleem met de iPhone X, want als iemand zijn prachtige toestel in de familie of bij feestjes rond laat gaan, loopt de FaceID gelijk vast op een paar vreemde gezichten.
    Tja, daar sta je dan … (ieder zijn eigen Craig-momentje?)

  44. Heel die voorstelling was een ramp, niks ingestudeerd, maakten zeer veel fouten, veel slordigheid, constant op de monitor zitten kijken alsof het hen allemaal niet echt boeide, zo van kom, koop het gewoon maar en voor de rest, kust ze.
    En dan nog maar te zwijgen van die prijzen, ik ben nochthans een isheep maar het isheep is afgehaakt nu, tis er ronduit over. De S8 is ondertussen al in bezit, geen spijt van, de helft vd prijs en ik heb een beter toestel.
    Zeer jammer maar Apple is de boel omzeep aan het maken want dit lolleke gaat niet blijven duren.

  45. Lekker boeie! Het is en blijft een apparaat. Niks meer, niks minder..

  46. Origineel geplaatst door alchemist
    @Eric: Ik heb doorgaans vrij vette vingers. Aan een wijnglas kan je zien welk glas van mij was. Dit zal wel de reden zijn waarom die vingerscanner bij mij niet altijd even goed werkt. Na een hoop ergernissen maak ik er dan ook geen gebruik meer van. Met die gezichtsherkenningsoftware zal bij een hoop mensen waarschijnlijk hetzelfde gebeuren. Als het een paar keer niet werkt, ben je uiteindelijk meer tijd kwijt dan direct een code in te tikken, of nog beter: zoals bij android een figuurtje tekenen… En dan was het in het begin even leuk speelgoed, maar niet meer dan dat.

    Dat is dan juist zo fijn met FaceID! je kan zelf met hele vette vingertjes je iPhone openen 😉

  47. Origineel geplaatst door Marcel
    Ik vind iCulture een geweldige informatiebron, maar snap niet wat al die Apple haters hier doen als Apple zo slecht is hoef je het niet te kopen. Koop dan lekker iets wat na 2 jaar niks meer waard is of geen updates meer krijgt en al je gegevens doorverkoopt.

    Je zegt met andere woorden —> Betaal €1200 voor een iPhone en stel geen vragen! Als je kritisch bent, dan ben je een Apple Hater!

    Met €1200 kun je veel doen! Dat weet Apple ook!

  48. Origineel geplaatst door Marcel
    Ik vind iCulture een geweldige informatiebron, maar snap niet wat al die Apple haters hier doen als Apple zo slecht is hoef je het niet te kopen. Koop dan lekker iets wat na 2 jaar niks meer waard is of geen updates meer krijgt en al je gegevens doorverkoopt.

    Origineel geplaatst door Marc
    Je zegt met andere woorden —> Betaal €1200 voor een iPhone en stel geen vragen! Als je kritisch bent, dan ben je een Apple Hater!

    Met €1200 kun je veel doen! Dat weet Apple ook!

    Persoonlijk denk ik niet dat dat zijn woorden zijn, het ligt er nog maar net aan hoe jij het natuurlijk invult 😉.
    Vragen stellen is helemaal niks mis mee, de vraag is echter of je er ook n beetje verder mee komt. Vooralsnog is de X nog niet uitgebracht, ik vind het nogal voorbarig om te zeggen dat Face ID als ‘mislukt’ bestempeld kan worden. Daarnaast zijn we allemaal (op het forum in ieder geval) n beetje onwetend over de X, we weten met z’n allen eigenlijk niet meer dan wat we hebben gezien.

    Als je al een Apple gebruiker bent vind ik persoonlijk niet dat je een hater bent – je mag en kan kritisch zijn, dat is geheel je eigen recht – maar er zullen ook echt mensen tussen zitten die juist trollen en totaal niks hebben met Apple. Juist die groep mensen zijn vermoeiend, omdat het keer op keer weer over hetzelfde gaat.

    En dat €1200 veel geld is, daar ben ik het geheel mee eens. Neemt nog steeds niet weg dat mensen het zullen aanschaffen. Maar dat is toch niet erg, toch? Leven en laten leven denk ik dan maar.

  49. Vraag me af wat ze gaan doen om te voorkomen dat mensen ongevraagd in-app-purchases aanschaffen door Face ID!? Nu heb je daar nog Touch-ID voor zodat je nog iets fysiek hebt om te bevestigen maar vermits je nu alleen nog maar moet kijken naar je iPhone, kan dat misschien voor massaal veel ongewilde aankopen zorgen…!

  50. De iphone 8 is imo nog steeds een iphone 6s 3.0. Niks nieuws onder zon…. De echt nieuwe iphone is dan de iphone X. We worden met z’n allen echt genaaid waar we bij staan!! Ze misbruiken het 10 jarig bestaan van de iphone en noemen het een speciaal model met een prijs waar je duizelig van wordt. Maar eigenlijk had dit gewoon de iphone 8 moeten zijn. Normaal geprijsd en ruim verkrijgbaar….

  51. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  52. Voor de azijnplassers die de ‘X’ te duur vinden.
    Vergeet even je huidige plastic smartphone en probeer eens objectief te zijn.

  53. @Bitterkoekje: dankjewel bitterkoekje precies dat. Tuurlijk is 1200€ een hoop geld maar het is aan een ieder persoonlijk waar die zijn € aan uitgeeft.

  54. @Marcel: geen probleem, ik snap je frustratie wel hoor. Op n bepaald moment ben je er klaar mee, en dan kom je soms iets ongenuanceerder over dan anders. Ik ben zeer zeker ook wel geïnteresseerd in de X, en de kans dat ie hier in huis komt is dan ook erg groot.

  55. Gelukkig het zijn net mensen bij Apple. Gewoon je fout toegeven. Alhoewel ik wel denk dat dit nooit bij een perfectionist als Steve Jobs zou zijn gebeurd.

  56. @Bitterkoekje: hier thuis ook sterker nog ik heb zoveel plezier van mijn eerste model Apple Watch dat ik eind van de maand naar Duitsland rij om de stalen serie 3 te halen. Ik weet dat 4g hier nog niet werkt maar dat zal best wel goed komen. En ondertussen werkt die gewoon als mijn eerste maar dan sneller.

  57. …mensen, ervaring leert, als  iets implementeert, klopt het en werkt het “in the first place” no doubt!!?:)

  58. @Mark: Precies!! Dat was ook wat ik zag. Hij slikte constant zijn tranen weg in de eerste minuten. Dat was heel duidelijk te zien en te horen aan z’n stem. Het was voor hun een emotionele avond. Dus om dan meteen te gaan roepen dat het slechte presentatoren zijn vind ik zo lullig. Ligt het nou aan mij of is er bijna niemand hier die nog de mens ziet achter dit alles??

  59. Tja… de standaard uitleg van Apple als iets niet werkt. Dit is niet een epic fail maar dit hoort zo te gaan: its not a bug but a feature! Dit pas ik ook toe in mijn dagelijkse leven, moet je ook doen en kijk hoe gelukkig je ervan wordt.

  60. Origineel geplaatst door Jochen
    Vraag me af wat ze gaan doen om te voorkomen dat mensen ongevraagd in-app-purchases aanschaffen door Face ID!? Nu heb je daar nog Touch-ID voor zodat je nog iets fysiek hebt om te bevestigen maar vermits je nu alleen nog maar moet kijken naar je iPhone, kan dat misschien voor massaal veel ongewilde aankopen zorgen…!

    Dat gaat natuurlijk niet werken… face-id werkt maar met 1 gezicht, anderen komen er dus niet in.

  61. Eerlijk gezegd geloof ik dit niet, wat Apple krampachtig probeert goed te praten.

  62. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  63. Nederland op zijn smalst!
    Als het je goed gaat moet je kop eraf.. liefst ziet iedereen je vechten en ten onder gaan want dat is lachen en kunnen ze zeggen zie je wel!
    Als je zelf een bedrijf begint wenst iedereen het beste, zeggen ze, voor je.
    Zodra ze zien dat het je goed gaat aan bijvoorbeeld je (grotere) huis of (grotere) auto zal je wel “te” duur zijn of een oplichter en zien ze je van jaloezie liever kapot gaan.
    Zo gaat het ook met Apple, lekker afzeiken en wijzen wat “ze” allemaal fout doen en zelf intussen nog niet 1 procent presteren van wat hun bereikt hebben.
    Geeft al aan dat het denk en vooral verbeeldend vermogen van Nederlanders drastisch naar beneden gaat, zielig maar tegelijk ook gevaarlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.