Reacties voor: ‘Apple wil één grote mediabundel, maar muziekindustrie ziet het niet zitten’

Apple wil volop inzetten op diensten en overweegt een gecombineerde bundel voor allerlei multimedia, maar de muzieklabels zijn kritisch. Apple zou in gesprek zijn met diverse partijen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Het zou voor ons thuis een uitkomst zijn. Ik weet dat we steeds meer in het ecosysteem van apple gezogen worden. Maar ik zie dit niet zoals een probleem. We hebben immers ook onze verzekeringen via 1 aanbieder lopen omdat dit voordeliger is.

  2. De muziekindustrie heeft al jaren moeite om zich aan te passen. Zo is het illegaal downloaden van MP3’s groot geworden. De filmindustrie heeft dat ook en daardoor ging men massaal downloaden en later streamen via bv de Raspberry PI. Totdat Netflix kwam, zag en overwon, Spotify zorgde voor de muziek en de consument vrijwel alles kon kijken en luisteren wat men wilde voor een schappelijke prijs. Disney, Amazon en Apple schieten in een vergelijkbare kramp door content weer apart aan te gaan bieden en de consument zal het er vaak niet voor over hebben om overal apart voor te gaan betalen, dus zoekt men weer ‘minder legale’ omwegen. Tot men ook daar wakker wordt en de consument via een goedwerkend kanaal de content kan streamen tegen een schappelijke prijs. De tijd zal het leren…

  3. Ik ziet het wel zitten want nu betaal je je scheel aan verschillende muziekdiensten en apps voor series/films.

  4. Wat ben ik blij met de vernieuwende/verbeterende rol die Apple steeds blijft spelen in de anti-consument-gerichte houding van de entertainment industrie. Eerst iTunes, daarna lobyen om drm uit iTunes te krijgen, daarna iTunes Match. Oke ze waren wel laat met Apple music maar Spotify bouwde ook verder op de ruimte iTunes had gecreëerd. Nu ze bezig zijn om al die exclusieve ellende te doorbreken in de streaming branche kan ik ze niet anders dan oprecht succes toewensen. Ik hoop dat ze het voor elkaar krijgen.

  5. Tuurlijk en dan gaan we net als bv bij Ziggo betalen voor rommel die we nooit gebruiken of willen zien.

    Ik betaal wat ik gebruik en wat ik wil zien niet voor onnodige shit die mij niet interesseert.!

  6. @Ade: Dat dacht ik ook altijd tot ik eens goed ben gaan shoppen, all in one pakketten zijn dus niet goedkoper, sterker nog ze zijn duurder wat er zit altijd iets bij dat je niet wilt. Heb nu zoveel mogelijk los en de verschillen zijn behoorlijk, worden zelfs groter als je op 1/2 jaar of jaar basis werkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.