iCloud en Mijn Fotostream

Reacties voor: Apple stopt op 26 juli met Mijn Fotostream

Apple stopt op 26 juli 2023 met de functie Mijn Fotostream. Gebruik je deze fotodienst nog, dan moet je vóór die tijd overstappen naar iCloud Foto's.
Lees het complete artikel → Apple stopt op 26 juli met Mijn Fotostream
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Wanneer komen ze nou eens met een fatsoenlijke tussenstap in opslag ruimte. Nu van 200gb naar 2 TB. Zou aan 1 tb meer dan zat hebbben. Van 2,99 naar 9,99 waarvan je eigenlijk het meeste niet gebruikt is echt jammer.

  2. Origineel geplaatst door Bas
    Wanneer komen ze nou eens met een fatsoenlijke tussenstap in opslag ruimte. Nu van 200gb naar 2 TB. Zou aan 1 tb meer dan zat hebbben. Van 2,99 naar 9,99 waarvan je eigenlijk het meeste niet gebruikt is echt jammer.

    Gewoon delen met 5 anderen. Met jou erbij dus 6 in totaal.

    Dan kost t echt niks! Er zijn echt wel mensen die dat willen in je omgeving, moet je maar eens checken. Doe dit nu al jaren en raad het echt iedereen aan. Dus bij deze 😉

  3. @Rudra: hoe dan? Met 5 vrienden je AppleID delen? Of toevoegen aan je ‘gezin’? Lijkt mij niet echt handig, voordat je het weet heeft iemand scherm tijd voor je ingesteld🙈😏

  4. Ben ik de enige die Fotostream nog intensief gebruikt en geen gebruik wil maken van het betaalde iCloud ? Ik neem aan dat gedeelde albums nog wel blijft bestaan

  5. Origineel geplaatst door Bas
    Wanneer komen ze nou eens met een fatsoenlijke tussenstap in opslag ruimte. Nu van 200gb naar 2 TB. Zou aan 1 tb meer dan zat hebbben. Van 2,99 naar 9,99 waarvan je eigenlijk het meeste niet gebruikt is echt jammer.

    Dat is typisch Apple. Het bedrijf wat schijt heeft aan wat de gebruikers willen, maar vervelende tussenopties geeft.
    Hetzelfde met de opslag van de iPhone en iPad. Ook hier is juist het aantal GB wat gebruikelijk is niet te koop, zodat je bij het eigenlijk krappe instapmodel denkt, laat ik nog een schepje bovenop de toch al dure prijs doen.
    Voor Apple verkoop super slim, voor de gebruikers / klanten inderdaad een dikke middelvinger en arrogantie, want je wilt en koopt toch wel ons prachtige producten.

  6. Origineel geplaatst door Gizmo
    @Rudra: hoe dan? Met 5 vrienden je AppleID delen? Of toevoegen aan je ‘gezin’? Lijkt mij niet echt handig, voordat je het weet heeft iemand scherm tijd voor je ingesteld🙈😏

    Dat kun je dus helemaal splitten. En zo instellen dat niemand nij je gegevens kunt😉

  7. @Joost: Dat geldt misschien voor vrijwel elke commerciële onderneming. De een geeft misschien meer de indruk dan de ander dat ze het voor de gebruiker doet. Maar het tegendeel is waar. Google? Tiktok? Microsoft? Afgrijselijk. Apple maakt tenminste dingen die werken en je privacy zo goed mogelijk bewaken. En in hun geval is het beter dat ze niet teveel naar gebruikers luisteren, dan zou het net zo rot worden als Windows: zoveel mensen, zoveel meningen.

  8. Origineel geplaatst door Joost
    Origineel geplaatst door Bas
    Wanneer komen ze nou eens met een fatsoenlijke tussenstap in opslag ruimte. Nu van 200gb naar 2 TB. Zou aan 1 tb meer dan zat hebbben. Van 2,99 naar 9,99 waarvan je eigenlijk het meeste niet gebruikt is echt jammer.

    Google doet niet anders. Microsoft doet niet anders.

  9. Dit was echt een handige functie. Inmiddels heb ik 2 GB opslag bij iCloud. Dat zijn drie kopjes koffie in de maand minder, maar heb met een gezin van vier nergens omkijken naar.

  10. Wat jammer… ik vond het een van de handigste functies van de fotobibliotheek en maak er intensief gebruik van.

    Ik ga wel een soort van Fotostream faken door een shared album van die naam te maken en daar dan de foto’s per dag even in te gooien. Ik maak zoveel foto’s dat de iCloud ruimte van mij in no time vol zou zitten als ik iCloud foto’s zou gaan gebruiken, dat ga ik dus niet doen.

  11. Origineel geplaatst door Danny
    Ben ik de enige die Fotostream nog intensief gebruikt en geen gebruik wil maken van het betaalde iCloud ? Ik neem aan dat gedeelde albums nog wel blijft bestaan

    Nee hoor Danny, ik zit er precies hetzelfde in.
    Heel erg jammer dat deze automatische superfuncfie verdwijnt.

  12. Wij zijn er ook fan van. Ideaal om gewoon in het gezin te delen wat er op een avond/dag/reis gebeurt.
    Hoe dit nu met die iCloud moet snap ik nog niet

  13. Balen. Doet me denken aan uitfaseren van Aperture. Hoop foto’s handmatig zitten exporteren. Toen de ondersteuning echt bijna stopgezet werd, kwamen ze pas met een oplossing je foto’s te redden (daarvoor mocht je handmatig exporteren).

    Ik gebruik Fotostream ook nog regelmatig. Totaal geen behoefte mijn hele iPhotobibliotheek te syncen met alle iPads en Macs.

  14. (Red.) Omdat de einddatum dichterbij komt hebben we dit artikel opnieuw gepubliceerd.

  15. Origineel geplaatst door WhiteAppleBe
    @Joost: Dat geldt misschien voor vrijwel elke commerciële onderneming. De een geeft misschien meer de indruk dan de ander dat ze het voor de gebruiker doet. Maar het tegendeel is waar. Google? Tiktok? Microsoft? Afgrijselijk. Apple maakt tenminste dingen die werken en je privacy zo goed mogelijk bewaken. En in hun geval is het beter dat ze niet teveel naar gebruikers luisteren, dan zou het net zo rot worden als Windows: zoveel mensen, zoveel meningen.

    “Apple maakt tenminste dingen die werken en je privacy zo goed mogelijk bewaken.”

    Als je gelooft in de marketing illusie! Apple houdt zich gewoon aan de locale wetten per land, net als Microsoft of Google. Maar maakt daar een erg mooi marketing verhaal van.

  16. Baal als een stekker dat met deze functie stoppen ik gebruik deze functie van af de eerste dag en ben er zeer blij mee want kan werk foto’s en privé goed gescheiden houden nu moet straks alles via i cloud foto en dat wil ik eigenlijk niet want ik moet bijna 1 tb gaan overzetten aan foto en video materiaal naar privé iCloud foto!

  17. (Red.) Vandaag stopt Mijn fotostream definitief.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.