Reacties voor: Apple is al lang geen ‘Cupertino’ meer

Bij Apple denken we automatisch aan Cupertino. Maar Apple groeit onstuimig en breidt steeds verder uit naar andere steden in Silicon Valley. De nieuwste aanwinst is een gigantisch R&D-kantoor in San Jose. Komen daar voortaan onze Apple-producten vandaan?
Lees het complete artikel → Apple is al lang geen ‘Cupertino’ meer
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. totaal terzijde: afgelopen WWDC was ik aanwezig op WWDC en heb daar wat software Engineers van Apple ontmoet die mijn collega en mij hebben uitgenodigd om die week op 1 Infinite Loop te komen eten 😃. ik moet zeggen, het is best indrukwekkend om daar binnen te zijn geweest…! (en het eten bij Caffe Macs was lekker…!!)

  2. Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij klopt het artikel niet helemaal. De garage waar Apple werd opgericht staat niet in Palo Alto maar in Los Altos.

    De geboorte van Silicon Valley was inderdaad in een garage in Palo Alto maar dat was de garage van Bill Hewlett en Dave Packard oftwel Hewlett Packard nu beter bekend als HP. Dat was trouwens véél eerder dan de garage van Steve Jobs. Wozniak en Jobs bouwden hun computers in de garage in 1976. HP begonnen hun activiteiten al in 1938 (!). Dat waren overigens geen computers uiteraard maar elektrisch meetapparatuut.

    Maar Palo Alto is dus niet de plaats waar het Apple verhaal begon. Wel heeft Jobs daar later een huis gehad.

  3. Leuk artikel boys

  4. Die 92.000 Apple medewerkers (in FTE, dus in werkelijkheid 100k+) is wel wereldwijd. In de USA 66.000 waarvan het merendeel in de Bay Area maar ook diverse fabrieken/hubs, data centers, winkels en regionale kantoren in andere staten.
    Maar met de tweede campus samen past het inderdaad nu al niet meer binnen de grenzen van Cupertino.

  5. Afgelopen week nog bij het “hoofdkantoor” in Cupertino geweest. De company store is gesloten en staan nu de welbekende zwarte platen voor dat er een AppleStore gaat komen.

  6. @Luc: De zwarte platen zijn waarschijnlijk om het redesign aan het oog te onttrekken. Tijdens WWDC15 stond er in de zalen op de schermen (in de ‘lichtkrans’ onder in beeld) dat de Apple Company Store eind die week dichtging en na de zomer weer open zou gaan.

  7. @Anthony: Hmm, Cafe Macs. Als ik jou was zou ik Chicken Air of Burger Pro bestellen 😉

  8. @Ad: Er staat wel letterlijk op “We’re setting the stage for a brand-new Apple Store. In the meantime, please visit http://www.apple.com/retail to find the nearest Apple Store.

    Maar we zullen zien!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.