Reacties voor: Hoeveel designers heb je nodig om Jony Ive te vervangen?

Spoiler: 71 mensen
Hoeveel mensen heb je nodig om Jony Ive te vervangen? Heel wat, zo blijkt uit cijfers van Thinknum. Apple is sinds begin dit jaar flink bezig geweest met het aantrekken van meer designers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Eum…. één!

  2. Er is al zoveel designtalent in huis – met gelouterde namen als Marc Newson – die echt niet de hele dag met hun armen over elkaar zitten.

    Het probleem is alleen de productontwikkeling: om stapels ontwerpen en patenten verder te laten komen, zinvolle pilots goed te begeleiden tot echt vernieuwende producten, afdelingen die elkaar ondersteunen inplaats elkaar vast te laten lopen in de bureaucratie. Waar het (kennelijk) fout gaat als er zoveel jaar geen vernieuwd iPhone ontwerp uitkomt en designers zials Silvanto onverhoopt weer vertrekken.

    Het ontbreekt ook aan leiderschap en het tijdig signaleren van verkeerde zaken (waar Steve verschrikkelijk goed/streng in was).

    Met Cook ga je dit niet verbeteren omdat hij weinig product-interesse heeft en liever bestaande concepten en ontwerpen uitmelkt en meer vernieuwende zaken tegenhoudt die dat kunnen verstoren.

    Zo komen extreem dunne ontwerpen die weinig toevoegen tot stand, en wordt het vlindertoetsenbord uitgebracht zonder het goed in de praktijk te testen en wordt dat nog in stand gehouden ook.

    Dat gaat allemaal maar door omdat ze toch wel geld verdienen.

    Wat betreft Joni Ive: een keer beginnen met analyseren WAAROM die weg gegaan is – wat Cook opvallenderwijs weigert (wat eigenlijk al genoeg zegt)

  3. Het is duidelijk dat de reden voor vertrek van Ive al is ingezet bij de dood van Jobs en de komst van Cook

  4. Genoeg nieuwe en getalenteerde ontwerpers te krijgen. Daar ligt niet het probleem. Dat ligt bij Cook die daar geen interesse voor heeft. En dus alles behalve een stimulans is.
    Dat krijgt sowieso zijn weerslag op de ontwerpafdeling.

  5. Iedereen is te vervangen

  6. Ik snap die mensen hier af en toe niet en dat ze denken dat ze in het hoofd van Tim Cook kunnen kijken. Dus mensen denken echt dat de opperbaas van Apple, zelf uitgekozen door Steve Jobs nota bene, die al tijden voor Apple werkt en de complete hergeboorte van het bedrijf meemaakte, niet geïnteresseerd is in design. Terwijl iedereen weet dat design een van de belangrijkste peilers van Apple is. Mmmm, ik denk dat de baas van Apple dat dan ook wel belangrijk vind… en al heel wat jaartjes meedraait.

    Tim Cook is een betere CEO voor Apple dan Steve Jobs ooit voor Apple had kunnen zijn. Sterker nog, mocht Steve nog geleefd hebben, dat was Cook óók de CEO geworden op een gegeven moment. Dat is mijn overtuiging. Jobs was helemaal niet zo goed in het runnen van een bedrijf. Dat wist ie zelf ook. Het is niet voor niets dat ie ooit uit zijn eigen bedrijf werd weggestuurd.

    Jobs was een geniale aanjager, die de boel op scherp kon stellen. Een perfecte bedrijfsadviseur. Met een neusje of ideeën van anderen konden aanslaan of floppen. Dat was Steve. Cook is de perfecte CEO voor je bedrijf. Een analyticus die weet hoe je een bedrijf tot grote hoogte stuwt.

    Ive is geniaal. Maar iedereen verlangt wel een beetje naar vernieuwing. Ook dat bracht Ive misschien wel te weinig de laatste tijd. Misschien vonden Ive en Apple wel dat het tijd was om te vertrekken en dat de relatie uitgeblust was.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.