Reacties voor: Apple wil medisch patiëntendossier op de iPhone

Apple wil medische patientendossiers op de iPhone gaan aanbieden, zodat deze informatie beter beveiligd en minder gefragmenteerd is.
Lees het complete artikel → Apple wil medisch patiëntendossier op de iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Ik moet er niet aan denken om mijn medisch dossier te delen met mijn zorgverzekeraar. Ik denk dat de NL politiek daar ook zijn mening over zal hebben als dit gerucht waar zou zijn.

  2. Efith Schippers wilde het epd door de Amerikaanse firma Niftic laten beheren. Onze Eerste Kamer in in 2011 een stokje gestoken voor de instelling van een landelijk epd. Maar goed ook. Er gaan al zoveel gegevens van ons naar de VS.

  3. Daar moet Apple echt helemaal van afblijven van dat patientendossier , en hoop dat Nederland/EU hier ook dwars voor gaat liggen !

  4. Lol laat me raden dan gaan ze het “anonieme” profiel lekker verkopen zodat je reclame krijgt gebaseerd op je kwaal ..

  5. Origineel geplaatst door puccini
    Daar moet Apple echt helemaal van afblijven van dat patientendossier , en hoop dat Nederland/EU hier ook dwars voor gaat liggen !

    Opt in zou ik het prima vinden. Er zijn genoeg use cases waar het handig voor kan zijn. Kwetsbare zieken waar elke seconde van telt bijvoorbeeld.

  6. Als ze dit doen op de Apple manier en de insteek is dat je medische gegevens jouw eigendom zijn dan ben ík mordicus voor. Artsen of medisch personeel kunnen de beschikking krijgen over gegevens die IK met ze deel en daar mogen ze dan netjes om vragen.
    Alle andere oplossingen zijn principieel gevaarlijk en zullen leiden tot misbruik door zorgverzekeraars en overheid. Dat is de reden waarom ik ook fel gekant ben tegen een EPD waar centrale opslag een onderdeel van is. Oncontroleerbaar wie daar in zit te graaien zonder mijn toestemming.

  7. Wet zal boven wet gaan en daar zal men niets in te brokken hebben… Kijk maar wat Minster van volksgezondheid Maggie De Block Open VLD in Belgie doet… zij zal daar ongetwijfeld voorstander van zijn. Vind dat een schande ook persoonlijk. Alhoewel je als gebruiker via Jealbraeks een tussen poortje in kan schuiven natuurlijk, en die politiekers en verzekeraars een paar stappen voor te zijn…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.